Els grups municipals opinen (gener 2018)

Recollim els últims articles d'opinió publicats al butlletí municipal 'Granollers informa'

Arxiu de mesos anteriors 

 

 

 

Millorant Granollers

Jordi Terrades i Santacreu
Portaveu del PSC 

PSC logo

El govern de la ciutat compta amb un programa d’actuació municipal 2015/2019 que és la guia d’actuació de com destinar els recursos per gestionar les polítiques que impulsa.

El programa respon a les propostes electorals formulades en les darreres eleccions municipals. Des del govern transparent que encapçala l’alcalde Josep Mayoral, totes les actuacions incorporades al Programa d’Actuació Municipal i en els pressupostos municipals respectius, es poden consultar a la pagina web de l’ajuntament, i fer-ne un seguiment partida a partida.

Però d’acord amb la majoria de grups municipals que conformen la corporació municipal, l’Ajuntament de Granollers vol anar un pas més enllà i comptar amb tu per decidir en què s’ha d’invertir part del pressupost municipal de inversions en els anys 2018 i 2019.

Si veus que Granollers pot progressar en qualsevol dels aspectes que depenen
de l'Ajuntament: cultura, esports, convivència, parcs, carrers, trànsit... Explica’t!
Digues-nos què vols que faci l'Ajuntament per millorar la ciutat.

L’Ajuntament ha reservat un total d’un milió d’euros del capítol d’inversions, 500.000 per l’any 2018 i 500.000 per al proper 2019, per decidir-ho en un procés participatiu.

Persones individuals, col·lectius i entitats, podran proposar, debatre i decidir sobre en què invertir aquests diners.

Volem implicar més als ciutadans i ciutadanes en la presa de decisions sobre el destí d’una part dels recursos públics, garantint una participació inclusiva i més cohesió social.

L'esforç per enfortir la ciutat i fer-la avançar, ens correspon a totes i a tots.

La voluntat del govern municipal és clara de cara a l’impuls de noves vies que permetin la participació, més enllà dels processos electorals.

 
  
  

Tot s'acaba, tot comença

Àlex Sastre
Portaveu del grup PDeCAT-Demòcrates

CiU logo

El 2017 va morint amb l’arribada del Nadal. Un 2017, especialment en el seu tram final, políticament convuls. Molt convuls, vertiginós. On hem constatat la voluntat insubornable de la gent d’aquest País de decidir democràticament el seu futur, i la incapacitat de l’Estat espanyol de respondre-hi més enllà de la judicialització, la persecució, la violència, la intervenció i els empresonaments.

Escrivim aquest article abans que es produeixin les eleccions del 21D i, per tant, no en coneixem el resultat. No farem pronòstics aventurats. Només aprofitarem per dir que quan mori aquest 2017, naixerà un 2018. I res no acaba, sinó que tot comença de nou. Amb energia renovada, amb voluntat renascuda.

I també aprofitarem per desitjar-vos a tots que aquest 2018 sigui un any d’oportunitats per a tots vosaltres, a nivell personal i col·lectiu, per a la ciutat de Granollers i per al conjunt del País. I que passeu un Bon Nadal al costat de tots aquells qui estimeu, recordant especialment que, conjuntament amb moltes persones que es troben en situació de dificultat, hi ha algú que tampoc el podrà passar a casa per defensar la democràcia i les seves idees polítiques: el President Puigdemont, el vicepresident Oriol Junqueras; les conselleres Clara Ponsatí i Meritxell Serret; els consellers Quim Forn, Toni Comín i Lluís Puig; i els activistes Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. A tots ells els tindrem molt presents durant aquestes festes. Els volem a casa, ja.

No volem atabalar-vos amb més política després d’aquests darrers mesos. Ens retrobem a les places i els carrers engalanats de llum, i ens retrobem en aquest 2018 on volem que es facin realitat els horitzons d’esperança.

Bon Nadal i un esplèndid 2018
 
 
  
  

Les petites coses que marquen la diferència

Pep Mur i Planas
Regidor d'ERC-Acció Granollers
pep@pepmur.cat

ERC-AG logo

 

Comencem un any nou i és un bon costum aprofitar aquestes dates per analitzar com ha anat l’any anterior i marcar-nos reptes per als propers 12 mesos. Això té un risc, però, i és que sovint ens centrem en els grans desafiaments i oblidem que per arribar a la meta hem de caminar passa rere passa. Per millorar la nostra salut, per exemple, no és suficient fer dieta; també cal adquirir hàbits saludables com ara fer exercici o controlar l’estrès.

