Els grups municipals opinen (novembre 2022)

Recollim els últims articles d'opinió publicats al butlletí municipal 'Granollers informa'

 XARXES SOCIALS DELS GRUPS MUNICIPALS
Web


Facebook


Twitter


YouTube


Instagram

Grup municipal dels socialistes  
Grup Municipal d'Esquerra Republicana-AM  
Grup municipal de Junts per Granollers
Grup municipal de Ciutadans  
Grup municipal de Granollers per la Independència-Primàries Catalunya MOCIONS dels grups al Ple 

Arxiu de mesos anteriors 

 

 

 

Transformem la ciutat

Jordi Terrades i Santacreu
Portaveu del PSC 

PSC logo

La nostra ciutat, Granollers, no és una excepció: estem suportant les conseqüències d’una crisi originada en primer terme per la guerra provocada per la invasió de Rússia a Ucraïna. Una guerra al mig d’Europa amb connotacions econòmiques evidents, crisi energètica, inflació disparada, tipus d’interès alt.

Ara és l’hora un cop més de governs estables a tots nivells, forts i amb horitzons clars i previsibles, en una paraula, segurs.

I no ens podem quedar aturats, treballem amb objectius per seguir transformant la ciutat dibuixant el futur que volem, per assolir el Granollers que vam definir en el Pla Estratègic 2030, una ciutat on es pugui viure millor, aprofitant els fons europeus Next Generation que ens serveixen per impulsar nous projectes.

A través de les aliances en matèria d’infraestructures i mobilitat amb el Ministeri, ampliant i millorant els recursos i equipaments d’atenció sanitària amb el Departament de Salut del govern de Catalunya.

Amb oportunitats per a tothom, apostant per la formació professional, apropant l’educació, l’esport, la cultura, la llengua i les tradicions a tota la ciutadania, amb ajuts d’emergència social, incrementant el nombre d’habitatge social i lloguer assequible.

Per fer de Granollers una ciutat més neta i segura, apostant per una ciutat més endreçada i augmentant la recollida selectiva de residus. Millorant la coordinació i la cooperació entre els diferents cossos policials, i fomentant el civisme i la convivència.

Seguim transformant Granollers en una ciutat més verda i sostenible, naturalitzant l’entorn del riu Congost i amb més verd urbà. Pacificant el trànsit per reduir-ne les emissions, i impulsant les energies netes i la rehabilitació energètica dels habitatges.

 
 
  
  

Per un model esportiu públic i popular

 
Núria Maynou i Hernández. Portaveu del Grup Municipal d'Esquerra Republicana
esquerra@granollers.cat
@ERCGranollers - WhatsApp: 690082630

Al Ple d’octubre, el govern del PSC va votar en contra d’una moció d’Esquerra Republicana per garantir un model d’esport públic i popular a Granollers. Junts, C’s i Primàries, s’hi van abstenir.

La moció anava lligada a la situació actual de les piscines i del Club Natació Granollers. Des d’Esquerra Republicana, proposàvem assumir el manteniment de l’equipament; fer-lo autosuficient energèticament; ajudar el CNG a mantenir el seu projecte esportiu i social; revisar les condicions de la concessió per adequar-la a l’actualitat; aconseguir el compromís de les forces polítiques per mantenir un model públic; i obrir les instal·lacions en cas d’onada de calor i per necessitats de salut, socials i educatives. Això és el que entenem com a model esportiu públic i popular.

Es tracta de posar per davant oferir un servei públic i de qualitat als usuaris i famílies i, per extensió, a tota la ciutadania. El mes de juliol, l’Ajuntament va aprovar un conveni per intervenir el club –aleshores ja vam demanar una auditoria– precisament per evitar situacions com el tall del gas que hi ha hagut a l’octubre. Al Ple vam topar-nos altre cop amb l’immobilisme del govern, que durant els últims mesos ha estat molt hermètic amb la problemàtica de les piscines.

Creiem que hi ha hagut una deixadesa històrica de l’Ajuntament envers l’equipament – els vasos de la piscina actualment amb les obres paralitzades, per exemple, no s’havien tocat des de feia 50 anys– i temem una possible futura externalització del servei.

És per això que vèiem com una oportunitat impulsar una moció que, finalment, no va prosperar. És evident que Granollers ha d’avançar cap a un nou model esportiu al servei de la ciutadania. Seguirem treballant perquè així sigui.

 
 
  
  

Ordenances i piscines

 
Àlex Sastre Prieto
Portaveu de Junts per Granollers
 

El dimarts 25 d’octubre el Ple municipal va tractar i aprovar, amb l’abstenció del nostre grup, les ordenances fiscals per al 2023. La guerra d’Ucraïna ha provocat una afectació econòmica global, que ha desencadenat un increment dels costos energètics i de matèries primeres i, per tant, un augment de la inflació. Això ha representat un esforç extra no només per a l’Ajuntament, sinó també per a totes les famílies, que han notat una capacitat menor d’estalvi que tindrà conseqüències en els propers mesos, sobretot amb l’arribada de l’hivern. Moltes famílies ja ho estan experimentant, per exemple, amb la revisió de les hipoteques. Tot això comportarà un increment de les tensions de tresoreria de les llars dels granollerins.

