Els grups municipals opinen (novembre 2016)

Recollim els últims articles d'opinió publicats al butlletí municipal 'Granollers informa'

 

 

 

 

 

Civisme i convivència

 

Jordi Terrades i Santacreu
Portaveu del PSC

 

PSC logo

La ciutat és un projecte col·lectiu i la suma de molts esforços. És també l’espai de la convivència, de la construcció de la civilitat, també de la cohesió.

És l’espai dels drets i també és l’espai dels deures. El lloc del respecte, que ens permet construir comunitat. Hem treballat aquest tema amb constància informant, educant (un dels eixos del model de ciutat educadora) i també sancionant.

Amb una figura que va adquirint un paper important, l’agent cívic que conjuntament amb els tècnics municipals han estat reunint-se amb les comunitats de veïns, primer en el marc del Pla de Barris i dissortadament quan el govern de la Generalitat el va eliminar, en solitari des de l’Ajuntament, amb actuacions de transformació urbana, però sobretot desplegant un programa de bon veïnatge que busca la dinamització de les relacions entre persones i comunitat, d’estímul de bones pràctiques i de foment del bon veïnatge.

Es tracta de contribuir, també, a fer de les escales, espais de convivència, de recordar els drets i deures de les comunitats de veïns i d’Identificar conflictes i acompanyar en la seva resolució.

Què pretenem fer? Crear l’Oficina de Suport a les Comunitats de Veïns per estar al costat de les comunitats i dels presidents d’escala per identificar, junts, el problema i compartir solucions. Potenciar la mediació.

Elaborar un pla de suport a la convivència i el civisme en les comunitats veïnals, treballant per la gestió i millora de la convivència veïnal i les bones relacions de veïnatge.

Eradicar actituds incíviques buscant l’aliança amb la gent que vol una ciutat endreçada, neta i tranquil·la.

Fomentar l’arrelament al municipi de les persones nouvingudes, mitjançant el teixit associatiu, la participació en esdeveniments socials i l’entramat ciutadà.

Consolidar una oferta estable d’activitats de formació i sensibilització envers la igualtat de gènere.

Promoure la protecció dels animals de companyia, fomentar la tinença responsable i l’adopció i fer actuacions de control d’animals al carrer.

Reforçar els centres cívics com a espais de referència als barris de la ciutat.

En definitiva el civisme com un valor de la ciutat que cal fomentar, però, cada dia més, s’ha de gestionar.

 
  
  

Quan es tracta de pagar

Àlex Sastre i Prieto
Portaveu
asastre@ajuntament.granollers.cat
680 644 330

CiU logo

Aquest mes d’octubre s’han aprovat les ordenances fiscals del 2017, que són el conjunt d’impostos municipals, taxes i preus públics. Fa temps que diem que els granollerins i granollerins paguen molt, i sovint tenen serveis, com la neteja, que no van en consonància amb allò que contribueixen. Les nostres propostes a les ordenances persegueixen 3 objectius: perseguir una major justícia pel que fa al pagament d’impostos i taxes, estimular l’activitat econòmica i la creació de llocs de treball i fomentar el civisme.

Hem demanat equiparar les famílies monoparentals amb les nombroses en el moment del pagament de l’IBI, agrupat en tramssegons el valor cadastral. També una bonificació del 50% de la grua en la retirada d’un cotxe per a aquelles persones aturades que nosiguin reincidents, i la gratuïtat de la zona blava fins a les 9 del matí i durant l’agost. I per ser més justos, l’exempció de la taxa de residus comercials per a aquelles empreses amb domicili al mateix habitatge on ja es paga taxa d’escombraries domiciliàries.

També es vol estimular l’activitat econòmica i la creació de nous llocs de treball de qualitat. Una bonificació del 50% en l’impost d’obres per reforma en iniciar un negoci. Un increment de les bonificacions en l’IAE sempre que les empreses incrementin la seva plantilla amb contractacions indefinides, amb un plus si el contractat és aturat de llarga durada. I per potenciar el comerç, la gratuïtat de la zona blava durant els dissabtes, amb l’obligatorietat de l’ús d’un disc horari.

Finalment, per afavorir el civisme. Buscar mesures de compensació pel bon ús de la recollida de voluminosos i una rebaixa del 50% en la revisió mèdica al Centre de Medicina de l’Esport per a tots aquellscorredors que participin al programa “Comença a fer la Mitja”.

Quan es tracta de pagar, justícia i benefici de ciutat!

