Els grups municipals opinen (abril 2022)

Recollim els últims articles d'opinió publicats al butlletí municipal 'Granollers informa'

 XARXES SOCIALS DELS GRUPS MUNICIPALS
Web


Facebook


Twitter


YouTube


Instagram

Grup municipal dels socialistes  
Grup Municipal d'Esquerra Republicana-AM  
Grup municipal de Junts per Granollers
Grup municipal de Ciutadans  
Grup municipal de Granollers per la Independència-Primàries Catalunya MOCIONS dels grups al Ple 

Arxiu de mesos anteriors 

 

 

 

El cobriment de les vies

 

Jordi Terrades i Santacreu
Portaveu del PSC 

PSC logo

Era una notícia esperada, per la qual hem estat treballant molt de temps.

L’Ajuntament de Granollers i Adif,entitat pública adscrita al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, hem signat un acord que permet avançar en el projecte de cobriment de les vies del tren de les línies R2 i R8, així com en la reordenació i millora de l’estació de Granollers Centre.

El conveni signat inclou, en una primera fase d’actuació, l’execució de les obres de cobertura de les vies del tren, en un tram de 400 metres comprès entre els carrers de Josep Umbert i d’Agustí Vinyamata; 9.000 metres quadrats nous d’espai públic que permeten incrementar el parc Torras Villà.

L’actuació comportarà millores de la mobilitat a peu, ja que escurçarà distàncies entre els barris a banda i banda de la via, alhora que desenvoluparà un sector urbanístic ordenat i de qualitat a l’avinguda d’Esteve Terrades.

Aquesta actuació també preveu una nova edificabilitat de 32.178 m² situada en els terrenys d’Adif que es desafectaran del servei ferroviari, cosa que ha de permetre destinar un 30 % a habitatge protegit (uns 140 habitatges del total). L'edificabilitat, que correspondrà a Adif, fa una reserva del 10 % d’aprofitament mitjà per a l’Ajuntament. El projecte ja està redactat i en fase de supervisió tècnica.

Continuar transformant Granollers és el nostre objectiu principal, per avançar en una ciutat endreçada, atractiva i tranquil·la, amb fermesa i objectius clars.

Espai públic com a espai per a la cohesió social i per a la transformació de Granollers. 

 
 
  
  

2023

 
Núria Maynou i Hernández. Portaveu del Grup Municipal d'Esquerra Republicana
esquerra@granollers.cat
@ERCGranollers - WhatsApp: 690082630

Fa uns dies, l’Assemblea de militants i amics d’ERC a Granollers em va ratificar i escollir com la persona que encapçalarà la candidatura d’Esquerra Republicana a Granollers de cara a les properes eleccions municipals de l’any 2023.

El fet de tornar-me a presentar sorgeix del compromís i la voluntat de donar continuïtat a tota la feina que durant tants anys hem fet la gent d’ERC a la nostra ciutat. Un dels grans motius pels quals em presento com a candidata és posar en valor l’imprescindible paper de les dones al capdavant de la política, també de la municipal.

Però l’objectiu de presentar-me com a candidata no és un desig personal de poder o ambició política mal entesa. L’objectiu és liderar un equip de persones molt potent, divers, que aglutini totes les visions que el republicanisme reivindica. Un equip capaç de proposar una nova manera de fer política, molt més ambiciosa, fresca i que transformi les maneres de governar. Un projecte capaç de teixir una alternativa real a tants anys de govern d’un sol color a la ciutat.

El projecte que vull liderar passa per tenir una idea molt clara de ciutat; com volem que sigui Granollers al 2030, però també al 2050 i com creiem que des d’ara comencem a definir una ciutat més verda, on la mobilitat s’adapti a les noves realitats i avancem cap a una ciutat cent per cent ciclable.

Volem també una ciutat més justa, on l’habitatge estigui garantit i les necessitats socials dels nostres ciutadans s’abordin de manera ambiciosa i amb garanties.

I sobretot, volem que la nostra ciutat sigui capdavantera, que exerceixi la capitalitat i que esdevingui un referent en tots els àmbits que sigui possible. Hem deixat perdre molts trens. Ja no en podem perdre cap més.

Granollers necessita una nova manera de fer política, un salt endavant, un canvi de paradigma i per això ens cal ser molts més, sumar el màxim i sobretot seguir demostrant que representem una proposta sòlida i seriosa per superar tants anys en què la política ha tingut un sol color.

Nosaltres ho tenim clar i seguirem treballant per una ciutat que estigui al costat de la gent, propera a tots els barris, a la cultura, al comerç. 

 
 
  
  

No War

 
Amanda Ramos
Regidora de Junts per Granollers
 

 

Si revisem la història recent, veurem que els conflictes entre Rússia i Ucraïna no han parat des de 2014, després que els russos es van annexionar la península de Crimea i que les regions ucraïneses prorusses de Donetsk i Lugansk es van plantar. L’alto el foc de 2015 es va violar contínuament i el procés de pau iniciat el 2019 entre el nou president Zelenski i Putin es va encallar.

Després dels Jocs Olímpics de 1980, quan tot allò era encara la Unió Soviètica, vaig viatjar a la ciutat de Kíiv. Era petita, però recordo una ciutat impressionant i em va impactar la fondària del metro, les mateixes estacions on ara es refugien de les bombes multitud de persones.

Arreu del món estem centrats a veure com avança el conflicte, sabent que en tota guerra el primer que es perd és la veritat, perquè cada bàndol utilitza la comunicació en benefici propi i els desinformats, és clar, som la resta del món. És inevitable no empatitzar amb el patiment de la gent, és impossible que el cor no se t’encongeixi i que la por ens envaeixi veient tanta destrucció.

