Els grups municipals opinen (juny 2016)

Recollim els últims articles d'opinió publicats al butlletí municipal 'Granollers informa'

ARXIU

Per la recuperació de l'activitat econòmica

Jordi Terrades i SantacreuPSC logo
Portaveu del PSC

La diversificació de l'estructura econòmica de la nostra ciutat és una de les nostres fortaleses. Tenim un teixit industrial important que cal reforçar.

La recuperació econòmica i la creació de nous llocs de treball són els principals objectius de la nostra política de promoció econòmica. Només així, serà possible la consolidació del teixit productiu, la creació de noves iniciatives empresarials i l'establiment de noves empreses que permetin la creació de llocs de treball. Un dels objectius estratègics és establir aliances amb els agents econòmics i socials de Granollers, també en l’àmbit territorial.

Millorar el desenvolupament de les infraestructures tecnològiques és bàsic; aconseguir donar un millor servei al teixit empresarial i als ciutadans de Granollers, i sumar a favor d'una estratègia de competitivitat basada en les TIC i el coneixement, és fonamental per desenvolupar noves activitats intensives en coneixement.

L’educació i la formació són primordials. Per nosaltres és importantíssim donar suport a l’educació de qualitat a les nostres escoles i instituts, amb l'objectiu d'aconseguir les competències bàsiques i l'excel·lència en un context social d'equitat; així com seguir treballant per ampliar l’oferta de Formació Professional d’acord amb la demanda del teixit productiu, per tal de completar totes les famílies professionals. Les aliances amb Universitats tampoc no les descuidem.

Estem atents a l'evolució dels models de negoci per tal d’ajudar els comerços a no perdre la vitalitat que els caracteritza i la competitivitat territorial, per mantenir l’atractivitat comercial que fade Granollers un espai urbà de qualitat.

Hem de seguir donant suport a les iniciatives destinades a promoure el desenvolupament de l’activitat econòmica a Palou, posant en valor els productes agrícoles de proximitat i de qualitat, potenciant la marca Productes de Palou.

S’han d’activar els espais d’oportunitat que té la ciutat. Seguirem treballant intensament en el Pla Director Urbanístic del Circuit amb Montmeló, Parets, el Circuit de Catalunya i el Govern de la Generalitat, pensant junts en les 600 Ha que envolten el Circuit.

Volem que aquest pla sigui un nou motor econòmic per a la ciutat, per a la comarca i per al país.

Un parell de temes

CiU logoÀlex Sastre Prieto
Portaveu

Fa poques setmanes que la ciutat ha acollit la 66a edició de la Fira i Festes de l'Ascensió. Una fira que en aquests 66 anys ha anat canviant, però que, encara que tan sols sigui per significat, hauria de mantenir l'esperit de ser un lloc de concurrència de venedors i compradors. Un lloc d'intercanvi, de dinamització de l'economia local i comarcal. I aquest esperit hauria de tenir vigència -de fet més que mai- en temps de crisi.

La pregunta que ens fem des del nostre grup municipal és: com està complint la Fira el seu paper fundacional? No és una pregunta insidiosa, simplement és una pregunta que demana respostes. És per això que hem demanat a l'equip de govern socialista quins són els indicadors que s’apliquen per tal de fer un seguiment dels resultats de la Fira i de l'impacte que té en xifres de retorn econòmic als seus expositors, a la ciutat i a la comarca en general. Són dades objectives que creiem que s'han d'estudiar i posar sobre la taula, per poder plantejar un debat seriós, ampli i en positiu sobre quin ha de ser el model de fira que volem i ens convé.

Per tant, els debats s'han de fer en fred, però amb dades rigoroses sobre la taula i obtingudes sobre el terreny. Per això us plantegem el segon tema: al novembre farem el debat de les ordenances fiscals, però ara que s'està fent el cobrament dels impostos municipals, ens agradaria saber quines observacions i millores teniu per poder articular una proposta de millora. Sabem que ara és quan es generen els conflictes que després hem de mirar de resoldre.

Per tant, deures una altra vegada:

-    Quina valoració feu de la Fira de l'Acensió d'enguany i quines millores hi faríeu?

-    Quines queixes i observacions teniu dels impostos municipals?

Podeu fer-nos arribar les respostes a: alex@alexsastre.cato al telèfon/whatsapp 680644330. Gràcies!

