Els grups municipals opinen (desembre 2017)

Recollim els últims articles d'opinió publicats al butlletí municipal 'Granollers informa'

Arxiu de mesos anteriors 

 

 

 

Acord i canvi

Jordi Terrades i Santacreu
Portaveu del PSC 

PSC logo

Les conseqüències de la crisi econòmica, el procés independentista i l’evidència de la corrupció política han deixat el país sacsejat i presa del malestar, davant el risc d’una gran degradació econòmica, social i política.

Hem viscut massa anys en un laberint de falses expectatives que no han portat enlloc i que ha justificat que tant el govern de la Generalitat com el govern d’Espanya incomplissin les seves obligacions envers Catalunya, i cap a tots nosaltres com a ciutadans i ciutadanes.

Cal sortir del laberint, girar full i obrir una nova etapa. Una nova etapa que abordi amb valentia els problemes i els dèficits de Catalunya i aporti l’esperança de temps millors construïts entre tots. Temps d’acord i de canvi. Acord i canvi per garantir alhora creixement i redistribució en la sortida de la crisi I revertir les velles i noves desigualtats.

Acord i canvi per evitar la divisió i la fractura emocional dels catalans i les catalanes i reconstruir la plena convivència entre ciutadans i ciutadanes que es respecten i col·laboren. Acord i canvi per regenerar la nostra democràcia i tornar el crèdit a les nostres institucions polítiques, amb la restitució i l’ampliació de l’autogovern de Catalunya al capdavant.

El 21 de desembre hi ha eleccions al Parlament de Catalunya, d’on ha de sortir un nou govern i, per als socialistes, hauria d’impulsar la dinamització de l’economia en un marc de treball amb drets i en un territori sostenible, potenciant la innovació i l’economia 4.0, la transició energètica i l’economia verda, impulsant una reforma fiscal i donant suport als sectors productius.

Un govern que recuperi els recursos que es van retallar als serveis públics essencials i que es fixi, com un dels valors principals, treballar per la igualtat d’oportunitats i la cohesió social, és a  dir, procurar que totes les persones que viuen a Catalunya puguin tenir cobertes les seves necessitats bàsiques i, alhora, desenvolupar al màxim totes les seves capacitats. Assoliment de valors compartits, convivència lingüística, habitatge assequible i serveis públics universals de qualitat, accés a la cultura i a tots els recursos de formació i igualtat home-dona.

Enfortir la nostra democràcia, mitjançant la integritat i l’ètica pública, la reforma electoral, una justícia eficient, seguretat preventiva i un municipalisme transformador.

I abordar la crisi de relació entre Catalunya i Espanya proposant la solució federal: un gran acord entre catalans i entre els catalans i la resta d’espanyols per reformar la Constitució espanyola i convertir Espanya en un estat federal plurinacional.

 
  
  

Junts per Catalunya

Àlex Sastre
Portaveu del grup PDeCAT-Demòcrates

CiU logo

El passat 16 de novembre, a petició del PDeCAT-Demòcrates, ERC i la CUP, fèiem un ple extraordinari per condemnar l’empresonament del legítim govern de la Generalitat i demanar-ne el seu alliberament. Un ple que no pensàvem que haguéssim de celebrar mai per denunciar una situació de repressió inadmissible que no podem normalitzar.
El proper dia 21D, a través d’unes eleccions il·legítimes convocades pel PP amb el suport de C’s i PSC-PSOE, tenim l’oportunitat de començar a revertir aquesta situació: exigir l’immediat alliberament dels presos polítics, restituïr el legítim Govern de Catalunya cessat i recuperar les institucions intervingudes per l’article 155, i seguir implementant la República. Per fer això, però, la victòria a les urnes ha de ser clara i contundent.
Per aconseguir aquesta victòria rotunda, una molt bona recepta era la unitat de les forces sobiranistes. No ha pogut ser, per tant ha calgut articular una fórmula guanyadora a l’entorn del President Puigdemont. Una llista cívica i transversal que té com a plataforma electoral el Partit Demòcrata, i que compta amb els consellers Jordi Turull, Josep Rull, Clara Ponsatí, Quim Forn, Lluís Puig o el fins ara president de l’Assemblea, Jordi Sànchez, entre d’altres.
Som conscients que en les darreres setmanes hi ha hagut moments molt durs. Moments de desil·lusió. Però hem de tornar allà on som més forts: a les urnes. Allà és on podem tornar a encaminar les nostres legítimes aspiracions democràtiques. El proper 21 de desembre, tornarem a votar i tornarem a guanyar!
 
