Els grups municipals opinen (desembre 2022)

Recollim els últims articles d'opinió publicats al butlletí municipal 'Granollers informa'

 XARXES SOCIALS DELS GRUPS MUNICIPALS
Web


Facebook


Twitter


YouTube


Instagram

Grup municipal dels socialistes  
Grup Municipal d'Esquerra Republicana-AM  
Grup municipal de Junts per Granollers
Grup municipal de Ciutadans  
Grup municipal de Granollers per la Independència-Primàries Catalunya MOCIONS dels grups al Ple 

Arxiu de mesos anteriors 

 

 

 

Un pressupost que mira el futur i el present

Jordi Terrades i Santacreu
Portaveu del PSC 

PSC logo

El pressupost municipal del proper any dissenya una ciutat més neta, segura, verda i sostenible.

El govern liderat per l’alcaldessa, Alba Barnusell, té molt clar el futur, sense desatendre les dificultats del present.

De fet, si no tinguéssim clares les prioritats i les transformacions que cal encarar d’aquí al 2030, no s’haguessin obtingut els fons europeus Next Generation que justament volen ajudar a accelerar aquestes transformacions. Granollers ha estat dels ajuntaments que proporcionalment ha rebut més recursos per aplicar a les inversions per tirar endavant.

Una ciutat més neta, endreçada i segura, que passa per augmentar les partides destinades a la neteja i recollida, al civisme i la convivència, i al suport a la policia local.

Amb oportunitats per a tothom, amb un increment de recursos, un any més, per a les polítiques socials, posant l'èmfasi en la ciutat creativa i en polítiques econòmiques de dinamització del teixit productiu, i amb la reclamació al govern de Catalunya del desenvolupament del PDU del Circuit, que haurà de permetre la posada en marxa de 250 ha de sòl per a activitats industrials i econòmiques.

Més verda i sostenible, amb la rehabilitació d’habitatges des del punt de vista de l'eficiència energètica, implantant de manera important i sostinguda energies renovables per contribuir a baixar les emissions d’efecte hivernacle, i amb el desenvolupament de l’anella verda, que vol dir més espais verds al voltant, al centre i als barris de Granollers; de fet, en el que resta d’any i el 2023 es replantaran i plantaran 500 arbres nous a places i carrers.

Seguirem reforçant les aliances que ens permeten disposar de millors infraestructures sanitàries i de mobilitat, i continuarem participant en diversos fòrums i organismes per fer-hi sentir la nostra veu.

 

Granollers és viva, dinàmica, social, cultural, esportivament i econòmicament. Seguirem desplegant polítiques positives i progressistes, emmarcades en els objectius del Pla Estratègic.

 
 
  
  

Per un nou Granollers

 
Núria Maynou i Hernández. Portaveu del Grup Municipal d'Esquerra Republicana
esquerra@granollers.cat
@ERCGranollers - WhatsApp: 690082630

El context a la nostra ciutat i país no és fàcil: afrontem reptes com la situació econòmica global, l’accés a l’habitatge, la cura dels més grans, l’augment de les desigualtats o el canvi climàtic.

A la ciutat som a la fi d’un cicle polític i hem de superar la tancada majoria socialista per anar més enllà. Cal un nou govern, noves maneres de fer, amb el Granollers sencer.

Si apostem pel de sempre, tindrem les solucions de sempre. El govern no pot parlar de transformar, quan el que tenim és resultat del que han fet després de tants anys de majoria absoluta. Per això cal un nou Granollers i per assolir-lo marquem cinc fites:

Una ciutat connectada, relligada per dins i amb l’entorn: líder en projectes amb les poblacions veïnes, amb millor transport públic dins i fora la ciutat, que pacifiqui les grans vies i creï una anella ciclable que connecti els barris.

Una ciutat per la transició ecològica, que expulsi el gris i els fums: aixequem rajoles, acabem amb les places dures, fem un pulmó verd al centre i creem un gran eix verd des del Falgar fins a Montmeló, i apostem també per l’energia renovable.

Un Granollers pel talent, que eduqui al llarg de la vida i concebi cultura, ensenyament i esport conjuntament, amb un gran districte cultural a Roca Umbert i posant color als carrers i places.

Una ciutat amb impuls, que protegeixi el comerç local, promogui l’artesania com a nou sector, atragui més esdeveniments i aposti per la reindustrialització, amb un impuls més decidit envers l’FP.

 

I una ciutat cuidadora: que tingui cura de les persones, fent-la amable amb polítiques transversals perquè grans, petits i mitjans hi visquin millor; on ningú no sigui exclòs per motius socials, econòmics, de gènere o origen.

 
 
  
  

Les nostres propostes per al pressupost

 
Àlex Sastre i Prieto
Portaveu de Junts per Granollers
 

El Ple extraordinari del 15 de novembre va aprovar el pressupost de l’Ajuntament de Granollers per al 2023, que supera els 104 milions d’euros. El grup de Junts ens vam abstenir perquè a partir de les eleccions municipals del 28 de maig de l’any vinent estem convençuts que governarem Granollers, i en no haver pogut intervenir en la confecció d’uns pressupostos que creiem que haurem de gestionar, vam optar per l’abstenció. Tot i això, vam aconseguir pactar sis propostes amb l’equip de govern que es desenvoluparan amb el romanent de tresoreria de l’any 2022.

