Els grups municipals opinen (febrer 2018)

Recollim els últims articles d'opinió publicats al butlletí municipal 'Granollers informa'

Arxiu de mesos anteriors 

 

 

 

Serveis Socials, una prioritat de la nostra gestió

Jordi Terrades i Santacreu
Portaveu del PSC 

PSC logo

L'Estat del Benestar és possiblement un dels assoliments de la socialdemocràcia, i de la societat en el seu conjunt, més i millor valorat per la ciutadania. En tots els països del nostre entorn europeu s'han vertebrat, d'una o una altra manera, mecanismes de protecció social davant l'adversitat amb un alt component redistributiu. Es tractava de corregir situacions de vulnerabilitat que prenen formes molt diferents, des de la malaltia pròpia o la d'un familiar, a la desocupació, la discapacitat, la pobresa o l'exclusió laboral i social. 

Des del govern municipal de Granollers hem demostrat en els darrers anys que l’atenció a les persones és un dels eixos fonamentals de la nostra acció, tot posant l’accent en aquells ciutadans i ciutadanes amb més dificultats.

És per això que els serveis socials continuen essent prioritaris en la nostra acció de govern. El nostre objectiu és continuar treballant per a la cohesió social, la igualtat d’oportunitats i l’equitat, tot donant suport a qui més ho necessita.

Cal treballar per garantir a tothom l’assoliment de drets tan fonamentals com el de l’accés a l’alimentació, a un habitatge digne o a la cobertura de les necessitats més bàsiques.

Hem de continuar posant els mitjans necessaris per a una gestió eficient i eficaç dels recursos disponibles, impulsant com hem fet fins ara la col·laboració constant amb el teixit associatiu, potenciant i posant en valor la imprescindible tasca que porten a terme els voluntaris i voluntàries.

Així mateix, prendrem les mesures adients per protegir col·lectius en risc com ara les persones grans, els infants o aquells ciutadans i ciutadanes en situació de precarietat. Continuarem treballant per oferir el suport necessari a col·lectius com les persones amb discapacitat o amb dependència per tal de garantir la igualtat d’oportunitats i evitar qualsevol tipus de discriminació.

Avui els riscos socials s'han tornat més heterogenis i, per tant, també menys predictibles, les noves cares de la desigualtat, la solució a l’infrafinançament estructural de les polítiques d’atenció a les persones que es veuen com a despesa i no com a inversió, esdevenen per a nosaltres prioritats en la nostra acció política, cal seguir cercant una societat inclusiva, més justa i cohesionada.

 
  
  

Ciutat neta?

Àlex Sastre
Portaveu del grup PDeCAT-Demòcrates

CiU logo

A finals d’agost de 2016, el grup municipal del PDeCAT-Demòcrates denunciàvem la situació de manca de neteja que vivim a Granollers. Situació que s’havia accentuat a l’estiu per, en paraules del regidor Segovia, “una actuació menor de l’empresa encarregada de la neteja durant els mesos de vacances” i que va provocar les queixes dels veïns de la Font Verda.


Aquella denúncia es produïa a les portes de l’adjudicació d’un nou contracte de neteja per part de l’Ajuntament, que s’havia demorat i prorrogat durant uns anys per problemes administratius i que es va acabar aprovant el setembre del 2016. Ja aleshores vam témer que, tal i com estava plantejat, no resoldria els problemes que tenim actualment, per exemple millorar l’índex de recollida selectiva.


Però què vam demanar, davant aquell nou contracte (que ens costa gairebé 5 milions d’€ cada any)? Dedicar un treballador de l’Ajuntament exclusivament al seguiment del contracte: per detectar incompliments i corregir mal funcionaments. Ha trigat més d’un any a fer-ho. Incorporar un sistema de pesatge als camions per detectar on es genera més residu i optimitzar la recollida. Obrir una línia d’incidències per recollir queixes i millorar el servei. Actualment, els grups tenim poca informació d’aquest seguiment.


Aquestes festes nadalenques ens hem fet un tip de tornar a rebre, i veure a les xarxes, fotografies de denúncia de granollerins que ja s’han cansat de veure, dia sí i dia també, imatges de brutícia als seus carrers i a les seves places. Els ciutadans paguem uns impostos suficients, i durant tot l’any (vosaltres recordeu si algun estiu o Nadal heu pagat menys perquè l’empresa fa menys hores?), per rebre uns serveis de qualitat. La neteja no pot ser una excepció. I Granollers és capital. Una ciutat visitada per molts, de dins i de fora de la comarca. No podem seguir oferint, ni un dia més, una imatge de ciutat bruta. Cal canviar.

