Els grups municipals opinen (octubre 2022)

Recollim els últims articles d'opinió publicats al butlletí municipal 'Granollers informa'

 XARXES SOCIALS DELS GRUPS MUNICIPALS
Web


Facebook


Twitter


YouTube


Instagram

Grup municipal dels socialistes  
Grup Municipal d'Esquerra Republicana-AM  
Grup municipal de Junts per Granollers
Grup municipal de Ciutadans  
Grup municipal de Granollers per la Independència-Primàries Catalunya MOCIONS dels grups al Ple 

Arxiu de mesos anteriors 

 

 

 

Estat de la ciutat

Jordi Terrades i Santacreu
Portaveu del PSC 

PSC logo

Afirmava l’alcaldessa Alba Barnusell, en el Ple de l’estat de la ciutat: “Tenim com a objectiu continuar transformant Granollers per aconseguir una ciutat on tothom pugui viure i ser feliç.”

“Granollers és una ciutat forta, activa, vital. Preparada per afrontar els reptes de present i de futur.”

Del debat es desprèn que volem seguir transformant la ciutat per fer-la més verda i sostenible, amb més arbres, plantes, flors, més saludable per viure-hi millor.

Una ciutat més neta i segura. Acabem d’adjudicar la nova concessió de neteja i recollida de residus, el contracte més important de l’Ajuntament: en els propers 10 anys s’hi destinaran 52 milions d’euros.

Granollers, una ciutat amb oportunitats per a tothom. Per garantir la bona convivència, el respecte, la inclusió, les oportunitats per a tothom en una ciutat que és de totes i tots els qui la compartim.

Consens i pactes en sanitat, en infraestructures, en mobilitat, en sostenibilitat. La ciutat del present i del futur es construeix des de les aliances, com sempre hem fet.

Dibuixant el futur que volem i que vam definir al Pla Estratègic de Granollers 2030, amb la participació i la implicació de la ciutadania.

Objectius engrescadors, plens d’optimisme i transformadors, acompanyats de valors per a nosaltres indispensables i que reiterem un cop més: l’esforç, la responsabilitat, l’honestedat, el treball en equip, la capacitat d’escoltar i consensuar al servei de la ciutat, amb fermesa i objectius clars.

 
 
  
  

L'autèntica transformació de Granollers

 
Núria Maynou i Hernández. Portaveu del Grup Municipal d'Esquerra Republicana
esquerra@granollers.cat
@ERCGranollers - WhatsApp: 690082630

Aquest setembre l’Ajuntament de Granollers feia balanç dels 20 projectes presentats als fons Next Generation, orientats a impulsar les ciutats després de la pandèmia de la covid-19.

Un d’ells, pendent del projecte executiu, és la reforma de l’avinguda Sant Esteve, llargament reivindicada per ERC, que defensem fer un carril bici segur a l’avinguda –davant del model de Ciutat 30 km/h que impulsa el PSC– i pacificar el trànsit de la ciutat per reduir-ne els fums. Així ho hem dit moltes vegades al govern i ens hauria agradat fer aportacions al projecte, però una altra vegada la majoria absoluta del PSC ha optat per aïllar-se i no buscar consensos.

Aquest projecte, però, no acabarà sent realment transformador, perquè no podrà lligar-se amb el del tram nord del carrer Girona. Fa uns anys, la reforma entre el parc Torras Villà i Francesc Ribas no va contemplar en cap moment l’ús de la bicicleta. Aquesta manca de planificació ens preocupa i il·lustra que els projectes presentats no s’emmarquen dins d’un pla de transformació de la ciutat i d’un objectiu clar de quin model volem, sinó que són canvis fets a batzegades. Tres reformes en una dècada deixaran un carrer principal amb tres estructures diferents.

Malgrat això, seguirem proposant iniciatives com aquesta i volem anar més enllà: cal fer una autèntica anella ciclable a tota la ciutat i unir-ho a un trajecte segur fins als polígons i eixos de transport públic, un parc central a Torras Villà i la plaça Barangé, que doni continuïtat a la nova avinguda Sant Esteve o un altre espai verd que lligui el nord de la ciutat amb el sud de forma contínua a la llera del Congost.

Són projectes que poden impulsar una autèntica transformació de Granollers i apostar per fer la ciutat molt més sostenible.

 
 
  
  

Preparats

 
Àlex Sastre Prieto
Portaveu de Junts per Granollers
 

Hem fet el darrer debat sobre l’estat de la ciutat del mandat, un mandat en què la ciutadania va atorgar al PSC la quarta majoria consecutiva. Legítima, sí, però cal una reflexió col·lectiva sobre els efectes d’un govern monocolor durant més de tres lustres. Un mandat marcat per la irrupció de la covid-19. Crec que tots el recordarem com el de la pandèmia, en el qual s’han perdut moltes vides i moltes persones han vist afectada la salut i la situació personal. Però també serà recordat per l’inici de la guerra d’Ucraïna, que està provocant una crisi global per l’encariment de l’energia, amb una inflació del 10%.

