Els grups municipals opinen (juny 2018)

Recollim els últims articles d'opinió publicats al butlletí municipal 'Granollers informa'

Arxiu de mesos anteriors 

 

 

 

Un model econòmic a favor de les persones

Jordi Terrades i Santacreu
Portaveu del PSC 

PSC logo

Com totes, la nostra ciutat ha patit els efectes d'una crisi econòmica que no era local ni sectorial, una crisi que ha posat en qüestió alguns dels paradigmes que sobre l'estabilitat i el creixement econòmic teníem fins avui.

Només des del diàleg i la concertació podrem definir programes i actuacions que ens ajudin a situar-nos en una posició davantera i preferent, en què el principal objectiu sigui el manteniment i la creació de llocs de treball estables i de qualitat.

Malgrat que la crisi ha anat minvant encara tenim una taxa d'atur massa elevada si la comparem amb països del nostre entorn. El risc d'exclusió social de grups de població que, per la seva condició laboral o social, pateixen amb més rigor les exigències d'un mercat de treball que és cada vegada més competitiu, segueix persistint.

El suport a les persones aturades ha estat i és la prioritat principal. L'Ajuntament ha destinat el màxim de recursos a fer front la situació de crisi de les famílies, i mira d'arribar allà on no arriben els recursos de la Generalitat i de l'Estat.

El mercat de treball és cada vegada més competitiu, volem però consolidar del nostre teixit productiu, la creació de noves iniciatives empresarials i l'establiment de noves empreses que permetin la creació de nous llocs de treball estables i en qualitat. Fer-ho possible requereix la complicitat, la coordinació i el treball conjunt dels agents socials, econòmics i les diferents administracions públiques. La creació de xarxa és bàsica.

La diversificació de l'estructura econòmica de la nostra ciutat és una de les nostres fortaleses. Tenim un teixit industrial important que cal reforçar, continuant la renovació, millora i modernització de les infraestructures i serveis dels polígons industrials, promovent projectes d'innovació i cooperació empresarials per tal que puguin millorar la seva competitivitat.

Fomentar l'emprenedoria i la innovació en les empreses. Simplificar la relació amb l'administració. Establir aliances amb el teixit empresarial. Fomentar l’autoocupació. Impulsar noves iniciatives turístiques que generin pernoctacions. Promoure el producte de proximitat i el producte artesà alimentari de qualitat. Mantenir l’atractivitat comercial de Granollers i l’excel·lència de l’espai urbà. Ampliar el calendari d’esdeveniments firals i aprofitar els diferents espais que ofereix la ciutat per promocionar nous esdeveniments firals i acompanyar als promotors privats en la seva organització. Projectes de suport a joves titulats. Aquest segueix sent el compromís.  

 
  
  

80 anys de l'horror

Àlex Sastre
Portaveu del grup PDeCAT-Demòcrates

CiU logo

Aquest 31 de maig, quan passin 5 minuts de les 9 del matí, es compliran 80 anys del minut més fatídic de la història de Granollers. 80 anys des que el 31 de maig de 1938, a les 9:05, 5 avions Savoia S-79 de l’aviació italiana, amb base a Mallorca, van deixar anar, en tan sols un minut, 750 kg de bombes sobre la ciutat.

Segons les fonts franquistes, l’objectiu era la central elèctrica Estabanell, que abastia la línia de tren, i els tallers d’avions republicans de Llerona. La realitat, però, va ser molt diferent: la majoria de bombes van caure al centre de la ciutat a una hora que la canalla anava a l’escola i les dones a plaça a recollir aliments amb la cartilla de racionament. Varen morir-hi 224 persones.

El meu pare hi era. Recorda que va sortir volant a causa d’una ona expansiva i que veure morir companys seus d’escola. Igual que el meu pare, també hi havia molts dels vostres pares i avis, o potser vosaltres mateixos. I segur que és un moment que no han pogut oblidar. I és bo que no l’oblidin. És bo que en parlin. És bo que els seus fills i néts coneguem l’horror de les bombes, l’horror de la guerra. Algú podrà pensar que tenim la gran sort que no ens ha pertocat viure-ho. Però vivim en un món on molta gent de la nostra generació, a Síria, al Iemen, a l’Afganistan, al Congo... viu ara mateix la guerra.