A Granollers, com a gran part del món, ens hem rebel·lat i hem denunciat aquesta invasió, no només amb declaracions i concentracions, sinó col·laborant en les necessitats que es marquen des de la zona del conflicte, promovent l'acollida d'infants ucraïnesos i la recollida dels donatius per canalitzar fons de cooperació i solidaritat.

Esperem que la via diplomàtica els porti a negociar i a parlar, que és la millor manera d’aturar un conflicte d'aquestes dimensions; però cal voluntat per les dues parts, que esperem que arribi al més aviat possible. Ara, tota ajuda és poca.

Voldria acabar amb una frase de Maria Montessori, que em sembla el principi de tot: “Tothom parla de pau, però ningú educa per a la pau, la gent educa per a la competència i aquest és el principi de qualsevol guerra. Quan eduquem per cooperar i ser solidaris els uns amb els altres, aquell dia estarem educant per a la pau.”

No War. No a la guerra.

 
 
  
  

Inflación

Grupo Municipal Cs Granollers
ciutadans@granollers.cat
Correu-e | Twitter | Facebook

Llevamos muchos meses escuchando la palabra “inflación” en los medios de comunicación. Esta la sufrimos cuando llenamos el depósito del coche, cuando pagamos la compra del supermercado…

La inflación nos hace más pobres, disminuye nuestro poder adquisitivo. Es un fenómeno silencioso que castiga con severidad a los ciudadanos con menos recursos económicos.

Desde Cs, para paliar esta escalada de inflación, hemos registrado en el Congreso de los Diputados una proposición no de ley (PNL) para que se adapte el IRPF a la inflación y así amortiguar la pérdida de poder adquisitivo que se está sufriendo.

No puede ser que desde 2015 no se haya modificado la escala general del IRPF y que, desde esa fecha, según los datos del INE, el IPC haya aumentado en torno al 12,8 %. Consideramos que no deflactar las tarifas del IRPF iría en contra del mandato constitucional, ya que el sistema tributario debe atender al principio de capacidad económica, es decir, evitar que aumente el tipo impositivo efectivo del contribuyente sin que este realmente haya aumentado sus ingresos en términos reales.

Por ejemplo, si se aumenta el salario un 3 %, pero al mismo tiempo los precios suben un 4 %, no se tiene mayor capacidad económica, sino menos, porque los ingresos permiten comprar menos bienes y servicios que antes. Y, sin embargo, a causa de la negativa de Hacienda a actualizar el IRPF, los trabajadores, al ganar más dinero, pagarían mayores impuestos.

La situación se agrava cuando el Gobierno actual aumenta de forma injustificada su recaudación de impuestos. Deberían seguir el ejemplo de países como Francia, donde el gobierno liberal de Macron actualiza cada año sus tablas y tramos del IRPF para ajustar la inflación.

En 2021, los trabajadores españoles experimentaron la mayor pérdida de poder adquisitivo de los últimos años, mientras que la Agencia Tributaria obtuvo una recaudación récord de 220.000 millones de euros, siendo 100.000 millones los recaudados por el IRPF…

¿A qué están esperando para arreglar esta situación?

 
 
  
  

Crisi i oportunitats

Arnau Peral López
Voluntari de Granollers per la Independència-Primàries Catalunya 2019-2021
granollersxindependencia@granollers.cat / Twitter

Després de parlar, comentar i especular sobre la notícia de més actualitat al món ara mateix, podem saber amb certesa qui agafarà el relleu de l'alcaldia a Granollers. Un altre tema que, agosaradament, afecta una part més representativa de la població mundial és la crisi que ha desencadenat la guerra entre Rússia i Ucraïna. Amb les pitjors conseqüències que es poden imaginar.

Sense entrar en detall en les vides que s'han perdut o en l'epicentre del conflicte, pot ser interessant reflexionar per què pot ser una oportunitat per als inversors, emprenedors, ajuntaments o per a l'administració pública en general, els increments d'uns determinats productes dels quals n'érem i som dependents.

Penso que tenim l'oportunitat d'acabar d'una vegada per totes amb alguns productes o serveis que ens lliguen de mans i peus. I la millor part és que es pot fer utilitzant el lliure mercat sense prohibir, taxar o sancionar. Que això ho sap fer tothom.

Si casualment la crisi està afectant alguns productes que són contaminants per al medi ambient o no renovables hauria de ser, a la vegada, una oportunitat per a emprenedors que vulguin crear empreses on facin servir productes alternatius als que estem acostumats i sense un efecte mediambiental tan perjudicial.

Pel monopoli d'algunes d'aquestes empreses, un emprenedor més modest hauria de tenir les ajudes necessàries per part de les institucions perquè, per exemple, les societats tinguessin més benefici a l'hora de comprar un cotxe elèctric que un de gasoil. D'aquesta manera, els sortiria més barat als consumidors, s'actuaria contra aquests monopolis i la gent sentiria que està ajudant el planeta. Però per fer això possible s'han de donar aquestes ajudes perquè el mateix mercat es reguli sense necessitat del martell castigador dels governs.

Pensant en l'exemple dels cotxes, no hauria d'haver-hi la creença popular que els cotxes elèctrics són per a rics. El més intel·ligent seria proporcionar les condicions o la infraestructura perquè a la gent li surti més a compte comprar-ne un d'elèctric que un que no ho és.

Confio que en aquesta nova etapa que tindrà Granollers es pugui veure algun canvi en aquest sentit.