Els grups municipals opinen (març 2015)

Recollim els últims articles d'opinió publicats al butlletí municipal 'Granollers informa'

Creativitat, cohesió social i desenvolupament econòmic

Jordi Terrades i SantacreuPSC logo
Portaveu del PSC a l’Ajuntament de Granollers

Una nova ciutadania del coneixement, imprescindible per a una societat més plural en què la innovació i la creativitat són eines de desenvolupament econòmic i de transformació social.

No podem caure en l’autocomplaença que som a la millor ciutat.

És imprescindible seguir reflexionant i millorant la governança democràtica, perquè no en va la ciutat la fem entre tots i totes.

També sobre la convivència i cohesió social perquè es cabdal per seguir sent una ciutat acollidora, on la importància de la qualitat de l’espai públic és fonamental.

I la creativitat, perquè les transformacions de l’ànima de la ciutat, de la seva qualitat, de la capacitat d’innovació són essencials per identificar un espai propi en un món globalitzat.

El coneixement, perquè la formació és un factor de competitivitat.

La competitivitat, tenint present que malgrat la crisi mantenim una estructura econòmica forta i diversificada amb un gran pes del sector industrial. Els reptes són avui més que mai l’obertura de la ciutat i la internacionalització, eines com el desplegament de la fibra òptica, que ja arriba al 84% de les zones residencials i industrials imprescindibles.

Coresponsabilitat i confiança en la societat civil, i en les entitats socials i econòmiques, ha estat la base de treball d’aquests darrers anys i ho ha de seguir sent, així com el diàleg i el consens per avançar i construir. Cal avançar en la participació en la presa de decisions reformulant els òrgans existents, fent-los més àgils.

Reptes i oportunitats que ens han d’identificar molt més com a ciutat, per no quedar diluïts en altres debats.

I sense perdre de vista que la prioritat també serà invertir en un Granollers de qualitat en un horitzó de 10 anys, perquè la ciutat sigui més verda, amb més espais verds i àrees de vianants als barris, posant les prioritats en la mobilitat, en programes de rehabilitació d’habitatges, d’eficiència energètica i de transformació d’espais urbans.

Decidim Granollers, 4a part

Àlex Sastre i PrietoCiU logo
Regidor de CiU i candidat a l’Alcaldia
alexsastre.cat

El 4t eix del nostre projecte per a la ciutat consisteix a tornar a connectar Granollers al ritme del país. Catalunya viu un procés intensíssim. De transició nacional, però també amb elements revolucionaris per esquerdar l'statu quo que se'ns ha imposat des de la Transició. Un procés que genera complicitats majoritàries entre els catalans i les catalanes, i que té per objectiu que la gent visqui millor. I Granollers, diguem-ho clar, ha viscut institucionalment d'esquena a aquest procés. El govern socialista de la ciutat, amb l'alcalde al capdavant, ha executat de manera exemplar el caos ideològic que té el PSC.

En aquest sentit, una vegada els vaig dir que eren marxistes. Però de Groucho Marx, que deia que "aquests són els meus principis i si no els agrada, en tinc d'altres". Dir a cadascú allò que vol sentir, això no és fer política. En política s'ha de poder dir què es pensa sobre els temes essencials, encara que hi hagi el risc que a algú no li agradi, i no sempre pensar en clau electoral.

El 27 de setembre aquest país decidirà el seu futur polític. En aquest procés, els ajuntaments jugaran un paper essencial en la configuració de les estructures d'estat necessàries per assolir la llibertat, i és clau que una ciutat com Granollers torni a estar liderada per un govern sobiranista, sensible amb al procés que viu el país. El 9 de novembre, 17.704 granollerins i granollerines van votar. Cal un ajuntament que els faci costat en el seu dret a decidir. Granollers ha de tornar a bategar al ritme que ho fa Catalunya

PD: I si teniu propostes per a la ciutat, ens les podeu fer arribar a: alex@alexsastre.cato per Whatsapp al 722 647 095. Decidim Granollers!

Eleccions anticipades

Fermí Gutiérrez MartínezPP logo
Portaveu del Grup Municipal PPC Granollers

El president de la Generalitat de Catalunya, fruit de la manifestació de l'11 de setembre de 2012, va decidir convocar eleccions anticipades al Parlament de Catalunya al novembre d'aquell mateix any. Això va tenir un cost aproximat de 10 milions d'euros.

El  novembre de 2014, mogut pel furor independentista del poble català, al nostre entendre molt dubtós, es treu de la màniga un referèndum il·legal -el TC no el reconeix- la realització del qual ens suposa als catalans i catalanes haver de desembutxacar més de 8,9 milions d'euros.

I ara, què? Doncs després que votessin no arriba a una tercera part de la població catalana, el president entén  que aquest és un camí sense marxa enrere i decideix convocar unes eleccions anticipades al setembre de 2015. Aquest cop ha llençat la casa per la finestra: 25 milions d'euros de tots nosaltres destinats a uns comicis que no se sap ben bé per a què serveixen. Bé, sí, per distreure la gent dels veritables problemes que tenim.

