Els grups municipals opinen (juliol 2015)

Recollim els últims articles d'opinió publicats al butlletí municipal 'Granollers informa'

Teixir acords

Jordi Terrades i SantacreuPSC logo
Portaveu del Grup Municipal de PSC

Estem convençuts que la ciutat necessita un govern sòlid, per teixir acords, amb  tots els grups municipals, en tant que representants dels ciutadans, però també amb la societat civil, les entitats socials, econòmiques, culturals i esportives, i els veïns i veïnes un a un si fa falta.

Democràticament els granollerins i granollerines ens han atorgat, als socialistes i a l’alcalde Josep Mayoral, una majoria clara.

L’exercirem amb humilitat, amb modèstia, amb prudència i com sempre hem fet amb diàleg. 

Però amb una defensa ferma dels drets socials, del dret a l’educació i a la sanitat per a tots i totes, de la igualtat d’oportunitats per a tothom, de l’accés a la cultura. Defensa de la justícia social, el valor més preuat pels socialistes.

Cal treballar per garantir a tothom l’assoliment de drets tan fonamentals com el de l’accés a l’alimentació, a un habitatge digne o a la cobertura de les necessitats més bàsiques.

Seguirem treballant per una ciutat que cerqui l’equilibri social, econòmic.

Treballarem per una ciutat en renovació constant.

La creació d’ocupació, de noves activitats per generar oportunitats i recursos econòmics segueix sent prioritari.

Reforçarem el teixit industrial. Treballarem per l’atracció de noves empreses de base tecnològica i del coneixement com un dels nous factors de competitivitat de la ciutat. La innovació i l’ajuda al talent caminaran junts.

Paraules com compromís, diàleg, passió, emocions, proximitat, suma, ideals, impregnaran, no ho dubteu, el programa de govern.

I seguirem fent  de la transparència la nostra manera de fer.

Tot torna a començar

Àlex Sastre i PrietoCiU logo
Portaveu del Grup Municipal de CiU
alexsastre.cat

Hem constituït un nou Ajuntament. La ciutadania ha parlat prou clar. Felicitem en Josep Mayoral i el seu equip de regidores i regidors per la seva victòria electoral, que li atorga una nova majoria absoluta, i li desitgem, de tot cor, sort i encerts en aquests nous 4 anys de govern.

La democràcia, la veu de les urnes és sovint difícil d’interpretar però mai és equivocada. Sempre concedeixen a tothom aquell espai des d’on millor se’ls pot servir. A nosaltres ens tocarà servir des de la oposició. No m’agrada aquest concepte, prefereixo parlar de “Minoria”. No estem aquí per oposar-nos sistemàticament al govern. Treballarem per controlar l’acció de govern, per representar a l’Ajuntament les 3.740 persones que ens han votat i a tantes d’altres que vulguin ser representades i ateses per aquest grup municipal. Ens posem doncs, al servei dels ciutadans i les ciutadanes. I treballarem, legítimament, per seguir bastint una alternativa de govern en aquesta ciutat perquè, malgrat els resultats electorals, no abandonem la idea de la necessitat d’alternances democràtiques que tota ciutat necessita.

Estem en temps complicats, de canvis. Tenim molts debats oberts sobre la taula que requereixen de claredat, diàleg i acords. Seguim tenint una situació de greu crisi econòmica, amb més de 5.000 aturats. També tenim una política envellida i encarcarada que la gent demana a crits que es reformi i torni a ser una eina útil. L’entrada de nous grups polítics a l’Ajuntament és una demostració d’aquest moment de canvi i de pluralitat. I tenim un procés d’alliberament nacional que esperem que porti Catalunya a la independència. Són reptes que s’han d’afrontar. Vetllarem perquè sigui així.

Tenim 4 anys per davant per servir als nostres veïns, als nostres conciutadans. Sense oblidar mai que tots els qui estem a l’Ajuntament, malgrat les nostres diferències ideològiques, tenim aquest objectiu comú: fer de Granollers, d’aquesta ciutat, d’aquesta societat, un lloc on viure millor i on la gent pugui ser feliç. Allà ens hi trobareu els propers 4 anys i quan calgui.

