Els grups municipals opinen (setembre 2023)

Recollim els últims articles d'opinió publicats al butlletí municipal 'Granollers informa'

 XARXES SOCIALS DELS GRUPS MUNICIPALS
Web


Facebook


Twitter


YouTube


Instagram

Grup municipal PSC-CP 
Grup Municipal d'ERC-AM 
Grup municipal de Junts per Granollers
Grup municipal de Primàries Granollers 
Grup municipal del PP  
Grup municipal de VOX   MOCIONS dels grups al Ple 

Arxiu de mesos anteriors 

 

 

 

Per a Granollers

Jordi Terrades i Santacreu
Portaveu del PSC 

PSC logo

Hem iniciat un nou mandat que ens portarà fins a l’any 2027. Amb nova alcaldessa, l’Alba Barnusell. Volem agrair a totes les granollerines i a tots els granollerins que van confiar en els i les socialistes de Granollers, en les nostres propostes i el nostre model de ciutat.

Governarem per a tothom, ho farem escoltant a totes i a tots, perquè els reptes de fer una ciutat millor són col·lectius.

Disposar d’un govern de majoria àmplia en cap cas significarà que no arribarem a acords. Implica que pots estar per les coses importants amb la mà oberta a la resta de grups municipals i també a les opinions i propostes de la ciutadania.

La societat en conjunt té desafiaments importants, crucials per l’esdevenir de les persones.

Ara que comença aquesta nova etapa, continuem creient que Granollers és la suma de moltes mirades.

Volem una ciutat per viure i per conviure, per compartir, més neta, més cívica i més endreçada.

Volem una ciutat més verda, amb més arbres i amb més flors, més sostenible i més saludable.

Una ciutat més accessible i més inclusiva, més educadora.

Més moderna, més innovadora, oberta al món.

On tothom tingui les mateixes oportunitats.

Granollers, una ciutat de present i, sobretot, de futur, amb un projecte renovat i noves propostes per encarar amb fermesa els reptes del 2030.

 
 
  
  

Havent reposat i curat les butllofes, enfilàrem la carena

 
Pau Llobet i Roura. Regidor del Grup Municipal d'Esquerra Republicana
esquerra@granollers.cat
@ERCGranollers - WhatsApp: 690082630

La ciutat vol això. Hi ha una idea generalitzada que les coses van bé, són satisfactòries, òptimes. El model del PSC sempre sap captar un mar de fons que vol calma i prou. La combinació justa d'activitat econòmica, compres de roba a la Carretera, gintònics, sopars a la fresca, algun espai verd decent i anar tirant. Una ciutat correcta. Sense més. De gamma mitja. Una ciutat Casio i no Rolex, vaja.

Per altra banda -siguem sincers!- des de l’oposició independentista, tot i l'esforç i l'empenta, no hem sabut treure rèdit de la fi del Mayoralisme. Ningú hauria de tirar coets. La majoria socialista segueix allà com el dinosaure de Monterroso. Trencar-la vol més empenta, encara. Vol més treball i idees més potents. Començo a pensar que els partits sols no anirem mai enlloc. Necessitem noves perspectives.

Tenim 4 anys per aconseguir-ho i convèncer a tants i tantes ‘’independents’’ que, algun dia, haurien de fer un pas endavant. Per cert, i per ser justos, a la Fonda Europa, la majoria indepe ja s'ha començat a construir al voltant d'un got de vi i un "planxat" de sobrassada amb formatge. Al nostre país tota aventura que val la pena comença al voltant d’una taula parada!

Ara el que cal, però, és que tots remem en una mateixa direcció. Que no posem pals a les rodes, que ens trobem en la unitat i que en les discussions mostrem temprança. Continuar tirant-nos els plats pel cap i no escoltar arguments i propostes és ridícul. Totes estimem Granollers amb bogeria i en tenim una mirada especial que hem de saber incloure.