Oposició útil

Pep Mur i PlanasERC-AG logo
Portaveu d'ERC - Acció Granollers
www.pepmur.cat

Quan un granollerí o granollerina té una petició o vol presentar una proposta a l’Ajuntament, massa sovint ho fa únicament a través de l’equip de govern i només en escasses ocasions acudeix als grups municipals que exercim la nostra representació des de l’oposició.

Un dels motius pels quals  passa això és perquè es creu que els grups municipals “polititzem” les demandes ciutadanes per tal de guanyar vots. Una manera de fer que el nostre grup municipal no comparteix en absolut. Potser també perquè sovint no fem prou difusió de la nostra tasca.

Segurament el motiu principal es deu al fet que la ciutadania en general no ens veu com a mitjà útil per tal que la seva sol·licitud sigui tinguda en compte, ja que  no exercim funcions dins el govern municipal. El cert, però, és que els grups municipals tenim les nostres pròpies eines per influir en les polítiques municipals.

Els regidors i la regidora del grup municipal d’ERC-Acció Granollers volem exercir una oposició útil i per això treballem al servei dels ciutadans i ciutadanes, ja sigui fent propostes per millorar la ciutat; oferint informació i assessorament, tal com hem fet al maig amb la subvenció de l’IBI; fent gestions per solucionar problemàtiques individuals o col·lectives; o donant veu a les propostes o necessitats d’aquells que acudeixen a nosaltres.

Es tracta d’una feina que no sempre es visualitza, perquè només en fem difusió quan és necessari. Però al grup de regidors d’ERC-AG ens mou la vocació de servei públic i tenim clar que el primer són les persones. I per aquest motiu estem sempre a la teva disposició, sense importar qui votes o quina orientació política tens respecte del futur de Catalunya.

Si vols tractar amb nosaltres qualsevol tema relacionat amb la ciutat o simplement necessites informació, pots posar-te en contacte amb nosaltres al tel. 93 842 67 11, a través de Whatsapp al 687 456 168 o enviant un correu electrònic a: erc-ag@ajuntament.granollers.cat.

També ens trobaràs cada dilluns de 18.30 h a 20 h al nostre despatx situat a l’edifici consistorial de la plaça de la  Porxada.

 

No "Podemos", no se lo "PPermitiremos"

C's logoGrupo Municipal C's Granollers
Correu-e | Twitter | Facebook

Sólo si Ciudadanos es decisivo en las próximas elecciones, será posible un gobierno de cambio.

Nuestro país pide y necesita un gobierno con un nuevo rumbo político que ponga en marcha acciones que nos lleven a la regeneración democrática de las instituciones. Un gobierno abierto y cercano con Cataluña, que nos dote de un nuevo y más justo sistema de financiación y que tome medidas urgentes para que volvamos a ilusionarnos con ese gran proyecto común que es España.

Ciudadanos es la garantía de que ese futuro Ejecutivo lleve a cabo las reformas que España necesita en regeneración democrática y lucha contra la corrupción, modernización de la economía y para garantizar la igualdad y la unión de todos los españoles.

Lamentamos profundamente que se deban repetir las elecciones, que PP y Podemos hayan bloqueado la legislatura e impedido que se implementen las reformas de máxima urgencia que necesitan los ciudadanos. Tras las últimas elecciones, hemos tendido la mano para lograr alianzas y llegar a acuerdos de renovación democrática. Incluso, como última alternativa para evitar nuevos comicios, hemos propuesto la elección de un candidato de consenso no vinculado a ningún partido político… pero, algunos estaban más preocupados en repartirse ministerios y otros en esconderse rechazando responsabilidades.

Basta ya de aeropuertos vacíos, tramas corruptas, autopistas innecesarias, chapuzas urbanísticas, pseudo-líderes en televisiones de plasma, comisiones ilícitas, ministros incompetentes o amnistías fiscales para los ricos. Tampoco necesitamos soflamas comunistas, demagogia barata, candidatos a mesías, muletas de dictadores, dosis extra de postureo político, actitudes totalitarias o amiguetes de terroristas retirados… no “Podemos”, no se lo “PPermitiremos”.

Prometemos diálogo con todos los partidos constitucionalistas. Somos garantía de cambio y estabilidad, de sensatez y consenso. Trabajaremos para mejorar nuestro país, para que volvamos a sentirnos orgullosos de nuestro proyecto común. Deseamos una España y Cataluña fuertes dentro de la Unión Europea.