Les propostes d’aquest grup històricament han sigut de rebaixar la càrrega d’impostos de forma justa i raonable sobre les empreses i els ciutadans, perquè quedi un marge que permeti que la gent estalviï i tiri endavant, i les empreses puguin créixer. Nodrir el teixit econòmic de la ciutat és un element troncal per nosaltres. Enguany, l’Ajuntament, per aquest increment dels costos, tenia mala peça al teler. Mal moment per abaixar impostos, tot i que sembli contradictori. L’Ajuntament necessitava incrementar la recaptació.

L’ordre del dia de la sessió també va abordar la crisi del Club Natació Granollers, amb la concessió d’una subvenció extraordinària de 200.000 €. La situació que viu des de fa un mesos el Club Natació Granollers, concessionari del servei de la piscina municipal des de 2002, és complicada i entenem que l’Ajuntament hagi de prendre mesures. Però amb la proposta que es va presentar al Ple, l’equip de govern ens va demanar un acte de fe. Des de Junts ens fem unes quantes preguntes: estem salvant el club? Volem rescatar la concessió? Quina és l’estratègia? En un tema molt seriós s’està fent molt electoralisme. Des de l’equip de govern, també. Davant d’aquesta situació, demanem al govern del PSC claredat i a l’alcaldessa, que lideri aquest tema.

 
 
  
  

Bajada de impuestos, el ADN de Cs

Jorge Pavón Álvarez 
Portaveu Ciutadans Granollers
ciutadans@granollers.cat
Correu-e | Twitter | Facebook

El equipo de gobierno en el Ayuntamiento de Granollers ha vuelto a subir los impuestos un año más. Ésta vez, para cubrir la subida del gasto energético, que se ha duplicado, y la subida del IPC de los sueldos de los trabajadores.

El presupuesto del consistorio tiene un remanente de tesorería de alrededor de 3 a 4 millones de euros anuales, esto quiere decir que tranquilamente se podría asumir las subidas mencionadas sin la necesidad de tener que tocar los impuestos. Simplemente, ajustando el presupuesto a las necesidades reales para que no tuviese ese sobrante de tesorería cada año.

En el pleno de ordenanzas de este mes pasado, nuestro voto fue en contra de la subida de impuestos, al igual que lo hemos hecho en los años anteriores. En nuestro turno de palabra en el Pleno, dejamos claro que no tiene ningún sentido seguir ahogando económicamente a familias, comercios y empresas de la ciudad. A éstos también les han subido los suministros, además del carro de la compra o las materias primas.

Son momentos muy duros para los ciudadanos; la inflación de los precios junto con la subida de las hipotecas y los préstamos bancarios están golpeando con dureza a los vecinos y vecinas de nuestra ciudad, y no es el momento de subir impuestos. Es momento de ponerse al lado de los ciudadanos y ciudadanas, de los comerciantes y empresarios para conocer en qué y cómo poder ayudarles.

En el ADN de nuestro partido se encuentra la bajada de impuestos. Siempre hemos defendido unos impuestos bajos y acordes a los servicios que se prestan. Allí donde hemos tenido y seguimos teniendo responsabilidades de gobierno, hemos llevado a cabo esa práctica y los resultados se encuentran a la vista de todo el mundo. En Cataluña pagamos los impuestos más altos de toda España, mientras los servicios en ningún caso son los mejores. Los ciudadanos deberían tomar nota.

 
 
  
  

D'ordenances i pressupostos

Joan Ricart Angulo
Regidor de Granollers per la Independència-Primàries Catalunya
granollersxindependencia@granollers.cat / Twitter

Des de fa ja quatre anys, cada mes de novembre, sembla que els de Primàries escrivim el mateix discurs. Quan podrem fer un debat d’ordenances i pressupostos conjuntament? L’any passat vàrem enviar una pregunta oficial al respecte i vàrem rebre una resposta que, aparentment, sembla força convincent. Se’ns diu que el calendari ens condiciona i que per això una cosa ha d’anar davant de l’altra. Tanmateix, les diferents regidories fa setmanes que pensen i treballen en els seus pressupostos. Què costaria participar en aquestes decisions? El grup que té la majoria ha de prendre decisions, d’acord, però seria tan difícil que la resta hi tinguéssim res a dir?

Aquest any, el context ens marca la tendència. És difícil congelar taxes (encara que hi hagi ajuntaments socialistes que ho facin) perquè la despesa s’ha disparat. De fet, la pujada de les ordenances podria ser, fins i tot, comprensible. El problema és que s’ha fet de forma homogènia i sense aprofitar les oportunitats que les decisions del Ple permetien. Li vàrem dir al regidor d’Hisenda i ho reiterem: les ordenances i els pressupostos van més enllà dels números, són l’espai on els governs marquen la seva línia. Aleshores, si des del febrer hi ha una moció aprovada per tal de plantejar una nova taxa als caixers automàtics, per què no s’ha fet al debat d’ordenances? Per què quan l’hem proposada, basant-nos en la moció aprovada al Ple de febrer, no se’ns ha fet cas? Segurament, la nostra proposta no generaria uns ingressos estratosfèrics, però segur que gravaria aquells que tenen més i no el 100 % de les famílies amb la pujada de 10 euros en la taxa de recollida d’escombraries.

Més enllà del tema pressupostari, des de Granollers per la Independència – Primàries ens plantegem: quin recorregut tenen les mocions aprovades pel Ple en un ajuntament amb majoria absoluta? A jutjar per les ordenances, no gaire... I això ha de canviar.