Els grups municipals opinen (març 2017)

Recollim els últims articles d'opinió publicats al butlletí municipal 'Granollers informa'

 

 

 

 

 

Volem acollir

Jordi Terrades i Santacreu
Portaveu del PSC 

PSC logo

Granollers vila oberta. Sempre hem volgut que sigui així, i ara més que mai davant del drama humà que significa haver de marxar del teu país per conflictes bèl·lics, persecució política i religiosa... Hem de ser una ciutat acollidora.

Aquesta no és una crisi d’immigrants, sinó una crisi de refugiats i humanitària.

Aquesta crisi que estem vivint és un dels principals reptes als quals Europa ha de fer front i posa de manifest les deficiències de la política d’asil de la UE. Amb unes xifres esfereïdores, milions de persones desplaçades a tot el món i milers de morts o desapareguts en la seva travessia pel Mediterrani per arribar a Europa.

La crisi dels refugiats, amb totes les seves derivades, està afectant els pilars fundacionals de la UE, com la solidaritat o la lliure circulació de persones. Europa i tots els seus estats membres tenen l’obligació moral, però també legal, d’acollir i integrar aquestes persones que fugen de la guerra i la persecució als seus països i es juguen la vida per arribar a Europa a demanar asil. Parlem de persones a les quals nosaltres, com a comunitat internacional, tenim l’obligació de donar acollida i protecció. 

La gestió d’aquesta crisi s’ha caracteritzat per una successió d’accions unilaterals i no coordinades. No s’ha trobat tampoc una resposta global i l’acord per reubicar els refugiats, a partir de l’establiment de quotes als països membres.

De fet, l’Estat, l’any 2015, es va comprometre a rebre 10.772 persones refugiades. Compromís que no està complint.

D’altra banda, l’arribada massiva de refugiats està avivant els discursos racistes, xenòfobs i populistes de molts partits a Europa, que culpen els refugiats de tots els mals. Els socialistes rebutgem aquests posicionaments i defensem que els refugiats són les víctimes i no una amenaça.

L’Ajuntament de Granollers treballa per l’acollida de persones refugiades des de setembre de 2015, amb Creu Roja, entitat acollidora de persones sol·licitants d'asil, aprovant un protocol d’acollida i reservant recursos pressupostaris per poder acollir dues famílies sol·licitants d’asil.

 
  
  

Roca Umbert: expliquem-ho bé!

Àlex Sastre i Prieto
Portaveu
asastre@ajuntament.granollers.cat
680 644 330

CiU logo

El passat mes de novembre el ple va aprovar el pressupost municipal per al 2017, amb l’abstenció d’aquest grup. Aquest és un d’aquells plens on es posen damunt la taula i es debaten molts dels reptes que té Granollers: a curt termini -l’any següent- però també aquells de mirada llarga, els que vénen i van molt més lluny que 365 dies.

Un d’aquests temes el va posar aquest grup sobre la taula: el projecte de Roca Umbert. Per tots és conegut el projecte cultural que representa per a la ciutat. Un projecte cultural que va començar ja fa més d’una dècada i on l’Ajuntament ja hi ha invertit, només en els exercicis 2008-2017, més de 12 milions d’euros. Al pressupost 2017, la partida és de 2.000.000€ comptant la transferència per gestionar la societat Roca Umbert Fàbrica de les Arts (1,1 milions), la urbanització de la Tèrmica (500.000€) i l’ampliació del centre audiovisual (400.000€).

Davant aquestes xifres, que no són menors, ens fem un plantejament: Roca Umbert és un projecte molt interessant per a la ciutat, que ve de lluny i que anirà més lluny d’aquest mandat. És un projecte de ciutat, i com a tal, requereix un consens en la seva execució per part de la gran majoria dels grups, ja que possiblement l’haurà de gestionar un govern diferent a l’actual.

I també fem una sèrie de demandes: tenint en compte el caràcter estratègic de l’equipament, anem a planificar-lo en el futur. Definim quins elements falten per completar-lo, quin volum d’inversions (aproximat) requeriran i quina calendarització preveiem per a completar-les. No es tracta, ni molt menys, d’aturar o frenar el projecte: es tracta de deixar de tenir la sensació que no sabem on ni quan acaba ni quants recursos municipals més consumirà.

És allò que tantes vegades hem explicat des d’aquest grup: prou improvisar, especialment amb els projectes estratègics de ciutat. Definim i planifiquem a partir del consens dels diferents colors polítics. Granollers hi sortirà guanyant!

