Els grups municipals opinen (juliol 2021)

Recollim els últims articles d'opinió publicats al butlletí municipal 'Granollers informa'

 XARXES SOCIALS DELS GRUPS MUNICIPALS
Web


Facebook


Twitter


YouTube


Instagram

Grup municipal dels socialistes  
Grup Municipal d'Esquerra Republicana-AM  
Grup municipal de Junts per Granollers
Grup municipal de Ciutadans  
Grup municipal de Granollers per la Independència-Primàries Catalunya MOCIONS dels grups al Ple 

Arxiu de mesos anteriors 

 

 

 

Recuperar la centralitat de la política

Jordi Terrades i Santacreu
Portaveu del PSC 

PSC logo

Els darrers deu anys ens han deixat a Catalunya una societat dividida, una economia en decadència, institucions devaluades, problemes socials que no han tingut l’atenció necessària i un greu problema en forma de judicialització de la política.

El problema que fins ara hem estat incapaços de resoldre és un problema polític i, per tant, només trobarà solució des de la política. Diàleg des del respecte, i també des del respecte a l’estat de dret, que cal recordar que sempre es pot canviar amb les majories adients. Diàleg sobre el present i el futur. Diàleg, negociació i pacte.

Diàleg Catalunya endins i també diàleg Catalunya enfora.

S’obre un nou temps. Hem de deixar enrere el conflicte, un fracàs col·lectiu del qual tots som responsables, uns més que altres, però que ens ha portat a la paràlisi política, social i econòmica. Fer una política de trinxeres és al final una Catalunya estancada.

Catalunya és un gran país, ho té tot perquè les coses vagin bé. No ens falten idees, ni energia, ni talent. Tenim un gran nivell d’autogovern i recursos per fer polítiques al servei del país. I volem més autogovern i recursos.

Volem una Catalunya en positiu, amb força, amb determinació, amb pacte i consens per renovar les nostres regles de convivència i combatre la fractura social.

Nosaltres treballarem per reformar la Constitució i convertir Espanya en un veritable estat federal que assumeixi plenament el seu caràcter plurinacional, pluricultural i plurilingüe.

És hora de recuperar la centralitat de la política. 

 
 
  
  

Dos anys de municipis republicans

 
Núria Maynou i Hernández. Portaveu del Grup Municipal d'Esquerra Republicana
esquerra@granollers.cat
@ERCGranollers - WhatsApp: 690082630

El passat mes de maig arribàvem a l’equador del mandat municipal. Dos anys des que Esquerra Republicana vam estrenar una nova responsabilitat: ser la primera i l’única força nítidament d’esquerres a l’oposició. Durant aquests dos anys, en Pau, la Lorena, l’Enric i jo mateixa hem treballat per reivindicar cada dia els valors d’esquerres, ecologistes, feministes i republicans.

Dos anys en què hem seguit denunciant la repressió, per no normalitzar la situació antidemocràtica que vivim i durant els quals hem seguit reclamant l’amnistia per a totes les persones empresonades, el retorn de les exiliades i la fi de la persecució judicial de l’independentisme. Hem seguit reclamant, també, el dret a l’autodeterminació del nostre poble per avançar cap a la República Catalana.

Dos anys durant els quals mai hem abandonat la responsabilitat de ser la primera força de l’oposició, que hem exercit de manera crítica, però també de manera constructiva. Hem fet nombroses propostes a l’equip de govern, sempre amb un objectiu clar: millorar la vida dels granollerins i granollerines, no deixar ningú enrere i poder arribar a tothom.

Aquest últim any, la pandèmia del coronavirus ha sacsejat profundament la ciutat. Per això, vam proposar una taula de ciutat i nombroses mesures de mobilitat per reactivar Granollers. Malauradament, moltes no van ser acceptades i el PSC ha volgut seguir fent la política de sempre.

L’equador del mandat municipal coincideix amb l’arribada del final de la concessió del subministrament d’aigua, que fa 50 anys que està en mans de SOREA, ara AGBAR. Això ha suposat una espurna política a la ciutat que ha culminat amb la constitució de la Plataforma per l’Aigua de Granollers, on la gent d’ERC hem estat presents. Aquest serà un debat fonamental per dibuixar nous escenaris de participació ciutadana, tot i que sembla que l’equip de govern pretén tombar qualsevol iniciativa en aquest sentit.

Ara ens queden dos anys de feina, on tot el Grup Municipal i la gent d’ERC Granollers seguirem treballant de valent per afrontar el repte d’aconseguir que l’any 2023, l’alcaldia de Granollers sigui republicana.

 
 
  
  

Dos anys

 
Àlex Sastre
Regidor portaveu de Junts per Granollers
 

S’han complert dos anys de la constitució dels ajuntaments sorgits de les eleccions del 26-M de 2019, amb uns resultats que deixaven clar quin govern escollien per a la ciutat. Junts per Granollers vam obtenir 4 regidors davant la majoria absoluta de 14 obtinguts pel PSC. Els partits polítics hem de saber fer una lectura correcta dels resultats electorals i el mandat que se’n va derivar era inequívoc.

Tots els partits ens vam presentar amb el nostre programa. Des del moment de la constitució del consistori cada formació va començar a mirar de desplegar-lo. Però menys de 9 mesos després va aparèixer un convidat inesperat, algú amb qui ningú havia comptat a l’hora de planificar el futur: la pandèmia de la COVID-19. Centenars, milers de morts, hospitals col·lapsats, setmanes de confinament, negocis tancats, ERTO… El paisatge que tots imaginàvem havia canviat de sobte. S’imposava un canvi per a tots: govern i oposició. No tenia sentit seguir fent propostes alienes a la nova realitat.