Alhora, tenim el deure de trobar més idees i saber-les transmetre amb molta més originalitat davant d'un govern socialista conservador que sempre va a remolc i que blasfema de la innovació. Comunicar millor, escoltar més i apostar per allò que en diuen la micropolítica. L'aposta per més arbres (que fa Greenollers), els camins ciclables (de Granollers Pedala), els projectes culturals de l'AC, biblioteques als centres cívics, més bancs arreu per seure i petar la xerrada (recordant les cadires de Gran Centre)... són les joies que tenim per a fer enrojolar el govern municipal. La ciutat mediterrània, cuidadora, imaginativa, acollidora i verda neix del conjunt d’aquest tipus de propostes.

Treballem-hi junts, pensem-hi juntes. Els grans projectes que ens ven de fa anys el PSC: cobriment de la via del tren, piscines... són els nyaps eterns que no ens permeten somiar. Apostar per la política de proximitat, cura i tendresa de les petites coses també ens hauria de definir com a republicans.

 
 
  
  

Recomencem

 
Laura Sabatés
Presidenta del Grup Municipal Junts per Granollers
 

Comença un nou mandat a l’Ajuntament de Granollers i toca fer balanç del resultat de les eleccions i valoració de l’inici de la legislatura. El resultat de les eleccions va comportar canvis en el si del nostre grup. L’objectiu que ens havíem fixat era trencar la majoria absoluta socialista, que porta 16 anys consecutius governant aquesta ciutat.

Principalment per aquest motiu, l’Àlex Sastre va decidir renunciar a l’acta de regidor. A l’Àlex li volem agrair la feina feta, però també li vull donar les gràcies per obrir-me les portes del món de la política, que sovint és poc agraït, però que és essencial i necessari que funcioni.

Aquests comicis també han estat marcats per una alta abstenció. Respecte al 2019, la participació ha baixat més d’un 12 %, més de cinc mil granollerins es van quedar a casa.

Des de Junts per Granollers hem pres nota dels resultats i seguirem treballant per oferir una alternativa sòlida, creïble i preparada.

És evident que ens agradaria fer-ho des d’una altra posició, però aquestes són les cartes que ens han donat els electors, als quals agraïm també la confiança i intentarem servir-los de la millor manera possible.

La ciutat ha d’afrontar uns quants reptes durant aquest mandat. I, sovint, quan hi ha majories absolutes, els governs tendeixen a relaxar-se i a treballar més pausadament.

Som conscients que hi ha projectes que cal que es comencin a executar. És per això que, des de l’oposició, pressionarem a l’equip de govern per tal de donar una resposta adequada als nostres conciutadans i conciutadanes.

En definitiva, Junts per Granollers ha tingut i té un projecte de ciutat. Un projecte que creiem que és positiu per Granollers.

I, per això, lluny de fer una oposició destructiva i cridanera, farem una oposició constructiva i de mà estesa a l’equip de govern i a la resta de grups municipals, perquè qui hi surti guanyant sigui Granollers i els granollerins i granollerines. 

 
 
  
  

Un nou mandat per créixer

Joan Ricart i Angulo
Regidor de Granollers Primàries
granollersxindependencia@granollers.cat / Twitter

Aquest setembre comencem el curs polític estrenant mandat. Un mandat que, els de Granollers Primàries, gràcies a 1.519 granollerins i granollerines, entomem amb el doble de força i de ganes que l’anterior.

Granollers estarà governada per una “nova mirada” que esperem que sigui valenta per afrontar els grans reptes de ciutat que el nostre grup porta plantejant ja des del mandat anterior. En primer lloc, l’anella verda és una prioritat. No només des d’una perspectiva climàtica, sinó també de salut i de mobilitat. Barris i polígons han d’estar connectats per vies verdes segures i saludables que facin que la Zona de Baixes Emissions sigui de veritat efectiva. Ho diem nosaltres i ens ho reclama Europa.

