Els grups municipals opinen (juliol 2019)

Recollim els últims articles d'opinió publicats al butlletí municipal 'Granollers informa'

Arxiu de mesos anteriors 

 

 

 

Ara parlem de Granollers

Jordi Terrades i Santacreu
Portaveu del PSC 

PSC logo

Comença un nou mandat a l’Ajuntament. Primer de tot, volem agrair a les 27.849 granollerines i granollerins que van exercir el seu dret democràtic i van anar a votar per triar les 25 regidores i regidors que representen la majoria de sensibilitats polítiques de la ciutat.

Un afecte especial a les 11.974 persones que ens han tornat a mostrar la seva confiança per seguir governant Granollers.

Una majoria democràtica clara.

Exercirem aquesta majoria amb prudència, modèstia, humilitat i, com sempre, amb diàleg.

Estem convençuts que necessitem un govern sòlid, però també un govern que teixeixi acords amplis.

La nostra guia, que ningú quedi al marge.

El nostre objectiu, la cohesió social, la igualtat d’oportunitats, avançar sabent que tenim un problema amb un nom que és canvi climàtic, al qual també farem front des de Granollers.

Reforçarem el teixit econòmic de la ciutat i farem de la creativitat un factor diferencial i

d’ identitat; de la transparència i de la participació, una forma de governar.

Tenim i l’exercirem, la responsabilitat de definir propostes sensates, possibles, però plenes d’ambició.

Les nostres són paraules de compromís, de proximitat, d’ideals, de passió i d’emocions, de suma i de diàleg.

No hem perdut ni un bri d’empenta, ni un bri d’ambició pels nous reptes. I volem construir un nou futur per a Granollers i fer-ho amb tothom.

Estem al servei de les 61.000 persones que viuen a Granollers.

 
 
  
  

4.206 gràcies!

 
Núria Maynou i Hernández
Grup Municipal d'Esquerra Republicana
esquerra@granollers.cat
@ERCGranollers

Hem constituït un nou Ajuntament i encarem un nou mandat municipal ple de reptes, oportunitats i, sobretot, responsabilitats. Primer de tot, volem donar les gràcies a les 4.206 persones que ens van donar la seva confiança a les passades eleccions municipals. Gràcies a totes elles hem aconseguit els millors resultats de la història de la formació i ens hem convertit en la principal força de l’oposició.

Tal com ha quedat el consistori, pensem que tenim una gran responsabilitat: la de ser l’única força nítidament d’esquerres a l’oposició. Per aquest motiu, en Pau, la Lorena, l’Enric i jo mateixa assumim el repte de treballar molt per fer una oposició incisiva i constructiva, reivindicant els valors d’esquerres, ecologistes, feministes i republicans.

En aquesta nova etapa, ens plantegem diferents línies d’acció per poder tirar endavant el model de ciutat que volem i en el qual creiem. Seguim més convençudes i convençuts que mai que ens cal avançar per fer de Granollers una ciutat més dinàmica, cohesionada i radicalment republicana.

Més dinàmica, perquè ens cal que la política baixi al carrer, al costat de les associacions, de les entitats, de la gent, que és qui en definitiva mou i fa vibrar la ciutat.

Més cohesionada, perquè ens cal seguir avançant per cohesionar els barris de la nostra ciutat. Insistint en polítiques d’esquerres i valentes, farem de l’habitatge i la lluita contra la segregació escolar els nostres principals eixos d’actuació. La cohesió i justícia social com a eixos clau de treball.

Més republicana i per això que ens comprometem a la unitat d’acció independentista. Cal que tots els grups independentistes, tant els que formen part del Ple com els que no, treballem conjuntament amb els moviments socials de la ciutat, per situar Granollers al costat just de la balança.

 

La ciutat republicana que volem és una ciutat feminista i que planta cara a l’extrema dreta, un fenomen global que també ens amenaça. Som vila antifeixista i els hem de deixar ben clar que no passaran.

 
 
  
  

Un nou mandat

Àlex Sastre
Junts per Granollers
 

Encetem un nou mandat a l’Ajuntament, amb el consistori sorgit de les eleccions del passat 26 de maig. Cal felicitar en Josep Mayoral i la seva llista pel resultat que li atorga una nova majoria absoluta. Li desitgem el major dels èxits en la seva tasca. I volem donar les gràcies a les 3.600 persones que van confiar en Junts per Granollers: no els fallarem a l’hora de defensar el projecte amb el qual ens vam presentar a les eleccions.

El 2023, quan acabi la tasca d’aquesta corporació que avui constituïm, hauran transcorregut 16 anys on només el PSC ha pres decisions transcendentals per a la ciutat, on només el PSC ha governat la ciutat. Cap altre espai polític hi haurà pres part. I malgrat que els electors granollerins em diguin el contrari, nosaltres seguim pensant que 36 de 40 anys de govern municipal en mans d’un mateix partit polític requereix d’una alternativa i d’un canvi.

Tindrem reptes polítics interessants, on haurem de seguir donant resposta als reptes que es plantegen a Granollers: la lluita contra el canvi climàtic i la contaminació; l’envelliment de la població; la garantia de l’accés a l’habitatge; un nou paradigma de mobilitat i de consum… i també els que ens afectaran com a país: la repressió de l’Estat, amb una sentència que requerirà una resposta ferma de la ciutadania; i la cerca de solucions per al conflicte polític que viu Catalunya: el dret a l’autodeterminació i l’aplicació del seu resultat democràtic.