 
  
  

Tornem a omplir les urnes!

Pep Mur i Planas
Regidor d'ERC-Acció Granollers
pep@pepmur.cat

ERC-AG logo

 

A Granollers, com a la resta del país, l'1 d'octubre centenars de persones van fer possible allò que des de l'Estat Espanyol ens van voler impedir per tots els mitjans possibles, fins i tot el de la força. L'1 d'octubre, Granollers va obrir 18 col·legis electorals i es van constituir 49 meses que van recollir els vots de més de vint mil persones.

Una gran fita col·lectiva que va ser possible gràcies a la força i determinació dels nostres conciutadans i conciutadanes. Els qui van organitzar i coordinar el procés electoral, els qui van protegir els col·legis i les urnes, els i les membres de les meses i representants de l'administració, els qui van anar a votar malgrat la por... A tots i totes ens movia la il·lusió, l'esperança i el convenciment que la democràcia està per damunt dels estats.  

Han passat dos mesos d’ençà, i la repressió de l'Estat espanyol i d’aquells que li han fet suport és absoluta i no té límits. Ens ho han demostrat dia rere dia: els drets i les llibertats que ens emparen han estat vulnerats reiteradament i amb impunitat. 

Vam fer un referèndum i el vam guanyar. Vam declarar la independència. Però ens han pres les institucions i han empresonat part dels nostres representants polítics i civils, mentre que d’altres romanen a l’exili. I ara, el 155 ens obliga a tornar a passar per les urnes.

Que ningú s’enganyi, en aquestes eleccions hi hauran dos grans blocs. D'una banda, el bloc del 155: el dels immobilistes, el de les clavegueres de l'Estat, el dels corruptes que fan servir els tribunals pels seus propis interessos i que vulneren drets fonamentals quan els hi convé. I de l'altra, el bloc de la República: els legítims, els que actuen democràticament, els que volem que el país avanci gràcies a la implementació d’una República neta i socialment justa.

Molts poden sentir-se cansats, tristos i fins i tot defraudats. Però, tal i com dèiem a les primàries d'ERC Granollers al 2014, "sí o sí votar és sempre positiu". El 21D hem de tornar a omplir les urnes amb dignitat i convicció. Aquesta és la nostra eina per vèncer l’Estat i serà la millor resposta a l’aplicació del 155.

El 21 de desembre, ens veiem de nou als col·legis de Granollers!

 
 
  
  

 21-D: oportunidad para el cambio

Grupo Municipal C's Granollers
Correu-e | Twitter | Facebook

C's logo

El próximo 21-D tenemos una oportunidad inmejorable para recuperar la estabilidad económica y social de Cataluña.
Necesitamos recuperar la paz social, reconciliarnos con nosotros mismos para mirar hacia adelante y remar todos juntos en la misma dirección. Para poder dejar atrás estos días de angustia, de incertidumbre, de discusiones con amigos y familiares, de bandos, de división. Es el momento de pasar página, de volver a ser lo que éramos, una sociedad unida y solidaria, capaz de afrontar retos tan importantes como la celebración de unos juegos olímpicos. Cataluña siempre ha sido sinónimo de vanguardia y creatividad, de sociedad abierta y emprendedora.
Ciudadanos se ha comprometido a liderar esa regeneración política que tanto necesita Cataluña y el resto de España. Vamos a implementar un ambicioso proyecto y una serie de reformas que ilusionarán a todos los catalanes, sin dividirlos. Recuperaremos el “espíritu del 92” y el “seny” que tanto nos ha caracterizado en el pasado.
No podemos permitir que huyan más empresas o perder más proyectos importantes como la sede de la Agencia Europea del Medicamento. Necesitamos que los inversores recuperen la confianza en nuestra tierra, que no se frene el consumo, que no decaiga el turismo. La economía catalana no puede depender de la arbitrariedad, de las reacciones impulsivas de un gobierno errático, que hace tiempo perdió el rumbo.
Ciudadanos cuenta con una candidatura plena de profesionales cualificados y experimentados en sus respectivas áreas. No somos simples “políticos”, sino profesionales o emprendedores. Sabemos perfectamente cómo sacar adelante un proyecto o empresa. La especialización y el talento son los valores que mejor definen nuestra candidatura. Devolveremos a Cataluña a la senda del éxito y el crecimiento.
Necesitamos un nuevo gobierno que ofrezca seguridad, estabilidad y convivencia. Estamos preparados para liderar un nuevo tiempo de tranquilidad y concordia, de crecimiento y modernidad.
 
