Els grups municipals opinen (gener 2023)

Recollim els últims articles d'opinió publicats al butlletí municipal 'Granollers informa'

 XARXES SOCIALS DELS GRUPS MUNICIPALS
Web


Facebook


Twitter


YouTube


Instagram

Grup municipal dels socialistes  
Grup Municipal d'Esquerra Republicana-AM  
Grup municipal de Junts per Granollers
Grup municipal de Ciutadans  
Grup municipal de Granollers per la Independència-Primàries Catalunya MOCIONS dels grups al Ple 

Arxiu de mesos anteriors 

 

 

 

Verd urbà, una nova mirada

Jordi Terrades i Santacreu
Portaveu del PSC 

PSC logo

Una nova mirada sobre el verd urbà. Els Fons Next Generation europeus que impulsen projectes de transformació als països de la Unió Europea, han donat suport de manera clara al projecte d’anella verda presentat pel nostre ajuntament, i que de passada reconeix la infraestructura de què ja disposem.

Granollers té un pla d’infraestructura verda que compta amb una bona distribució de parcs i jardins; malgrat tot, l’actual model de mobilitat i de l’espai públic impedeix la connexió verda entre ells.

En l’actualitat la majoria de l’espai públic viari té una funció clara de mobilitat motoritzada que limita altres usos i en particular els relacionats amb el verd urbà.

Després de les greus inundacions de 1962 es va canalitzar el riu Congost, reduint la meandrificació i la biodiversitat.

L’actual proposta, que es començarà a executar l’any 2023, cerca canviar aquesta realitat.

L’anella verda parteix del principi de renaturalitzar el riu Congost que, sense posar en risc la seguretat en cas d’avingudes (d’inundacions?), acosti encara més el riu a la vida ciutadana. Això passa per suprimir algun vial, ara al servei dels vehicles motoritzats, per incrementar les zones naturals i de bosc.

I a partir d’aquesta actuació i amb la mirada posada al 2030, anar creant, pacificant i reforçant, a través dels carrers i places de la ciutat, una xarxa que permeti connectar tots els espais verds que ja tenim a la ciutat.

Carrers més verds i permeables, creant un entramat de places i arbres d’alineació d’ombra amb l’objectiu d’impulsar una estratègia de ciutat més sostenible i de millora de l’habitabilitat i qualitat de vida, amb aquesta nova mirada de transformació.

 
 
  
  

Nou any, nou govern

 
Núria Maynou i Hernández. Portaveu del Grup Municipal d'Esquerra Republicana
esquerra@granollers.cat
@ERCGranollers - WhatsApp: 690082630

Els primers dies de l’any són aquells en els quals tots ens plantegem nous reptes, canvis, i objectius per millorar les nostres vides. Granollers també encara aquest nou any amb un horitzó ple de reptes: l’augment del cost de l’energia i l’increment de preus, l’envelliment de la societat, les desigualtats creixents i l’emergència climàtica, per citar-ne alguns. I enmig de tot això, el temps continua passant i d’aquí a sis mesos, se celebren eleccions municipals.

Granollers té la capacitat i el potencial per afrontar tots aquests reptes i protegir la ciutadania, però la ciutat necessita estar molt més preparada del que ho està ara. Per tal de poder afrontar aquests reptes, cal un nou Granollers.

Ja fa unes setmanes que expliquem que aquesta nova ciutat té cinc fites molt clares: una ciutat connectada, central amb el seu entorn, relligada i pacificada urbanísticament i amb un millor transport públic; una ciutat per la transició ecològica que expulsi el gris, aixequi les rajoles per a posar-hi més parcs i jardins i que aposti per les renovables; una ciutat pel talent, que nodreixi la ciutadania amb una bona educació al llarg de la vida i impulsi grans projectes culturals o esportius; una ciutat amb impuls, que protegeixi sectors estratègics com el comerç i avanci cap a la reindustrialització i una ciutat cuidadora de les persones, que tingui cura de tothom i on ningú sigui exclòs per motius socials, econòmics, de gènere o d’origen.

