Els grups municipals opinen (febrer 2016)

Recollim els últims articles d'opinió publicats al butlletí municipal 'Granollers informa'

Granollers, llarga trajectòria ambiental

Jordi Terrades i SantacreuPSC logo
Portaveu del PSC

Ja en el primer mandat, quan no es parlava de sostenibilitat, Granollers es plantejava diversos reptes: retornar la vida al riu Congost, un riu que va morir entre els 60 i els 70, i que era una de les clavegueres més conegudes d’Europa. Un consum racional de l’aigua, estalviar energia i un urbanisme respectuós amb el medi ambient han estat els fils conductors essencials des de la recuperació de la democràcia.

El treball més sistemàtic prové de quan Granollers signa també el Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses per la Sostenibilitat, on ens comprometem a la reducció de la despesa energètica, a la producció d’energies netes i a una reducció d’emissió de gasos d’efecte hivernacle, el conegut 20-20-20, objectius tots ells assolits.

Hem afavorit el desplaçament a peu i hem reduït els espais per als cotxes.  Avui ja disposem de 48.000 m2 d’espais peatonals i arribarem als 60.000 al final del mandat. Hem potenciat el transport públic. Hem ampliat voreres per als desplaçaments habituals a peu. Tenim 2000 places gratuïtes d’aparcament a menys de 10 minuts del centre i hem construït nous aparcaments subterranis. Hem recuperat el riu, la seva aigua, la seva llera i la seva biodiversitat i 35 ha d’espai públic als seus marges.

Hem impulsat l’eficiència energètica i l’estalvi als equipaments i les infraestructures públiques, amb el doble objectiu de tenir menys despesa econòmica i, sobretot, d’emetre menys emissions a l’atmosfera. Treballem amb la resta de ciutats i pobles i hem exigit al govern de la Generalitat mesures per millorar la qualitat de l’aire en el nostre entorn.

Vam ser a París i assumim els compromisos que ens han de portar a una reducció d’un 40% de gasos d’efecte hivernacle l’any 2030 i un 80% l’any 2050, integrant a tota l’administració municipal en el compromís ambiental i amb la convicció que la millor manera de fer front als problemes globals és la mirada local.

Nou president, nou govern: cap al procés constituent

CiU logoJosep Ma Noguera i Amiel
Regidor del Grup Municipal
Convergència i Demòcrates de Catalunya

A Catalunya ja tenim nou president i nou govern. Sense cap mena de dubte ens hem de congratular d’haver assolit l’acord per iniciar la legislatura del procés constituent i la creació de les estructures d’estat que faran que el nostre país disposi de la governança que, com a nació que som, pugui desenvolupar-se amb tota la potencialitat de la qual disposa, i amb municipis compromesos que teixeixin la vessant nacional al costat de la Generalitat de Catalunya. Granollers haurà d’estar a l’altura dels reptes de futur que se’ns plantegen.

Catalunya és diversa i plural; la complexitat de les negociacions farà més fort l’acord assolit, i ha de fer més potent, decidit i compromès el desenvolupament del procés constituent cap a un estat propi que s’ha de dotar d’una constitució per un país socialment més just, i econòmicament pròsper. No es podien malmetre les il·lusions de molta gent; i encara més important no es podia malmetre a la ciutadania i a les generacions futures,  quin model de país volem i aspirem, i quines són aquelles polítiques adequades en aspectes socials, econòmics, tributaris, culturals, etc.

En Joan Iglesias va tenir l’encàrrec del president Mas, de treballar per desenvolupar un nou model d’administració tributària; els estudis ja culminats, estructuren i detallen en tots els seus àmbits com s’ha d’orientar aquesta nova hisenda. Hi ha una hisenda a la catalana, però el que és més important, és que hi ha un model català de fer les coses millors i més eficients. Gràcies president Mas per la teva generositat, el teu gran saber en l’orientació del nostre país i la teva altura de mires. El treball que has fet ha estat ingent! I gràcies president Puigdemont, pel teu pas endavant i el teu tarannà. Es presenta una tasca difícil i complexa, encara que apassionant. Nou govern i nou president; nous paradigmes i noves perspectives. Gran feina per endavant!