 
  
  

IRPH, una estafa silenciada

Pep Mur i Planas
Portaveu d’ERC - Acció Granollers
www.pepmur.cat

ERC-AG logo

 

Són moltes les persones que, per una raó o altra, coneixen els abusos i males pràctiques de la banca al nostre país, i sabem de persones que s’han vist afectades, ja sigui per les preferents, per clàusules terra o per un desnonament. Una forma de fer menyspreable que ha posat i posa en situació de vulnerabilitat a centenars de milers de persones.

Però hi ha una estafa que s’ha silenciat durant molts anys i que afecta 300.000 famílies catalanes. Parlem de l’IRPH, un índex de referència de préstecs hipotecaris que havia de ser molt estable, però que va acabar sent un índex gens transparent i negociat per les mateixes entitats financeres directament, les quals sempre l’han situat per sobre de l’euríbor. D’aquesta manera, les quotes hipotecàries calculades amb l’IRPH oscil·len entre els 300 i els 400 € mensuals més que les referenciades amb l’euríbor.

Aquesta situació ha portat a gran part de les famílies afectades a patir una de les pitjors conseqüències que ha portat la crisi, la de viure un desnonament quan, d’haver tingut un interès de mercat més regulat, haurien pogut mantenir la seva llar.

En definitiva, l’IRPH és un índex absolutament manipulable que ha esdevingut un autèntic frau. I precisament per aquest motiu al 2009 la Unió Europea va ordenar al govern espanyol suprimir-lo. Però, en comptes d’això, l’Estat espanyol ha acabat eternitzant una situació que suposa un autèntic deteriorament de moltes economies familiars.

Les administracions locals tenim molt a dir i a fer envers aquesta situació, com ara impulsar un document de compromís ètic que reguli les relacions entre l'Ajuntament i les entitats financeres. Som conscients que una ciutat com Granollers, amb un endeutament que supera el 35 milions d’euros, hores d’ara no pot limitar la contractació de crèdits amb la banca ètica, però el nostre Ajuntament sí que pot establir relacions de forma preferent amb aquelles entitats que subscriguin aquest compromís.

D’altra banda, cal donar una major visibilitat al problema per tal que la societat en prengui consciència i els afectats i afectades han de conèixer de quins mecanismes disposen per revisar aquesta clàusula. Per aquest motiu, és absolutament imprescindible fer una major difusió de la tasca del Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge (SIDH), que compta amb un servei per ajudar, assessorar i supervisar les persones afectades pels abusos del sistema bancari en la contractació de les seves hipoteques, com ara l’IRPH.

 
  
  
L'article del grup C's publicat al butlletí municipal de novembre de 2016 no és el que correspon. A continuació es reprodueix l'article que s'hauria d'haver publicat. Lamentem les molèsties que això pugui haver ocasionat.

Lamentable, macabra i enganyosa

Grupo Municipal C's Granollers
Correu-e | Twitter | Facebook

C's logo

Lamentable, macabra i, sobretot, enganyosa acció de l’ANC que "vam patir" diumenge passat 16 d'octubre al matí a la plaça de la Porxada de Granollers.

Lamentable que es tracti de polititzar a les víctimes de les retallades en sanitat per fer apologia del separatisme. Macabra en plantar un simulat cementiri un diumenge al matí al centre de la ciutat, moment en el qual moltes famílies passegen tranquil·lament amb els seus fills. I enganyosa perquè s'eludeix flagrantment al fet que és la mateixa Generalitat la que gestiona les competències relacionades amb la sanitat des de fa 30 anys.

Aquesta acció de l’ANC, que ha rebut crítiques fins i tot d'un sector de la CUP i d'organitzacions socials com a Marea Blanca, és clarament un intent per influir i modelar l'opinió pública mitjançant la utilització d'una imatge impactant que produeixi un rebuig visceral cap al Govern d'Espanya, ocultant que en realitat la sanitat és responsabilitat de la Generalitat.
De tots és sabut que l’ANC no és donada a criticar les retallades en sanitat o política social implementats pels governs de la Generalitat, ni a denunciar la llarguíssima llesta de casos de corrupció catalans: Palau, Banca Catalana, ITV, Mercuri, Pallerols, Pretòria, etc.. Incloent alguns que esquitxen de ple al sistema sanitari català com són els casos Innova i Traiber. Mira a una altra part respecte a que Convergència hagi recolzat propostes del PP com la reforma laboral o al judici sobre el seu suposat finançament irregular. Ni veiem a la ANC molt preocupada perquè han passat set anys i mitjà del cas Palau i no sapiguem gens de la quantitat de diners espoliada... i ni parlem ja dels Pujol.

Tampoc veurem a l’ANC realitzar una acció de protesta enfront de la Generalitat contra el balafiament en ambaixades o que s'hagin augmentat les ajudes econòmiques als mitjans de comunicació al moment més àlgid de la crisi.