De vegades, als grups polítics també ens pot passar una cosa semblant, i és que de tant en tant ens perdem en els grans projectes de futur per assolir la ciutat que volem i ens oblidem del dia a dia.

No sempre prestem suficient atenció a les petites coses, però són precisament els assumptes més bàsics, aquells que poden semblar insignificants, els que donen valor afegit a les ciutats i els que poden marcar la diferència i ajudar al benestar de les persones.

Parlem d’aspectes com el reciclatge, els aparcaments –o la manca d’ells– per a bicicletes i patinets a les escoles, l’estat dels carrers, la neteja dels parcs infantils, els passos de vianants  –o la manca d’ells –, mesures per lluitar contra la pobresa energètica, la gent gran que viu sola...

Tenim la sensació que efectivament el govern de la ciutat descuida moltes d’aquestes petites coses. Són moltes i repetides les demandes dels granollerins i granollerines per millorar la ciutat en aspectes com aquests. I estem convençuts que amb l’execució dels pressupostos participatius pels exercicis de 2018 i 2019, moltes d’aquestes preocupacions es manifestaran de nou.

ERC-AG tenim molts i diversos reptes per al 2018, no ens cansarem de treballar per millorar la ciutat, però entre les tasques que ens posem com a deures aquest any també inclourem prestar una major atenció a aquestes petites, però importants coses.

No podem acabar aquest article sense desitjar-vos a tots i a totes un bon any nou, un any que esperem marqui diferències!

 
 
  
  

 2018, un año de retos

Grupo Municipal C's Granollers
Correu-e | Twitter | Facebook

C's logo

Cs Granollers comienza el nuevo año lleno de optimismo e ilusión. 
Uno de nuestros objetivos principales será supervisar que nuestras propuestas se implementen antes de que finalice la actual legislatura. Por ejemplo, las siguientes: - Ejecutar un plan promocional de la ciudad que tenga como principal objetivo la atracción de empresas y emprendedores que creen puestos de trabajo dignos y estables.
- Revisión de la visibilidad y seguridad de los pasos de peatones para disminuir el índice de atropellos, especialmente en las áreas cercanas a colegios y equipamientos municipales.
- La instalación progresiva de cambiadores de pañales en los baños de los equipamientos municipales.
- La constitución de la Mesa de la Diversidad Funcional para conseguir una ciudad más accesible y solidaria.
- El desarrollo de jornadas y debates sobre la enfermedad celíaca, la fibromialgia y el síndrome de sensibilidad química múltiple.
- La creación de más cargadores de vehículos eléctricos. 
- Dedicar el nombre de una plaza o calle a la memoria de Clara Campoamor, como homenaje a esta luchadora por los derechos de las mujeres.
- Incentivar el comercio de los barrios mediante la creación de zonas peatonales, la mejora de comunicación mediante transporte público, la subvención del alquiler de locales durante el primer año de actividad y la diferenciación mediante la segmentación de la oferta comercial.
- Complementar la oferta comercial de la ciudad con la creación de espacios de ocio nocturno de calidad y que sean seguros y
respetuosos con el descanso de los vecinos.
- Creación de una bolsa de alquiler de locales, naves y oficinas vacíos.
- Explorar nuevas fórmulas comerciales de carácter temporal que sirvan de reclamo para atraer nuevas marcas consolidadas y promocionar el trabajo de jóvenes emprendedores.
- Mejorar los paneles informativos y señalética con la incorporación de varios idiomas.
- Auditoria de seguridad e higiene de las zonas de juegos infantiles de nuestros parques públicos.
 
¡Os deseamos un feliz y próspero 2018!
 
 
  
  

2018, seguim i seguirem

Assemblea de la Crida per Granollers - CUP
cridapergranollers.cat
crida-cup@ajuntament.granollers.cat

CUP logo

Un any més i aquesta lluita, que és motor d'Història, motor de canvi, no s'atura. El món no ha avançat a base de favors ni de concessions dels poderosos cap als oprimits, sinó mercès a totes i tots les que han afrontat i afrontem, ahir i avui, la por i hem aturat les garrotades.