Contracte miraculós?

Pep Mur i PlanasERC-AG logo
Portaveu Grup Municipal ERC - Acció Granollers
www.pepmur.cat

A Granollers, quan no plou, els carrers estan més bruts. I els darrers mesos no ha plogut massa, a la nostra ciutat.

La manca de neteja a la ciutat és, de fet, la queixa més habitual entre els granollerins i granollerines, sobre tot entre els veïns i les veïnes dels barris  perifèrics.

És evident que cal avançar en l’organització i l’eficiència dels serveis de neteja de la ciutat, i per això el nostre grup municipal ha reclamat millores en diverses ocasions. I la resposta que rebem sempre per part de l’equip de govern és que els problemes se solucionaran quan entri en vigor el nou contracte de neteja viària i de recollida de residus.

Així doncs, sembla que el nou contracte de neteja serà miraculós, al menys segons la percepció del PSC, donada la seva resposta a totes les nostres demandes envers la neteja. Plogui o no, tots els nostres carrers estaran ben nets!

Un miracle que s’està fent de pregar, però, ja que la licitació del contracte es va iniciar ara fa un any i fa 5 mesos que hauria d’estar adjudicat.

I si bé és cert que tot indica que el nou contracte millorarà el servei, el nostre grup municipal definitivament no creu en els miracles, i estem convençuts que aquest nou contracte serà insuficient per acabar amb les queixes dels veïns.  I si hem de pregar, millor fer-ho per demanar que plogui!

Al nostre programa municipal vam proposar la posada en marxa del projecte “Dissabte, millorem la neteja del barri!” que consisteix a traslladar tots els serveis de neteja de l'Ajuntament a un barri, com a mínim cada sis mesos, per a realitzar-hi una neteja a fons. Una  actuació als diversos barris que aniria acompanyada d’accions de sensibilització a la ciutadania, cercant-ne la coresponsabilitat i fomentant el voluntariat cívic.

Aquesta seria, al nostre parer, una solució eficaç i tangible que podria acabar amb el malestar de la ciutadania envers la neteja.

"Mas" de lo mismo

C's logo
Grupo Municipal Ciudadanos

Habemus president.

Carles Puigdemont ha sido el elegido a dedo por Artur “Mas” en el último minuto. Una decisión inesperada y basada en el miedo a enfrentarse a otras elecciones en las que se preveía un desastroso resultado para Convergencia y una disminución significativa de apoyos al proyecto separatista.

Puigdemont es un clon descafeinado del anterior presidente. De hecho su primer discurso fue idéntico al que ya realizó su predecesor el pasado 9 de noviembre.

Tenemos otro presidente “mas” dispuesto a continuar con un desafío ilegal que no tiene el apoyo de la mayoría social de catalanes y catalanes, ni tampoco de la comunidad internacional. Otro presidente kamikaze “mas” dispuesto a chocarse contra la misma pared y  a seguir derrochando recursos públicos.

Puigdemont que, durante “mas” de una hora de discurso el pasado 10 de enero, no hizo alusión ni una sola vez a la corrupción. Parece ser que el segundo de los mayores problemas de los catalanes no es una prioridad para él. Esto es especialmente preocupante viniendo de un partido político que está asediado por numerosos y graves casos de corrupción.

Puigdemont cuenta con un amplio recorrido y experiencia en lo que a subvenciones públicas se refiere, incluso coincidiendo con su labor como diputado en el Parlamento. El que fue creador y responsable de Catalonia Today, que no tiene ni 40 visitas diarias, supuestamente ha recibido cerca de medio millón de euros en subvenciones… Hablamos de un medio creado con el fin de divulgar internacionalmente la cultura catalana pero, que ha terminado siendo un instrumento propagandístico “mas”. Por cierto, cuya persona responsable actualmente es la mujer del propio Puigdemont y, ¡qué casualidad!, la empresa que editaba este medio es propiedad de un exsenador de Convergència que también habría recibido subvenciones por “mas” de 6 millones de euros desde el 2006…

En fin…“Mas” de lo mismo*.