 
 
  
  

Què respirem i com ens afecta?

Grup Municipal d'ERC-Acció Granollers
erc-ag@ajuntament.granollers.cat
93 842 67 11 | Twitter

ERC-AG logo

 

Estem constantment rebent missatges en els mitjans de comunicació que la nostra salut es veu afectada per la contaminació atmosfèrica. Hi ha estudis que l’associen amb un augment de malalties cardiovasculars i cerebrovasculars, de problemes respiratoris, fins i tot que pot afectar el desenvolupament cognitiu dels infants. Però hi ha contaminació atmosfèrica a Granollers? I a la província de Barcelona?

A programes de televisió, al telenotícies, a les tertúlies, a dossiers de premsa, a entrevistes, en parlem... Però sabem què és la contaminació atmosfèrica? Coneixem que són les partícules en suspensió? I el diòxid de nitrogen? I l’ozó? Com es produeixen i quan? És degut a la mobilitat, a les indústries, a l’agricultura o altres sectors? Tenim molta o poca contaminació? I com ens afecta? Des del grup municipal d’ERC-Acció Granollers és un tema que ens preocupa.

Sabem, com molts ciutadans i ciutadanes, que les administracions municipals i supramunicipals estan proposant accions i actuant per frenar la contaminació atmosfèrica. Com també coneixem els avisos de l’alerta de la Unió Europea. A més, sabem que la nostra preocupació també és compartida per altres granollerines i granollerins que volen saber com pot millorar la seva qualitat de vida. Quines pràctiques públiques s’apliquen per reduir la contaminació i quina afectació tenen? I què podem fer els ciutadans, des dels petits gestos, per frenar-la?

Per respondre aquestes preguntes i més, us convidem el proper divendres 24 de març a les 19 h a la Sala Tarafa de Granollers(c. Corró, 47) on tindrà lloc una xerrada amb investigadors i activistes experts sobre salut i contaminació atmosfèrica.

Us hi esperem!

 
 
  
  

"Volem acollir, no volem manipular"

Grupo Municipal C's Granollers
Correu-e | Twitter | Facebook

C's logo

El pasado 18 de febrero se celebró una multitudinaria manifestación en Barcelona bajo el lema de “volem acollir”. Acto de denuncia que apoyamos públicamente y a la que asistieron gran número de afiliados y simpatizantes de Cs. Queremos que el gobierno cumpla con su compromiso de acoger a 17.000 refugiados. Que no se olvide que muchos españoles, no hace mucho tiempo, también tuvieron que huir de la barbarie de la guerra.

Nos alegramos que la manifestación haya sido un rotundo éxito, pero lamentamos que una vez más asociaciones y partidos políticos independentistas hayan intentado sacar tajada política de una reivindicación que es de todos.

Viene siendo habitual desde hace años que se paseen esteladas en todo acto de reivindicación social. Y en esta ocasión, las banderas fueron acompañadas por carteles con mensajes tales como: “Espanya tanca fronteres” o “Fem república per garantir els drets humans” ¿Saben ustedes cuantas plazas de acogida para refugiados ofreció la Generalitat al gobierno central? Nada más y nada menos que 301, que dista mucho de las 4.100 plazas que dice Puigdemont haber propuesto recientemente por carta al comisario europeo de inmigración…

Por otra parte, ¿por qué hablan por todos los catalanes? ¿Es que no hay muchísimos catalanes no independentistas que también están en contra de la política de acogida llevada a cabo hasta el momento por los gobiernos europeos? ¿Por qué siempre “España” tiene la culpa de todos los males? Dentro de poco escucharemos que cuando pierde el Barça la culpa también la tendrá “España”.

Llevan gobernando Cataluña, una de las regiones con mayor autogobierno del mundo, durante toda la democracia, ¿no les queda algo de autocrítica?

Por favor, dejen ya de escudarse en la supuesta falta de competencias para tapar sus malas gestiones, su inoperancia, sus casos de corrupción, sus chiringuitos políticos. Dejen de avivar el victimismo y de alimentar el odio entre catalanes. Hay días que son de todos, en los que el objetivo debería ser sumar y no excluir. Hay días que no deberían instrumentalizarse políticamente.

“Volem acollir, no volem manipular”.

 
 
  
  

Prou excuses, volem acollir!