A treballar!

Reptes i oportunitats

Pep Mur i PlanasERC-AG logo
Portaveu del Grup Municipal d'ERC - Acció Granollers
pepmur.cat

Comencem una nova legislatura i, primer de tot, volem donar les gràcies a totes les persones que ens han fet confiança, una confiança que a nosaltres ens tocarà exercir des de l’oposició. Com sempre, ho farem en positiu i amb voluntat de construir una ciutat més lliure, més justa i amb més oportunitats per a tothom.

Per fer-ho, hem d’anar més enllà de la simple gestió de la ciutat. Tenim per davant quatre anys plens de reptes i, per resoldre’ls amb èxit, els haurem d’afrontar plegats, ajuntament i societat civil, de forma compartida.

En un moment on la política no gaudeix de la millor salut arran de molts casos de corrupció i tràfic d’influències, tenim el dret i la responsabilitat de donar el millor de nosaltres per assolir una democràcia avançada, bastint un nou ajuntament, obert i transparent, que reti comptes als ciutadans i que sàpiga involucrar-los en la presa de les millors decisions.

Haurem de treballar junts i amb més eficiència a favor de la justícia social per donar solucions estables a les persones sense feina i a les que han perdut el seu habitatge o estan a punt de fer-ho.

Tenim el repte de fer de Granollers una ciutat atractiva per a la implantació d’empreses i facilitar els projectes d’emprenedoria. L’administració local ha de ser un soci i no un entrebanc. 

Però no només hem de treballar per fer una ciutat atractiva per als sectors econòmics, sinó també per a la gent, desplegant actuacions pròpies de l’urbanisme social que vagin més enllà d’asfaltar aparcaments i que no limiti les propostes estètiques. Volem un Granollers on valgui la pena viure-hi i amb personalitat pròpia.

Els propers anys, lleis com la LRSAL limitaran de forma irracional la capacitat de l’ajuntament per donar respostes als problemes dels veïns i veïnes de Granollers. És el moment de posar sobre la taula tota la nostra capacitat creativa i innovadora, el nostre talent i imaginació per trobar les solucions adequades a cada situació.

I, no menys important, des d’ERC - Acció Granollers continuarem insistint en la necessitat de situar Granollers en el mapa de les ciutats compromeses amb el procés de transició nacional.

Por o sin imperativo legal

C's logo
Grup Municipal de Ciutadans

Per primera vegada Ciutadans comptarà amb presència política en el ple de l'Ajuntament de Granollers, tot un honor i orgull per a nosaltres.

Agraïm a tots els nostres votants l'oportunitat brindada i desitgem correspondre la seva confiança amb esforç, valentia i transparència. També recordem a tots aquells que durant els últims anys van col·laborar per a l'arribada d'aquest dia. Ho hem aconseguit companys!

La nostra labor des de l'oposició es basarà en la lluita contra l'atur, la reactivació dels barris, la protecció dels ciutadans en risc d'exclusió social i en la promoció de Granollers com a marca. Volem atreure empreses per disminuir l'alt índex d'atur actual mitjançant la definició i implementació d'un pla de màrqueting per a la ciutat. No podem quedar-nos de braços creuats, hem d'anar a la cerca de projectes que incentivin la creació de llocs de treball.

Els nostres barris es mereixen una millor qualitat de vida; hem de potenciar la seva accessibilitat i reactivar el petit comerç de proximitat. Rescatar les persones, no els bancs; la política ha d'estar al servei del poble i no dels interessos financers. Considerem que tot això hauria d'haver estat el veritable centre de l'agenda política en els últims anys.

Será la nuestra una oposición abierta al diálogo y respetuosa pero, también sumamente rigurosa y exigente. No nos esconderemos. No nos escudaremos en “imperativos legales” para, contradictoriamente, participar de lo que rechazamos; no invocaremos a la “libertad de expresión” para justificar la falta de respeto e insulto a ninguna bandera o himno. No discriminaremos a nadie en razón de su ideología política o lengua. Para nosotros no hay catalanes de primera o segunda categoría. Defenderemos la legalidad vigente sin medias tintas. No cederemos al chantaje de los que buscan la ruptura y división parapetándose en fórmulas de antaño ya caducas y sin cabida en la Unión Europea de hoy y mañana.

