Els grups municipals opinen (maig 2016)

Recollim els últims articles d'opinió publicats al butlletí municipal 'Granollers informa'

Què és i què pretén el Pla del Circuit

Jordi Terrades i SantacreuPSC logo
Portaveu del PSC

El Pla Director Urbanístic del Circuit de Catalunya és un instrument que enforteix el circuit i el dota pel futur, com a gran equipament tractor del país i ho fa reforçant el seu encaix en el territori.

L’objectiu general és facilitar a l’entorn del circuit la creació d’un pol d’activitats econòmiques relacionades amb el món del motor.

El Pla té com a objectiu establir el marc per desenvolupar tot el seu entorn: reservar espais de sòl no urbanitzable i protegits mediambientalment, espais per instal·lar-hi empreses i activitats vinculades al motor, espais per a serveis al propi circuit, espais de formació.

Amb especial sensibilitat en els aspectes mediambientals i paisatgístics i endreçant ordenaments urbanístics anteriors ja existents, com el previst sector industrial abans anomenat sector 125.

Eixos principals del Pla: la creació i creixement d’empreses del sector del motorsport, la seva internacionalització, la dinamització de la recerca i la transferència tecnològica amb els centres tecnològics de Catalunya per implantar noves tecnologies, l’atracció de talent i la captació d’inversió, la formació, l’ocupació, la projecció exterior i el turisme.

El Pla té un àmbit d’actuació en els tres municipis (Granollers, Parets del Vallès i Montmeló)  que en conjunt afecta una superfície de 574 Ha, de les quals la meitat, 257Ha,  ho seran de superfície no  urbanitzable, per protegir espais oberts i espais verds que permetrà, amb l’ampliació de l’espai natural de Can Cabanyes prevista amb altre planejament, assegurar i protegir  un important corredor natural transversal entre les serres de llevant i de ponent.

L’automoció té un paper essencial a l’economia catalana , representa el 9,7 % del PIB català i dóna feina al 8,7 % de la població. L’existència del Circuit Barcelona-Catalunya ha potenciat aquesta relació de Catalunya amb el sector de l’automoció,  sector capdavanter en la innovació i aplicació de programes R+D. Amb l’impuls que significarà el desenvolupament del PDU, podem aspirar a incrementar la localització d’empreses d’alta qualificació i generadores de llocs de treball de qualitat, afavorides per la vinculació entre el món del motor i el Circuit.

Començar de nou

CiU logoÀlex Sastre Prieto
Portaveu

Vivim un temps en què els ciutadans ens exigiu -i amb raó- que reinventem la política. En especial a aquells partits que tenen més història i que hem patit el desgast que suposa governar i arrossegar una sèrie de vicis que fan que moltes persones hagin perdut la seva confiança en nosaltres.

Diuen que rectificar és de savis i per tant alguns hem emprès el camí per tal de regenerar l'eina dels partits polítics, per què torni a ser útil per a les persones. Els companys de Demòcrates van fer el pas de crear un nou partit i la gent de Convergència estem en un moment de Torn Obert, un procés participatiu que volem fer extensiu al màxim de gent possible. Un procés que ha de reconstruir l'espai polític que hem representat durant molts anys.

Volem, per tant, que no es repeteixin els errors del passat i aquest no pot ser un procés de refundació d'esquena a la gent. Ens interessa (vaja, no és que ens interessi, és que és imprescindible!) la teva opinió. T'ho poso fàcil, només has de respondre a una pregunta:

- Quins 3 elements creus exigiries a un partit polític per tal de poder comptar amb el teu suport?

Ens pots fer arribar la teva opinió a través del correu electrònic alex@alexsastre.cat o bé per whatsapp al telèfon mòbil 680 644 330. També ho pots fer arribar a l'adreça de l'Ajuntament si ets més de correu tradicional.

Moltes gràcies per endavant per dedicar-nos uns minuts del teu temps!

Subvencions per pagar l'IBI

Pep Mur i PlanasERC-AG logo
Portaveu del Grup Municipal ERC - Acció Granollers
www.pepmur.cat

Durant aquest mes de maig les famílies més vulnerables de la nostra ciutat podran sol·licitar a l’ajuntament una subvenció per fer front al pagament d’un dels impostos municipals que més esforç els suposa: l’Impost sobre Béns Immobles o IBI.