Si sumem, són molts milions d'euros, massa. No seria millor pagar, per exemple, el deute que té amb les persones amb discapacitat, fruit de la mala gestió de la llei de dependència?

No sé si estem equivocats, però l'èxit del president en cadascuna de les convocatòries ha estat realment decebedor; en la primera  va perdre 12 escons al Parlament, la segona crida a les urnes va deixar palès que la majoria de catalans tenim d'altres coses en què pensar..., i doncs? Quin es pensa que serà el resultat de les anticipades d'aquest any?

Si ni això ha sabut veure, com pot pensar que hi confiarem per treballar pel desenvolupament de Catalunya?

Sisplau, senyor president, no decideixi en funció del seu interès partidista com i quan s'han de gastar els diners dels contribuents, i pensi més en els problemes dels ciutadans.

Pla de rescat social

Josep Casasnovas VaqueroICV EUiA logo
Portaveu del Grup Municipal d'ICV-EUiA

ICV-EUiA hem presentat un Pla de rescat social, centrat en 10 compromisos clars i ferms, que defensarem al carrer i a les institucions.

Aquest 2015, viurem processos electorals a Granollers, a Catalunya i a Espanya, i tots ells seran decisius per canviar el sistema econòmic actual, que empobreix cada dia més els treballadors i les treballadores, mentre una elit de poderosos s’enriqueix a costa de la desigualtat i el patiment.

A aquests processos, ens hi presentarem amb moltes propostes i idees, sempre a l' entorn d'aquests 10 eixos principals per fer front a l’emergència social que vivim:

1.- Crear nova ocupació amb una nova economia social i verda.

2.- Impulsar una llei per promoure un treball digne.

3.- Aprovar una renda garantida de ciutadania per acabar amb l’exclusió social.

4.- Cap persona sense alimentació i subministraments bàsics: aigua, electricitat, gas.

5.- Garantir habitatge per a tothom. Pel dret a una segona oportunitat.

6.- Promoure una educació pública de qualitat per a l’equitat.

7.- Preservar i enfortir el sistema públic de salut.

8.- Enfortir el sistema públic de pensions.

9.- Pel dret a l’autonomia personal i l’atenció a la dependència.

10.- Incorporar a totes les polítiques l’objectiu de la plena igualtat de dones i homes.

La gent d’ICV-EUiA sempre hem estat al costat de les reivindicacions socials i laborals, contra les retallades i privatitzacions, contra els desnonaments i la pobresa energètica, proposant alternatives i exigint un sistema progressiu més equitatiu.

Ara, és l’hora de portar aquestes reivindicacions a les urnes i de construir des dels ajuntaments un país mes just, i des del país, uns pobles més dignes.

Més justícia social al #NouGranollers

Pep Mur i PlanasERC-AG logo
Portaveu d'Acció Granollers (ERC, RCat, Gi i JERC)

Els independentistes d’esquerres som sobiranistes precisament perquè pretenem fer honor a la paraula amb què vestim la nostra causa: la sobirania que perseguim ens interessa en tant que alliberadora de la nació cultural i lingüística menystinguda i negada durant segles, per descomptat, però sobretot perquè anhelem garantir l’emancipació de tots i cadascun dels nostres conciutadans.

Si som sobiranistes és perquè volem que les nostres institucions, les del nou país que veurem néixer ben aviat i les del nou Granollers per al qual treballem, siguin veritables garants dels drets i la dignitat de les persones, com a individus i com a part dels col·lectius de què formin part. Des d’ERC-Acció Granollers creiem que la manera més honesta d’apostar per esdevenir un poble lliure és apostant perquè les persones que en formen part també ho siguin i, per tant, cal vetllar sense matisos perquè qui primer conquereixi la llibertat sigui la ciutadania.

És per això que creiem que els pobles i les ciutats (i els barris) del país han de poder abastar les màximes quotes de decisió plausibles sobre els assumptes de què s’ocupen les institucions públiques, ja que, de fet, el municipi és el primer aparador comunitari que prenem com a referent i l'encarregat de la gestió administrativa més immediata i quotidiana de la nostra vida en comunitat.

Justament per això, volem rebre la confiança dels granollerins i granollerines, per fer de la nostra ciutat punta de llança i escenari primer de la justícia social de la Catalunya lliure, per poder garantir des de la plaça de la Porxada que tots els ciutadans, de quasevol barri, trobin a l’Ajuntament de la vila una administració honrada i efectiva que tingui cura exclusivament dels interessos de la gent en general, i d’aquells que actualment ho estan passant més malament, en particular.

Perquè si és més necessari que mai lloar els qui aspiren a vèncer la vella política cal, indispensablement, capgirar el model hegemònic que l’autoanomenada esquerra ancorada en vicis d’altres temps encara avui representa.

Una glopada d’aire fresc bufa vents de República!