Els grups municipals opinen (febrer 2019)

Recollim els últims articles d'opinió publicats al butlletí municipal 'Granollers informa'

Arxiu de mesos anteriors 

 

 

 

Pla d'acció social, que s'emmarca en els ODS de l'ONU

Jordi Terrades i Santacreu
Portaveu del PSC 

PSC logo

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU marquen un full de ruta fins a l’any 2030 en l’àmbit de la sostenibilitat urbana, social i econòmica dels territoris.

En l’àmbit social es consideren contraris a aquesta sostenibilitat factors com la marginació i segregació de col·lectius estigmatitzats, la reducció o privatització dels espais i recursos compartits, l’aïllament i abandó de les persones vulnerables.

La inclusió social és la fita de garantir a les persones que estan en risc d’exclusió social les oportunitats i recursos necessaris per participar plenament en la vida econòmica, social i cultural del seu entorn, gaudint d’un nivell de vida i benestar acord amb els estàndards acceptats en la societat on viuen.

L’Ajuntament ha aprovat el Pla d’Acció Social 2018-2028 que defineix l’estratègia política a seguir en els propers anys per promoure l’equitat i la inclusió social, actuant sobre les problemàtiques i factors de vulnerabilitat social que es detecten a la ciutat.

Els continguts del Pla es deriven d’una àmplia consulta a la ciutadania i als professionals dels diferents serveis de la ciutat. Aquesta consulta ha permès fer emergir els factors de risc social existents a la ciutat i copsar quines línies d’acció són clau per avançar cap a una major equitat i inclusió social de totes les persones.

S’han definit 8 línies d’acció social en envelliment, en migracions, en salut, en ingressos i treball, en habitatge, en suport familiar i afectiu, en xarxa social i comunitària i en educació i cultura. Amb la voluntat de reforçar l’acció política en l’àmbit de la inclusió social, actuant sobre les causes que reprodueixen i cronifiquen la pobresa, la desigualtat i l’exclusió social a la ciutat.

Aquest és un Pla que neix del treball i d’un ampli consens, que flexible i incorpora des del principi accions de seguiment i avaluació que permetin corregir i adequar les accions als objectius i finalitats previstes i a un context que és canviant.

Igualtat d’oportunitats i equitat, un objectiu a assolir per fer una ciutat millor.

 
 
  
  

El Gran Vallès

Àlex Sastre
Portaveu del grup PDeCAT-Demòcrates

CiU logo

S’ha dit, en nombroses ocasions, que Granollers no ha exercit -o no ha exercit prou- la seva capitalitat. Per aquest motiu, al llarg dels anys hem perdut algunes oportunitats importants: els exemples més clars són reivindicar la titularitat del Circuit o participar activament del mapa universitari. També durant anys ens hem limitat a mirar només en l’eix nord-sud -els municipis de la C-17- o simplement cap a Barcelona, que juga a una altra lliga, gairebé una ciutat-estat.

Però amb qui realment compartim un mateix espai geogràfic, un model productiu i industrial i una capacitat de motor econòmic del País és amb el Vallès Occidental. 1,3 milions de persones vivim entre els dos Vallesos i representem el 16,6% del PIB català. I malgrat això, també compartim la inexistència d’espais conjunts per traçar estratègies compartides i reivindicar infraestructures necessàries. I tot això amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona al davant, que s’ha espavilat per fer el mateix amb els territoris que comparteixen aquesta realitat.

Reivindiquem, per tant, que Granollers lideri la creació d’aquest Gran Vallès. A algú li agafarà vertígen al pensar que passem a compartir taula amb “monstres” com Sabadell o Terrassa. Però i si pensem en Granollers com un gran espai urbà de més de 100.000 habitants i passem a cooperar en més àmbits amb els municipis veïns com les Franqueses, la Roca o Canovelles? Aleshores ja no som tan petits. Només cal la voluntat política i l’ambició de liderar una història molt potent.

Amb una estratègia conjunta entre els Vallesos, es tornen a obrir moltes oportunitats per Granollers: en la millora de la mobilitat entre ciutats, en el transport públic, en serveis com la universitat i en l’atracció d’empreses i indústria que generi llocs de treball de qualitat al territori. Ja ho deia Eugeni Xammar: “De Vallès només n’hi ha un i la seva capital és Granollers!”.

