Granollers, comerç actiu

El model comercial de Granollers es caracteritza per la varietat i la qualitat de la seva àmplia oferta comercial i pel dinamisme de les associacions de comerciants a l’hora d’atraure visitants i de fidelitzar el client habitual.

L’activitat comercial és un dels principals sectors de l’economia del nostre municipi i el de major pes en termes de població ocupada. Granollers és el municipi de Catalunya amb més densitat comercial i la seva àrea de vianants del centre de la ciutat ha esdevingut una àrea d’excel·lència comercial. Els estudis indiquen que les persones que visiten la ciutat ho fan principalment per anar de compres. El 70% dels visitants arriben amb vehicle particular i troben aparcament gràcies a 12.000 places d’aparcament gratuït al carrer i en els 6 aparcaments dissuasius que es troben a 10 minuts a peu de l’àrea de vianants.

Tot i que els hàbits de compra estan canviant i la compra per internet està guanyant pes, els granollerins i les granollerines realitzen a la ciutat les seves compres quotidianes (alimentació i drogueria) i no quotidianes (roba, parament de la llar) de forma majoritària, i la botiga tradicional continua sent el format comercial preferit.

Les fires i mercats al carrer són l’altra característica del model comercial de Granollers. El mercat mil·lenari del dijous, amb més de 400 parades, és el més gran que se celebra a Catalunya en dia laborable. Les fires-mercat de productes alimentaris i artesans de qualitat ja formen part de la tradició de Granollers, on destaca el mercat del dissabte a la plaça de la Corona o la Llotja del Disseny a la Porxada.

Me l'estimo, és Granollers

Contacte

Granollers Mercat - Ajuntament de Granollers

Can Muntanyola - Centre de Serveis a les Empreses 

Camí del Mig, 22. Polígon Industrial Palou Nord

Telèfon: 93 861 47 83

Correu electrònic

www.canmuntanyola.cat

Notícies