Els grups municipals opinen (setembre 2017)

Recollim els últims articles d'opinió publicats al butlletí municipal 'Granollers informa'

Arxiu de mesos anteriors 

 

 

 

Pressupostos participatius

Jordi Terrades i Santacreu
Portaveu del PSC 

PSC logo

Parlar de Granollers és necessàriament parlar dels ciutadans i les ciutadanes de Granollers. Una ciutat que la fem tots i és de tothom, la construïm dia a dia. A Granollers, hem anat bastint una ciutat per a les persones.

En els darrers anys Granollers ha viscut una important transformació, més serveis, més equipaments, s’han millorat els nostres carrers i places, s’han activat mecanismes per disminuir els efectes de la crisis econòmica com els plans de xoc socials o la congelació dels impostos municipals, en definitiva la nostra actuació de govern ha anat adreçada a la millora de la qualitat de vida dels ciutadans i les ciutadanes.

Aquesta transformació ha estat visible de nord a sud, de llevant a ponent, en tots i cadascun dels barris de la ciutat. Estem satisfets per haver liderat aquest procés. Però aquest actiu no és patrimoni del govern municipal; pertany a tots i totes les persones que vivim a Granollers. El nostre és un projecte col·lectiu, fet de la suma de les aportacions dels diferents sectors econòmics i socials.

Tots aquests programes no podrien tirar endavant, sense un pla de govern ni un pressupost municipal que l’impulsi.

La nostra responsabilitat, en tant que dipositaris i deutors de la confiança majoritària, és fer-ho possible. No hi renunciem.

Però amb aquesta visió compartida, volem també destinar una part del pressupost municipal d’inversions a posar en marxa propostes que qualsevol persona vulgui presentar per a la millora de Granollers, i que depenguin de l’ajuntament i responguin a l'interès general.

Reservarem 500.000 € perquè es puguin fer propostes i si, tècnicament són viables, posades a votació, per ser incorporades al pressupost.

Volem que la nostra ciutat avanci i aquest projecte hi contribuirà

 
  
  

El camp de futbol de Palou

Àlex Sastre
Portaveu del grup PDeCAT-Demòcrates

CiU logo

Després de nombrosos anuncis per part de l’equip de govern -amb un caràcter marcadament electoral- de la construcció d’un nou camp de futbol a Palou, que ha de substituir l’actual del carrer Girona, sembla que finalment les obres començaran aquest any. Aquest trasllat, que fa 10 anys que proposem des dels nostres programes electorals, finalment s’ha concretat sense la participació activa dels veïns de Palou. Més enllà de lamentar aquests fets, el que volem des del grup municipal del PDeCAT-Demòcrates és que el camp de futbol sigui una oportunitat per Palou, i no una molèstia.

Per aquest motiu hem demanat a l’equip de govern que es garanteixi, a través del Pla de mobilitat que s’està redactant, que el camp de futbol de Palou no suposarà una càrrega excessiva de vehicles als carrers més cèntrics de Palou, en concret el passeig fluvial, el carrer Francesc Fàbregas i el Camí Ral. Aquests són carrers de naturalesa rural o bé situats en zones d’esbarjo, i no estan preparats per assumir el volum de trànsit que pot suposar un equipament com un camp de futbol.

S’han d’impulsar les mesures necessàries per tal de desviar el trànsit de vehicles per vies més adequades i dirigir-los cap al pàrquing que s’està construint a la llera oest del riu Congost. Des de l’Ajuntament tenim les eines de mobilitat per restringir el pas de vehicles per vies que es volen preservar i redirigir-lo cap a carrers com el de Guglielmo Marconi, l’avinguda Sant Julià i la C-35, al mateix temps que es fa una aposta decidida per fomentar la mobilitat en bicicleta i s’incrementa la freqüència de pas del transport públic a Palou.

Només regulant la mobilitat, a través de tots els mecanismes que tenim com a Ajuntament, podrem garantir que aquest nou camp de futbol sigui una millora per a Palou i no pas un generador de problemes.
 
 
  
  

Renda garantida ciutadana, nou dret social

Chakir El Homrani
Regidor d'ERC-Acció Granollers

ERC-AG logo

 

Aquest mes de setembre entra en funcionament la renda garantida ciutadana (RGC) després que el Parlament aprovés el 12 de juliol, i per unanimitat, la llei que la regula.

