Els grups municipals opinen (maig 2022)

Recollim els últims articles d'opinió publicats al butlletí municipal 'Granollers informa'

 XARXES SOCIALS DELS GRUPS MUNICIPALS
Web


Facebook


Twitter


YouTube


Instagram

Grup municipal dels socialistes  
Grup Municipal d'Esquerra Republicana-AM  
Grup municipal de Junts per Granollers
Grup municipal de Ciutadans  
Grup municipal de Granollers per la Independència-Primàries Catalunya MOCIONS dels grups al Ple 

Arxiu de mesos anteriors 

 

 

 

Alba Barnusell, alcaldessa

 

Jordi Terrades i Santacreu
Portaveu del PSC 

PSC logo

Des de l’1 d’abril hi ha nova alcaldessa a Granollers, Alba Barnusell.

Alcaldessa preparada, connectada als problemes, neguits i ambicions de la ciutat i, el que és més important dels granollerins i granollerines, respectuosa amb tothom i amb totes les formes d’expressió.

Des del grup municipal socialista i amb l’alcaldessa al capdavant, seguirem treballant malgrat els ensurts de la pandèmia de la Covid i ara la guerra a Ucraïna responsabilitat de Rússia, en el programa de polítiques públiques progressistes que impulsa el govern de la ciutat, amb la mirada posada més enllà de l’any 2023.

Un model que es basa, com és conegut, en el respecte, en el diàleg amb els grups municipals, i el conjunt de la societat civil i social, entitats esportives, culturals i socials. En el diàleg amb les persones. En la màxima consideració de la vida en comú.

Diàleg i respecte, però també màxim compromís amb una manera de fer, que modestament opinem que ha anat bé a la ciutat; així ens ho han expressat els veïns i veïnes en forma de suport democràtic a les eleccions.

Cada dia ens enfrontem als problemes reals de la ciutat, amb una actitud positiva per resoldre’ls, a vegades, amb noves solucions per vèncer els reptes.

Convençut, a més, que l’alcaldessa Barnusell fixarà nous objectius, estem en una cruïlla on les diverses crisis, però també oportunitats, transformaran el model de vida, les economies i també la ciutat.

No permetrem que s’obrin noves escletxes socials.

No hem perdut ni un bri d’empenta per encarar el futur, al servei de les granollerines i els granollerins.

 
 
  
  

Els testos s'assemblen a les olles

 
Pau Llobet i Roura. Regidor del Grup Municipal d'Esquerra Republicana
esquerra@granollers.cat
@ERCGranollers - WhatsApp: 690082630

Dies de canvi a la Casa Gran. Esperarem i valorarem, doncs. Amb tot, no costa res ser educat i dir que alguns volem que l’Alba, la nova alcaldessa, tingui sort. Si ella té encerts en la seva tasca municipal la ciutat hi sortirà guanyant.

Nosaltres, però, estarem a l’altre costat de la trinxera, en un Ple on la majoria absoluta (a vegades) sembla que ens voldria moderats i servils. No pas! Tenim història republicana a la sang i el punt just de rauxa per malfiar-nos de l’obediència cega a lideratges imposats: som fills de la revolta, de bruixes i bandolers. Cap rei ha pogut acovardir mai les nostres consciències. Indesinenter.

Comença un any (electoral) que es farà llarg, per cert. La nova alcaldessa vol repetir èxits i llorers antics. El seu mestre li deixa una ciutat, un govern i una idea com a penyora. Què en farà d’aquesta herència? No ho tenim clar. Jo crec que la nova alcaldessa té prou enginy per fer un relat propi de ciutat i que no caldria que mirés el retrovisor del passat constantment. Volem futur i debat, i ho volem ara. Volem confrontar el projecte Barnusell amb el projecte Maynou.

Per què ho dic tot això? Perquè el primer discurs de la nova alcaldessa va ser òptim però massa líric. Nosaltres hi vam trobar a faltar quines paraules diferents i actuals farà servir per descriure la ciutat a partir d’ara.