En las próximas elecciones, el voto útil y de consenso, será el de C´s.

Pels drets laborals del personal municipal

CUP logoAssemblea de la Crida per Granollers - CUP
cridapergranollers.cat
crida-cup@ajuntament.granollers.cat

En el darrer Ple vam presentar una moció proposantaccions per resoldre dos conflictes laborals oberts entre empreses subcontractades per l'Ajuntament i les seves treballadores i treballadors. Conflictes que posen de manifest la precarietat, vulnerabilitat i indefensió que pateix part del personal que treballa subcontractat per l'Ajuntament granollerí.

El març, l'UGT denunciava les condicions laborals de les treballadores de la neteja d'equipaments municipals, i exigia a l'Ajuntament que intervingués per tal quel'empresa compleixi el conveni laboral. Les treballadores denunciaven que l’Ajuntament no s'havia presentatadues mediacionsa què havia estat convocatpel Tribunal Laboral. A l'abril, el sindicat CNT denunciava que l'empresa concessionària acomiadava el personal de l'enllumenat públic tot i que successives sentències havien avalat la demanda dels treballadors obligant a la subrogació de la plantilla. La plantilla denunciava també que l'Ajuntament de Granollers no ha intercediten el conflicte, malgrat que l'acomiadament ha estat declarat nul de ple dret.

L'Ajuntament té a l'abast, en la contractació pública, una important eina que ha de contribuir a aconseguir objectius socials. Per aquest motiu vam presentar una moció que demanava a l'Ajuntament que intervingui com a mediador en els conflictes laborals entre el personal que treballa subcontractatper l'Ajuntament i les empreses prestadores del servei, vetllant sempre pel compliment dels drets laborals. La moció, que va ser rebutjada pel govern del PSC,també proposava que s'incorpori en les subcontractacions una clàusula que exigeixi a les empreses el compliment del conveni corresponent i de les disposicions vigents en matèria laboral, de seguretat social, i de seguretat i salut en el treball. Tanmateix entenem que hauria de ser una funció indefugible per part de l'Ajuntament garantir la subrogació del personal del servei, en cas de canvis en l'empresa adjudicatària del contracte. La moció reclamava que una comissió analitzila viabilitat de municipalitzarels serveis públics gestionats per empreses externes.

10 razones para confiar en el PP el 26J

José María MoyaPP logo
Grup Municipal Popular
Correu-e | WhatsApp | Twitter | Facebook

1. Porque ningún otro candidato cuenta, ni de lejos, con la experiencia y la hoja de resultados de Mariano Rajoy: es fiable y eficaz, moderado y honesto.

2. Porque el PP es un partido fuerte, ilusionado y unido, centrado en una campaña en positivo para dar soluciones por una España mejor

3. Porque tenemos el equipo más preparado y solvente, lleno de profesionales de primera al servicio de los españoles.

4. Porque el PP garantiza que sus votos no terminarán en otro partido ni servirán para investir a otro candidato que no sea Rajoy.

5. Porque el PP conoce a fondo los problemas reales de la gente y ha demostrado que garantiza  políticas eficaces.

6. Porque con un gobierno del PP, Podemos y los independentistas siempre estarán en la oposición.

7. Porque la unidad de España y la igualdad de los españoles están salvaguardadas con el PP en el Gobierno, frente a las amenazas de los independentistas y radicales.

8. Porque mientras el resto de los partidos confunden la economía con el gasto, el PP se dedica a crear empleo, mejorar la confianza, fortalecer el crecimiento y extender la recuperación entre todos.

9. Porque estamos en el ecuador de la recuperación: hemos superado la peor de las crisis, hemos creado un millón de empleos en dos años, hemos salvaguardado las pensiones, mejorado la educación y las políticas sociales, y ahora hay que seguir alimentando el crecimiento con nuevas reformas de futuro.

10. Porque el PP tiene el único proyecto conocido de futuro: llegar a 20 millones de españoles con empleo en 2019, creando medio millón de empleos año a año. ¿Por qué el resto de partidos no se atreven a hablar de empleo? Porque saben que, frente al PP, tienen la batalla perdida.

#SentimGranollers  #SentimosGranollers