 
 
  
  

Un nou Pla d'acció social per Granollers

Núria Maynou y Hernández
Grup Municipal ERC-AG
facebook.com/ercgranollers
twitter.com/ercgranollers

ERC-AG logo

 

Des d'ERC-AG treballem per teixir una ciutat més cohesionada en l'àmbit social. Per això, durant la legislatura, hem proposat accions concretes per un Granollers més just, inclusiu, solidari i lliure: hem reflexionat entorn del model educatiu de la ciutat i la segregació escolar; hem fet propostes concretes per a l’impuls de l’habitatge social o hem aconseguit el compromís del PSC -encara per complir- d'estudiar la viabilitat de tarifes socials en el pagament d’impostos i taxes municipals. Malgrat que el govern socialista té majoria absoluta i demostra cada dia que està estancat i buit d'idees, hem impulsat, amb esforç i insistència, iniciatives innovadores per a un Granollers cohesionat.

L'any 2016 vam assenyalar la necessitat de vertebrar les polítiques socials de l’Ajuntament en un Pla Estratègic d’Acció Social que servís per guiar l’actuació municipal en aquest àmbit. Hem d'abandonar les polítiques assistencialistes i les solucions antigues i esgotades per capgirar les situacions socials adverses que existeixen a Granollers, evitar la cronificació de la pobresa i atacar les causes estructurals de les desigualtats, cohesionant així la ciutat.

Encara que el govern del PSC va comprometre's a tirar-ho endavant el 2017, no ha estat fins al gener d'enguany que hem pogut aprovar el Pla. Celebrem que, per fi, Granollers tingui una eina potent per atacar les desigualtats i cohesionar la ciutat, però ens sap greu que perdem oportunitats i temps perquè el govern és lent de reflexos i incapaç de liderar la resposta als reptes de present i futur. Cal un govern amb idees noves, ganes d'innovar i de fer que la ciutat sigui referència també pel seu model social. Un model Granollers.

El Pla Estratègic d’Acció Social no pot ser només –com passa amb tants altres plans del govern- un document de bones intencions. Cal que marqui les línies generals per un Granollers més cohesionat. Que l'Ajuntament, la institució més propera a la ciutadania, transformi, de manera significativa, la manera de fer davant dels reptes socials de la ciutat.

 
 
  
  

Granollers, ciudad en obras

Grupo Municipal Cs Granollers
Correu-e | Twitter | Facebook

C's logo

Una clara señal de que nos encontramos en año de elecciones municipales es la gran cantidad de obras que hay por toda la ciudad. Afloran como las margaritas en primavera.

La incertidumbre ante la próxima cita electoral y el estancamiento de ideas activa automáticamente el decálogo del buen político de toda la vida: “hagamos obras por todas partes y demos la impresión al ciudadano de que vamos a por todas”. Entonces, es el momento de mejorar calles y plazas. Y como si no hubiera un mañana, todo parece reactivarse. Desde los proyectos de mejora urbanística a propuestas aprobadas o denegadas de la oposición que son sacadas de la chistera como por arte magia después de meses o años perdidas en el cajón del olvido. Abracadabra.

Además, hay un refrán tradicional que dice que “si las barbas del vecino ves cortar, pon las tuyas a remojar”. Estamos seguros de que el alcalde Mayoral, con la gran experiencia que tiene en estas lides, habrá tomado nota del último descalabro socialista en Andalucía. Uno más y que no tiene visos de ser el último… ya veremos si les pasa como en Francia.

Aunque tampoco nos termine de gustar “el vale más tarde que nunca”, nos alegramos de que las próximas elecciones municipales sirvan de acicate para poner en funcionamiento muchas mejoras. Pero, que no decaiga, que la lista de cuestiones pendientes es aún apabullante, por ejemplo:

  • Ronda Sur.

  • Estación de mercancías peligrosas.

  • Nueva residencia para nuestros mayores.

  • Mejorar la iluminación y limpieza de muchas calles.

  • Medidas para dinamizar nuestros barrios.

  • Parques infantiles más seguros y accesibles para todos.

  • Impulsar el comercio de barrio.

  • Apostar por el carril bici.

  • Atraer empresas para crear empleo y oportunidades.

  • Crear más vivienda de protección oficial.

  • Constituir la Mesa Local de la Diversidad Funcional.

Trabajemos por conseguir una ciudad con un proyecto sólido y competitivo. Una capital de comarca emprendedora, dinámica, llena de vida y que mire al futuro a los ojos con confianza e ilusión.

¡A por el cambio!