Per segon any consecutiu, l’Ajuntament de Granollers ofereix aquesta ajuda, això sí, amb algunes modificacions respecte l’any passat després que el nostre grup municipal denunciés el mal disseny de les bases del 2015 i la manca de difusió d’aquestes, qüestions que van provocar que només s’atorguessin 5.000 dels 100.000€ pressupostats.

Una de les principals novetats és que al 2016 també podran demanar la subvenció els llogaters obligats per contracte a pagar l’IBI, una de les demandes fetes pel grup municipal d’ERC-AG.

D’altra banda, s’incrementen els ingressos màxims per accedir a l’ajuda en 3.000 € de mitjana. A més, els criteris que s’estableixen tenen més en compte la situació de les famílies, tal i com havíem reclamat, de manera que al 2016 tant les famílies monoparentals com  aquellesamb persones discapacitades al seu càrrec tindran un límit màxim d’ingressos superior.

Malgrat l’esforç fet per l’equip per millorar els criteris de les bases, des d’ERC-Acció Granollers creiem que segueixen sent unes bases que no parteixen d’una diagnosi social prèvia i que, en conseqüència, no responen a la situació real de les famílies.

El que no varia respecte a les bases del 2015 és la difusió que es farà de la subvenció, així com el termini fixat per presentar les sol·licituds. Els granollerins i granollerines tindran només 6 setmanes, del 18 d’abril al 31 de maig, per poder demanar l’ajuda, malgrat que el nostre grup va reclamar un termini molt més ampli per poder presentar les sol·licituds.

Creiem que la difusió prevista serà absolutament insuficient per poder arribar a totes les famílies que ho estan passant malament. Per aquest motiu, des d’ERC-AG volem posar el nostre granet de sorra per tal d’intentar que l’ajuda arribi a tothom i per això ens posem a disposició de la ciutadania per tal de resoldre tots els dubtes relacionats amb aquesta ajuda.

Podeu contactar amb nosaltres trucant al 938426711 o a través del correu electrònic  erc-ag@ajuntament.granollers.cat.

La imposición de la "desconexión"

C's logoEnric Meseguer
Portavoz Grupo Municipal C's Granollers
Correu-e | Twitter | Facebook

La imposición del independentismo está presente diariamente en nuestras vidas.
Un fiel ejemplo de ello son las banderas talla XXL que adornan las calles (e incluso el balcón) de muchos de nuestros ayuntamientos, especialmente durante la fiesta mayor del municipio. Fiestas que, en lugar de ser un motivo de unión, fraternidad y celebración de todos los ciudadanos, se convierten en patrimonio reivindicativo de una parte de la población.
Y para que el forastero (o foráneo) no tenga ninguna duda del nivel de compromiso del pueblo en cuestión o del activismo de la ANC en la localidad, no pueden faltar los murales al más puro estilo Úlster o la previsible estelada a la entrada del municipio, siendo ésta cuanto más grande, mejor.
Si eres funcionario y no estás a favor de la independencia, toma doble ración de presión. Si hay que desobedecer (a lo que a ellos les convenga), se desobedece que para eso están los funcionarios, para cumplir las órdenes sin tener en cuenta las leyes. “Nosotros sólo cumplíamos órdenes”, frase muy recurrida en la historia, vinculada a hechos casi siempre ignominiosos y reprobables.
La universidad les pertenece. Ellos boicotean y agreden, en nombre de la “justicia y la libertad”, a todo aquel que a sus aulas va a realizar una conferencia o a transmitir un punto de vista distinto al suyo. ¿No son esas actitudes fascistas?
Ya se han apropiado del 11 de septiembre, antaño la Diada de todos, ahora la de ellos, la de los “buenos catalanes”. También fomentan que se denuncie a pequeños comerciantes por utilizar el castellano en sus establecimientos, ignorando que Cataluña es bilingüe.
Lo suyo es una huida hacia adelante lanzando una gran cortina de humo para tapar sus innumerables casos de corrupción, sus vergüenzas. Saben y les duele que, por ejemplo los Pujol, sean de la misma calaña que los Rato o Bárcenas de Madrid. Saben que el “Espanya ens roba” simplemente ya no cuela.
Tras 100 días de Puigdemont en el gobierno, es cierto que la desconexión continúa pero, de la realidad.

