Els grups municipals opinen (gener 2024)

Recollim els últims articles d'opinió publicats al butlletí municipal 'Granollers informa'

 XARXES SOCIALS DELS GRUPS MUNICIPALS
Web


Facebook


Twitter


YouTube


Instagram

Grup municipal PSC-CP 
Grup Municipal d'ERC-AM 
Grup municipal de Junts per Granollers
Grup municipal de Primàries Granollers 
Grup municipal del PP  
Grup municipal de VOX   MOCIONS dels grups al Ple 

Arxiu de mesos anteriors 

 

 

 

La seguretat, un bé preuat

Jordi Terrades i Santacreu
Portaveu del PSC 

PSC logo

Els anys transcorreguts i els profunds canvis sociològics, demogràfics, culturals o d’altra mena esdevinguts des d’aquella Catalunya dels 6 milions, fins a la Catalunya actual de 8 milions, aconsellen revisar la legislació policial per avançar cap a la construcció del sistema de policia de Catalunya que coordini, des del respecte per l’assignació competencial, els diferents cossos policials dependents de les administracions públiques catalanes (cos de Mossos d’Esquadra i cos d’Agents Rurals, en el cas de la Generalitat, i Policies Locals, en el cas dels Ajuntaments).

El Govern de la ciutat expressa la seva confiança en el cos de Mossos d’Esquadra, policia integral de Catalunya; en la Policia Local, màxima expressió de l’autonomia municipal en matèria de seguretat; i en el cos d’Agents Rurals, garants de la preservació del medi natural. A ells els ha estat confiada la protecció del lliure exercici dels drets i les llibertats, la garantia de la seguretat ciutadana, la preservació de la convivència pacífica, la protecció de les persones, els béns i el medi natural. Aquest reconeixement no impedeix, ben al contrari, identificar àmbits de millora.

S’ha d’accentuar el caràcter de policia de proximitat o comunitària, un dels trets definitoris de la policia que s’ha d’expressar en àmbits com la feminització o la progressiva integració al seu si de la diversitat social i cultural de la Catalunya d’avui, així com en l’aprofundiment de les relacions amb la comunitat. És d’importància la formació inicial i contínua als i les agents dels diferents cossos policials al llarg de llurs carreres professionals. Una formació que haurà d’abastar no sols els coneixements tècnics, sinó també l’aprofundiment en els valors inherents a l’exercici de la tasca policial.

Hem aprovat el Pla Local de Seguretat, eina imprescindible per continuar millorant la coordinació entre la Policia Local i els Mossos d’Esquadra i també el Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil a través de la Junta Local de Seguretat.

Un Pla amb perspectiva de gènere.

Al mateix temps, la policia de barri ha de ser el referent tècnic de seguretat del territori. Un model de policia de proximitat, que escolta, comparteix, fa prevenció i treballa de manera transversal amb els agents i els serveis presents en els barris de la ciutat.

 
 
  
  

Nou mandat municipal, velles maneres de fer

 
Núria Maynou i Hernández. Portaveu del Grup Municipal d'Esquerra Republicana
esquerra@granollers.cat
@ERCGranollers - WhatsApp: 690082630

Hem deixat enrere el 2023, un any marcat per les eleccions municipals, que van definir l’inici del mandat 2023-2027. Com sempre hem fet, hem trepitjat la ciutat, escoltat les veus de tothom qui en forma part i continuem amb la nostra tasca municipal presentant mocions, propostes i preguntes escrites i orals.

Malgrat que el curs polític s’ha fet curt, hem vist com per fi el govern del PSC replantejava la taxa d’escombraries comercials per a fer-la més equitativa per als comerços i oficines petits. Una proposta que reclamàvem des de fa dos anys i on malauradament no se’ns ha deixat participar. També hem proposat, als pressupostos del 2024, dedicar de l’1% al 2,5% en inversió per accés a l’habitatge, crear beques per a l'accés a la cultura, l’estudi d'idiomes o per fer créixer vocacions científiques. Hem demanat també destinar recursos propis a una xarxa de cura de la gent gran km. 0, més recursos per a polítiques LGTIB+ i vetllar per la promoció i preservació del català com a eina de cohesió.

Insistirem en aquestes mesures tot i que el govern del PSC, continua ancorat en la seva visió única, monolítica, només fent cas de les idees pròpies. Si haguéssim de demanar un propòsit d’any nou, seria sens dubte que, més enllà de les bones paraules, el PSC escoltés i evités l'opacitat amb la qual treballa.

Des d’ERC Granollers, però, fem i farem una oposició rigorosa, propositiva i amb voluntat de fer polítiques per a la ciutat sencera, i empenyerem perquè la ciutat avanci cap al que necessita: ser més verda, cuidar de grans, petits i mitjans, i estar preparada per als reptes de present i futur que tenen les ciutats.

Per acabar, volem desitjar-vos un bon 2024! Esperem que hàgiu passat bones festes i que l’any que comença sigui ple de bons moments al costat dels qui més estimeu.

 
 
  
  

Adeu a un 2023 de continuïtat, benvingut 2024 on tot comença!

 
Laura Sabatés Ortega
Regidora del Grup Municipal Junts per Granollers
 

Acomiadem un 2023 de continuïtat política a l’Ajuntament de Granollers. Ens hauria agradat un canvi de govern i així trencar amb dues dècades de majoria absoluta, però aquesta ha estat la resposta de la ciutadania, un resultat de nou monocolor que ens convida a la reflexió i a l’autocrítica; i això és el que hem fet els darrers mesos del 2023.

