Els grups municipals opinen (desembre 2018)

Recollim els últims articles d'opinió publicats al butlletí municipal 'Granollers informa'

Arxiu de mesos anteriors 

 

 

 

Parlem de Granollers

Jordi Terrades i Santacreu
Portaveu del PSC 

PSC logo

Parlar de Granollers és necessàriament parlar de les ciutadanes i els ciutadans que hi vivim. Una ciutat amb els seus barris, els seus espais, les seves entitats. Una ciutat que fem dia a dia totes i tots, que és de tothom.

Estem en temps de transformacions socials, tecnològiques i econòmiques profundes. Canvis accelerats que ens impactaran segur. Temps de noves incerteses. El repte, però, és no estancar-se, avançar i fer-ho col·lectivament. Volem que Granollers segueixi sent una ciutat per a les persones, respectuosa amb el medi ambient, compromesa amb la transició energètica i ecològica per mitigar i adaptar-nos al canvi climàtic.

Amb polítiques públiques avaluables per disminuir les desigualtats i avançar-nos a les noves escletxes socials. És el treball permanent contra les desigualtats, fem una ciutat que no oblidi ningú.

Seguir treballant per potenciar l’activitat creativa. Una aposta decidida per a la innovació. Evolucionar des del coneixement acumulat. Hem de seguir tenint un ambient tolerant i estimulant per atreure persones, empreses i institucions.

Dinamisme per reforçar el teixit productiu i de serveis, també de noves formes d’economia social i cooperativa, com a garantia de manteniment i creixement dels llocs de treball a Granollers.

Una ciutat educadora que ens fa més responsables, millors com a persones i com a societat.

Civisme i convivència, com a eina per fer una ciutat des de la diversitat de persones i pensaments. Una ciutat endreçada, atractiva, activa i tranquil·la.

Una administració oberta i participativa, transparent com a eina a favor del desenvolupament social per millorar la capacitat de treballar projectes col·lectius.

Reptes que ens interpel·len i que estem segurs els afrontarem amb rigor, decisió i valentia. Des d’una mirada progressista, moderna, oberta i ambiciosa.  

 
 
  
  

Mira Granollers

Àlex Sastre
Portaveu del grup PDeCAT-Demòcrates

CiU logo

El passat 28 d’octubre vam presentar els eixos estratègics del projecte que tenim per a Granollers de cara a les properes eleccions municipals del maig de 2019. Després d’observar que tenim un govern municipal socialista que gestiona més que no pas lidera (i compte, que alguns elements de la gestió, com la recollida d’escombraries, són clarament deficients), ens proposem dotar Granollers d’ambició i excel·lència per fer-la una ciutat capital.

- Una capital d’oportunitats per a les persones. Que atengui els més de 3.500 aturats de la ciutat, la meitat dels quals ja no cobren cap prestació i un terç tenen més de 54 anys, per tal que no quedin exclosos. Amb una aposta encara més decidida per l’habitatge, però que alhora estimuli el teixit econòmic, fonamentalment el comerç i la indústria, per generar ocupació de qualitat i evitar que més persones caiguin en una situació complicada.

Que aposti per la formació professional i per la integració de persones amb malalties mentals com a projectes clau en educació i sanitat.

- Una capital verda i sostenible. Que lluiti contra el canvi climàtic, pacificant els carrers, optimitzant els recorreguts en cotxe i incentivant l’ús del transport sostenible. Avançant cap a un nou sistema de recollida de residus, amb un millor servei que responsabilitzi el ciutadà i incrementi la recollida selectiva, per deixar enrere la problemàtica d’ara. I amb uns parcs i espais públics més cuidats que siguin centres de vida de la ciutat.

- Una capital de País. Que lideri una estratègia conjunta entre els dos Vallesos, territoris germans que representen més del 16% del PIB de Catalunya, i aconseguir un disseny més just de les infraestructures i que ens dibuixi més oportunitats com a ciutat, i una ciutat que acompanyi el País en la reivindicació de llibertat nacional i dels drets civils i polítics.

Us convidem a Mirar Granollers. No a veure'l, sinó a mirar-lo. Cadascú des de la seva òptica. Us demanarem què veieu i provarem de sumar aquestes mirades per fer un Granollers millor.