Des que vivim en societat s'han creat institucions més i menys jerarquitzades, comunitats competitives i cooperatives, monarquies i repúbliques, relacions entre nacions que han estat fraternals o colonials, en funció de la capacitat d'adaptació i de resistència de cada poble. No ens ve de nou ara, coneixem la història, que qui té la força per dret n'abusa en favor seu una i altra vegada. I la Història també va plena de pobles que s'alcen i que vencen, de pobles com el nostre que sense arronsar-se resisteixen.

Les classes populars hem resistit el foc de les fogueres i del Decret de Nova Planta, la repressió borbònica, el pacte entre burgesies catalana i espanyola, una industrialització d'insalubres i llargues jornades de treball, estats d'excepció, guerres civils i bombardejos, les dictadures de Franco i Primo de Rivera, lleis recentralitzadores, retallades i 155. Mai no hem deixat de parlar la nostra llengua, ni hem deixat de defensar i de reclamar els nostres drets alçant-nos dempeus en cada vaga, en cada manifestació, en cada trinxera, i no hem renunciat mai a la nostra llibertat malgrat l'engany amb què han volgut adormir-nos i sumint-nos en l'oblit amb falsos pactes i promeses.

L'1 d'octubre ens va despertar, a cops i a abraçades, per no tornar a dormir, conscients que no volem seguir vivint en la letargia del fals consens, ni en una democràcia de mentida. Seguim i seguirem teixint majories i construint futur, buscant la felicitat des de l'alegria de saber que treballem pel millor dels futurs possibles.

La lluita ens farà lliures.

 
  
  

Alcalde, frene el incivismo que está viviendo Granollers

José María Moya
Grup Municipal Popular
Correu-e | WhatsApp |
Twitter | Facebook

PP logo

 

La ciudad se despierta un día sí y otro también con las calles empapeladas de propaganda ilegal de apoyo a los independentistas, pancartas colgadas en plazas, pintadas en las paredes, árboles, arbustos, mobiliario urbano y puentes llenos de lazos amarillos.

En estos momentos la sensación que tienen muchos granollerenses es que viven en una CIUDAD INCÍVICA, DEJADA Y SUCIA.

Hay muchos granollerenses que cada día cuando salen de casa, ven pintadas, lazos, papeles y más papeles colgados indiscriminadamente y de forma incontrolada en las farolas, señales de tráfico, contenedores, escuelas, escaparates de comercios, paredes y portales privados.

Muchos vecinos, se preguntan, ¿POR QUÉ HAY ESTA PERMISIVIDAD ANTE ESTE MOVIMIENTO ORGANIZADO POR PARTE DE ORGANIZACIONES INDEPENDENTISTAS?

Por favor, FRENE EL ESPIRAL DE INCIVISMO que estamos viviendo en la ciudad estos días.

Hace falta que rectifique su ACTITUD, que deje de actuar de forma AMBIGUA y que pase a ser un ALCALDE RESPONSABLE que hace cumplir las ordenanzas municipales y que sancione a todos los que están vulnerando las ordenanzas.

Un ayuntamiento no puede ser permisivo con esto, deben ser responsables y actuar.

NO puede haber lazos amarillos colgados del balcón del ayuntamiento.

NO puede haber papeles sobre presos políticos ni lacitos amarillos colgados dentro de los edificios municipales, en ascensores y entradas a las áreas.

NO pueden colgarse pancartas reivindicativas en cualquier calle y puente.

Este grupo municipal denunció hace semanas, ante la Junta Electoral estas tres vulneraciones e ilegalidades.

Hemos conseguido que se retire el lazo amarillo del balcón del ayuntamiento, pero todavía queda que retiren de la vía pública cualquier elemento partidista de pancartas y lazos amarillos.

Recuerde señor alcalde, que de igual forma que usted obliga a los ciudadanos a que cumplan la ley, usted es el primero que debe dar ejemplo.

SU OBLIGACIÓN ES CUMPLIR LA LEY, AHORA Y SIEMPRE.

#SentimGranollers #SentimosGranollers