Aquest mandat, l’actitud de Junts ha estat la d’un grup de govern. Es podria dir que hem governat des de l’oposició. Què hem fet des de Junts? Tancar acords pressupostaris, el 2020 i 2021, que s’han materialitzat en més de 3 milions d’euros per fer inversions a la ciutat i al teixit productiu, tot en temps de greus dificultats. No hi ha ningú que en la nostra situació pugui exhibir aquest full de serveis. Ningú.

Hem pensat la ciutat, l’hem imaginada. I de forma encertada han prosperat propostes que defensem des de fa anys com el replantejament de la Fira de l’Ascensió o la futura introducció del pagament per generació en la recollida de residus. Resten temes pendents, com el trasllat del camp de futbol, el cobriment de la via del tren o la modernització de la governança dels nostres centres sanitaris per retenir personal i talent.

Un mandat marcat pel relleu a l’alcaldia, no explicitat prèviament, amb una nova alcaldessa a qui està costant molt parlar de Catalunya com una nació i reconèixer que té dret a decidir el seu futur. I no podem deixar perdre aquells consensos defensats sempre des de l’Alcaldia de Granollers.

Hem viscut un mandat inèdit en molts sentits, amb la pandèmia, la crisi energètica o el final d’una època de majories absolutes, encarnat en el canvi d’Alcaldia. La societat és complexa, els reptes també. Junts per Granollers ha estat i seguirà estant al servei de la ciutat. Estem preparats per governar Granollers.

 
 
  
  

Un proyecto moderado para Granollers

Jorge Pavón Álvarez 
Portaveu Ciutadans Granollers
ciutadans@granollers.cat
Correu-e | Twitter | Facebook

Se acercan las elecciones municipales de 2023 y el Comité Autonómico de Cs ha considerado que soy la persona idónea para encabezar el proyecto liberal en Granollers. Tengo que deciros que no cabe mayor honor para mí que el de poder seguir trabajando por la ciudad si así lo decidís el próximo mes de mayo.

Sin lugar a dudas, tenemos todavía mucho trabajo por hacer en lo que resta de este mandato, pero también es importante trabajar en el futuro más inmediato, y eso pasa por hacer llegar a todos los barrios nuestro proyecto de ciudad.

Los ejes en los que se moverá Cs ante los retos que se avecinan estarán marcados por la moderación y la utilidad a todos y cada uno de los vecinos y vecinas de Granollers. Para nosotros es tan importante el centro de nuestra ciudad como cada uno de los barrios que comprenden la capital de comarca que somos.

Atravesamos una grave crisis económica y debemos apoyar más que nunca a las personas más necesitadas, como también, a los autónomos de nuestra ciudad, así como a los distintos comercios de la ciudad, ellos son los verdaderos generadores de riqueza. Hay que acompañarlos en todos sus proyectos. De nada sirve tener superávit en las arcas municipales si ello no acaba repercutiendo en el beneficio de los ciudadanos.

Apostamos por una política útil, alejada de populismos que nunca serán parte de las soluciones. Hemos demostrado durante este mandato que Ciudadanos es un partido responsable cuando hay que arrimar el hombro en temas de ciudad. Granollers y su gente siempre serán nuestra única prioridad a la hora de tomar decisiones. 

 
 
  
  

La Diada d'enguany

Mònica Ribell i Bachs
Metge. Granollers per la Independència-Primàries Catalunya
granollersxindependencia@granollers.cat / Twitter

Aquest any es compleixen 20 anys del segrest d’Ingrid Betancourt, candidata a les eleccions presidencials de 2002 a Colòmbia pel partit Verd. El terrible relat dels seus sis anys de captiveri en mans de les FARC es descriu en el magnífic llibre intensament personal No hay silencio que no termine. Un relat al cor de les emocions extremes i de la condició humana, un viatge per la pèrdua de tota llibertat exceptuant –en paraules de l’autora– l’única que malgrat totes les vexacions i humiliacions no es pot perdre mai: la llibertat de decidir qui vol ser cadascú de nosaltres.

Enguany, el títol punyent i el sentit del llibre d’Ingrid Betancourt m’han vingut a la memòria arran de la manifestació de la Diada la tarda de l’onze de setembre a Barcelona. Lluny de la baralla mediàtica de xifres, els que hi vàrem ser sabem que érem molts. Sense divisió. Sense retrets. Molts més que en els darrers temps, traspuant il·lusió, força, determinació, mobilització, lleialtat vers l’1 d’Octubre, fermesa i convicció amb la independència. Una multitud que malgrat ideologies o generacions diverses, segueix volent decidir qui vol ser i com vol ser. Aquest fet tan senzill i assenyat per a molts, alhora esdevé incomprensible per als del somriure estudiat i impertorbable que ens dirigeixen a tots. Però la voluntat de decidir mai ha tingut aturador. Torna sempre quan el silenci s’acaba i, com diu el llibre, no hi ha cap silenci que, malgrat tot, no pugui acabar-se.