Com a grup municipal vam començar el mandat amb una reestructuració interna, que ha passat, en primer lloc, per repartir les tasques municipals entre els tres regidors que de manera compromesa i responsable participem activament en el dia a dia de l’activitat política. Però és indispensable també impulsar i comptar amb l’esforç col·lectiu a escala local i, recentment, hi ha hagut la renovació d’executiva amb noves incorporacions, que de ben segur complementaran el dia a dia de la nostra activitat política.

Donem la benvinguda, doncs, a un 2024 on per Junts tot comença. Animem i convidem afiliats, simpatitzants i ciutadans a formar part d’aquest projecte obert a tothom.

Comença un nou any i també una nova etapa engrescadora i participativa on tots en som protagonistes i imprescindibles perquè, al cap i a la fi, tots anhelem el mateix, un Granollers millor!

Des de Junts per Granollers esperem que hàgiu gaudit d’unes felices festes i que aquest 2024 on tot comença fem realitat els nostres objectius, els nostres somnis, i projectes. Hi posarem tota la il·lusió, ganes, esforç i empenta perquè així sigui!  

 
 
  
  

El bon propòsit d'insistir

Joan Ricart Angulo
Regidor-Portaveu del Grup Municipal Granollers Primàries
granollersxindependencia@granollers.cat / Twitter

El mes de gener acostuma a ser moment de bons propòsits i de desitjos pel nou any que comença. Des de Granollers Primàries, continuem amb el compromís de treballar per la nostra ciutat i per la llibertat del país des de l’àmbit municipal. Volem continuar escoltant els granollerins i les granollerines per traslladar les seves inquietuds, demandes i comentaris al govern de la ciutat, a les comissions i als plens.

Continuarem insistint en els projectes de ciutat transformadors que facin de Granollers una ciutat referent a Catalunya. Insistirem en el projecte educatiu que la ciutat necessita i desitjarem que els compromisos assumits personalment per l’alcaldessa es facin realitat en aquest àmbit. El nostre grup s’ha posat a disposició de l’Ajuntament per anar a reclamar a la consellera d’Educació el que Granollers es mereix. I és que, tal com constatava el Pla de Joventut aprovat el mes de novembre, els i les nostres joves volen quedar-se a la ciutat i desenvolupar el seu projecte de vida aquí. La formació és un aspecte clau perquè això sigui una realitat; però també ho són l’habitatge i la feina.

A més, els i les de Granollers Primàries també desitgem una ciutat on “el verd” tingui sentit i no es tracti simplement d’un color per anar tapant el gris. Desitgem que “el verd” sigui un element essencial en la mobilitat per la nostra ciutat; l’anella verda ha de ser un espai que connecti: que uneixi barris i que faci els polígons accessibles als vehicles no contaminants. Precisament per això, tenim el bon propòsit d’insistir que el projecte Connecta Congost Natura 2025 s’estengui com una taca d’oli i que en els pròxims anys es pugui anar del Lledoner a Palou i al Polígon El Congost per un entorn natural, tranquil i saludable.

I no voldria acabar sense abans desitjar a tots els granollerins i les granollerines un molt bon 2024.

 
  
  

Nuestra ciudad, más inclusiva, segura y limpia

José María Moya
Grup Municipal Popular
comunicacioppgranollers@gmail.com WhatsApp: 689 77 56 20
Instagram: @ppgranollers Twitter: @ppgranollers

Los presupuestos para el año 2024 ya han sido aprobados y desde nuestro grupo queremos que los ciudadanos de Granollers conozcan nuestras principales propuestas y líneas de trabajo en las que impulsaremos nuestra acción política este año y durante toda la legislatura.

Por todos es sabido nuestro firme compromiso con los ciudadanos y la ciudad y, como no puede ser de otra forma, vamos a focalizar todos nuestros esfuerzos en la mejora de la calidad de vida y del bienestar de todos.

Le hemos hecho llegar al equipo de gobierno un dossier con más de 100 propuestas.

Este dossier va a ser nuestra línea de trabajo durante toda la legislatura para hacer de Granollers una ciudad mejor.

Concretamente, durante este año queremos poner el foco en 3 líneas que consideramos de vital importancia.

Eliminación de barreras arquitectónicas

Nuestra ciudad debe de ser un ejemplo para otros municipios en la accesibilidad de todas las personas, trabajaremos para hacer de Granollers una ciudad más accesible.

Mantenimiento de elementos de la ciudad

Hemos inspeccionado los 16 barrios que componen la ciudad y hemos detectado desperfectos, roturas y falta de mantenimiento en nuestra ciudad. Trabajaremos para hacer de Granollers una ciudad más limpia y cuidada.

Seguridad e infraestructuras

La seguridad de todos los ciudadanos es una prioridad máxima para nosotros, es por eso que proponemos más inversión y seguridad en los equipamientos e infraestructuras de nuestra policía local. Trabajaremos para hacer de Granollers una ciudad más segura.

Desde nuestro grupo municipal no queremos dejar pasar la oportunidad para desearos unas felices fiestas y un próspero año nuevo.

Feliz 2024.

#SentimGranollers #SentimosGranollers 

 
 
  
  

"No a los patinetes eléctricos"

Cristina Tarrés
Portavoz del Grupo Municipal VOX vox@granollers.cat

NO A LOS PATINETES ELÉCTRICOS EN LAS ACERAS

NO ALS PATINETS ELÈCTRICS A LES VORERES

Tenemos las mejores ordenanzas, pero no se aplican por parte del Gobierno Municipal de Granollers.

VOX LES DESEA UN FELIZ 2024