El 21-D daremos la bienvenida a una nueva Cataluña.
Unidos somos más fuertes, juntos somos invencibles.
 
 
  
  

Qüestió de LLIBERTATS

Assemblea de la Crida per Granollers - CUP
cridapergranollers.cat
crida-cup@ajuntament.granollers.cat

CUP logo

El Tribunal Constitucional s'ha carregat, una a una, les lleis catalanes que afavorien les classes populars. L'impost als bancs i les grans fortunes, la que protegia la gent estafada per hipoteques, la de pobresa energètica, la de l'impost als pisos buits, la de polítiques d'igualtat, l'impost a les nuclears, la llei contra el fracking, la de protecció social, la que prohibia els "toros", la ILP d'emergència habitacional...

Audiència, jutjats i tribunals han demostrat, empresonant els Jordis i part del Govern, impedint el Referèndum a cops de porra, ordenant registres i detencions, o perseguint la llibertat d'expressió i d'informació... com d'incisiva pot ser la justícia espanyola. La repressió viscuda i la negació de la sobirania popular deixen clar que qualsevol discurs de transformació social o qualsevol proposta d'esquerres que no qüestioni la unitat d'Espanya no és més que un engany electoral. Cada sentència judicial ens recorda que a Catalunya no és pot avançar sinó ens alliberem d'Espanya.

Altre cop a les urnes,l'independentisme tornarà a mesurar-se amb partits i coalicions que aposten per mantenir la unitat de l'Estat.A més, tindrem l'oportunitat de fer-ho escollint entre dues maneres antagòniques d'entendreel país que volem.Les polítiques socials i medioambientals, a més de les polítiques nacionals, quedaran en mans de la correlació de forces parlamentària. Altre cop, tu i cadascuna de nosaltres podrem decidirvotant entre l'espai polític de la centralitato el programade la Unitat Popular,el projectetransformador que advoca per altres mons possibles integrant l'experiència llibertària ila dialèctica del materialisme històric, plantejaments del socialisme utòpic i les visions crítiques de l'ecofeminisme contemporani.

La suspensió de l'autogovern fruit del pacteentre Pp, PsoE-Psc i Ciutadans ila constatació de la fragilitat i feblesa del marc institucional català, no ens dóna altra opció que continuar teixint Unitat Popular, que seguir perseverant en la construcció de la República des de baix.

 
  
  

Vota el 21D

José María Moya
Grup Municipal Popular
Correu-e | WhatsApp |
Twitter | Facebook

PP logo

 

Las elecciones del 21D son el mejor antídoto al desastre independentista, porque los secesionistas se han convertido en un verdadero “lastre para el progreso en Cataluña” al privarla de todo tipo de oportunidades como la pérdida de la instalación de la Agencia Mundial del Medicamento en la ciudad de Barcelona por la situación política creada por el gobierno secesionista de la Generalitat.

La responsabilidad es de la Generalitat, que lo único que hace es hablar mal de España; y lo están haciendo contra los intereses generales de todos. Puigdemont se dedica a ir por Europa a hablar mal de España y de nuestras oportunidades de futuro, y esto juega en nuestra contra.

Las elecciones convocadas por el presidente del Gobierno, Mariano Rajoy, tienen como finalidad dar voz a las soluciones al cambio político, porque los catalanes se merecen una política diferente.

Los independentistas son un lastre para el progreso en Cataluña, son un desastre para sus oportunidades de futuro.

Estos comicios son una oportunidad para “pasar página de los independentistas que solo nos traen noticias negatives y porque ha llegado la hora en Cataluña de que haya “un cambio de etapa”.

Por estos motivos, animamos a todos los ciudadanos a ver el 21 de diciembre como una oportunidad para los catalanes que quieran votar por la convivencia, por las soluciones y por el futuro en común y de progreso.

Es necesario "recuperar la dignidad del pueblo catalán" y para ello todos los ciudadanos tienen que votar.

Necesitamos que a partir del 22 de diciembre haya en Cataluña un gobierno que se situé del lado de la legalidad, y que trabaje en favor de todos y cada uno de los catalanes para resolver sus preocupaciones reales

Dejemos ya a los independentistas en el pasado de nuestra historia.

#SentimGranollers #SentimosGranollers