Però, per a fer aquest nou Granollers, hi ha un element molt important a tenir en compte: cal un canvi en els lideratges polítics, en les maneres de fer i en la cultura política de la ciutat. En poques paraules: cal un nou govern a Granollers. És impossible ser transformador, quan el que has de transformar és el resultat d’allò que tu mateix has construït durant dècades.

A la ciutat li cal un canvi, no un recanvi. I per a fer-lo, és fonamental la implicació de tothom: un nou Granollers amb un nou govern que tingui noves maneres de fer i ho faci en coalició amb la ciutadania. Escoltant-la, treballant-hi, no donant per dolenta cap veu dissonant.

Tenim el projecte, el ple compromís, el rigor i la capacitat de treball per a portar-lo a terme. És per això que ho diem molt clar i sense cap mena de complex: som aquí per liderar un nou govern a Granollers. Un govern estable perquè serà per al Granollers sencer i posant en relleu els valors republicans, progressistes, feministes i ecologistes.

 
 
  
  

El 2022

 
Junts per Granollers
 

Res no s’acaba i tot comença

Àlex Sastre (abril)

El panorama es torna a obrir una mica (amb el canvi a l’alcaldia). En primer lloc, toca recordar que queda un any de mandat, per si algú té intencions de començar una campanya electoral de 14 mesos de durada. Granollers té moltes carpetes obertes que toca resoldre abans de tornar a votar. Però ara tot comença de nou perquè cal rebel·lar-se democràticament amb la situació política arrelada a la ciutat i plantejar que el lideratge de la ciutat no pot ser una qüestió hereditària o que es dirimeixi a l’assemblea d’un únic partit polític.

Benvingut, gener!

Laura Sabatés (gener)

Cal que la societat entengui que fer confiança i comprar al comerç local, de proximitat, és una garantia per impedir que la crisi financera derivada de la Covid-19 acabi asfixiant el sector. Perquè a part de ganes i optimisme és necessari el suport econòmic, a tots els nivells, que permeti estabilitzar la situació i garantir-ne la continuïtat. Per tant, donem la benvinguda al gener i als nous propòsits, perquè som una societat compromesa i treballadora que no es dona per vençuda.

En la línia idònia

Josep Mª Noguera (maig)

Després de dos anys sense celebrar l’Ascensió per la crisi sanitària, l’hem recuperat i calia fer-ho amb un gir per esdevenir una fira amb el protagonisme indiscutible de l’economia circular, els productes de proximitat, la vinculació al territori i el compromís amb la transició verda. Junts per Granollers proclamava fa temps que s’havien de fer canvis en aquesta direcció: una fira sensible amb la sostenibilitat, basada en l’equitat social i en la millora del benestar de la ciutadania. Des del nostre grup anem per aquesta via, compartida ara per l’equip de govern, cosa que celebrem.

No War

Amanda Ramos (març)

A Granollers, com a gran part dels pobles i ciutats de tot el món, ens hem rebel·lat i denunciat aquesta invasió (de Rússia a Ucraïna) i no només amb declaracions i concentracions, sinó col·laborant en les necessitats que es marquen des de la zona del conflicte, on saben les necessitats reals. També es promou l'acollida d'infants ucraïnesos i la recollida dels donatius necessaris, canalitzant fons de cooperació i solidaritat.

 

 
 
  
  

2023 debe ser un año de cambios

Jorge Pavón Álvarez 
Portaveu Ciutadans Granollers
ciutadans@granollers.cat
Correu-e | Twitter | Facebook

Las elecciones municipales de este año serán un punto de inflexión para Granollers. Tras tantos años de gobierno socialista al frente del consistorio, la ciudad necesita un cambio, otro punto de vista, una mirada diferente, otra forma de hacer las cosas. Es inevitable, los años pasan factura y se agotan las ideas.

