Els grups municipals opinen (març 2019)

Recollim els últims articles d'opinió publicats al butlletí municipal 'Granollers informa'

Arxiu de mesos anteriors 

 

 

 

Eren uns bons pressupostos

Jordi Terrades i Santacreu
Portaveu del PSC 

PSC logo

Els pressupostos generals de l’Estat, del govern d’en Pedro Sánchez, eren uns bons pressupostos. Uns comptes que revertien 8 anys de retallades en les polítiques públiques i que volien enfortir l’estat del benestar tan malmès per la crisi econòmica i les tisorades del govern del PP presidit per Mariano Rajoy.

Mai haguéssim pensat que aquells que tot el dia s’omplen la boca de que són els únics que defensen Catalunya, unirien els seus vots amb PP i Ciutadans per fer caure el pressupost i de passada provocar l’avançament electoral.

A què s’ha renunciat? Doncs a 2.261 milions d’euros en inversió de l’Estat a Catalunya i un increment de recursos de 1.409 milions per a la Generalitat.

El resultat de la no aprovació és, per exemple, que un milió de catalans i catalanes no veuran reduït el copagament farmacèutic, o que 143.000 persones no podran beneficiar-se dels 18,5 milions de l’ingrés mínim vital, o que 36.000 no podran ampliar de 6 a 8 setmanes els seus permisos de paternitat, o que 27.000 cuidadors/es no podran recuperar la seva cotització a la seguretat social, o que 120.000 estudiants veuran com la seva beca no es pot augmentar, o que els aturats/es catalans de més de 52 anys sense subsidi no el podran recuperar, o que els recursos que havien de gestionar els ajuntaments contra la violència de gènere han quedat aturats, o que no es podrà comptar amb 52 milions per al Pla d’Habitatge.

O que els partits que han votat no al pressupost han renunciat a 142 milions en ajudes al transport urbà i metropolità, o a 497 milions més en inversions per millorar Rodalies de Catalunya, o a 320 milions d’inversió en el Corredor Mediterrani.

Els interessos dels catalans i catalanes han estat menystinguts pel govern independentista de la Generalitat.

Ara toca eleccions generals. Nosaltres ho tenim clar: no volem retrocedir 40 anys, seguirem treballant per una Espanya millor, construïda des del respecte, la tolerància, la moderació, el diàleg, per barrar el pas a la intolerància, la crispació i l’enfrontament.

 
 
  
  

D'eleccions i carrils bici

Àlex Sastre
Portaveu del grup PDeCAT-Demòcrates

CiU logo

S’acosten les eleccions i, lògicament, els partits comencen a fer campanya. Alguns la fem des de l’oposició, explicant quins problemes veiem que té la ciutat i el projecte alternatiu que tenim per fer-ne un millor lloc per viure-hi. D’altres, la fan des del govern, acabant a corre-cuita totes aquelles obres que sembla que no haguem tingut quatre anys per fer.

Aquestes darreres setmanes n’hem viscut un exemple significatiu. Per sorpresa de tothom, especialment del veïnat afectat, de la nit al dia ha aparegut un itinerari pedalable, que alterna carrils bici amb trams de prioritat invertida i limitació a 30 km/h, que connecta fins l’estació de Granollers Centre. Sorprèn que una infraestructura que representa una inversió mínima per part de l’Ajuntament i que no requereix d’actuacions prèvies per poder-se implementar, aparegui a tres mesos de les eleccions municipals.

Si a més ho sumem al fet que un govern que presumeix tan de fer totes les actuacions en col·laboració amb els veïns, aquesta vegada ni tan sols ho ha comunicat amb anterioritat a cap dels afectats, la sensació de pressa i electoralisme s’incrementa. I no comunicar ni fer pedagogia amb un canvi de model com el d’avançar cap a una mobilitat sostenible, implica el risc de fer caure part de la ciutadania en un desconeixement del funcionament d’aquesta modalitat i de generar animadversió cap al col·lectiu usuari de la bicicleta.

Granollers, Catalunya, el món, tenen un problema amb la contaminació. Molt greu. Que té conseqüències ambientals i en les persones. És un fet i no tenim altre remei que combatre-la, i això requereix canvis substancials. Hem d’avançar, sí o sí cap a una mobilitat més sostenible, reforçar els desplaçaments a peu i en bicicleta, i el transport públic. Nosaltres defensem aquest tipus d’actuacions, però fer-les amb la ciutadania i que tothom, usuaris o no, les sentin seves, i no tirar pel dret sense comptar amb la gent perquè venen eleccions.

