Els grups municipals opinen (juliol 2020)

Recollim els últims articles d'opinió publicats al butlletí municipal 'Granollers informa'

MOCIONS dels grups al Ple 

Arxiu de mesos anteriors 

 

 

 

Una mirada al present i al futur

Jordi Terrades i Santacreu
Portaveu del PSC 

PSC logo

La crisi ocasionada per la covid-19 ha fet canviar molts aspectes del nostre dia a dia. El confinament i distanciament físic necessaris les primeres setmanes per frenar la transmissió del virus i evitar el col·lapse del sistema sanitari, ha suposat un canvi en el dia a dia. Ha alterat, i de quina manera, la nostra vida laboral, familiar, social i ciutadana.

Ha significat la paralització de l’activitat econòmica i les conseqüències negatives sobre milers de ciutadans i ciutadanes, i l’aturada de les activitats acadèmiques, culturals i esportives.

Empreses amb problemes, moltes persones han perdut o poden perdre la feina i es troben amb greus dificultats per tirar endavant amb un futur incert. Aquesta situació genera angoixa i preocupació en el conjunt de la ciutadania. L’impacte emocional de la pandèmia és un aspecte que, com a comunitat, també hem d’afrontar amb la complicitat i la solidaritat de tothom.

Volem i necessitem superar la crisi generada. La represa serà gradual i tenim la incertesa de la temporalitat sobre la durada. Davant d’un moment històric com aquest, que ningú podia preveure uns mesos enrere, cal treballar el més units possible en la cerca de solucions que requereix aquesta situació. Hem d’entendre que les úniques fórmules per afrontar la incertesa i els reptes són la creativitat, la cooperació, la corresponsabilitat i la col·laboració. Amb la ciutadania, la societat civil, el sector privat, també amb la resta de les administracions i fent xarxa de ciutats.

La recuperació del dinamisme de Granollers necessita del compromís de tothom.

És des de la proximitat des d’on es podrà donar les millors respostes.

El lideratge de l’Ajuntament, com a administració més propera a la ciutadania, serà clau en els temps que venen. Adquirim el compromís d’enfocar totes les polítiques municipals a la recuperació econòmica i social, també de sostenibilitat ambiental, per tal d’assegurar el benestar de tots els granollerins i granollerines.

 
 
  
  

Un estiu diferent

 
Núria Maynou i Hernández
Portaveu del Grup Municipal d'Esquerra Republicana-AM
esquerra@granollers.cat
@ERCGranollers - WhatsApp: 690082630

Ens trobem a les portes d’un estiu diferent, un estiu marcat per la pandèmia del coronavirus que tant ha afectat i seguirà afectant les nostres vides. Un estiu que coincideix en el relaxament de les mesures restrictives que ens fan començar a veure la llum i ens permet començar a retrobar-nos amb familiars i amics. Tot i així, no ens podem permetre abaixar la guàrdia, hem de seguir atents a les recomanacions sanitàries en solidaritat amb aquelles persones més vulnerables i amb tots els treballadors i treballadores que ho han donat tot durant aquests mesos i han fet que el nostre dia a dia fos molt més fàcil.

Des de les institucions, les persones que tenim responsabilitat pública haurem de seguir donant respostes davant d’aquesta crisi sanitària, social i econòmica. El Pacte de Ciutat que s’ha començat a gestar des del Consell de Ciutat és un primer pas per començar a pensar, a llarg termini, com reactivar Granollers i treballar perquè ningú quedi enrere. Aquest pacte no pot ser paper mullat, necessitem que es concreti en actuacions clares, participades i amb un pressupost assignat per tal de fer polítiques municipals que ajudin als granollerins i granollerines.

I no oblidem que la «nova normalitat» que estrenem aquest estiu no supera la «VELLA REPRESSIÓ» de l’Estat. Un Estat que es nega a investigar el presumpte terrorisme d’estat del Govern de Felipe Gonzàlez i que manté a la presó persones innocents que l’únic que van fer és situar-se al costat de la voluntat del poble i defensar la democràcia. Un Estat, també, que durant aquests mesos de pandèmia i crisi humanitària ha seguit lluint tics centralistes i actuant des de la imposició.

Encetem un estiu diferent, un estiu per estar amb els nostres i descobrir els entorns més propers. Aquest estiu i els darrers mesos ens haurien de servir per proposar-nos fer les coses d’una manera diferent. Les administracions, especialment als municipis, hem d’estar a l’altura i al costat de la ciutadania, donant suport i tirant endavant polítiques públiques que realment ajudin a superar totes les adversitats d’aquesta crisi.

Bon estiu!

 
 
  
  

Esport i coronavirus

 
Amanda Ramos
Regidora de Junts per Granollers
 

La irrupció de la pandèmia de la covid-19 ha comportat, amb la prohibició de sortir de casa durant les setmanes de confinament, que moltes persones sedentàries s’hagin convertit en esportistes. Hem entès que fer exercici era prioritari per a la nostra salut i per al nostre sistema immunològic, ja que amb les defenses fortes es planta cara millor al coronavirus. A un adult li calen 150/300 minuts d'activitat física per setmana per prevenir malalties importants i es diu que, per cada euro invertit a fer exercici, ens estalviem un mínim de 6 euros en despesa sanitària.

Ara s’ha posat en evidència aquest valor de la pràctica esportiva per generar benestar. Havíem desvirtuat massa la finalitat educativa de l'esport mentre es multiplicava el seu caràcter mercantilista. Durant aquest confinament hem valorat més que mai l'esport base, l'autèntic, i ara cal garantir la continuïtat dels clubs i de les escoles esportives, que treballen els valors i que representen l'eix principal per vertebrar una societat sana i equilibrada.

