Els grups municipals opinen (febrer 2023)

Recollim els últims articles d'opinió publicats al butlletí municipal 'Granollers informa'

 XARXES SOCIALS DELS GRUPS MUNICIPALS
Web


Facebook


Twitter


YouTube


Instagram

Grup municipal dels socialistes  
Grup Municipal d'Esquerra Republicana-AM  
Grup municipal de Junts per Granollers
Grup municipal de Ciutadans  
Grup municipal de Granollers per la Independència-Primàries Catalunya MOCIONS dels grups al Ple 

Arxiu de mesos anteriors 

 

 

 

Acció climàtica i territori

Jordi Terrades i Santacreu
Portaveu del PSC 

PSC logo

Cada vegada tenim més evidències dels efectes del canvi climàtic, també a Granollers. En els darrers anys hem viscut onades sostingudes de calor a l’estiu, amb un estiu que s’allarga i fa pujar la temperatura mitjana, episodis de fortes ventades, de pluges intenses o de períodes llargs de sequera. Fer front a l’emergència climàtica i adoptar mesures per reduir-ne l’impacte és un dels reptes principals de la nostra societat i del govern municipal.

A Granollers, el compromís dels i les socialistes és continuar avançant en la transformació d’una ciutat que volem més verda i amb més biodiversitat, amb una mobilitat sostenible i una ciutat accessible, referent en la transició energètica i en la implantació de les energies renovables, en la rehabilitació del parc d’habitatges, en la visió circular de la gestió dels residus o en la gestió del cicle de l’aigua.

Per dissenyar i projectar aquesta ciutat que volem, l’urbanisme és clau: construir preferentment sobre la ciutat construïda, protegir i gestionar els espais lliures i naturals no urbanitzables.

A curt termini, els i les socialistes ens proposem actuar en l’assoliment de les fites que es fixa el Pla estratègic 2030: reduir les emissions de responsabilitat de l’àmbit de gestió de l’Ajuntament de Granollers en un 55 % en relació al nivell d’emissions de l’any 2005, que un 20 % dels edificis de Granollers comptin amb una eficiència energètica superior i que es multipliqui per 10 la potència de les instal·lacions fotovoltaiques de Granollers respecte l’any 2020.

Granollers, ciutat verda. Aquest és un dels eixos prioritaris de l’acció de govern per tenir una ciutat més saludable, que fomenti la biodiversitat i faci front als reptes que comporta el canvi climàtic. I que es concreta en les línies de treball següents: incrementar i gestionar millor els més de 19.000 arbres que tenim a la zona urbana de Granollers, per generar itineraris ombrejats que mitiguin els efectes de les onades de calor; avançar en la remodelació de les places del nucli urbà per convertir-les en espais d’acollida.

I avançar en la creació d’una anella verda al municipi de Granollers, integrada pels espais perinaturals protegits de les serres de Llevant i Ponent, la xarxa de parcs i jardins urbans i l’arbrat viari de la ciutat.

 
 
  
  

Un nou Granollers pel talent

 
Núria Maynou i Hernández. Portaveu del Grup Municipal d'Esquerra Republicana
esquerra@granollers.cat
@ERCGranollers - WhatsApp: 690082630

La llarga majoria absoluta socialista ha sotmès Granollers a una quietud malinterpretada per l’equip de govern com a bona gestió i estabilitat. Una quietud que ha conduït la ciutat a desaprofitar gran part del talent que tenim i que podríem tenir. Aquells que fa tres dècades que governen no seran prou ambiciosos per encarar els reptes del Granollers del futur. Es fa evident, doncs, que cal un canvi, un nou Granollers amb nous lideratges i noves maneres de fer.

I aquest nou Granollers no pot desaprofitar el seu talent, que nosaltres lliguem estretament amb l’educació. Aquesta no només incideix en infants i joves, sinó en tota la societat, en la mesura que acaba determinant el desenvolupament social i personal al llarg de la vida. Malgrat que la nostra ciutat sempre ha fet bandera del lema «Granollers, ciutat educadora», veiem com la segregació escolar encara és un problema molt rellevant a la ciutat. Combatre-la ha de ser prioritari i cal fer-ho de forma transversal i garantint l’atractivitat de tots els centres educatius, amb projectes singulars i també de ciutat.

