Els grups municipals opinen (gener 2016)

Recollim els últims articles d'opinió publicats al butlletí municipal 'Granollers informa'

Diners per a polítiques socials i per al teixit econòmic

Jordi Terrades i SantacreuPSC logo
Portaveu del PSC

L’Ajuntament de Granollers, a instàncies del grup socialista, ha aprovat els pressupostos de l’Ajuntament per al proper any 2016, recollint iniciatives d’altres grups municipals.

Aquests, però, són uns pressupostos que tenen a veure amb el Programa d’Actuació Municipal del govern de l’alcalde Mayoral, i que es vesteixen del compromís electoral de les darreres eleccions municipals amb els granollerins i les granollerines.

Un programa que es desenvoluparà fins al 2019, i que ara es comença a concretar. Quatre eixos per explicar el 2016. Un pressupost que, en comparació al del darrer any, té un petit increment del 2,6% en ingressos i despeses, això sí, sense incrementar els impostos i les taxes municipals.

Un primer objectiu: seguir incrementant els recursos destinats a les polítiques socials per acompanyar, en una perspectiva de justícia social, a les persones amb una situació de vulnerabilitat social o residencial (programes de beques, programes per a la gent gran, programes per a la infància, programes de salut comunitària, programes de contingència per a subministraments bàsics), tot plegat amb un creixement de quasi un 6 %, que representa un 10 % de la despesa total.

Segon, volem mantenir i captar per a la ciutat talent, emprenedors i empreses. L’ocupació és fonamental per als socialistes. Potenciarem Roca Umbert per a la promoció d’un districte tecnològic i digital. Can Muntanyola, per seguir impulsant l’emprenedoria i les sinergies empresarials. Pla del Circuit, per a l’especialització i competitivitat territorial del motorsport, desenvolupant també l’Espai Motor Catalunya, lligat a la formació.

Treballant per uns espais de qualitat a la ciutat, amb un total de 6,3 milions € per a inversions.

I fent del pla de la societat del coneixement una eina per fer més fàcil la vida a la gent, impulsant també un ajuntament més transparent, amb noves formes de governança i utilitzant les noves eines digitals per ser més eficients i estalviadors.

Pressupost 2016

CiU logo
Grup Municipal de Convergència i Demòcrates

Ha arribat el darrer Ple de l’any, aquell on aprovem el pressupost municipal per a l’any vinent. El nostre grup, amb vocació constructiva, ha presentat una sèrie de propostes d’inversió, que han estat presentades a l’equip de govern per tal de ser incorporades al document definitiu, i que s’agrupen en 3 àmbits:

- Manteniment de la ciutat

 • Rehabilitació de pisos buits per destinar-los a lloguer social durant un període determinat.
 • Línia d’ajuts per a la rehabilitació de façanes i millora de l’eficiència energètica d’edificis.
 • Increment de la partida de neteja de la ciutat.
 • Pla de millora de l’enllumenat

- Promoció de l’activitat econòmica

 • Subvenció del 50% de la quota d’autònoms durant els primers 6 mesos d’activitat.
 • Subvenció de la quota de la seguretat social durant 6 mesos per a la contractació de majors de 40 anys i/o aturats de llarga duració.
 • Subvenció per a la presència d’empreses granollerines en fires internacionals.

- Millora estratègica de l’espai públic

 • Reforma de la plaça Barangé a través d’un procés de participació ciutadana
 • Peatonalització i adequació dels carrers Ricomà, Príncep de Viana, Barcelona.
 • Construcció d’una passera de vianants al passeig de la Muntanya per connectar les dues voreres de la via del tren.
 • Construcció d’una rotonda a la cruïlla dels carrers Girona i Francesc Ribas.
 • Adequació i reforma del carrer Marià Sans.
 • Reforma de la plaça Lledoner i els seus entorns.

Us desitgem un feliç any 2016!

Sis mesos i res de nou!

Núria Maynou i HernándezERC-AG logo
Regidora del Grup Municipal ERC - Acció Granollers

Han passat més de 6 mesos des que es va constituir el nou govern local, prou temps per avançar i tirar endavant noves iniciatives o, com a mínim, per plantejar i programar l'acció de govern de cara a la nova legislatura. Malauradament, això encara no s’ha fet.

