Els grups municipals opinen (novembre 2015)

Recollim els últims articles d'opinió publicats al butlletí municipal 'Granollers informa'

Una administració propera i al servei de la ciutadania

Jordi Terrades i SantacreuPSC logo
Portaveu del PSC

És temps també d’una nova modernització de l’administració de l’ajuntament, que tingui com a prioritat la millora permanent de la gestió municipal i una ràpida resposta a les demandes dels ciutadans i ciutadanes.

Ens calen noves fórmules d’organització i nous instruments de gestió que ens permetin acostar-nos més als ciutadans i ens ajudin a millorar l’eficiència de l’administració, alleugerint els processos i, d’aquesta manera, estalviar temps i recursos.

La planificació estratègica del recursos disponibles i les noves tecnologies de la comunicació i la informació estan definint nous temps i nous reptes, també a l’ajuntament, cada vegada es fa més necessària una gestió més acurada dels serveis, alhora que una resposta més eficient i ràpida de les demandes i tràmits. Hem de fer que les tecnologies de la informació i la comunicació siguin el principal mitjà de comunicació entre l’ajuntament i els granollerins i granollerines.

Ara bé, cal precisar que la tecnologia no és només que un nou instrument que ens ha de servir per seguir millorant la ciutat i l’entorn en el qual vivim.

Dit d’altra forma, la ciutat serà intel·ligent i sostenible si és capaç de fer coexistir el progrés econòmic amb la millora quotidiana dels ciutadans. Per tant, el repte és desplegar una gestió que tingui com a objectiu estratègic els problemes de les persones.

Amb la crisi, les desigualtats no han deixat de créixer, en primer lloc socials, la fractura és més que evident. Però també és clar que estem vivim un canvi d’època molt condicionat per l’anomenada “revolució tecnològica”, que podria provocar també una fractura digital a la nostra societat, si no ho fem accessible al conjunt dels ciutadans.

Treballarem per poder fer també de Granollers una ciutat oberta al futur i a les noves tecnologies, que faciliti la implantació de noves activitats econòmiques i ens ajudi a fer un salt en l’eficàcia i la qualitat de la prestació de serveis als ciutadans.

A Granollers paguem massa

Àlex Sastre i PrietoCiU logo
Portaveu de Convergència

Aquest mes d’octubre hem tingut, al Ple de l’Ajuntament, el debat sobre les ordenances fiscals. Per a què ens entenguem, aquell conjunt de taxes, impostos i preus públics relacionats amb l’Ajuntament.

Durant la passada campanya municipal vam insistir molt en el fet que Granollers és una ciutat amb una fiscalitat força elevada, i un dels principals projectes era alleujar aquest excés. Tot i no sortir guanyadors d’aquelles eleccions, ens mantenim ferms en aquesta idea. Per descarregar totes aquelles famílies que en aquesta situació de crisi ho estan passant malament, però també els petits i mitjans negocis i per incentivar l’activitat econòmica. Preus com els de l’IBI (Impost de Béns Immobles, sobre els pisos i cases), les zones blaves, les terrasses de bars i restaurants, o les llicències d’activitats econòmiques, seguim pensant que són massa alts.

Per aquest motiu, en aquest Ple hem presentat un seguit de propostes. Aquestes en són algunes:

- Com que han augmentat els valors cadastrals (valors dels immobles) i es recaptarà més IBI, destinar l’increment a bonificar les famílies amb més dificultats per fer-hi front, com per exemple aquelles que tenen membres a l’atur.

- Bonificar el 95 % de l’IBI de les famílies afectades per un procediment hipotecari.

- Gratuïtat de la zona blava els dissabtes i que s’iniciï el pagament a les 9 h, i no a les 8 h.

- Reducció del 10 % al preu de les terrasses.

- Bonificació d’un 50 % de l’Impost d’Obres quan es pretén obrir una activitat comercial.

Probablement no seran acceptades, però el nostre compromís amb allò proposat als ciutadans seguirà intacte. I per cert, el desembre tindrà lloc el ple dels pressupostos. Com que volem que siguin participatius, us demanem que ens feu arribar les propostes d’inversió al vostre barri, carrer... al correu alex@alexsastre.cat o a través de les xarxes socials.

Impostos més socials

Pep Mur i PlanasERC-AG logo
Portaveu del Grup Municipal d'ERC - Acció Granollers
www.pepmur.cat

Ara fa un tot just any, l’equip de govern va anunciar que al 2015 destinaria 100.000 euros per subvencionar l’IBI a les famílies amb pocs recursos econòmics. Una proposta que va ser ben rebuda pel nostre grup municipal, ja que feia molts anys que reclamem unes ordenances fiscals més socials. En aquest sentit, ERC-AG va demanar, ja al 2011, l’aplicació de subvencions per al pagament d’impostos en aquells casos en què la Llei reguladora de les hisendes locals no permet fer bonificacions en funció dels ingressos, i la subvenció de l’IBI era la més evident, donat que és un dels impostos que més esforç requereix.

Han hagut de passar tres anys, però finalment a finals de 2014 el grup socialista va tirar endavant la proposta. I és ara, un any després de la seva aprovació, que les famílies amb pocs recursos podran demanar una subvenció del 50 % del seu rebut de l’IBI. No podem deixar d’explicar que al març de 2015 el nostre grup va fer arribar les seves propostes a l’equip de govern, però no vam rebre cap resposta al respecte. Però al igual que passa amb els plans d’ocupació, malgrat que és el Ple –grups municipals de l’oposició inclosos– qui aprova aquest tipus d’ajudes, és l’equip de govern qui acaba dissenyant les condicions per accedir-hi, sense tenir en compte les propostes de la resta de grups.