 
 
  
  

L'autodeterminació no és delicte, és un dret

Núria Maynou y Hernández
Grup Municipal ERC-AG
facebook.com/ercgranollers
twitter.com/ercgranollers

ERC-AG logo

 

Per primer cop després de gairebé un any i mig de presó preventiva injusta, hem pogut veure com els nostres líders polítics i socials s’expressaven públicament i feien sentir la seva veu al món durant el judici a la democràcia i a l’independentisme.

«Res del que hem fet és delicte. Votar en un referèndum no és delicte i treballar per la independència de forma pacífica, tampoc. Votar no és delicte, impedir-ho per la força, si», deia Oriol Junqueras obrint el torn d’interrogatoris del judici al procés. La dignitat de l’Oriol i tots els nostres presos xoca frontalment davant d’unes acusacions cruels i legalment aberrants, en un judici que suposa una autèntica farsa democràtica i que no fa res més que mostrar l’autèntica cara de l’Estat Espanyol, per molt que ho vulguin maquillar.

Tornar-los a veure ens fa més forts, ens omple d’esperança i ens obliga a mobilitzar-nos, dia a dia, per no normalitzar aquesta situació i per seguir lluitant per a que puguin tornar a casa. Ho repetirem tantes vegades com calgui: no volem l’indult, volem l’absolució. L’absolució d’uns líders socials i polítics, de bones persones, treballadores, honrades, que no han fet res més que servir al seu país. L’autodeterminació no és delicte i situar-se al costat de la voluntat del poble mai t’hauria de conduir a la presó.

Seguirem lluitant incansablement, des dels municipis, per construir la República Catalana. Granollers necessita abandonar l'ambigüitat i l’equidistància davant d’una situació brutalment injusta. La nostra ciutat ha d’adquirir el protagonisme que li correspon en la lluita per la independència del nostre país i contra la repressió.

I aquest any, des del municipalisme, ens toca treballar més fort que mai: no ens fan por les urnes, no ens n’han fet mai. Hem de ser i serem el mur de contenció a la repressió, el feixisme i l’extrema dreta. Seguirem treballant per construir, entre tots i totes, un Granollers viu, cohesionat, i radicalment republicà.

#LlibertatPresesPolítiques

#LlibertatPresosPolítics

 
 
  
  

¿Y la nueva residencia para nuestros mayores?

Juan Manuel Vargas
Grupo Municipal Cs Granollers
Correu-e | Twitter | Facebook

C's logo

Las cifras son apabullantes. En Cataluña 18.438 personas dependientes están en lista de espera para conseguir plaza en una residencia pública. Desde 2011 al menos 24.751 personas se han muerto a la espera de recibir la ayuda a la dependencia. Entre 2013 y 2017, 2.848 personas fallecieron antes de que se les terminara de valorar el grado de dependencia que tenían.

¿Qué ocurre con la construcción de la residencia en Granollers? Nuestra ciudad está por debajo de la media catalana en el número de plazas por habitante. Y ya han visto lo mal que está el asunto a nivel autonómico… En Granollers tenemos a más de 5.500 personas mayores de 75 años y 330 en lista de espera. Nuestro ayuntamiento cuenta con el apoyo de Ciudadanos. Se ofreció un local de 2.700 metros cuadrados y colaboración económica en la construcción de la residencia.

¿Cuánto tiempo más vamos a esperar? Ya va para casi una década de espera. Esto es otro reflejo de la mala planificación en sanidad y asuntos sociales por parte de la Generalitat (sin hablar de la corrupción, “Caso Innova”, por ejemplo). Además, hace mucho tiempo que estos asuntos no son prioridad y que han pasado a un segundo plano por el “procés”. Un buen ejemplo de ello es el tiempo que han mantenido cerrado el Parlamento de Cataluña y la gran cantidad de comisiones importantes que se anulan repentinamente para dar prioridad a la agenda independentista. Eso sí, tiempo para aprobar medidas para garantizar “la vida digna” de los “expresidents” sí que hay, para aprobarles privilegios y una asignación vitalicia, no vaya a ser que alguno no llegue a final de mes para pagar el alquiler de su elitista “mansión republicana”.

Cuestión de prioridades.