Què ha fet Junts per Granollers? En moments de màxima dificultat hem de prioritzar grans acords per sobre d’agendes legítimes. Per a aquest 2021, hem pactat amb l’equip de govern un pla de mesures socioeconòmiques per mitigar les conseqüències econòmiques que s’han derivat de la COVID-19 per valor d’1.865.000 €. Acordat el Pla, hem col·laborat per dissenyar-lo i per redactar les bases de les subvencions. El Pla s’ha finançat amb el romanent de tresoreria de l’any 2020 i s’ha dividit en cinc línies d’acció: Suport al treball i a l’empresa (865.000 €); suport al comerç (220.000 €); suport a la restauració (380.000 €); suport a la indústria cultural i a l’educació (200.000 €); i suport a les persones vulnerables (200.000 €). Per això vam votar favorablement el pressupost d’enguany.

La realitat torna a canviar, però amb ferides de la pandèmia que trigaran a curar-se i amb algunes que no ho faran mai. La vacunació avança i anem recuperant normalitat. Després de dos anys molt complexos, n’esperem ara dos d’apassionants per reprendre els projectes de transformació pendents. Junts per Granollers hi serem per mirar que portin el nostre segell.

 
 
  
  

Balance de mitad de mandato

Grupo Municipal Cs Granollers
ciutadans@granollers.cat
Correu-e | Twitter | Facebook

Esta primera mitad de mandato ha estado marcada fundamentalmente por la incidencia de la Covid-19. Y es evidente que han sido prácticamente dos años sumamente complicados.

Además de la difícil situación por los fallecimientos, tenemos que sumar una subida alarmante del paro, así como el cierre de empresas, comercios o la limitación de la actividad en muchos ámbitos profesionales. Todavía hay muchas familias que aún se encuentran en situación de vulnerabilidad, a lo que se añade la incertidumbre en relación con la evolución de los ERTES. La pandemia ha puesto a prueba la fortaleza de nuestra ciudad y creemos que nuestra respuesta ha estado a la altura de las circunstancias. No hemos dudado en comunicar nuestra voluntad de llegar a acuerdos amplios, a contribuir con propuestas y a realizar una labor proactiva y constructiva en aras de paliar los devastadores efectos socioeconómicos de la pandemia.

Valoramos positivamente el esfuerzo y la predisposición de todos los grupos municipales para concretar un pacto de ciudad para los próximos años, así como para implementar dos planes de choque con ayudas económicas que sirvan de salvavidas a familias, autónomos y pymes.

Estamos satisfechos que se hayan recogido nuestras propuestas. Pero, no nos conformamos. Seguiremos insistiendo en la necesidad de ser más proactivos para atraer la llegada de emprendedores y proyectos empresariales que logren crear oportunidades y puestos de trabajo. Creemos que lo peor ha pasado, pero aún hay mucho por hacer. Es el momento de la reactivación y dinamización, no sólo del centro de nuestra de ciudad, sino también de todos sus barrios.

Los próximos dos años serán fundamentales para la correcta recuperación de Granollers. La ciudadanía y la ciudad necesitan que sigamos proponiendo, apoyando y sumando por un Granollers mejor.

Las personas han sido y serán siempre el eje fundamental de nuestra acción política municipal. 

 
 
  
  

Final de curs

Estel Brugulat
Voluntària del grup municipal de Granollers per la Independència-Primàries Catalunya
granollersxindependencia@granollers.cat / Twitter

S’acosten un seguit de dates amb un cert caràcter de tancament.

S’acaba un curs escolar i comencen les vacances per a moltes nenes, nens i joves; unes vacances que, per primera vegada des de l’inici de la pandèmia, tenen un cert aire de normalitat.

En només uns dies sembla que per fi començarem a desfer-nos d’algunes de les alteracions més simbòliques que la crisi epidemiològica ha comportat en la nostra vida, i podrem tornar a veure les cares de les persones que ens envolten als carrers.

I d’aquí a tan sols unes hores, amb la publicació dels indults als nostres presos polítics i amb l’aprovació per part del Consell d’Europa d’un informe que critica durament la repressió espanyola de l'independentisme, tot sembla indicar que ens endinsarem en una nova fase del conflicte entre Espanya i les qui volem una república catalana independent.

En el cas dels alumnes, però, la sensació de retorn a la normalitat ha de quedar compensada pel fet que cada final de curs suposa, si tot va bé, un canvi i un avenç: aquestes vacances podran ser més o menys normals per als pares, però per a nenes i joves cada estiu es diferencia dels altres per l’adquisició de noves experiències, noves capacitats i desitjos, i un creixent control sobre el propi destí.

Caldria potser que aprenguéssim a imitar-les i evitéssim així la temptació de prendre per bo un retorn a tantes coses que, de fet, no hauríem d’haver acceptat mai com a normals.

És a dir que, a banda d’acabar el curs, mirem d’esforçar-nos a passar-lo i a arribar al següent, a créixer en la defensa dels nostres drets.

I pel que fa tant a la lluita contra la Covid-19 com a la recuperació dels drets que s’han vist restringits durant la pandèmia -però també, i sobretot, pel que fa a la defensa del nostre dret a lluitar amb totes les eines democràticament vàlides pels nostres projectes polítics-, això potser vol dir que no hi ha temps per fer vacances, perquè gairebé tota la feina està per fer (i tota és, encara, possible).