 
 
  
  

Granollers: cohesió, dinamisme i República

Núria Maynou y Hernández
Grup Municipal ERC-AG
facebook.com/ercgranollers
twitter.com/ercgranollers

ERC-AG logo

 

Granollers ha de ser una síntesi entre la seva condició de ciutat global i la seva vocació de ciutat social. Ens cal una ciutat capdavantera, justa i innovadora. El nostre model social ha de ser la nostra autèntica marca Granollers. Una ciutat singular, un Granollers granollerí. Una ciutat de la qual sentir-nos encara més orgullosos. Fent de la Porxada el centre neuràlgic, però compartint-ne el protagonisme amb les places i els carrers dels barris. Una ciutat cohesionada socialment, econòmicament i urbanísticament, on totes les zones i barris tinguin un paper important a jugar.

Granollers necessita un canvi. Un canvi de maneres i idees. Sortir de l'estancament al qual actualment ens trobem, on el govern del PSC es limita a repetir les mateixes fórmules de sempre, on les iniciatives innovadores només xoquen amb entrebancs. Noves idees per a una ciutat viva i dinàmica, amb espais públics vibrants i on l'ajuntament i les entitats treballin de costat per millorar la ciutat.

El nostre país va començar l’1 d’Octubre passat una nova etapa, la construcció de la República catalana. Per bastir el nou país el paper dels municipis és imprescindible. I per això ens cal un equip de govern que estigui a l’altura del moment que vivim, que es posicioni, sense embuts, contra les injustícies d’un Estat Espanyol que farà que aquest Nadal que s’acosta torni a ser trist i atípic per a unes famílies que veuran com els seus pares, fills, germans i amics, persones treballadores, honestes, que no han comès cap delicte, tornaran a passar un Nadal més empresonats pel simple fet de defensar la democràcia i de donar veu a la voluntat del poble.

Per tot això, i per moltes coses més, Granollers necessita un canvi, un canvi que passi per una ciutat més cohesionada, més imaginativa i més dinàmica. Una ciutat transformadora en el si d’un nou projecte de país. Creiem profundament en aquest esperit, i explicarem el nostre projecte dilluns, 17 de desembre, a les 19.30 h a la Sala Tarafa. Us hi esperem!

#LlibertatPresesPolítiques

#LlibertatPresosPolítics

#PensemGranollers

 
 
  
  

Sanidad catalana: pronóstico reservado

Blanca Navarro Pacheco
Diputada del Parlamento de Cataluña
Junta Directiva Cs Granollers
Correu-e | Twitter | Facebook

C's logo

Los médicos de cabecera del ICS harán huelga del 26 al 30 de noviembre. Desde el inicio de la crisis en el año 2008 se han ido aplicando recortes en los centros sanitarios: que los médicos vieran más pacientes en menos tiempo. Que diagnosticasen más utilizando menos pruebas. Que curasen más utilizando menos medicamentos. Pero la situación ha llegado al límite. Y los grandes profesionales de la sanidad que tenemos en nuestra ciudad tienen también un límite. Y los ciudadanos, que ven como cada vez les aumentan los días y semanas que tienen que esperar para ir al médico también.

Como los problemas nunca vienen solos, para el 2025 se habrán jubilado un tercio de los médicos de Cataluña. Alrededor de 10000 médicos. Esto afectará también a Granollers. Los médicos que saldrán de las facultades hasta entonces no serán suficientes. Con la inestabilidad social y política que ha generado ‘el procés’, médicos de otras comunidades autónomas o de otros países ya no quieren venir a Cataluña a trabajar. Y no se ve que las administraciones estén haciendo gran cosa para resolver esta situación y que nuestra comunidad vuelva a atraer talento.

Entre que se ha exprimido a los profesionales y que no hay, se empiezan a ver las graves consecuencias. En Granollers, por ejemplo, en el CAP Vallès Oriental ya no habrá pediatras. Y esto sólo es el principio de la que se avecina.

Mientras tanto, el Sr. Torra y su Govern siguen presumiendo que han venido a ‘fer procés’, no a resolver esta situación, ni el resto de los problemas de los ciudadanos. Ya ha demostrado por activa y por pasiva cuáles son sus prioridades. Y sigue malgastando dinero, entre otras cosas, en abrir chiringuitos en el extranjero para hablar mal de España e invadir competencias que no le competen.

Éste es el estado de salud de la sanidad catalana:

Pronóstico reservado…

 
 
  
  

Parlem d'habitatge

Assemblea de la Crida per Granollers - CUP
cridapergranollers.cat
crida-cup@ajuntament.granollers.cat

CUP logo

L’accés a l’habitatge és un dels principals problemes de Granollers, per això en el debat sobre pressupostos municipals vam proposar destinar almenys un 25% de l’import d’inversions a habitatge social de lloguer. Enguany, aquest percentatge equivaldria a 2.250.000€ aproximadament. Per contra el pressupost del PSC destina només 150.000€ a habitatge social mentre dedica 1.000.000 a can Muntanyola, gairebé 5.000.000 entre Auditori, Museu i Roca Umbert, 4.419.200€ al Polígon de la Font del Ràdium, o 1.150.000€ per rampes mecàniques al carrer Carles Riba.