 

Junts per Granollers hi serà a l’hora d’afrontar aquests horitzons, com a controlador de l’acció de govern i, sobretot, com un grup que representa una candidatura amb un programa sòlid i complet de ciutat, que el posa a disposició de la gent per sumar i construir Granollers. I uns regidors, la Laura Sabatés, en Josep Maria Noguera, l’Amanda Ramos i jo mateix, que treballarem incansablement per fer d’aquesta una ciutat on viure dignament.  

 
 
  
  

Aportar y sumar

Enric Meseguer, portavoz
Juan Manuel de Vargas, concejal
granollers@ciudadanos-cs.org
Correu-e | Twitter | Facebook

En primer lugar, dar las gracias a cada una de las 2.538 personas que nos votaron el pasado 26 de mayo. Gracias a su voto hemos renovado nuestra presencia en el consistorio. Porque lo difícil no es llegar, sino mantenerse. Hemos crecido en número de votos quedándonos a tan sólo 28 de conseguir un tercer concejal. Esto supone un enorme respaldo a nuestro proyecto, un punto de consolidación importante.

Nuestro objetivo fundamental es buscar y proponer soluciones a los problemas reales de Granollers. Por ello, seguiremos respaldando y felicitando todas aquellas ideas y proyectos que puedan repercutir en un beneficio para la ciudad, en una mejora de la calidad de vida, independientemente de su color político o del partido que las proponga. Granollers será el eje fundamental de nuestro trabajo.

Hay retos importantes como la construcción de la nueva residencia para nuestros mayores, alejar la estación de mercancías peligrosas del casco urbano, revitalizar nuestros barrios o luchar contra el alto índice de contaminación que padecemos en Granollers.

Apostamos por un Granollers que no deja a nadie atrás. Que cuida de aquellas personas en riesgo de exclusión social. Por un municipio más abierto al mundo, amable, solidario y accesible. Una ciudad firme defensora de los derechos del movimiento LGTBI e implacable con la violencia machista. Un Granollers más limpio, seguro y tranquilo, un buen lugar donde vivir. Una capital de comarca más competitiva y conectada, orgullosa de sus tradiciones y raíces a la vez que mira al futuro a los ojos con optimismo y confianza.

Son muchos los retos que tenemos por delante en esta legislatura. Y Ciutadans Granollers estará a disposición del equipo de gobierno y del resto de partidos políticos, de asociaciones y entidades para buscar puntos de encuentro, aportar y sumar… con mirada amplia y serena, siempre con humildad y perseverancia.

Por un Granollers de todos y para todos.

 
 
  
  

La gent de Primàries

Mònica Ribell i Bachs
granollersxindependencia@granollers.cat

Durant la tardor de 2018, un grup de gent entusiasta va engegar un projecte de construcció d’un espai polític nou i transversal en el món sobiranista, que ha estat compartit amb la ciutadania, sotmès a la participació i al debat, per tal de dinamitzar Granollers. Gent del carrer, aliena a la participació política en el seu gruix, d’oficis i ideologies diverses, per treballar per Granollers amb una altra mirada. Ser avui a l’Ajuntament ens omple de satisfacció i ens avala per intentar donar resposta a les inquietuds, petites o grans, que ens han transmès els ciutadans.

Els moviments demogràfics han fet créixer Granollers al llarg de la història, l’han enriquit en estructura, en capital humà i en progrés econòmic. Però ser part del segon cinturó metropolità de Barcelona i la globalització ens interpel·la per canviar les formes tradicionals de fer política. La població demana transparència en l’ús dels seus impostos, més participació i corresponsabilitat en les decisions que es prenen. Granollers té moltes oportunitats de millora. Hi ha un dèficit greu de serveis sanitaris. Manca d’estructures de suport a la gent gran i a la dependència, i escàs habitatge de lloguer. Granollers ha de seguir refermant l'aposta per la formació professional, lligant-la a l’accés al treball. Cal un nou contracte de recollida de residus i neteja viària. Augmentar i mantenir les zones verdes, les voreres, els carrers i el mobiliari urbà. Cal un nou model de gestió de l’aigua, per assegurarcapacitat d'abastament, qualitat, estalvi, reutilització i un cost raonable. Cal reimpulsar la Fira de l'Ascensió i la música al carrer. Apropar l’administració al ciutadà, treballar per la descongestió de la Ronda Sud, per l’acollida dels nouvinguts i les persones en risc d’exclusió social. I, sobretot, cal reimpulsar el lideratge a la comarca.

Aquests són alguns dels punts del nostre programa. Un programa que volem treballar amb fermesa i perseverança, amb mà estesa a totes les formacions del consistori i també a totes aquelles que l’actual llei electoral no ha permès que hi fossin. Un repte per construir també un espai unitari en el món independentista -els municipis també pateixen maltractament polític en competències, recursos i drets fonamentals. Un repte immens, difícil i enormement responsable. Hi posarem el nostre coneixement, el nostre esforç i les nostres conviccions. Un projecte per a tothom, per a tots aquells que formen part de Granollers, per als que hi varen ser i per als que vindran.