*Agradecer a los compañeros de la columna de abajo por los últimos tres meses de diversión y su apoyo final a Puigdemont, sin ellos esto no podría haber sido posible. Gracias una vez “mas”.

Nosaltres, amb la pública

CUP logoAssemblea de la Crida per Granollers - CUP
cridapergranollers.cat
crida-cup@ajuntament.granollers.cat

Que l'educació arribi a tothom és la millor garantia per poder gaudir d'una societat cohesionada, on tothom pugui trobar les seves oportunitats de desenvolupament i arribar a entendre's amb els altres malgrat les diferències. Per apropar l'educació a tothom i a tots els barris, pobles i ciutats cal una xarxa gratuïta finançada amb diner públic que no pretengui fer de l'ensenyament un negoci. Els centres d'ensenyament públic tenen per objectiu el desenvolupament integral de l'alumnat, la seva capacitació per fer front a la realitat amb esperit i sentit crític, creatiu i solidari per participar conscientment en la construcció i transformació d'una societat en evolució constant.

Defensar la pública és l'única manera de protegir una escola equitativa, laica, catalana, inclusiva, coeducadora i plenament arrelada a Granollers. Que les aules siguin un reflex de la diversitat cultural, funcional i de procedència de la societat, és un valor que permet a les persones conèixer diversos costums, hàbits i tradicions i aprendre a relacionar-se entre sí enriquint-se mútuament de les diferències. L'escola pública, com a activitat humana dirigida cap al bé comú, que inclou a tothom és la millor formació per a unes generacions que viuen en un món interrelacionat en què el coneixement de diverses cultures serà clau per al desenvolupament professional i social. Evidentment, queden millores per assolir, reivindicacions a conquerir, camí per recórrer, i la pública és un espai obert i d'acollida a famílies actives on, en general, les possibilitats d'intervenció i participació en la pròpia escola i comunitat és molt més elevat que en les escoles privades.

Malgrat els discursos que pretenen afeblir i desprestigiar tot allò que és públic en favor d'interessos privats, davant institucions que es mantenen equidistants entre pública i privada concertada, tenim el convenciment que cal donar ple suport a un model educatiu igualitari i per a tothom, per això nosaltres amb la pública.

Paso a paso, pero pisando fuerte

José María MoyaPP logo
Portaveu del Grup Municipal Popular
Correu-e | WhatsApp | Twitter | Facebook

Este grupo municipal, lleva 7 meses de vida, es un nuevo grupo formado por gente con mucha ilusión de hacer cambiar siempre las cosas a mejor.

Tenemos otra forma de hacer, nos gusta hablar con la gente, hablar con los barrios, hablar con las asociaciones y entidades, saber qué pasa en nuestra ciudad de primera mano.

Tenemos la necesidad de saber que sienten nuestros ciudadanos, qué les hace feliz, qué les entristece, qué les enfada, qué piensan nuestros niños, nuestros jóvenes, nuestros mayores.

Por ello verás próximamente a nuestro regidor José María Moya, preguntándote de tú a tú que crees que hay que mejorar en tu barrio.

Haremos CAFÉS TERTULIAS, PEQUEÑAS ENCUESTAS-PREGUNTAS, ENCUESTAS ONLINE para saber qué queréis mejorar y cuales son vuestros problemas en vuestro barrio.

Sin duda, somos gente que tiene las ideas claras, que estamos por lo que estamos, que es MEJORAR LOS 16 BARRIOS DE GRANOLLERS y en ello vamos a estar los 365 días del año de toda esta legislatura.

SOMOS GENTE QUE VAMOS PASO A PASO, PERO PISANDO FUERTE.

Desde aquí, invitamos a todas aquellas personas que piensen o sean afines a nuestras siglas a que se unan a nuestro proyecto, a nuestra ilusión, de mejorar la ciudad y la calidad de vida de la gente.

MUY PRONTO INAUGURAREMOS UNA NUEVA SEDE, así que ya saben si quieren conocer donde estaremos y asistir a la inauguración, pónganse en contacto con nosotros vía whatsapp, por email o redes sociales. 

#SentimGranollers  #SentimosGranollers