Les propostes acceptades són aquestes:

Instal·lar senyalització a les zones de vianants que indiqui als VMP (patinets elèctrics) que tenen prohibit circular-hi.

Instal·lar en els passos de vianants més conflictius llums LED que s’il·luminin quan hi passa algú.

Augmentar en 100.000 € la partida de renovació i manteniment de voreres i accessibilitat prevista en la proposta d’inversions, així com augmentar la partida de senyalització vial horitzontal i fer-ho amb pintura antilliscant.

Subvencionar les empreses en l’àmbit del manteniment dels llocs de treball.

Subvencionar els autònoms en l’àmbit del manteniment de l’activitat econòmica.

Crear una partida pressupostària en l’àmbit de la salut psicoemocional per a infants, joves i adolescents. Figura de suport a les escoles i al departament de Serveis Socials per a l’atenció psicològica i de suport a la infància, adolescència i joventut (per fer xerrades a escoles i instituts sobre drogues, internet i xarxes socials, prevenció del suïcidi, etc.).

 
 
  
  

Votamos NO a los presupuestos del 2023

Jorge Pavón Álvarez 
Portaveu Ciutadans Granollers
ciutadans@granollers.cat
Correu-e | Twitter | Facebook

Este mes de noviembre se ha celebrado el pleno extraordinario de presupuestos para 2023. El equipo de gobierno ha presentado un presupuesto en el que se han aplicado subidas de impuestos, haciendo oídos sordos a la petición de nuestro Grupo Municipal de bajar o como mínimo congelar los impuestos para el próximo año.

Son momentos muy complicados económicamente para los ciudadanos, la inflación ha disparado el precio de la cesta de la compra al igual que el de los suministros. Creemos que no es momento de seguir asfixiando a familias y empresas con otra subida de impuestos que se podía evitar, ya que todos los años el presupuesto tiene remanente de tesorería.

Es cierto que para el Ayuntamiento los gastos también han subido, vía suministros y sueldos públicos. Pero no es menos cierto que se van a recibir este próximo año más de tres millones de euros de más en transferencias corrientes por las subidas de impuestos a nivel nacional.

Además, en los nuevos presupuestos se han eliminado prácticamente todas las ayudas a la contratación y al emprendimiento, algo que desde nuestro grupo municipal consideramos una temeridad, más aún, ante la actual coyuntura económica en la que nos encontramos.

El presupuesto se podría haber ajustado en una situación de crisis como la actual, no puede caer sobre los mismos de siempre toda la carga impositiva, porque de esta forma únicamente lograrán ahogarlos económicamente.

 

En Cs tenemos muy claro que la bajada de impuestos funciona, el dinero debe estar en el bolsillo de las personas y así lo hemos demostrado allí donde hemos tenido responsabilidad de gobierno.

 
 
  
  

Sobre l'ara i l'oli

Carles Canet i Estrany
Voluntari de Granollers per la Independència-Primàries Catalunya
granollersxindependencia@granollers.cat / Twitter

Ara, que hem canviat la por a un enemic invisible per la possibilitat de veure passar míssils per sobre nostre; que el cost de l’energia, el maleït IPC i la fortuna d’uns quants creix al mateix ritme que l’escalfament global, l’exclusió social, les persones sense una llar digna, la precarietat laboral i la desintegració social; que els partits i els polítics de sempre han convertit la política en un parc temàtic de la vergonya aliena, del cinisme, de la desídia i la incompetència; que “hem begut oli” estressant la sanitat, l’ensenyament, la justícia i tot el que soni a català per molt menys de “155 rufianesques monedes de plata”; que...

Ara resulta que Granollers és una “bassa d’oli”.

Ara ningú parlarà en els propers mesos de brutícia, de la privatització de serveis bàsics com l’aigua, de com un hospital com el de Granollers signa un conveni en exclusiva amb una universitat privada com la UIC i acaba amb uns edificis nous però sense professionals perquè el talent n’haurà marxat o plegat; dels joves, perdent hores en serveis de rodalies patètics per anar a cursar fora estudis universitaris o d’FP perquè a Granollers no hi ha places suficients; que sobra molt ciment i falta molt verd; que...

I és que ara, en plena precampanya, el “friquisme” inunda la nostra ciutat com una “taca d’oli”: culturalment (“Fantàstik”), comercialment (DelRecalRoc) i políticament (visita dels caps grossos dels partits per presentar els mateixos caps de llista, escollits en primàries d’un sol candidat/a i que porten vuit anys confonent “fer oposició” amb “esperar que plegui el Sr. Mayoral”). Tampoc crec que sentim a la nostra alcaldessa parlar gaire sobre temes com Abolafio, el CNG i les piscines, la pujada de taxes municipals o la patacada que suposarà haver confiat la inversió granollerina a uns fons Next Generation si finalment aquests no arriben per la negligència dels seus caps espanyols i si de prometre que amb ella tot serà “oli en un llum”, que tot canviarà sense que res canviï i d’anuncis com que per fi Granollers (tres anys després de ser aprovada en Ple la nostra moció sobre el tema), reciclarà l’oli domèstic.

Ara, com des fa tres anys, els que estem “com un llum d’oli” seguim entenent la política com un servei públic dirigit a gestionar de manera honesta, tranversal i participativa el futur comú i el nostre destí com a poble. I que el millor que pot fer una ciutadania organitzada és reciclar, juntament amb l’oli, la classe política que ens ha portat fins aquí. Fins a la independència.