Segon, el talent, sobretot el jove, ha de romandre a la ciutat. La recepta: formació i accés a l’habitatge. La ciutat ha de fer un pas endavant a l’àmbit de la Formació Professional. Els graus de l’àmbit sanitari han de ser una prioritat en aquest mandat. Tenim les instal·lacions i els espais perquè així sigui, aprofitem-ho. El Campus que des de fa quatre anys reclamem és una aposta a mitjà termini, però l’hem de poder començar a consolidar en aquest mandat. Calen més graus i més espais.

Finalment, cal abordar el debat de com envelleixen els nostres veïns i veïnes. Les residències com les entenem fins ara tenen data de caducitat. Val la pena que des de l’àmbit local pensem en opcions alternatives que permetin treure el màxim rendiment dels recursos i que, a la vegada, garanteixin una manera d’envellir més digna i autònoma.

Els regidors de Granollers Primàries estem a punt per continuar aprenent i creixent a la vegada que fem créixer Granollers. Esperem que hàgiu gaudit de la Festa Major d’enguany, que ja n’ha fet 40 d’anys, i aprofitem per desitjar-vos una bona Diada de l’11 de setembre.

 
  
  

Treballem per a tu

José María Moya
Grup Municipal Popular
comunicacioppgranollers@gmail.com WhatsApp: 689 77 56 20
Instagram: @ppgranollers Twitter: @ppgranollers

TREBALLEM PER A TU

Estimats 61.000 habitants de Granollers, vull aprofitar aquest moment per expressar el nostre més profund agraïment a tots i cadascun de vostès que van dipositar la seva confiança en el grup municipal en exercir el seu vot en les recents eleccions municipals.

Aquest suport ens ha brindat tenir dos regidors, jo, en Josep Maria, i la Mireia.

ESTEM A L’AJUNTAMENT PER TOT ALLÒ QUE NECESSITEU

Ens podeu trobar a la 3a planta de l’Ajuntament a la Porxada.

ENS APROPEM ALLÀ ON ENS NECESSITIN

Si té alguna idea, proposta de millora, queixa o problema, ens apropem allà on vostès ens diguin.

ESTEM A LES XARXES SOCIALS

Si volen estar al cas de la nostra activitat municipal ens poden seguir a:

Instagram: @ppgranollers i Twitter: @ppgranollers

TELÈFON I WHATSAPP

Aquí tenen el nostre telèfon (689 77 56 20) per poder comunicar-se amb nosaltres els 365 dies de l’any.

EMAIL DEL GRUP MUNICIPAL

Aquí tenen el nostre email:

pp@ajuntamentgranollers.cat i comunicacioppgranollers@gmail.com

SOM LA SEVA VEU ALS PLENS DE L’AJUNTAMENT

Sàpiguen que en la celebració d’un ple ordinari hi ha un torn de precs i preguntes pels grups municipals, en el qual podem donar veu a les seves peticions i queixes com a ciutadans. Només ens ho han de dir, per tal de solucionar els problemes que tenen en els seus barris.

Atentament,

 

#SentimGranollers #SentimosGranollers 

 
 
  
  

Bajada de impuestos locales 2024

Cristina Tarrés
Portavoz del Grupo Municipal VOX

Debido al gran superávit económico del que dispone este ayuntamiento, y no siendo una empresa privada, YA TOCA que los beneficios de la bonanza económica repercutan en el bolsillo de los ciudadanos del municipio, siendo un bien por y para todos con el fin de mejorar, en parte, sus vidas. Por esto solicitamos, a la alcaldesa Sra. Alba Barnusell que en el ejercicio 2024, que ya comienza a llamar a la puerta, una BAJADA DE IMPUESTOS a familias, empresas y comercios para afrontar la crisis y al mismo tiempo activar la economía en todos los barrios de Granollers; es vital levantar esta espada impositiva dado los tiempos que corren.