Els grups municipals opinen (juliol-agost 2016)

Recollim els últims articles d'opinió publicats al butlletí municipal 'Granollers informa'

 

 

 

 

Ciutat oberta, acollidora i moderna

Jordi Terrades i Santacreu
Portaveu del PSC

PSC logo

Un any del nou govern municipal de Granollers; crec que hem exercit la majoria que ens van atorgar els granollerins i granollerines com ells i elles volen, amb humilitat, amb modèstia, amb prudència i amb diàleg. 

Però amb una defensa ferma dels drets socials, del dret a l’educació i a la sanitat, de la igualtat d’oportunitats per a tothom, de l’accés a la cultura. Defensa de la justícia social, el valor més preuat pels socialistes i la gent progressista.

Som un govern transparent. Com diu l’alcalde, un ajuntament amb parets, sostre i terra de vidre. Hem posat a l’abast de la ciutadania eines que faciliten control, informació i canals de comunicació de primer nivell: la nova pàgina web, el portal de dades obertes, el portal d’indicadors, el portal de transparència, la consulta en línia del Programa d’Actuació Municipal.

Treballem per la igualtat i la cohesió des de tots els àmbits. La crisi econòmica real ha estat també una crisi social que ha generat moltes més desigualtats. Seguim treballant per generar nous focus d’atractivitat, perquè l’atur continua sent la principal preocupació ciutadana i també la nostra. Si bé és cert que el nombre de persones aturades ha baixat en el darrer any,  4.475 avui encara són massa.

Hem millorat, sí, l’evolució a la ciutat és positiva i estem convençuts com la majoria de veïnes i veïns que el futur ens permet ser optimistes; però malgrat aquestes dades, ens segueix rebel·lant la precarietat i uns salaris en moltes ocasions excessivament baixos.

Seguim treballant per aprofundir en la utilització de les tecnologies digitals en els serveis públics i en la fibra òptica a tota la ciutat com a instruments facilitadors de captació de més empreses, i de nous emprenedors i emprenedores, entorns de qualitat per un treball de qualitat.

En la mesura que els pressupostos poden millorar, l’esforç de manteniment de l’espai urbà per la qualitat i com a espai de convivència, i la potenciació de l’entorn del Congost segueixen en el centre de l’activitat municipal.

Perquè seguim defensant Granollers com una ciutat oberta, acollidora i moderna.

 
  
  

Davant del vet als pressupostos, més unitat que mai

Eugènia Llonch Bonamusa
Regidora

CiU logo

Aquest mes els catalans hem assistit a un nou episodi de política-ficció; un partit que porta per bandera la democràcia i la renovació política ha paralitzat el país a través del vet als pressupostos presentats pel govern.

Cal tenir ben present que, amb aquesta decisió, la CUP no només falta a la paraula i incompleix el pacte signat amb el govern de Junts pel Sí, sinó que tanca la porta a la tramitació parlamentària dels pressupostos i, per tant, al seu debat parlamentari.

Amb aquesta decisió la CUP ha decidit a porta tancada, en una assemblea absolutament dividida on pesa més el dogmatisme que el mandat democràtic del 27S, no tirar endavant, encara més, ni tan sols debatre, uns pressupostos que suposen un augment de 1.100 milions d’euros per a les arques catalanes dels quals 873 estaven destinats a polítiques socials.

Davant d’aquesta situació injustificable i inexplicable, que ignora la voluntat majoritària del poble de Catalunya, que el 27S va apostar pel diàleg i el pacte, entès d’un manera total i transversal, el president Puigdemont ha anunciat que el mes de setembre se sotmetrà a una qüestió de confiança.

Novament, davant de la deslleialtat i els prejudicis d’uns quants, Convergència, amb el seu president al capdavant, ha assumit la defensa del compromís de portar el país a la llibertat, des de la responsabilitat i la serenitat.

Així doncs, més que mai, tots aquells que creiem en el diàleg, en el respecte a la paraula donada, en la democràcia i que, des del respecte a les diferències ideològiques, volem cercar camins transversals que ens permetin avançar cap a un país nou i socialment més just, hem de fer pinya al voltant del president Puigdemont i el seu govern. Només així, podrem avançar.