L’equip de govern actual, si bé ha canviat algunes cares, no ha modificat plantejaments ni maneres d’actuar respecte al que fins ara ha anat fent. Així, aquests primers mesos de mandat l’equip de govern s’ha  limitat a aprovar aspectes purament administratius o expedients ja iniciats  i pràcticament enllestits - de la legislatura anterior. Aquesta dinàmica contrasta amb la del final de la legislatura passada quan, a uns mesos vista de les eleccions municipals, els socialistes es va afanyar a inaugurar múltiples obres i a aprovar una sèrie de plans i expedients per fer lluir la seva gestió.

Ens preocupa especialment  la poca eficiència mostrada per fer front a problemes cabdals com la pobresa energètica o les multes als pisos buits propietat de bancs i immobiliàries. I no podem evitar preguntar-nos, amb l'evident pèrdua de suport en els darreres eleccions, si l’equip de govern està realment preocupat perquè Granollers sigui una ciutat socialment justa.

D'altra banda, hem pogut constatar com es repeteix la mala praxis a la qual ens té acostumats el govern municipal: poc marge de temps per treballar el temes, manca de resposta a algunes de les peticions d’informació, i manca de diàleg real amb l'oposició i amb societat civil. Sis mesos, doncs, i res de nou.

Per tot això, el 2016 serà un any ple de reptes. Al 2015 es van esgotar fins a sis plans municipals que tenim pendents d’avaluar i renovar, com ara el Pla de Mobilitat o el de Cooperació. I no podem obviar altres temes pendents i cabdals, com ara la constitució del Consell de Ciutat, la redacció i aprovació del Reglament de Participació, o la modificació del Reglament Orgànic Municipal. Aspectes que han d’obrir el consistori a la ciutadania, si hi ha una veritable voluntat del govern local.

Des del grup municipal d'ERC-Acció Granollers demanem per a aquest nou any que l'alcalde Mayoral acompleixi clarament la seva voluntat de governar amb acord i diàleg amb altres grups. Nosaltres, com sempre, seguirem el treball constant pels grans reptes de ciutat.

Comienza una nueva etapa

C's logoEnric Meseguer
Portavoz del Grupo Municipal Ciudadanos de Granollers

Tras este 20D se abre una nueva e incierta pero también esperanzadora etapa en la vida política española. Nuestra democracia se verá rejuvenecida con el pluralismo político de nuestro Congreso de los Diputados, lo que esperamos culmine en una reforma importante de nuestra Constitución.

Por lo que respecta a C´s, nuestras expectativas e ilusión no corresponden a los resultados logrados… Pero, nos sentimos muy orgullosos de haber irrumpido en el panorama político nacional con cuarenta diputados y de ser el primer partido político catalán en llevar su proyecto a toda España. Estamos agradecidos a nuestros tres millones y medio de votantes por su confianza. Nuestra, su voz, ahora se oirá también en el corazón de nuestra democracia. Tendremos un papel relevante y la oportunidad de dar a conocer mejor nuestra labor y proyectos a la totalidad de españoles.

S'ha acomplert el somni de convertir C´s en un actor important de la política nacional. No ens conformem, seguirem treballant dur i creiem fermament que Albert Rivera serà algun dia president del Govern.

Començarem la nostra labor proposant una reforma del sistema electoral, per implementar-ne un de més just i equitatiu, que deixi de beneficiar els vells partits i els nacionalistes. Impulsarem una sèrie de mesures que considerem vitals: un pla nacional per l'educació universal i de qualitat, acabar amb les retallades en sanitat i dependència, igualar la baixa per maternitat i paternitat, prohibir els indults per als corruptes, suprimir els aforaments, reformar el sistema laboral, apostar pels autònoms, limitar les portes giratòries, baixar les taxes universitàries, fomentar el transport públic, evitar la fugida de joves talents, despolititzar la justícia i, per descomptat, seduir Catalunya amb un nou projecte polític més actual i plural. Units som i serem més forts.

El centre polític ha arribat, ara hem de consolidar-lo perquè posteriorment torni a créixer.

Comienza una nueva etapa. Muchas gracias por vuestro apoyo. 