L'esport és vital per a una bona cohesió social i per això el govern ja ha impulsat plans de xoc per oferir liquiditat a curt termini al sector amb manteniment, subvencions i crèdits en bones condicions. A Granollers fins i tot vam presentar una moció, aprovada per unanimitat, demanant rebaixar al 10 % l'IVA que recau sobre particulars que practiquen esport i un d’híperreduït al 4 %, si es fa per prescripció mèdica.

Quan ens crèiem immunes a qualsevol problema, aquesta pandèmia ens ha fet parar la nostra acceleració, però tota crisi representa una oportunitat i com a societat l’hem de saber aprofitar. Aquesta emergència ha ajudat a treure el millor de tots i ara hauríem de canalitzar tota aquesta responsabilitat i solidaritat per fer grans coses junts.

 
 
  
  

Tiempo de reconstrucción y prevención

Jordi Pavón
Portavoz i Concejal del Grup Municipal Cs Granollers
Juan Manuel de Vargas
Concejal del Grupo Municipal Cs Granollers
ciutadans@granollers.cat
Correu-e | Twitter | Facebook

La crisis del COVID-19 no es solo sanitaria, sino también económica y social. Son muchos los fallecidos. Miles de familias se ven en la cuerda floja tras perder sus puestos de trabajo, quedando en situación de vulnerabilidad. Un drama humano que se suma a los desafíos sociales que Cataluña ya tenía pendientes desde antes del comienzo de la pandemia.

Lo peor de la crisis sanitaria ha pasado y ahora es momento de comenzar la reconstrucción al mismo tiempo que no debemos bajar la guardia y prepararnos ante la amenaza de los rebrotes potenciales. Tenemos el deber de proveernos de los materiales necesarios para que nuestros sanitarios no vuelvan a arriesgar su salud, pues “ellos no quieren ser héroes, sino desarrollar su trabajo con seguridad”.

Tanto en el Parlamento de Cataluña como en el Congreso de los Diputados, desde Ciudadanos estamos haciendo hincapié en la necesidad de crear herramientas que permitan la trazabilidad del virus y la posibilidad de hacer test serológicos y de detección masivos y efectivos de manera urgente en caso de emergencia, así como de reforzar la seguridad y garantizar una atención de calidad en nuestras residencias de mayores públicas y privadas.

Es sumamente importante que todos, especialmente nuestros jóvenes, seamos conscientes de la amenaza de posibles contagios y lo perjudicial que sería para nuestra ciudad. Debemos mantener la distancia social y utilizar la mascarilla como principales herramientas de prevención. En todo momento tenemos que seguir las indicaciones de las autoridades sanitarias. Nos jugamos mucho.

Es tiempo de apostar fuertemente por el comercio local y por el consumo de productos de proximidad. Todos los grupos políticos municipales nos hemos puesto de acuerdo para la implementación de un plan de choque, siendo uno de sus objetivos principales la reactivación de nuestra economía. Ahora más que nunca tenemos que apoyarnos unos a otros. Animamos a todos a que consuman productos locales que, además son de máxima calidad. No nos olvidemos de nuestros bares y restaurantes, contamos con una amplia y atractiva oferta de establecimientos y tipos de gastronomía, nos necesitan.

Con la ayuda y colaboración de todos saldremos adelante.

 
 
  
  

1477 veus, 1 sola història

Oriol Vila Castellò
Voluntari del grup municipal de Granollers per la Independència-Primàries Catalunya
granollersxindependencia@granollers.cat / Twitter

Tot i que les eleccions que van donar pas a Granollers per la Independència – Primàries Catalunya a l’Ajuntament es van celebrar el passat 26 de maig de 2019, no va ser fins el dia 15 de juny que oficialment es va donar el tret de sortida al nou mandat, amb la constitució del nou consistori.

Aquest dia es va iniciar no sols una nova etapa per a tots nosaltres – i en especial, per la nostra regidora, la Mònica Ribell – sinó per a tots aquells votants que, després de prendre consciència de la importància del seu vot, fins al punt d’exercir-lo i defensar-lo al referèndum de l’1 d’octubre, van fer confiança a un grup de persones majoritàriament nouvingudes a la política, però molt implicades en la ciutat de Granollers.

L’objectiu no era i no és altre que, en aquests primers quatre anys a l’Ajuntament fóssim capaços de traslladar aquest anhel i compromís de fer un nou país, en un canvi en la manera de fer des de l’Ajuntament, sobretot apropant les institucions gràcies a la participació directa en la que des del principi s’ha fonamentat aquest moviment.

Nosaltres, però, no creiem en que els votants sols puguin avaluar la tasca dels seus representants a les institucions un cop cada quatre anys, si no ans al contrari, creiem que és essencial que la ciutadania pugui fer un seguiment i fiscalització de l’activitat de les seves institucions. En aquest sentit, la transparència és un pilar fonamental, i, de fet, és un dels pilars que regeixen el nostre Grup Municipal.

Precisament per aquest motiu és que cada trimestre elaborem una memòria amb tota la informació de la nostra activitat dins i fora de l’Ajuntament, amb l’objectiu precisament de retre comptes. Ara, però, hem fet un pas més enllà, i hem decidit elaborar un llibre recull d’articles i fotografies que expliquen la història que els 1.477 vots que vam rebre el 26 de maig de 2019 ens estan permetent escriure.

Si teniu interès a conèixer-nos, us convidem a venir el proper 23 de juliol a la paradeta que hem organitzat per entregar-lo gratuïtament a tothom qui vulgui. Us hi esperem!