 
  
  

També per vacances

Pep Mur i Planas
Portaveu d'ERC - Acció Granollers
pep@pepmur.cat | www.pepmur.cat

ERC-AG logo

 

Les vacances escolars són, en general, motiu d’alegria per als més menuts i un maldecap per a les famílies, que han de fer malabarismes per tal que els petits estiguin ben atesos i puguin gaudir de les activitats pròpies de l’estiu mentre els adults treballen.

Però la problemàtica de l’estiu va més enllà del repte de la conciliació familiar i de la logística pròpia d’aquesta època. Perquè amb el final de les classes, es dilaten les desigualtats entre els infants que procedeixen de famílies amb menys recursos i els de les famílies amb una situació socioeconòmica més afavorida.

El dèficit alimentari i la manca de recursos per accedir a activitats de lleure (que, no oblidem, tenen un alt component educatiu), poden fer que la població més jove de la nostra ciutat vagi esdevenint, cada cop més, un col·lectiu vulnerable.

Sabem que les activitats lúdiques i esportives organitzades des del nostre ajuntament ajusten els costos per facilitar que tothom hi pugui accedir. Però cal anar més enllà i fer un esforç més gran a l’hora de fer el seguiment  de les famílies que a l’estiu no poden gaudir de les ajudes que tenen durant la resta de l’any, i que tampoc poden accedir a recursos vinculats a l’activitat escolar.

Per pal·liar aquests efectes, ciutats com Mataró i Sabadell han iniciat campanyes per garantir el repartiment de menjar entre els nens amb més risc social durant les vacances. I és que l’estiu és llarg i moltes famílies que durant l’any poden gaudir d’una beca de menjador, es poden trobar que amb les vacances aquest ajut no el tenen garantit.

D’altra banda, les ajudes disponibles per accedir a activitats a l’estiu no garanteixen la igualtat d'oportunitats. Per exemple, la precarietat laboral ha comportat que molts pares i mares que treballen no puguin afrontar els costos d’un casal d’estiu o unes colònies; tampoc poden accedir a cap ajuda, motiu pel qual han de deixar, si poden, els infants a càrrec dels avis i àvies, que han de fer un esforç econòmic important perquè els néts puguin gaudir d’activitats com ara anar a la piscina.

Per tot plegat, des d’ERC-Acció Granollers reclamem un impuls de les polítiques inclusives durant l’estiu amb una participació directa de l’Ajuntament, perquè tots els nens i nenes de la ciutat puguin gaudir de l’estiu amb garanties i en igualtat d’oportunitats. 

 

 
  
  

No a la violència

Grupo Municipal C's Granollers
Correu-e | Twitter | Facebook

C's logo

És necessària una reflexió urgent sobre l'última onada d'agressions verbals i físiques sofertes per raons polítiques.
 
Agressions en universitats, al carrer, intents de boicotejar actes electorals, apedregar seus. Pintades ofensives, intents d'intimidació, insults. Què està passant? És aquesta la Catalunya que volem per als nostres fills?
 
Tractar d'intimidar un partit polític, no és només una falta greu cap a aquest partit en concret i els seus votants, sinó cap al conjunt dels ciutadans. Perquè ens entenguem, "és com tirar pedres sobre la mateixa teulada".
 
El més curiós de tot és que gran part d'aquestes agressions són encoratjades per grups d'individus que s'omplen la boca parlant de democràcia i llibertat. "Benvinguts a la República Independent de Casa teva", amb la teva "democràcia" i la teva "llibertat", les que ens vols imposar als altres. No, senyors i senyores, això no va així. Això és feixisme i punt. Amb condemnar el feixisme no n'hi ha prou, cal no ser-ho.
 
Agressions que es caracteritzen per ser dutes a terme amb nocturnitat i traïdoria, o per ocultar-se després del covard anonimat del grup si és a la llum del dia... Aquest tipus d'actituds totalitàries són més pròpies de temps passats i foscos del segle XX... No tornem a cometre els mateixos errors.
 
Ja va sent hora que algunes entitats i partits polítics condemnin aquests actes i posteriorment, fem una crida tot plegats perquè es respecti la pluralitat política de la nostra societat.
 
Tots els partits polítics treballem diàriament per aconseguir el que creiem que és millor per als ciutadans. Aquesta labor hauria de ser respectada per tots. Començant pel compliment de les lleis vigents i manteniment de la necessària neutralitat dels ajuntaments i institucions públiques. I continuant per preservar lliures de símbols i banderes de caràcter polític els espais públics i estadis esportius, així com les festes populars, que són de tots els ciutadans.
 