Propostes contra el canvi climàtic

CUP logoAssemblea de la Crida per Granollers - CUP
cridapergranollers.cat
crida-cup@ajuntament.granollers.cat

És imprescindible un major compromís dels municipis en la lluita contra el canvi climàtic. La contaminació ambiental és un dels principals riscos que afronten els ecosistemes, la humanitat i, especialment, ciutats com Granollers que superen els nivells de contaminació establerts per la Directiva Europea sobre qualitat de l’aire. Segons el Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental, reduir l'exposició de PM10 als valors recomanats per l'Organització Mundial de la Salut (la meitat que els permesos per la Directiva Europea) evitaria anualment a Catalunya 3.500 morts prematures, 1.800 hospitalitzacions cardiorespiratòries, 5.100 casos de bronquitis crònica en adults, 31.100 de bronquitis agudes en nens i més de 54.000 crisis d'asma. A conseqüència de la contaminació ambiental, fruit dels gasos hivernacle, les temperatures globals han augmentat provocant un creixement de fenòmens meteorològics devastadors, sequeres, tempestes, ventades, inundacions.... Seguint la màxima de pensa globalment actua localment, amb l'objectiu d'anar més enllà de mesures d'eficiència i estalvi energètic, hem proposat un conjunt d'accions concretes a impulsar des de la ciutat. Entre les propostes, suggerimredactar i aprovar demanera participativa un pla local contra el canviclimàtic. Per tal de reduir el trànsit de vehicles demanem reclamar la gratuïtat dels peatges de la C33 i l'AP7al seu pas per Granollers, així com la creació d'una Taula de la bicicleta per tal d'incorporar solucions en l'actualització del Pla de Mobilitat. Considerem imprescindible reduir la generació de residus i augmentar-ne la recollida selectiva. Cal impulsar també, en previsió de les variacions brusques del règim de pluges, mesures de prevenció comadaptar el mapa de riscos de les zones inundables, elaborar un pla d’acció enfront de les inundacions i un programa de lluita contra la sequera. També plantegem impulsar una major protecció dels boscos de Granollers i que s'ampliï les zones arbrades, tenint sempre present la vulnerabilitat enfront de la pressió urbanística i la inundabilitat.

Trabajar y hacer crecer Granollers en 2016

José María MoyaPP logo
Portaveu del Grup Municipal Popular
Correu-e | WhatsApp | Twitter | Facebook

AGRADECIMIENTOS

Primero de todo, queremos agradecer a las 3.188 personas que con su voto han confiado en el Partido Popular en estas elecciones generales 2015.

 

PRESUPUESTOS 2016

El grupo municipal del PP ha planteado 5 grandes propuestas para que sean contempladas en los presupuestos 2016 y que supongan grandes mejoras en los 16 barrios de la ciudad para mejorar su calidad de vida y en definitiva conseguir una mejor ciudad.

Hemos propuesto la instalación de parques biosaludables en los 16 barrios, para fomentar el deporte y ejercicio físico, promoción y protección de la salud de las personas mayores y el resto de ciudadanos.

Se ha propuesto la instalación de parques infantiles adaptados, puesto que a día de hoy no tenemos ninguno en la ciudad y creemos que nuestros niños con discapacidad también tienen el derecho a tener una infancia en igualdad de oportunidades, inclusiva y sin barreras. 

Se ha propuesto un plan de acción y proyecto de ejecución de una inversión definitiva de  desarrollo de un carril bici en la ciudad, por el beneficio colectivo que supone para todos y para la sostenibilidad del medio ambiente.

Hemos propuesto la instalación de paneles informativos distribuidos en los 16 barrios del municipio, para facilitar la máxima información y difusión posible de todo lo que se hace en el municipio. Creemos que todos los ciudadanos deben saber qué pasa en su ciudad.

Y, finalmente, se ha propuesto la creación de un centro de día, que permita mejorar o mantener el grado de autonomía de las personas mayores ayudándolas a disfrutar de su tiempo libre y dar apoyo a sus familias y cuidadores.

 

Aprovechamos para desearles FELICES FIESTAS y FELIZ AÑO NUEVO 2016. 

#SentimGranollers  #SentimosGranollers