Todavía queda mucho por hacer: revitalizar los barrios, atraer proyectos empresariales que creen puestos de trabajo dignos y estables, seguir aumentando el número de viviendas de alquiler social, apostar con mayor decisión por el carril bici y las conexiones con transporte público, crear más parques infantiles accesibles, mejorar el verde urbano, la seguridad…

Necesitamos un alcalde o alcaldesa con la fuerza y motivación suficiente para que, junto a los ciudadanos, encuentre las soluciones a aquellos asuntos que no pueden demorarse aún más, como podrían ser: la nueva residencia pública para nuestros mayores o dinamizar nuestros barrios. Una persona que lleve la ciudad hacia el futuro, que mejore lo ya hecho, porque como siempre decimos, todo es susceptible de mejora.

Debería ser alguien que además defienda la neutralidad política de las instituciones y la división de poderes, que proteja la libertad de expresión y de la lengua en la cual se expresan los ciudadanos. Que quiera una ciudad plural de todos y para todos y, sobre todo, respetuosa, acogedora y diversa.

Por eso Ciudadanos se presentará a las próximas elecciones municipales de mayo con mucha ilusión y nuevas ideas. Con un proyecto compuesto íntegramente por personas ajenas al mundo de la política. Profesionales, autónomos, estudiantes… ciudadanos dispuestos a trabajar por el cambio, por una ciudad de futuro.

Desde Ciudadanos Granollers, ¡os deseamos un feliz y próspero 2023!

 
 
  
  

Bon 2023

Oriol Vila
Voluntari de Granollers per la Independència-Primàries Catalunya
granollersxindependencia@granollers.cat / Twitter

És inevitable començar l’any fent balanç i amb una mirada sobre l’any que comença: una mirada en forma de perspectiva, d’interrogant i de propòsit. Comencem 2023 no només amb una sensació d’any nou, sinó de canvi d’etapa en diversos aspectes.

Deixem enrere el trasbals de la Covid, tot i patir-ne encara el dol de les pèrdues i les conseqüències humanes, psicològiques, econòmiques i socials.

Ens despertem del malson, però no som en la nostra vida anterior sinó en un món en transformació accelerada per afrontar diverses crisis (energètica, climàtica, social, econòmica, geopolítica) amb conflictes que amenacen la pau, la democràcia i el benestar.

Anuncien la mort del procés d’autodeterminació de Catalunya, quan de fet estem més a prop que mai del 27 d’octubre de 2017. Els indults i el difícil encaix europeu de la barroera (in)justícia espanyola evidencien que la repressió no porta enlloc, tot i continuar afectant milers de persones. Tornem doncs on érem: l’1 d’octubre no ha estat invalidat democràticament i la declaració d’independència continua ajornada, però no derogada pel Parlament de Catalunya.

I a Granollers també vivim un final d’etapa. La renúncia de Josep Mayoral tanca un projecte carismàtic molt personal, amb un suport que reflecteix encerts i dedicació innegables però resta pluralitat. Les eleccions del 2023 donen als granollerins l’oportunitat d’un escenari més obert i sense una majoria absoluta que dona una falsa imatge monocolor de la ciutat.

Certament, 2022 ha estat un retorn a un món que ja no és el que coneixíem, però on la mirada, l'encaixada de mans i l'abraçada tenen el mateix valor de sempre. El canvi és l'estat natural de les coses, però mentre en períodes d'estabilitat destaquen les petites diferències, en moments de canvi afloren les grans veritats, aquelles que ens permeten adaptar-nos a la realitat que va canviant.

Granollers per la Independència sorgim com una eina en un moment de canvi, i encarem el 2023 treballant -fem-ho junts!- per la millor proposta municipal pensant en un necessari canvi de govern a Granollers i en una Catalunya que es vol independent.

Bon 2023 a tothom!