Es tracta d'una prestació que substitueix la Renda Mínima d'Inserció, però que va molt més enllà d'aquesta i es constitueix com un dret social de tota la ciutadania a no haver de romandre a la pobresa. Per això té un objectiu molt clar: millorar les condicions de vida dels més desafavorits assegurant no només els mínims vitals per poder viure amb dignitat, sinó que a més els empodera i els acompanya per evitar l’exclusió social. La RGC té dues prestacions, una garantida i una complementària, vinculada al compromís de fer un Pla d’Inserció Laboral.

D'aquesta manera, la renda garantida ciutadana assegurarà, de forma gradual fins al seu total desplegament a l'abril de 2020, que cap persona tingui uns ingressos inferiors a l'índex de la renda de suficiència de Catalunya, que actualment es situa en els 664 € mensuals.

És, sense cap mena de dubte, el dret social més important aconseguit els últims anys, i compta amb un ampli consens polític i social. Però no podem obviar el fet que l’exclusió social comença per l’exclusió laboral, i que aquesta darrera no només ve determinada per l’expulsió del mercat laboral. La precarització provocada per les darreres reformes laborals ha acabat generant treballadors i treballadores pobres, persones que malgrat tenir una feina estan en risc d'exclusió social perquè amb el seu sou no poden fer front a totes les seves despeses bàsiques. I precisament per aquest motiu, la renda garantida preveu la complementarietat amb la renda de treball, que es començarà aplicant a les famílies monoparentals. I s’obre la porta a ampliar-ho en el futur.

Tres anys després de la presentació de la Iniciativa Legislativa Popular que va recollir més de 120.000 signatures, aquest mes, doncs, es fa efectiva una prestació que és molt més que una ajuda, és un dret que demostra un cop més que el nostre és un país que aposta per una societat on la igualtat d’oportunitats és cabdal. És una estructura d’estat sense ser estat.

 
 
  
  

Fin de ciclo

Grupo Municipal C's Granollers
Correu-e | Twitter | Facebook

C's logo

Todos sabemos que si nuestras ciudades y nuestra comunidad están empezando a salir adelante es porque hay muchos ciudadanos que luchan por hacer realidad sus proyectos, por prosperar y sacar adelante a sus familias, no por el actual Gobierno de la Generalitat que ha dimitido de sus responsabilidades y que sólo se preocupa por volver a repetir el 9N, una pantalla que, según ellos mismos, ya estaba pasada.
En este sentido, esperamos que el Ayuntamiento de Granollers no facilite sus instalaciones para la celebración de un referéndum que vulnera el Estatuto de Cataluña, la Constitución y no tiene ninguna base jurídica en el derecho internacional.
Ha llegado la hora de decirlo claro: nos merecemos un nuevo gobierno que genere confianza y que tienda la mano a todo el mundo para superar juntos estos años de incertidumbre.
Ya va siendo hora de que recuperemos el rumbo y “rememos todos juntos en la misma dirección”. Dejemos de despilfarrar tanto dinero, recursos y energía y acabemos con las escuelas en barracones. Centrémonos en mejorar las listas de espera de los hospitales, conseguir un sistema educativo trilingüe de calidad e incrementar las inversiones en infraestructuras e innovación y desarrollo.
Nosotros queremos que se pongan las urnas de verdad, democráticas, para acabar con el “monotema” y que los catalanes puedan elegir a una presidenta como Inés Arrimadas, que dé un paso a una nueva etapa; una presidenta que pueda unir a los catalanes y no dividirlos como hace Puigdemont y su socio Junqueras. Basta ya de amenazar a los funcionarios, presionar a nuestros cuerpos de seguridad, de confrontar a los ciudadanos.
Emprendamos de una vez las reformas que necesitamos, fomentemos la conciliación de los horarios y trabajemos por la igualdad de salarios entre hombres y mujeres, incentivemos a nuestros autónomos y emprendedores. Luchemos por crear puestos de trabajo dignos y duraderos. En definitiva, trabajemos, entre todos, para mejorar el presente y crear un futuro ilusionante y lleno de oportunidades. El futuro de nuestros hijos e hijas está en nuestras manos, ahora tenemos la oportunidad de construir una Cataluña mejor dentro de una España reformada y una Europa unida.
 