Això no interessa, no ven, sinó que embruta la promesa d'una diàfana i perfecta República Independent de la seva Casa. Qüestió de prioritats o ceguesa selectiva o ambdues coses?

 
  
  

Ciutat pel clima?

Assemblea de la Crida per Granollers - CUP
cridapergranollers.cat
crida-cup@ajuntament.granollers.cat

CUP logo

El govern de Granollers ha convertit la ciutat en un aparador d'esdevenimentssupramunicipals, amb l'objectiu deprojectarel nom de l'alcalde i d'alguns regidorsals mitjans. Coneixent el PSC-PSOE, no és d'estranyar que hagi estat designada Granollersseu de la trobada de «Ciutats pel Clima»,xarxa integrada dins la Federación Española de Municipios y Provincias, darrer bastió del PSOE.

Granollers «ciutat pel clima» amb índexs de contaminació més enllà del doble dels màxims recomanats per l'Organització Mundial de la Salut; amb governants que aposten per ampliar el Circuit, construir un parc temàtic del motor i un kàrting gegant a les terres agrícoles de Palou; que demanen més carreteres, mentre diuen no poder fer res contra la contaminació perquè és responsabilitat de les administracions que gestionen les infraestructures que ens envolten; que col·laboren estretament amb empreses del motor, unes de les principals causants del canvi climàtic. «Ciutat pel clima», que recupera només el 30% dels residus mentre el 90% dels que produeix són reciclables.

Reclamem al govern que vagi més enllà de declaracions i que apliqui immediatament polítiques en favor de la vida de les persones i dels ecosistemes. Perquè volem que Granollers esdevingui ciutat pel clima reclamem una reducció dràstica dels residus, augmentant-neel reciclatge a través de larecollida selectiva porta a porta i d'una taxa que premiïaquelles que reduïm o recuperem els residus que produïm.Reclamem una aposta per l'economia verda, ètica i solidària en les contractacions i polítiques de compres del municipi. Reclamem l'aturada de l'ampliació del Circuit i de les activitats de lleure i d'espectacle contaminants. Reclamem que es doni la màxima protecció al sòl agrari, als espais naturals i als boscos de Granollers. Perquè volem ser una ciutat pel clima reclamem un pla per reduir el trànsit a la ciutat i que es creï una taula pel transport públic, la mobilitat sostenible i la bicicleta.

 
  
  

Mejoremos en accesibilidad en 2017

José María Moya
Grup Municipal Popular
Correu-e | WhatsApp | Twitter | Facebook

PP logo

 

El 4 de diciembre de 2017 es la fecha establecida por la legislación española a partir de la cual son exigibles los requisitos de accesibilidad en todos los entornos construidos existentes susceptibles de ajustes razonables.

TENGAMOS ENTORNOS URBANOS ACCESIBLES

La consecución de la accesibilidad universal en los entornos construidos y urbanizados de Granollers es una tarea pendiente de este ayuntamiento, puesto que hay muchas aceras, pasos de peatones y edificios municipales pendientes de ser accesibles.

TENGAMOS PARQUES INFANTILES ADAPTADOS

Granollers necesita parques infantiles de integración, inclusivos, adaptados, accesibles, que permita que niños con y sin discapacidad, puedan jugar juntos.

Estimado equipo de gobierno, muchos de ustedes tienen niños pequeños, estoy seguro que han pasado horas en los parques infantiles de Granollers jugando, disfrutando y riendo con sus pequeños.

Pues ahora se los pido un favor, que cierren  los ojos un momento,..........imaginen ustedes que son un padre y madre de Granollers que tiene un hijo con una discapacidad física o intelectual y que quieren jugar, disfrutar y reír con su pequeño.

¿NO PUEDEN VERDAD?  ¿POR QUÉ? PORQUE NO HAY NINGÚN LUGAR ADAPTADO DONDE HACERLO EN GRANOLLERS.

Les pido que se cuestionen que cada vez que nos digan que “lo estamos estudiando“ que sepan que hay niños que cada día, mes y  año se están haciendo mayores y dejan de ser niños. Hace un año que todos ellos podrían estar disfrutando de estos parques infantiles.

Hagamos realidad una necesidad que tienen nuestros niños y familias.

TENGAMOS TRABAJADORES FORMADOS EN LENGUAJE DE SIGNOS           

Formemos a trabajadores públicos en lenguaje de signos, para atender a cualquier ciudadano con discapacidad auditiva.

LES PEDIMOS QUE INVIERTAN ESTE 2017 EN ACCESIBILIDAD

 

#SentimGranollers  #SentimosGranollers