Cap paraula nova, cap idea diferent. Al Govern municipal hi queda la vella guàrdia, avesada al tedi i al “qui dia passa, any empeny’’. Hi queden uns regidors joves que ja són molt vells, per cert. La suma d’anys que alguns porten a l’Ajuntament és indicatiu d’això que els dic. Anys que, aquests regidors i regidores, només han governat amb majoria i no coneixen ni tenen pràctica de govern en coalició. Avui, que la societat és diversa, dinàmica i canviant. Curiós.

Sumat, també, al fet que practiquen una política tècnica i sense ideologia. Què vull dir amb això? Doncs que alguns dels regidors del Govern local no han tingut mai la necessitat de concretar per què fan la política que fan. La majoria absoluta els protegeix d’haver-se de definir i posicionar més enllà de grans titulars buits de contingut polític. Així, la manera de defensar el projecte socialista a la ciutat es converteix en un cúmul de frases suades i repetides mil i un cops.

Em sembla que ha arribat l’hora de marcar nous rumbs, doncs. De perfilar noves idees que dibuixin una Vila Oberta diferent. Empeltada d’allò positiu que hem fet fins ara, però impulsant -amb molta més valentia que l’actual- accions encaminades a quatre reptes bàsics: una aposta clara per la igualtat d’oportunitats (més beques i ajudes a la petita i mitjana empresa); un impuls a la ciutat feminista; un renovat esforç per fer de la cultura i l'educació l'objectiu essencial i compartit de la política local; i la multiplicació d’accions per a descarbonitzar la ciutat i fer-la sostenible. 

 
 
  
  

Primavera, llibres i roses

 
Laura Sabatés i Ortega
Regidora de Junts per Granollers
 

 

Des de fa unes setmanes ja tenim la primavera instal·lada aquí, amb boscos i camps que verdegen gràcies a les esperades pluges de fa unes setmanes i que han contribuït a reduir els temors a un estiu amb sequera severa. Amb la irrupció de la floració pròpia de l’època arriba el pol·len i les al·lèrgies, però amb la novetat des del passat 19 d’abril que qui les pateixi pot combatre-les lliurement amb l’ús de la mascareta, ja sense imposicions, tret d’algunes excepcions com ara centres mèdics, sociosanitaris, farmàcies o transport públic.

Enguany, amb la primavera, hem vist florir també la vida al carrer, a les entitats i associacions de pobles i ciutats, amb el desig compartit per tothom de tornar a un cert concepte de normalitat després de més de dos anys de pandèmia. Hem recuperat exposicions, exhibicions, mercats, fires i un ampli ventall d’activitats, bullici que en definitiva dona singularitat i caliu al territori.

Però, com diu el refrany, “la primavera la sang altera” i com que no tot són flors i violes, el significat d’aquesta dita s’ajusta força bé al moment actual que vivim. És obvi que aquesta primavera està farcida d’alteracions que mitjans de comunicació i xarxes socials ens expliquen i recorden constantment i que, com a individus, comprovem prou amb el preu dels serveis essencials o en la compra diària, entre moltes d’altres coses.

Aquesta estació que tan m’agrada ha tingut un inici i tindrà un final, i desitjo que tota aquesta alteració s'esvaeixi i es transformi en un estiu càlid, viu i animat, on regni la raó i el seny, quan tot es regenera i reneix. Carrers que amb el recent Sant Jordi s’han omplert i que es continuaran omplint de vida, de roses o de llibres. Una primavera que ens condueixi a un món sense llances ni sang, a cap lloc del planeta.

I que ens permeti, després de dos anys llargs i molt durs -amb un esdevenidor encara complicat com s'està comprovant amb el conflicte d'Ucraïna-, reflexionar i poder pensar com reiniciar-nos, reinventar-nos, transformar-nos. Com renéixer amb nous valors i vèncer les pors. I, sobretot, que no ens manquin ni llibres ni flors…

 
 
  
  

Mascarillas fuera

Grupo Municipal Cs Granollers
ciutadans@granollers.cat
Correu-e | Twitter | Facebook

Por fin llegó el momento de empezar a quitarnos la mascarilla, dando un paso más hacia la normalidad, hacia la vida anterior a la incidencia de la pandemia. Todos ansiábamos el momento de mostrar nuestros rostros y, especialmente, nuestras sonrisas.