Que el respecte i la no-violència siguin la bandera de tots els catalans i catalanes.
 
  
  

Sant tornem-hi

Assemblea de la Crida per Granollers - CUP
cridapergranollers.cat
crida-cup@ajuntament.granollers.cat

CUP logo

 

Després d'un procés electoral mediocre, repetitiu i patètic, la política espanyola torna a ser el pantà estancat que s'expandeix Madrid enllà; del “atado y bien atado”, del pacte constitucional tutelat per l'exèrcit i els borbons fa més de 38 anys.

Hi haurà qui pretendrà entabanar-nos dient que a Espanya és possible una reforma que garanteixi els drets de les persones davant la banca, davant les companyies d'aigua, llum i gas, corporacions que gestionen els mateixos que han governat, governen i governaran l'Estat. Voldran vendre'ns sopars de duro amb reformetes de pa sucat amb oli per repartir-se novament el control del centre i les perifèries d'un estat on la divisió de poders és una farsa, on els tribunals estan sotmesos a interessos econòmics i polítics, on els principals partits polítics s'agenollen davant les empreses de l'Ibex35. Un estat que endureix les penes contra la dissidència política, que nega els drets a refugiades i exiliats, que castiga i expulsa persones migrades, mentre absol i indulta criminals de corbata i coll blanc. Hi haurà qui voldrà fer-nos creure que és possible un nou encaix que reconegui els drets dels pobles menystinguts i maltractats pel nacionalisme espanyol, un nou encaix que malgrat tot negui i renegui del dret a l'autodeterminació del nostre poble. Voldran seguir amagant-nos que qualsevol reforma constitucional requereix d'una majoria de 3/5 parts al Congrés i al Senat.

L'estat espanyol és irreformable, els resultats altre cop ho confirmen. Fa temps que només ens queda una via, la unilateralitat. La via unilateral de convocar un referèndum vinculant sobre la independència, o bé la via de la Declaració Unilateral. Les lleis espanyoles heretades de la dictadura franquista neguen el dret a decidir a catalanes i catalans, per això necessitem un poble organitzat i un govern català valent i capaç de tirar pel dret. Com afirmà Ghandi: “Quan una llei és injusta el correcte és desobeir-la”.

 
  
  

Un año trabajando por y para Granollers

José María Moya
Grup Municipal Popular
Correu-e | WhatsApp | Twitter | Facebook

PP logo

 

Qué hemos hecho durante este año?
Trabajar por y para Granollers.
Fiscalizar y controlar la acción de gobierno.
Comprobar que las cosas se hagan bajo el cumplimiento de la legalidad.

Qué propuestas de mejora hemos hecho en un año?
En las ordenanzas fiscales de 2016, se aprobaron más del 70% de nuestras propuestas.
Propusimos en los presupuestos 2016 , mejoras para los 16 barrios de Granollers (paneles informativos, parques biosaludables, parques infantiles adaptados, carril bici, centro de día, etc.)
Propusimos mejoras en el plan de choque 2016, muchas de las cuales se están llevando a cabo a día de hoy.

Qué mociones hemos presentado?
1) Reclamación de las deudas pendientes del estado y de la Generalitat de Cataluña con  el Ayuntamiento de Granollers.
2) Instalación progresiva de parques biosaludables en los 16 barrios de Granollers.
3) Instalación de parques infantiles adaptados en los 16 barrios de Granollers.
4) La no supresión de las líneas de P3 en la comarca del Vallès Oriental.

Qué vamos a hacer a corto plazo?
Ustedes van a vernos próximamente por la calles de los 16 barrios  de Granollers con un gran buzón azul para recoger sus sugerencias, sus quejas, sus opiniones.
Vamos a hacer una campaña de presupuestos participativos 2017 en los 16 barrios. Les invitaremos a cafés-tertulias, queremos que nos digan de tú a tú lo que necesitan en su barrio, para que quede contemplado en los presupuestos 2017.
Formar un gran equipo. El PP de Granollers está abierto a gente nueva, con ganas, gente joven, veterana, mayor… Todos son bienvenidos a la familia popular ;)
Inauguraremos la nueva sede del PP Granollers. Están invitados a la fiesta de inauguración, contacten con nosotros si quieren asistir.

#SentimGranollers  #SentimosGranollers