Assemblea de la Crida per Granollers - CUP
cridapergranollers.cat
crida-cup@ajuntament.granollers.cat

CUP logo

Gràcies a la mobilització i esforços de la gent, reclamant al carrer respecte pels Drets Humans, s'han obert espais de suport i solidaritat que han empès als ajuntaments i a la Generalitat a no restar de braços plegats. Malauradament, cap dels partits polítics que han governat l'Estat han fet cap esforç per facilitar l'arribada i l'acollida a les persones que fugen de la guerra, la misèria i els desastres ambientals. Ben al contrari, han legislat per posar traves a l'arribada de persones que migraven cercant futur i menjar. Proves d'això són la Llei d'Estrangeria aprovada per PP, PSOE i CiU, les tanques de Ceuta i Melilla, o la Llei de Dret d’Asil de Zapatero, que, segons informava Amnistia Internacional, converteix la sol·licitud d'asil en una cursa d'obstacles, excloent les catàstrofes i la fam dels motius per a la demanda d'asil.

Amb l'Estat en contra ho tenim difícil per acollir com ens hem proposat. També és cert que tampoc han fet tot el que podrien els governs que s'han succeït a la Generalitat, massa sovint parapetats rere un conflicte de competències per amagar la manca de voluntat o la pròpia incapacitat.

Reclamem la derogació d'una Llei d'Estrangeria que nega el dret d'acollir als municipis catalans. Només des de la independència podrem tenir una política d'acollida i migracions pròpia que respecti els drets humans.Denunciem la deshumanització d'una Europa que destina més recursos a blindar les fronteres que a cooperació internacional. Una UE que liberalitza el trànsit de capitals mentre tanca amb murs Bulgària, Hongria, Àustria i Espanya per impedir la circulació de persones que cerquen dignitat.

Perquè som una ciutat acollidora demanem a l'Ajuntament que posi els mitjans necessaris perquè cap persona, que hagi arribat a Granollers fugint de la fam, de la guerra o de desastres ambientals, no hagi d'estar remenant contenidors per sobreviure, dormint en aixoplucs improvisats i malvivint en la misèria.

 
  
  

Trabajamos para ti

José María Moya
Grup Municipal Popular
Correu-e | WhatsApp |
Twitter | Facebook

PP logo

 

MOCIONES EN EL PLENO
Moción es una propuesta que se hace al Pleno del Ayuntamiento para que se tome una decisión sobre ella. El Partido Popular de Granollers se ofrece para llevar las propuestas que usted desee  y dar una respuesta acerca de lo acontecido.

RUEGOS Y PREGUNTAS AL EQUIPO DE GOBIERNO
Para que su voz llegue al Ayuntamiento nos comprometemos a llevar su solicitud o pregunta de la forma más directa posible y exponerla en los plenos mensuales del ayuntamiento los últimos martes de cada mes.
Le informaremos en todo momento del estado de dicha acción realizada por el equipo de gobierno o su contestación.

PARTICIPEN Y  ASISTAN  COMO PÚBLICO A LOS PLENOS
Les recordamos que los plenos son los últimos martes de cada mes y empiezan a las 19.30 horas.

ESTAMOS EN EL AYUNTAMIENTO PARA LO QUE NECESITES
Nos puedes encontrar en la 3a planta del Ayuntamiento de Granollers en la Porxada por las mañanas. Nuestro teléfono directo del despacho es 93 842 67 08, llámanos. Si quieren venir por las tardes díganoslo y quedamos. Nuestro email del ayuntamiento es este: pp@ajuntament.granollers.cat.

NOS ACERCAMOS ALLÍ DONDE NOS NECESITES
Si tienen alguna idea, propuesta de mejora, queja o problema, nos acercamos donde ustedes digan a verlos en persona.

ESTAMOS EN REDES SOCIALES
Tenemos presencia en Facebook (Populars Granollers) y Twitter (@ppgranollers).

TENEMOS UN WHATTSAPP
Este es nuestro teléfono 619186115, nos tienen a su disposición los 365 días del año.

BOLETINES DE  ACCIÓN POLÍTICA EN VUESTROS BUZONES
Son muchas las propuestas que hacemos de mejoras en los barrios, pronto os las haremos llegar mediante boletines de acción política, para que sepan qué se está haciendo desde nuestro grupo municipal para mejorar nuestra ciudad y la calidad de vida de todos.

 

#SentimGranollers  #SentimosGranollers