Esta medida entró en vigencia el pasado día 20 de abril, gracias a la aprobación en el Congreso de los Diputados de la moción acordada entre Ciudadanos y PSOE para eliminar el uso obligatorio de la mascarilla en interiores, siempre y cuando la comunidad científica y las autoridades sanitarias lo permitan. La utilización de la mascarilla seguirá siendo obligatoria en farmacias, centros de salud, unidades de transfusión y residencias de personas mayores, así como en todos los medios de transporte público. Además, será recomendable su uso cuando haya contacto con personas vulnerables, es decir, embarazadas, pacientes con factores de riesgo, personas inmunodeprimidas o mayores de 60 años.

Una de las razones de peso de esta medida es que haya descendido tanto el número de contagios notificados como la incidencia acumulada. Lo que denota que la alta tasa de vacunación en nuestro país, muy por encima de la media europea, ha sido un factor clave para combatir la incidencia del virus. Algo de lo que debemos sentirnos muy orgullosos. Otros países de nuestro entorno también han tomado la decisión de prescindir de la mascarilla, es el caso de Francia, Países Bajos, Reino Unido o Bélgica.

Somos optimistas, aunque sabemos que la guerra aún no está ganada. Pero, después de tantos sacrificios, nos merecemos estas buenas noticias, sobre todo por nuestros comerciantes, hosteleros o entidades culturales, pues han sufrido con gran virulencia las consecuencias económicas de la pandemia.

Cruzamos los dedos para que se mantenga esta tendencia positiva y podamos disfrutar todos de las terrazas y áreas comerciales de nuestra ciudad y, por supuesto, vivir en plenitud nuestra “Festa Major de Blancs i Blaus” en agosto ¡Qué ganas!

 
 
  
  

El Sant Jordi més esperat

Joan Ricart i Angulo
Regidor de Granollers per la Independència-Primàries Catalunya
granollersxindependencia@granollers.cat / Twitter

El mes d’abril que deixem enrere ens ha portat una de les millors notícies d’aquest any 2022, que sembla haver començat amb ganes de competir amb els anteriors pel que fa a desgràcies. Després de dos anys sense poder celebrar la diada de Sant Jordi com calia, aquest 23 d’abril hem pogut sortir al carrer i voltar per la Porxada remenant llibres i escoltant els autors locals. I ho hem pogut fer sense mascareta, complement que encara ara ens recorda tot el que hem hagut de passar.

Els de Granollers per la Independència – Primàries hem volgut aprofitar l’ocasió per presentar el segon volum de 1.477 veus. Una sola història, en un acte molt festiu amb música en directe i amb la presència d’un bon nombre de persones que ens han acompanyat aquests tres anys de vivències municipals. Si en teniu l’oportunitat, llegiu el llibre perquè, tant aquest com l’anterior, són un reflex del que és el nostre grup municipal i el moviment de Primàries a Granollers. El recull d’articles il·lustra de manera força fidel el que el nostre grup representa. Una suma d’idees, de punts de vista, que ens diu que plegats tenim més força. Visions molt personals de la nostra ciutat, precedides per plantejaments més complexos al voltant de la independència de Catalunya. Articles de granollerins i granollerines de tota la vida, compartint coberta amb els punts de vista de granollerins d’adopció i de gent que no hi viu, però interessats en la nostra ciutat i el nostre país.

La configuració d’aquest segon volum és l’exemple a seguir de cara a la construcció de la pròxima candidatura de Granollers per la Independència – Primàries a l’alcaldia, que, després de divuit anys, segur que ja no ocuparà Josep Mayoral. Totes les idees i tots els punts de vista hi seran benvinguts, sempre que tinguin Granollers i la independència de Catalunya com a eix vertebrador.