De la nostra memòria, la que som capaços de recuperar dels que van viure l’horror de la guerra i les bombes a Granollers fa 80 anys, depenen les esperances per poder construir un futur de pau.

 
 
  
  

Recuperem el futur de Granollers

Pep Mur i Planas
Regidor d'ERC-Acció Granollers
pep@pepmur.cat

ERC-AG logo

 

Diuen que les ciutats tenen ànima i jo, com a geògrafa, crec que no només tenen ànima, sinó que són éssers vius: amb dinamisme, creixement, entrades i sortides de persones, activitat econòmica...

Però aquesta ànima fa temps que està adormida, perquè el dinamisme granollerí sembla estancat, somort. I això, ho podem dir d’una manera ben clara, es deu al fet que el govern socialista actual ens té immersos en un model de vella política, de no apostar pels canvis transformadors ni incorporar una nova manera de fer les coses.

Fa temps que reivindiquem que calen noves formes de fer política. No només toca escoltar la gent, ens cal ser propers i saber-nos posar al lloc dels altres, incloure noves mirades. I això es tradueix en coses concretes: significa apostar per fer polítiques pensades realment per a les persones; significa fer una aposta clara per la mobilitat sostenible, amb una ciutat més amable per als vianants, menys contaminada i més inclusiva; significa també que hem de pensar més a l’hora de plantejar-nos com fem les coses, quines coses fem i, sobretot, per a qui les fem.

El futur d’aquesta ciutat no el pot gestionar qui fa més de 30 anys que està governant. Perquè el futur de Granollers no és ni el gris ni les grans obres; el futur és una ciutat més agradable, amb polítiques de benestar reals, una ciutat educadora de veritat, oberta i transformadora.

Hem d’assumir, però, que per canviar la realitat que ens envolta cal entomar els reptes i treballar per millorar i canviar les coses. Hem d’arremangar-nos per fer sortir la nostra ciutat de la grisor i l’estancament a què l’han acabat portant tants anys de govern del PSOE. Per fer-ho possible, però, necessitem molta gent al darrere, empenyent, acompanyant-nos i ajudant-nos a assolir els objectius que ens proposem.

Ara, a un any vista de les eleccions municipals, comença el minut 0 de la meva feina com a alcaldable d’ERC-Acció Granollers. Ara em toca, ens toca, parlar, escoltar i construir amb vosaltres el Granollers que volem a partir de 2019. I ho farem, com sempre, a la manera republicana: d’una manera compartida, participativa i garantint la igualtat d’oportunitats per a tothom. 

 
 
  
  

 "Democracia" a la carta

Grupo Municipal C's Granollers
Correu-e | Twitter | Facebook

C's logo

El pasado mes de septiembre, en el Parlamento de Cataluña, se pisotearon los derechos de todos los partidos de la oposición, pasando por encima del Estatuto, de las recomendaciones de los propios letrados de esta institución y de su Consejo de Garantías Estatutarias. ¿Salieron los sindicatos a la calle? NO.

El 3 de mayo fue el Día Internacional de la Libertad de Prensa, los partidos independentistas vetaron en el Parlamento de Cataluña una comisión de investigación sobre el espionaje a políticos y periodistas. Esta propuesta presentada por todos los partidos políticos de la oposición (Cs, PSC, PP y Catalunya En Comú Podem) fue tumbada sin ninguna explicación apenas diez minutos antes de comenzar el pleno parlamentario. ¿Qué han hecho muchos periodistas y medios afines al independentismo? NADA.

Y ahora, que ha tomado posesión de la presidencia de la Generalitat un xenófobo, que ha expuesto abiertamente en las redes sociales y en numerosos artículos sus ideales excluyentes, identitarios y supremacistas propios del nacionalismo más rancio y anacrónico, muchos miran hacia otro lado. Un señor que no ha dudado en mostrar su admiración por un partido parafascista y racista como es “Estat Català” o que ha llegado a manifestar que hablar en castellano en Cataluña en “antinatural” (¿dónde están los de “Súmate”?)

Puigdemont nos ha colado a un presidente títere designado a dedo que, no sólo desprecia a todos los catalanes que también se sienten españoles, sino que está convencido que forma parte de una raza diferente y superior. Lamentable que una persona así sea presidente de Cataluña. Eso sí, la ultraderecha anti-europeísta estará frotándose las manos.