Amb la voluntat de millorar les condicions d’accés a l’habitatge hem proposat que s'incorporin al Pla Local d’Habitatge 2018-2023 (PLH) vint-i-una al·legacions. Entenem imprescindible situar les necessitats de la gent en el centre del pla des de la perspectiva de gènere i la interseccionalitat. A tall d’exemple hem proposat que el PLH incorpori dades desagregades com percentatge de dones i homes que viuen sols, o llars monomarentals i monoparentals, i mesures concretes de suport a les dones en situació de violència masclista com l’accés directe i urgent a habitatge social.

Reclamem que el PLH descrigui i calendaritzi les accions a dur a terme per disposar, en vint anys, d’un mínim del 15% d’habitatges socials, tal com obliga l’objectiu de solidaritat urbana. Hem proposat que s’aposti per mesures com el dret de tanteig i retracte en execucions hipotecàries, l’expropiació per incompliment de la funció social de la propietat, i la cessió obligatòria d’habitatges buits de bancs i grans tenidors.

Suggerim que es defineixin àrees properes a equipaments sanitaris on ubicar habitatge col·laboratiu públic de lloguer per a persones grans, així com àrees de fàcil accés al transport públic col·lectiu on ubicar habitatge públic de lloguer pel jovent. Reclamem que els criteris d’accés a les subvencions municipals al lloguer deixin de vincular el dret d’accés a l’edat per passar a vincular aquestes subvencions únicament a la renda de la unitat de convivència.

 
  
  

Incomprensible. No entendemos el porqué

José María Moya
Grup Municipal Popular
Correu-e | WhatsApp |
Twitter | Facebook

PP logo

 

En el último del pleno del estado de la ciudad volvimos a reivindicar la PASIVIDAD DEL EQUIPO DE GOBIERNO en muchos temas.

NOS CUESTA MUCHO ENTENDER:

>POR QUÉ ALGUNOS BARRIOS EN 4 AÑOS NO HAN VISTO APENAS NINGUNA INVERSIÓN.

Todos los barrios se merecen, que se le mimen por igual.

> POR QUÉ NO SE LUCHA TODO LO NECESARIO, PARA MANTENER UNA ATENCIÓN PEDIÁTRICA EN EL CAP DEL CENTRO DE GRANOLLERS.

> POR QUÉ NO SE INSTALA UN BUCLE MAGNÉTICO EN EL TEATRE AUDITORI, para facilitar la escucha de personas sordas.

>POR QUÉ NO SE HA HECHO NADA EN SEGURIDAD VIAL, se necesita un plan de seguridad vial urgente. A día de hoy ni siquiera se ha puesto iluminación ni se han pintado los pasos de peatones donde hubo graves incidentes.

>POR QUÉ NO SE ARREGLAN LAS PISTAS DE ATLETISMO, somos conocidos mundialmente por la Mitja Marató y no hay manera que se invierta dinero en ellas.

>POR QUÉ TENEMOS EN MAL ESTADO LOS PARQUES INFANTILES, si tenemos una empresa que nos hace el mantenimiento y los parques infantiles están en mal estado desde hace mucho tiempo ¿A caso no se supervisa cada año el trabajo que hace la empresa?

>POR QUÉ NO HAY PARQUES INFANTILES ADAPTADOS PARA NIÑOS CON DISCAPACIDAD, no entendemos que teniendo el reconocimiento Ciudad Amiga de la Infancia 2018-2022 por UNICEF, no tengamos en cuenta a una parte de niños con discapacidad que también quieren disfrutar de los parques de Granollers como los demás niños. No son ciudadanos de segunda tienen los mismos derechos.

>POR QUÉ CUESTA TANTO TENER CARRILES BICI, inaudito que una ciudad como Granollers con 60.000 habitantes sólo tenga un carril bici que llegue a la mitad de la calle Gerona.

>POR QUÉ NO ARREGLAMOS LAS BARERRAS ARQUITECTÓNICAS, increíble que este mes se estén arreglando sólo las aceras que están cerca de los colegios electorales. ¿Por qué no dan las mismas órdenes de arreglar las aceras que llevan 30 años sin arreglarse en los barrios?

#SentimGranollers #SentimosGranollers