 
  
  

República des de baix

Assemblea de la Crida per Granollers - CUP
cridapergranollers.cat
crida-cup@ajuntament.granollers.cat

CUP logo

L’1 d’Octubre direm Sí a la República Catalana perquè és l’única manera de construir una vida digna pels treballadors i treballadores dels nostres barris i ciutats, persones d’orígens, idiomes i lluites diverses, gent que afrontem de manera ferma, solidària i democràtica els reptes, greuges i amenaces.

Volem la República Catalana perquè és l’única via per avançar cap a la justícia social i la democràcia real. Volem la independència perquè estem fins als nassos d'humiliacions per part de les institucions polítiques i judicials d'Espanya. Humiliacions i imposicions contràries als interessos de les classes populars, contràries als nostres drets i llibertats.

Votarem SÍ per impulsar i recuperar les polítiques de protecció social i els drets fonamentals que ens nega l’Estat. Volem fundar la República Catalana perquè la ruptura democràtica serà una palanca per impulsar el canvi que tant necessitemles classes populars del sud de la Mediterrània. Votarem que Sí per alliberar també familiars i amigues d’altres contrades.

Som el poble contra la casta i volem fer fora l'1 % que ens fa la vida impossible. Això no va de banderes: Votar SÍ és impugnar el règim del 78, la corrupció, l'oligarquia, el feixisme que no marxa i la monarquia borbònica. Hem d’acabar amb el model d'estat que ha enriquit Rato, Pujol, Bárcenas, Urdangarín, Bartomeu Muñoz i Macià Alavedra; el model fundat en el pacte entre oligarquia i partitocràcia. El model d'estat que ha permès l'espoli de les arques públiques i ha augmentat la nostra precarietat. Acabarem amb els indults, les dilacions judicials, els aforaments i els privilegis de classe política, alta burgesia, noblesa i clergat. L'1 d'Octubre tenim l'oportunitat de començar a fer-ho votant.

Des de la independència serà possible assolir una majoria amplia d'esquerres per transformar el nostre país a partir de la participació popular en el Procés Constituent i de la construcció des de baix de la República Catalana.

 
  
  

Recuerden que Granollers somos 16 barrios

José María Moya
Grup Municipal Popular
Correu-e | WhatsApp |
Twitter | Facebook

PP logo

 

Esta legislatura estamos viendo como todas las grandes reformas y grandes inversiones se concentran en apenas 1 km².

Años tras año estamos viendo, como muchos barrios sufren en silencio este desinterés por parte del equipo de gobierno de invertir en sus parques, plazas, calles, etc.

Tenemos muchísimos barrios que necesitan urgentemente hacer obras, hacer reformas desde hace muchísimos años.

No entendemos a que esperan.

TODOS LOS HABITANTES DE GRANOLLERS SE MERECEN POR IGUAL QUE SE LES MIMEN Y QUE CUIDEN DE SU ENTORNO.

Queremos un compromiso firme, de que se quiere mejorar la ciudad en global, que se quieren mejorar los 16 barrios. 

Tenemos barrios descuidados, con mobiliario urbano descuidado, parques infantiles descuidados,   aceras por arreglar, barreras arquitectónicas en la vía pública desde hace 30 años que no hay manera que se arreglen, etc.

Créanselo, UNA MEJOR GRANOLLERS ES POSIBLE, solo les pedimos que ya es hora de invertir en los barrios, creemos que la cuota de gasto en inversiones en el centro ya ha sido muy grande todos estos años y debemos arreglar los barrios de la periferia, que también son Granollers.

Recordarles que somos 16 barrios:

CAN MÒNIC, LLEDONER, HOSTAL, GRANOLLERS NORD, JOAN PRIM, PONENT, CONGOST, CAN GILI, INSTITUTS, FONT VERDA, CENTRE, SOTA CAMI RAL, SANT MIQUEL, TRES TORRES, CAN BASSA, PALOU

Les pedimos que se paseen más por todos los barrios y no sólo en fiestas y eventos.

Les pedimos que visiten, inspeccionen, revisen, examinen, vigilen, controlen, supervisen y auditen cómo tienen los barrios.

#SentimGranollers #SentimosGranollers