 
 
  
  

Tarificació social a les escoles bressol

Pep Mur i Planas
Regidor d'ERC-Acció Granollers
pep@pepmur.cat

ERC-AG logo

 

Fa unes setmanes el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sentenciava que la Generalitat ha de pagar a l’Ajuntament de Granollers al voltant d’1,5 M pel finançament de les escoles bressol municipals. El TSJC reconeix així l’obligació de la Generalitat a abonar les aportacions legalment compromeses pels anys 2012, 2013 i 2014.
 
Aquest cursos, en els quals la Generalitat no va aplicar les subvencions a les escoles bressol, van coincidir amb el mandat de CiU, però amb el suport, des de l'oposició, d'Esquerra Republicana. Això va ser així no per manca de voluntat política per donar compliment a aquests compromisos, sinó per la incapacitat pressupostària d’assumir aquesta i altres despeses a causa de la crisi econòmica i de l’infrafinançament constant per part de l’Estat Espanyol.
 
Malgrat que la sentència no és ferma i la Generalitat encara la pot recórrer, es tracta d’una bona notícia que celebrem, ja que és evident que massa sovint els ajuntaments ens hem de fer càrrec de despeses que no ens corresponen per tal de poder garantir els millors serveis als nostres ciutadans i ciutadanes. I aquesta sentència no només posa en evidència la necessitat de replantejar el model de finançament local, actualment massa depenent de les subvencions i ajudes d’altres administracions, sinó que, a més, permetrà al nostre ajuntament, un cop sigui ferma, recuperar part d’aquests recursos.
 
I precisament relacionat amb aquesta notícia, volem recordar que el govern socialista es va negar ara fa uns mesos a aplicar la tarificació social a les escoles bressol de Granollers, precisament perquè la Generalitat no estava aportant la seva part al finançament del servei. Si finalment la sentència es declara ferma, però, l’equip de govern socialista ja no tindrà més excuses.  
 
Però, més enllà del cas de les escoles bressol, no podem perdre de vista que el conjunt de les Ordenances Fiscals, a banda de ser un instrument per garantir el bon finançament del consistori, també poden ser un instrument de justícia social si tant les obligacions com les bonificacions fiscals s’apliquessin amb igualtat de condicions i en funció de la capacitat econòmica de les famílies. I és per aquest motiu que el nostre grup seguirà reclamant l’aplicació de la tarificació social al conjunt d’impostos, taxes i preus municipals.
 
 
  
  

 Granollers es naranja

Grupo Municipal C's Granollers
Correu-e | Twitter | Facebook

C's logo

Agradecer una vez más los 9.295 votos que obtuvimos en el pasado 21-D, siendo Cs la fuerza más votada en Granollers. Esto nos llena de satisfacción y orgullo. También, queremos agradecer las innumerables muestras de simpatía y apoyo recibidas en la ciudad durante toda la campaña. Todo ello a pesar de las dificultades, como la campaña de desprestigio orquestada por organizaciones independentistas y la pegada masiva de carteles y pegatinas difamando y manipulando informaciones sobre Cs. Nunca nos verán hacer acciones similares ni ir a un acto electoral de otros partidos con la intención de reventarlo o insultar… También nos satisface comprobar cómo los partidos independentistas ven estancado su apoyo (-0,5%) a la par que los constitucionalistas hemos crecido casi un 4% en nuestra ciudad. Los resultados no sólo en el Vallés Oriental, sino en Cataluña en general, ponen de manifiesto que no hay una mayoría social que respalde las decisiones ilegales y unilaterales tomadas por los secesionistas.
Y, sí, ¡Inés Arrimadas es la primera mujer en ganar unas elecciones en Cataluña!
 