Entre les nostres propostes, hi havia la de subvencionar amb el 100 % de l’import de l’IBI les unitats de convivència amb ingressos inferiors a 426 € mensuals, o el 50 % en el cas de famílies monoparentals amb uns ingressos bruts inferiors a 18.000 € anuals. També demanàvem subvencionar amb el 50 % de l’import de l’IBI als propietaris de pisos desocupats que els cedissin a la borsa d’habitatge social per ser llogats. De les set propostes que vam fer, cap ha estat acceptada.

Les administracions locals tenim l’obligació de buscar camins per poder ajudar les persones que en aquests moments tenen dificultats per tirar endavant i, per tant, en aquest sentit considerem com a positiva aquesta iniciativa. Però, de la mateixa manera, volem demanar al PSC que sigui més eficient en la resolució dels problemes de la ciutadania.

Fum, només això

C's logoGrup Municipal Ciutadans de Granollers
ciutadans@ajuntament.granollers.cat

“62 diputados más otros 10, serían mayoría absoluta”. “Nosotros tenemos mayor número de votos”. “Ellos no cuentan”. “Sí que cuentan”. “Pero nosotros tenemos más diputados por lo que hemos ganado”. “1.619.658 votos son un 39,55%”. “Nosotros hemos triplicado en número de escaños”. “Si sumas 1.619.658 a 336.093 votos, ya no es lo mismo”. “No es justo que cuentes esos votos…”

 

Si aún le estás dando vueltas a estas cifras, es que no lo has entendido.

 

¿¿…..??

 

La realitat és que no ha guanyat ningú. Hem perdut tots.

 

Les xifres a les quals hauríem d’estar donant voltes són unes altres… Et proposem algunes: índex d’atur, retallades en sanitat, cost del 9N, retallades en educació, inversió en ambaixades i política exterior, comissions il·lícites, diners guardats en comptes suïssos.

 

.....

 

Això és el realment important, la resta és només una cortina de fum.

 

Aturem els tancaments i les deslocalitzacions

CUP logoAssemblea de la Crida per Granollers - CUP
granollers.cup.cat
crida-cup@ajuntament.granollers.cat

L’anunci de Valeo, que amenaça amb acomiadar 257 persones, i la comunicació de tancament d’Autoliv-Granollers, on treballen 290 persones, ha posat en alerta tota la comarca. Les treballadores i treballadors de Valeo a Martorelles es mantenen unides i en vaga per exigir a la multinacional que reconsideri el tancament i trasllat de la producció a Saragossa i que compleixi amb el compromís de mantenir els llocs de treball al Vallès. La solidaritat entre la plantilla, així com el suport econòmic de particulars i entitats a la caixa de resistència, han fet possible aquest exemple de lluita i dignitat, i acumular forces per encarar les negociacions.

Els governs haurien i podrien adoptar mesures concretes per protegir a treballadores i treballadors, establint mecanismes de participació que donin major control sobre l’empresa al personal assalariat. En defensa del treball industrial és urgent la derogació de les successives reformes laborals, aprovades per PSOE i PP, amb el suport de CiU, que faciliten els acomiadaments i la mobilitat. La futura legislació catalana hauria d’incorporar mesures com la prohibició expressa del tancament i deslocalització de centres rendibles, o l’establiment d’impostos que gravin els danys mediambientals del transport. Mentrestant les institucions públiques haurien d’inspeccionar i auditar les empreses que ens castiguen amb deslocalitzacions i exigir el reemborsament total de les ajudes públiques rebudes. Davant dels reptes de la globalització econòmica, només adoptant a nivell local mesures que exigeixin major democràcia econòmica a l’empresa farem possible un model empresarial més estable i just que garanteixi un major grau de benestar social. La construcció del nou estat independent obre una oportunitat única a les classes populars d’aquest país per participar de forma activa i coordinada, al costat de les esquerres, dels moviments socials i dels sindicats, en el procés constituent que definirà les bases legals i els principis rectors de la futura política social i econòmica.

Democracia de baja intensidad

José María MoyaPP logo
Portaveu del Grup Municipal Popular
Correu-e | WhatsApp | Twitter | Facebook

Desde el Partido Popular de Granollers, queremos manifestar nuestro más absoluto respeto a la justicia, y por tanto al estado de derecho, y a la separación de poderes que emana de la democracia, y aunque debiera ser algo obvio esta posición y actitud por nuestra parte, viendo lo que ocurre últimamente en las puertas de los juzgados, cobra todo el sentido elevar a categoría la anécdota, nos parece absolutamente inadmisible como desde el gobierno de la Generalitat con casi todos sus miembros a la cabeza (alguna baja hubo por indisposición) se manifiestan intentando presionar al Tribunal Superior de Cataluña hasta sus mismas puertas, no tienen otra cosa que hacer que acompañar a una serie de imputados por haber cometido unos presuntos delitos. En Cataluña se deben haber acabado los problemas, ¿los hospitales ya no tienen listas de espera?, ¿el desempleo es residual?, ¿las farmacias han cobrado? Etc. La acción de gobierno debe fluir por ella sola, debe estar en modo piloto automático.

No solo el ejecutivo y parte del legislativo catalán dedican las mañanas acompañar a los presuntos de turno, que ahora también una buena parte de alcaldes catalanes se suman al paseo matutino, estos eso si provistos de sus varas de mando municipal, unas varas que bien podrían blandir para conducir al rebaño obcecado hacía el totalitarismo.

Hay quienes van más allá aún, llamando temerariamente a la desobediencia civil, imbuidos en un exacerbado sentimiento que les nubla el raciocinio que en algún momento se le supuso que tenían. Deseamos que por el bien común se empiece a trabajar por los ciudadanos y se respete el estado de derecho y la democracia para que no perdamos la seguridad jurídica.

#SentimGranollers

#SentimosGranollers