Resulta patético ver cómo muchos “adalides de la democracia”, que no dudan en rasgarse la camisa para denunciar supuestos abusos, ahora hacen malabares dialécticos para disculpar o rebajar la gravedad de los pensamientos del Presidente Torra.

Los que firmaban manifiestos por la defensa de la libertad y la democracia (la suya), han desaparecido de la faz de la tierra. Se han tomado unos días de vacaciones o sencillamente no saben dónde meterse. Es lo que tiene la “democracia a la carta”.

 
 
  
  

3 anys a l'Ajuntament

Assemblea de la Crida per Granollers - CUP
cridapergranollers.cat
crida-cup@ajuntament.granollers.cat

CUP logo

Bon moment per a fer balanç, bon moment per a mirar enrere i preparar-nos per anar endavant. El nostre punt de partida ve de lluny. De la construcció d’espais amplis en defensa del treball digne i del dret a l’habitatge, dels drets humans, de l’activisme per la Justícia Social i contra la desigualtat. Dècades de militància en la solidaritat internacionalista, en els grups de dones feministes i en el moviment ecologista, en el teixit cultural i associatiu de la ciutat i la comarca, teixint un Poble on hi càpiga tothom independentment del lloc de naixement, de que disposi o no de permís o de papers. Sempre des de l’independentisme i la tossuderia de construir un país lliure per a viure-hi millor.

3 anys que han demostrat que una altra manera de fer és possible també des de l’Ajuntament. 3 anys forçant el debat en cada espai institucional, desplaçant l’eix tant com hem pogut cap a l’esquerra, reclamant el dret a participar d’un poble que els partits del sistema tenien oblidat. 3 anys lluitant per unes millors condicions de vida per a les granollerines i els granollerins, lluitant per cuidar més i millor la natura, l’aigua que bevem i l’aire que respirem. Donant el 30 % dels nostres ingressos municipals a projectes transformadors i solidaris i posant a disposició de totes les entitats de Granollers l’espai social la Filadora i els nostres recursos materials i humans.

Partint del que hem après en aquests temps, dels nostres errors i dels nostres encerts, i del bagatge forjat en les lluites de la Unitat Popular, comencem a dibuixar un nou projecte per a afrontar amb fortalesa el nou cicle que ara comença. Ens caldrà energia renovada, moltes mans per treballar i molts caps per parir idees. Si tens ganes de formar part d’aquest engrescador projecte no ho dubtis més i posa’t en contacte amb nosaltres.

 
  
  

Debemos velar por la neutralidad  y la convivencia

José María Moya
Grup Municipal Popular
Correu-e | WhatsApp |
Twitter | Facebook

PP logo

 

El artículo 103 de nuestra Constitución consagra el principio de neutralidad de la actuación de todas las administraciones públicas al establecer que su actuación sirve con OBJECTIVIDAD A LOS INTERESES GENERALES, con pleno sometimiento a la ley y al derecho.

La garantía de este principio resulta particularmente importante en todo aquello que respecta a la presencia de:

BANDERAS

PANCARTAS

SIMBOLOS

de carácter partidista de diferentes ideologías en espacios públicos de titularidad municipal.

En los últimos meses, las calles y plazas de nuestro municipio, e incluso las fachadas de algunos edificios públicos, están siendo ocupados por esta simbología partidista.

Los Ayuntamientos tienen que mantener esta NEUTRALIDAD en la gestión de los espacios públicos de los que son competentes y responsables.

Estos ESPACIOS SON DE TODOS los ciudadanos y no solo de aquellos que expresan una determinada opción política, sea cual sea.

El incumplimiento de esta objetividad y neutralidad en la ocupación de determinados espacios públicos ha producido, en algunos casos, una ruptura de la convivencia, que incluso ha acabado derivando, en ocasiones, en enfrentamientos entre los ciudadanos.

Estamos convencidos de que lo más importante es VELAR POR LA CONVIVENCIA en nuestros municipios, una tarea en la que los Ayuntamientos tenemos una responsabilidad fundamental como garantes de la neutralidad de los espacios públicos y con la obligación de no permitir su ocupación con símbolos que puedan acabar perjudicándola.

LAS CALLES Y LOS EDIFICIOS MUNICIPALES SON DE TODOS , NO SÓLO DE AQUELLOS QUE EXPRESAN UNA DETERMIDADA OPCIÓN POLITICA.

#SentimGranollers #SentimosGranollers