Gracias a Cs se aprobó una comisión de estudio para mejorar la calidad de vida de nuestros mayores. Y seguiremos apoyando e insistiendo en la construcción de la nueva residencia en Granollers.

No podemos esperar más tiempo.

 
 
  
  

8 de Març, totes a la vaga!

Assemblea de la Crida per Granollers - CUP
cridapergranollers.cat
crida-cup@ajuntament.granollers.cat

CUP logo

Ocupem carrers i places per acabar amb el masclisme i subvertir les múltiples desigualtats. Som activistes diverses, feminisme crític, feminisme interseccional, feminisme de la diferència i de la igualtat, feminisme postcolonial, feminisme lèsbic, cuir i trans. La sororitat entre dones ens compromet a sentir empatia per la lluita i opressió viscuda per qualsevol altra, a escoltar-nos entre nosaltres per construir lluites compartides des de la diversitat cultural, social i funcional. Cal reflexió i autocrítica, conscienciació de classe i reinvenció constant, acollint sense discriminacions treballadores de tots els sectors, de la indústria i del comerç, de la neteja, les cures i la llar, treballadores sexuals, mestres, professores, metgesses, infermeres, empleades sanitàries, emprenedores i autoexplotades.

Convoquem a una vaga en totes les esferes de la vida, laboral, de cures, de consum, estudiantil i associativa, des d’on interpel·lem a escoltar les dones que mantenen i sostenen els fonaments del sexisme des d'institucions, empreses i governs; i exigim directament als homes que combatin la misogínia, acabin amb el paternalisme i el masclisme, i es qüestionin la font dels seus privilegis.

És un crit internacional, transfronterer i transcultural per plantar cara a l’ordre patriarcal, heteronormatiu, racista, capitalista i depredador amb la natura. Contra les violències masclistes, l’explotació i l’extractivisme, per la Justícia Social, l’habitatge, la salut, l’educació, la sobirania alimentària i energètica, pel dret a decidir sobre el propi cos i les nostres vides. En defensa dels Drets Humans i la Terra, contra els estats repressors que criminalitzen la protesta i la resistència, contra les guerres, les fronteres i l’imperialisme.

Per transformar radicalment la societat, la cultura, l’economia, les relacions, cal reapropiar-nos dels nostres cossos i les nostres vides, revalidar la força de les dones per preservar el món. Pararem el consum, el treball domèstic i les cures, el treball remunerat i els estudis, demostrarem que sense les dones tot s'atura.

 
  
  

#28A #eleccionesgenerales

José María Moya
Grup Municipal Popular
Correu-e | WhatsApp |
Twitter | Facebook

PP logo

 

Primer objectio cumplido , ya tenemos elecciones generales por fn.

PUNTO Y FINAL A SANCHEZ POR FIN

La etapa en el poder de Pedro Sánchez ya tene fecha de punto fnal

La coniocatoria de elecciones para el 28 de abril pone fin a la presidencia más breve de la democracia.

NO PODEMOS PERMITIR OTRO MAL GOBIERNO

No nos podemos permitr otro mal Gobierno como el que hemos sufrido durante ocho meses.

Si no queremos más Sánchez, que manden los comunistas, que gobierne Torra de facto en España, hay que recuperar la ilusión y la dignidad .

DICE UNA COSA Y LUEGO HACE OTRA

Dijo que con la moción de censura que ganó, convocaría elecciones y, si no llega a ser por la presión de la ciudadanía y de la oposición, lo tenemos hasta 2020.

Dijo que nunca pactaría con los independentistas y extremistas y gracias a ellos llegó al gobierno.

NO PODEMOS PERMITIR UN PRESIDENTE WILLY FOGG

En 8 meses ha visitado 24 países distntos, él y su mujer.

En 256 días de Gobierno, ha visitado un país cada dos semanas.

Eso no lo a hecho ni el reportero de españoles por el mundo.

UN PRESIDENTE QUE SE CREE OBAMA

Durante Rodo su mandato, Sánchez ha abusado de la flota del 45 Grupo del Ejército del Aire: la que se destina a viajes ofciales de miembros del Gobierno y de la Familia Real y que incluye cinco Dassault Falcon 900 y dos A310 y helicópteros puma.

Sanchez se cree ser el Obama español, con su air force one y sus helicópteros.

En las manos de la gente está esRe 28-A optar por la Constitución, la ley y la unidad de España o por el retroceso de comunistas, socialistas e independentistas.

#SentimGranollers #SentimosGranollers