L’horitzó de l’equitat educativa fa necessari garantir també un projecte educatiu al llarg de la vida, i a Granollers no tenim els deures fets pel que fa a les polítiques dirigides als més petits. Hem de comptar amb els nostres infants, perquè ells compten amb nosaltres. Calen noves escoles bressol municipals i incrementar substancialment les activitats dirigides als infants, generar un gran eix cultural, esportiu i educatiu, que relligui tots els equipaments amb fils conductors comuns i que serveixin per impulsar el talent dels més joves.

De la mateixa manera, també hem d’afrontar les desigualtats que es generen en el lleure educatiu i les activitats extraescolars. En aquest punt la solució la tenim molt clara: BEQUES, ajuts i suport real per garantir la diversitat i la participació en les activitats extraescolars.

Ja no ens podem excusar més en les limitades competències municipals en aquest àmbit i hem de començar a treballar de forma decidida per assegurar una educació de qualitat, durant tota la vida, i fer, de veritat, el «Granollers, ciutat educadora» que fa tants anys que es predica.

 

 
 
  
  

Governarem Granollers

 
Àlex Sastre i Prieto
Portaveu de Junts per Granollers
 

L’any 2023 ja està en marxa. Després de molts anys convulsos, inestables, incerts, a aquest 2023 li demanem una mica de calma i, si pot ser, un punt de previsibilitat, que ens convé a tots per poder tirar endavant els nostres respectius projectes vitals. Perquè hi ha gent que s’ho ha passat i s’ho està passant malament.

I el 2023 també és any d’eleccions municipals: el pròxim 28 de maig haurem de decidir col·lectivament el futur de Granollers. Venim d’on venim: 16 anys de majoria absoluta socialista amb en Josep Mayoral al capdavant. Un alcalde que va aconseguir vots de sensibilitats diferents, també d’aquells a qui podríem definir de tarannà “convergent”.

Però en Josep Mayoral ja no es presentarà a les eleccions, i això fa que alguns afirmem de forma convençuda que l’època de les majories absolutes s’acaba. Perquè és el més normal, un panorama polític on calguin acords i enteses que vagin més enllà d’un sol color polític. Especialment en ciutats de la mida de Granollers, amb societats complexes, diverses i plurals que també van més enllà d’aquest mateix color.

I aquí, al cap d’aquest carrer, hi som la gent de Junts per Granollers que hem demostrat, en el context d’aquests 4 anys, amb 4 regidors de 25, amb un govern en majoria absoluta, que som capaços d’arribar a acords, de llegir el moment, de posar-nos al servei de la ciutadania sortint de l’òptica partidista. I hi soc jo, si em permeteu, que he confrontat durant 8 anys el nostre projecte polític al d’un rival que ho tenia tot a favor i no m’he rendit, com va fer en el seu moment en Xavier Trias a Barcelona. I que després d’aquest temps de creixement personal i polític, de servei a la ciutat i a la seva gent, i també de servei al País, des del govern, com a director general de Joventut, em sento més fort que mai i preparat per governar la ciutat.

El maig de 2023 es presenta una oportunitat històrica perquè l’espai polític que representa Junts per Granollers tingui l’oportunitat de liderar de nou la ciutat després de 24 anys de no fer-ho. Per tots aquests motius, de forma convençuda ens posem a disposició de la ciutat perquè estic segur que governarem Granollers.

 
 
  
  

Una refundación para salir reforzados

Jorge Pavón Álvarez 
Portaveu Ciutadans Granollers
ciutadans@granollers.cat
Correu-e | Twitter | Facebook

En Ciudadanos pusimos en marcha, hace algunos meses, un proceso de refundación. Los malos resultados cosechados en las últimas citas electorales hicieron que la dirección del partido tomara la determinación de iniciar un proceso de escucha a los afiliados y simpatizantes de nuestro partido.