Lo prometemos, por o sin imperativo legal.

Capgirem Granollers!

CUP logo
Grup Municipal de CUP

Comencem a afrontar les conseqüències de la crisi sistèmica capitalista patriarcal. S’obre pas a una nova forma de fer política que evidencia la incapacitat de la vella política, que no dóna ni espais de participació ni veu al poble. Vella política limitada a l'urna, a la professionalització i a la corrupció. Vella política, que ha desactivat la consciència de poble i del moviment  popular.

Estem convençudes que el govern local és una oportunitat real que pot propiciar una devolució del poder a la comunitat, convertint a les classes populars en els autèntics subjectes de la política.

Per això cal sortir als plens a defensar el nostre territori, el teixit agrícola, el comerç de proximitat i rebutjar a les grans construccions siguin F1, 4t Cinturó o grans superfícies multinacionals.

Cal situar al centre del debat el dret a l’habitatge digne, doncs a Granollers 3.000 pisos buits conviuen amb ordres de desallotjament injustos. No volem

desnonaments a Granollers, ni famílies sense llum, gas o aigua, i més quan aquest servei és de competència municipal.

Cal fer propostes per l’ocupació i combatre la precarietat laboral.  Posar l’accent damunt de les 8.000 granollerines aturades i la cobertura de les necessitats bàsiques dels més desfavorits. Sense oblidar-nos de les més de 600 persones que viuen sense permís de residència i vetades dels seus drets més fonamentals.

Cal defensar al Ple els serveis públics i l’embat contra les polítiques privatitzadores: la preservació d’un sistema sanitari universal i de qualitat i l’escola pública, no segregada, equitativa i socialment justa.

I cal defensar, si cal, la desobediència que acceleri la ruptura democràtica amb l’Estat, la necessària desconnexió amb Espanya i traci ponts de solidaritat amb els pobles que, com nosaltres, lluiten pel seu alliberament.

Som formiguetes i creiem que la unió fa la força.
Som somnis i la ferma voluntat de fer-los possibles.

Capgirem Granollers!

Treballar, treballar, treballar

José María Moya LosillaPP logo
Portaveu del Grup Municipal de PP
@ppgranollers

El dia 24 de maig 42.948 persones estaven cridades a votar i, la meva primera participació en aquest butlletí, és per agrair a les 1.299 persones que van donar suport a la candidatura del PP de Granollers amb el seu vot. Gràcies. Tenim la responsabilitat de treballar per no decebre-us. I, com no, tenim 41.649 motius per treballar.

Tota la gent i equip del grup municipal assumim amb molta il·lusió, ganes, voluntat, compromís, entusiasme i responsabilitat poder representar i treballar per a aquesta gran ciutat que és Granollers i tota la seva gent.

Vull dir-vos que el nostre full de ruta i premisses en aquesta legislatura serà fer una  política constructiva, de consens, però sempre crítica amb els temes que calgui.

Serem una oposició que farà complir, que les coses que es diguin es facin, i que el govern municipal assumeixi amb eficiència i eficàcia les seves responsabilitats, drets i deures sempre en compliment de la llei.

Aquest grup municipal es compon de ciutadans que s’estimen i senten Granollers i VOLEN TREBALLAR I FER DE GRANOLLERS LA MILLOR CIUTAT.

Hi ha problemes molt importants per solucionar a Granollers i el primer de tot és l’atur, així que és el primer en què ens posarem mans a l’obra, i ens arremangarem, per reduir la taxa d’atur al municipi, i que els nostres ciutadans tinguin una feina digna per tirar endavant les seves famílies.

Volem, des d’aquest grup municipal, fer política molt propera, de tu a tu, de carrer, volem ser la teva veu i oïda de tot el que passa al poble. Volem ser ràpids i àgils solucionant tot allò que et preocupa. Estem a la teva disposició les 24 hores del dia els 365 dies de l’any, tant a les xarxes socials, correu electrònic, com al whatsApp, per fer-nos arribar el que necessitis.

#SentimGranollers