Fum i soroll

CUP logoAssemblea de la Crida per Granollers - CUP
cridapergranollers.cat
crida-cup@ajuntament.granollers.cat

Granollers es troba novament amenaçada per un projecte especulatiu que posa en perill la salut més soroll i contaminació i el territori, fragmentant corredors biològics, augmentant la pressió sobre el riu Congost i la plana de Palou, i urbanitzant els pocs espais naturals que resten a la ciutat. El Pla Director del Circuit, megaprojecte urbanístic d'oci, comerç i turisme com Barcelona World, que afecta també Parets i Montmeló, té l'objectiu de potenciar l’afluència permanent de públic a l'àmbit del Circuit sense tenir en compte els efectes devastadors que tindrà sobre el medi aquest impacte continuat combinat amb l'hiperfreqüentació. El projecte planteja un parc temàtic del motor i contempla trinxar el Vallès amb més carreteres i asfalt:variant de la C-17, autovia C-35, nova versió per etapes del Quart Cinturó. Al sud de Palou, en sòl no urbanitzable, a tocar del riu i Can Cabanyes, es preveu un karting gegant amb boxs, torre de control, tribunes, pàdoc i edificis de suport apte per a tota mena de vehicles a motor. Un karting que funcionarà com a annex d'ampliació del Circuit i que a Rajadell i Llinars ja han rebutjat per contaminant i sorollós. En definitiva més barreres, fum, soroll i pressió sobre espais naturals i agraris al límit del col·lapse. Per acabar de rematar el comerç i l’hostaleria granollerina, el PDU preveu un nou eix comercial i de serveis i reserva un sostre edificable de 27.000 m2 a nous hotels. Avui sabem del cert que la salut de les persones està estretament lligada a la salut dels hàbitats on vivim. Sabem que el model del totxo, el petroli i els parcs temàtics és un model fallit que s'alimenta de diner públic i recull beneficis privats. Avui sabem que l'única opció de futur passa per fer un reset al sistema i apostar per l'economia verda, ètica i solidària. No ens vendran la moto.

Volvemos a insistir

José María MoyaPP logo
Grup Municipal Popular
Correu-e | WhatsApp | Twitter | Facebook

VOLVEMOS A INSISTIR EN LA NECESIDAD QUE SE APLIQUEN NUESTRAS PROPUESTAS DEL PRESUPUESTO 2016.

Es muy fácil decir, LO ESTUDIAREMOS, LO MIRAREMOS.

Pero este grupo municipal vive en el PRESENTE, es AHORA cuando la gente necesita las cosas.

GRANOLLERS NECESITA MÁS PANELES INFORMATIVOS EN LOS 16 BARRIOS.

Los ciudadanos de Granollers necesitan mucha más información de la que se les está dando.

A los ciudadanos de Granollers en muchísimas ocasiones no les llegan cosas importantes como son las ayudas que se conceden desde el ayuntamiento y eso nos preocupa.

Solicitamos que el ayuntamiento explote al máximo la difusión de la información, que explote al máximo la imprenta municipal que tiene. Que haga posters, pancartas,  flyers  y folletos informativos de la información importante.

Este ayuntamiento se gasta mucho dinero en publicidad de actos culturales y deportivos, pero en lo esencialmente importante que son las cosas que afectan y importan a los ciudadanos solo encontramos información en el Granollers informa y en la página web del ayuntamiento.

Solicitamos paneles informativos metálicos en cada uno de los 16 barrios de Granollers para que nuestros ciudadanos estén informados al 100 % de los que pasa en la ciudad.

Solicitamos más paneles informativos en los casal d’avis, centros cívicos, cerca de las escuelas, queremos que la información no se quede en las paredes del ayuntamiento, sino que esté presente en todo los rincones de la ciudad.

GRANOLLERS NECESITA PARQUES BIOSALUDABLES EN LOS 16 BARRIOS

Aprovechémonos de las subvenciones que da la Diputación de Barcelona para poder instalar parques biosaludables para nuestra gente mayor. Nuestra ciudad tiene suficientes espacios verdes en los 16 barrios para ubicar diferentes equipos de gimnasia que permitan mantener la forma física, mejorar la movilidad, aumentar la flexibilidad y tonificar la musculación de todo el cuerpo de nuestra gente mayor.

#SentimGranollers  #SentimosGranollers