 
 
  
  

Alló que és vostre

Assemblea de la Crida per Granollers - CUP
cridapergranollers.cat
crida-cup@ajuntament.granollers.cat

CUP logo

Tal com ens vam comprometre, seguim amb la campanya de RETORN SOCIAL dels ingressos públics obtinguts de l'Ajuntament de Granollers com a grup municipal. El retorn és resultat del nostre compromís de donar a la iniciativa social el 30 % d'uns ingressos que considerem excessius. L'objectiu d'aquest RETORN SOCIAL és donar suport a iniciatives i projectes que fomentin la participació, l'apoderament, la transformació social, i que contribueixin a fer cada vegada més gran la xarxa comunitària d’entitats i persones que treballen per donar color a la ciutat. Amb el mateix objectiu i amb el nostre compromís d’esperonar i donar suport als moviments socials i l’autoorganització popular seguim posant al servei del teixit associatiu granollerí l’espai social la Filadora.

Fins ara aquest retorn l'hem fet a les entitats següents: plantilla en lluita de Valeo, Associació Cultural Tramoia, Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny, Associació Granollers Pedala, L'Eixida associació d'agitació cultural i comunitària, La Clau que obre tots els panys, Festcarrer, AMPA Escola Municipal Salvador Llobet, Càrnies en lluita, AMPA Mestres Muntanya, pallasses i pallassos als hospitals del Nas Social, Associació Esportiva Escolar Celestí Bellera, Oncovallès i Vallès Oriental contra el càncer, l'Associació Col·lectiu dels Silencis, Daruma Associació de Familiars de Malalts Mentals del Vallès Oriental, Casal Popular la Traüna i l’Agrupament Escolta i Guia Sant Esteve.

El RETORN SOCIAL d’enguany segueix obert a la participació d'entitats, associacions, col·lectius i plataformes sense ànim de lucre. Durant aquest 2019 farem un retorn social de 5.715,18 €, en 5 terminis mensuals de 952,53 €. L'import restant, 1 ajut, es regularà amb caràcter d'urgència.

Aquest any hi tornem i seguirem fent-ho tants cop com calgui. Si voleu participar del RETORN SOCIAL d’enguany amb algun projecte, el termini per presentar propostes està obert fins al 28 de febrer del 2019. Trobareu les bases a http://www.cridapergranollers.cat/retorn-social/

Que tornin al poble els diners del poble.

 
  
  

300 metros sin arbustos

José María Moya
Grup Municipal Popular
Correu-e | WhatsApp |
Twitter | Facebook

PP logo

 

El peatón en la ciudad debe moverse con comodidad y con seguridad, para disfrutar del espacio público.

El diseño del entorno urbano ha de tener en cuenta los requerimientos de seguridad vial y accesibilidad, de todas las personas.

TENEMOS UN PROBLEMA DE MOBILIDAD EN EL PASEO DE LA RIBERA

LA SITUACIÓN ACTUAL=Interacción negativa entre personas y el entorno urbano = SENSACIÓN DE PELIGROSIDAD E INSEGURIDAD POR PARTE DE LOS CIUDADANOS.

TENEMOS UN PROBLEMA CON UNA ACERA MUY ESTRECHA

Tenemos una ACERA MUY ESTRECHA entre la rotonda de la Henkel hasta la otra rotonda de la entrada del municipio de Canovelles y por la cual transita mucha gente cada día.

Muchos peatones, NIÑOS que van a la ESCUELA, JÓVENES que van al INSTITUTO, CIUDADANOS que van a TRABAJAR, gente haciendo DEPORTE, haciendo entrenamientos de RUNNING y ATLETISMO, CICLISTAS, personas con MOVILIDAD REDUCIDA, SE QUEJAN DE SU ESTRECHEZ.

EXISTE UN CONFLICTO DE ESPACIO PEATONAL

DOS PERSONAS NO CABEN EN LA ACERA del paseo de la Ribera, y siempre una de ellas, debe bajar al asfalto donde pasan los vehículos por falta de espacio.

Esto sucede continuamente cuando hay personas caminando y en la misma acera coinciden personas corriendo o con bicicletas, y éstas últimas, BAJAN AL ASFALTO POR FALTA DE ESPACIO, la cual cosa es ALTAMENTE INSEGURA y PELIGROSA, por el CONTINUO PASO DE TURISMOS Y CAMIONES.

TRASPLANTEMOS ESTOS SETOS-ARBUSTOS EN OTRO LUGAR

LA VEGETACIÓN NO DEBE INVADIR, NUNCA, el itinerario ni el espacio peatonal. Trasplantemos estos arbustos en otro lugar que no molesten.

PRIORICEN LAS PERSONAS Y SU SEGURIDAD VIAL

Hagamos una CIUDAD SEGURA para nuestros ciudadanos.

Por favor PRIORICEN LA SEGURIDAD de las personas.

NO queremos ningún SUSTO más, ni incidente con peatones.

NO queremos ningún ATROPELLO más, de ciclistas en esta vía.

#SentimGranollers #SentimosGranollers