Un proceso de escucha que considero imprescindible para volver a motivar a un electorado deseoso de que un partido de centro y liberal vuelva a despertar interés, sobre todo para llevar a cabo las reformas tan necesarias que nuestro país necesita.

Es cierto que en Ciudadanos atravesamos un momento complicado, pero no es menos cierto que en donde hemos gobernado y seguimos a día de hoy haciéndolo, la mano de los liberales se nota y sobre todo los ciudadanos lo notan. Se ha hablado largo y tendido de los éxitos de la Comunidad de Madrid o de Andalucía, y es de justicia reconocer que esos grandes cambios llegaron con Ciudadanos dentro de sus gobiernos.

Pero evidentemente, en algo estamos fallando y por eso no hay mejor manera que abrir un proceso de escucha interna y de cambios. Se pueden cambiar muchas cosas en nuestro partido, pero lo que jamás cambiará será el espíritu inicial y los valores de Ciudadanos. La lucha implacable contra la corrupción, la bajada de impuestos, la defensa de la Constitución, el liberalismo progresista o la despolitización de la justicia y los medios de comunicación públicos son ejes que no están en discusión en nuestra formación política.

El pasado mes de enero llevamos a cabo un Congreso extraordinario, de donde ha salido una nueva dirección, nuevos colores corporativos y una nueva forma de comunicar. Es imprescindible que los ciudadanos nos sientan como un partido útil para cambiar la sociedad y lograr una igualdad real entre los españoles, vivan donde vivan y voten lo que voten.

Ciudadanos siempre levantará la mano y la voz ante las injusticias. Creemos firmemente en la defensa de la libertad individual de las personas, y es por ello que de la refundación que hemos acometido durante estos meses hemos salido más reforzados, unidos, con las ideas muy claras, y con muchas ganas de trabajar por y para las personas. 

 
 
  
  

Granollers: oportunitats de canvi

Arnau Peral
Voluntari de Granollers per la Independència-Primàries Catalunya
granollersxindependencia@granollers.cat / Twitter

Comencem un any amb ganes de reactivació en diferents aspectes. Necessitem una forta empenta cap a una menor inflació que ha arribat a màxims de 9,8 % el 2022; necessitem lleis que penalitzin amb fermesa els múltiples assassinats, agressions o violacions comeses a dones, on es tingui cura de la redacció d’aquestes, per assegurar la no-tergiversació dels textos. Saber escriure, en definitiva. Necessitem unes institucions, tant locals com arreu del territori, que donin una posició de privilegi al català respecte al castellà partint d’un evident desavantatge a escala global. Necessitem un accés a l’habitatge digne per a tothom. Però sobretot (i en l’àmbit municipal) necessitem un lideratge a la ciutat de Granollers.

Hem de dir adeu a aquest oasi granollerí de 18 anys, sense ànims de fer una segona temporada. Mai acaben sent el mateix, i, malauradament, sempre solen ser pitjors. Hi ha alternatives sòlides amb ganes d’aportar un aire fresc, plenes de coneixement, de competència, de sentit organitzatiu i amb voluntat ferma de plasmar els acords arribats a les sessions plenàries. Necessitem un any per canviar.

Hi ha ganes, sobretot entre la gent jove com jo, de veure discrepàncies polítiques reals on es necessitin acords per poder qüestionar les majories actuals. D’altra banda, la gent continuaria sense assabentar-se de temes realment rellevants que ocorren cada dia a la ciutat de Granollers. Molts no saben, i ens pregunten, per què encara no hi ha una universitat, una consistent formació professional relacionada amb la salut o un pla estratègic practicable i persistent en el temps d’ajudes a la gent gran. (Un apunt: quan dic universitat, em refereixo a UNA UNIVERSITAT).

Tenim oportunitats de batre els nous reptes que se’ns presenten aquest 2023 i que, segurament, es podran canviar o millorar si valorem cada decisió i acció que prenem com a ciutadans i la importància de la nostra participació. Hem de recuperar l’ambició, perdre la por i estar disposats a copsar els desafiaments actuals, com la manca de lideratge, que comporten que ciutats com Granollers, que haurien de ser líders en les seves respectives comarques, costi tant que ho siguin.