CONTRA LA SUBIDA DEL PRECIO DEL TRANSPORTE PÚBLICO
Ahora empezamos 2018 con ilusión y renovadas fuerzas tras nuestro triunfo el 21-D. A nivel municipal, una de las primeras propuestas que haremos será mostrar nuestro rechazo y descontento ante la subida de precios en los billetes de transporte público propuesta por la ATM. Consideramos que esto es inadmisible, pues la movilidad es un derecho y esto pasa por contar con precios más asequibles. Es necesario ampliar los títulos de transportes especiales para las personas con riesgo de exclusión social. Estos colectivos, junto con el de estudiantes, debieran tener un trato más preferencial.
Por otra parte, proponemos una rebaja en las tarifas generales más utilizadas, caso de la T-10.
De esta forma, impulsaríamos el uso del transporte público y disminuiríamos la contaminación. Siendo ésta una cuestión que a Granollers bien le hace falta.
 
 
  
  

STOP pujades transport!

Assemblea de la Crida per Granollers - CUP
cridapergranollers.cat
crida-cup@ajuntament.granollers.cat

CUP logo

Reclamem la congelació dels preus del transport públic i l'obertura d'un debat ciutadà sobre un nou model de política tarifària que tingui en compte el poder adquisitiu, la intensitat de desplaçaments i la funció que en fa cada persona usuària. L’endeutament del sistema de transport públic és un problema greu que s’ha d’afrontar amb mesures que evitin augmentar les elevades aportacions que fem usuàries i usuaris a través del bitllet. Per dues raons: per garantir el dret a la mobilitat, en una situació en què el transport és una despesa molt important per a persones i famílies, com perquè les pujades no ajuden a incentivar el pas del cotxe privat al transport públic, canvi de model absolutament vital pel futur de la humanitat.

És urgent exigir els deutes pendents a l'estat espanyol. D'una banda els 3.900 milions d'euros en inversions a la xarxa ferroviària que va comprometre's al pla de Rodalies 2008-2017. A aquest deute cal sumar-hi els 540 milions d'euros pendents en el transport públic metropolità de Barcelona. També, és important demanar a la Generalitat que compleixi en el desplegament de noves formes de finançament com preveu la llei 21/2015, gravant a qui s'enriqueix de la predominant presència del cotxe privat. Tanmateix, com ha expressat la plataforma per la Promoció del Transport Públic i la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona, considerem imprescindible exigir a Generalitat i ajuntaments que actuïn amb exemplaritat anul·lant definitivament les subvencions al Circuit de Catalunya.

També és necessari acabar amb la situació privilegiada d'una part de la direcció i alts càrrecs de TMB i Rodalies amb salaris molt per sobre del conveni. D'altra banda, degut que en el transport públic han augmentat darrerament molt el nombre de desplaçaments de turistes, cal estudiar fórmules tarifàries perquè aquest sector pagui el cost real del transport i es deixi de castigar amb pujades l'ús quotidià del transport públic.

 
  
  

Nuestras propuestas para el presupuesto 2018

José María Moya
Grup Municipal Popular
Correu-e | WhatsApp |
Twitter | Facebook

PP logo

 

Como cada año hemos presentado propuestas al equipo de gobierno para mejorar Granollers.

Os exponemos algunas de ellas:

 

IMAGEN INSTITUCIONAL

Nuevo vídeo promocional de ciudad

Letras “Bienvenidos a Granollers” entradas rotondas del municipio

 

NUEVAS TECNOLOGÍAS

Web de presupuestos participativos

WhatsApp de atención al ciudadano

Paneles informativos

Pantallas informativas leds

 

SMART CITY

Pasos de peatones inteligentes

 

URBANISMO-VIA PÚBLICA

Mantenimiento e inversión en los 16 barrios de Granollers

Escaleras mecánicas-tapiz rodante peatonal en la zona de la Font Verda

Pasarela-puente en el río Congost (Conexión barrio Hostal-Parque Lledoner con Canovelles)

Colocación valla de la vía del tren en la subida al hospital

Sustitución valla oxidada en camino Ramon Llull en el puente del río Congost

 

INFANCIA Y JUVENTUD

Nuevos espacios de ocio al aire libre

Losetas de caucho para los parques infantiles

 

ACCESIBILIDAD

Parques infantiles adaptados a niños con discapacidad

Supresión barreras arquitectónicas en la vía pública

Supresión barreras arquitectónicas en edificios municipales

WC adaptados en edificios municipales e instalaciones deportivas

Formación del personal del ayuntamiento en lenguaje de signos

Formación presencial y con manuales del lenguaje de signos en los centros educativos

Adaptación de la megafonía de las instalaciones municipales a las personas sordas 

 

SOSTENIBILIDAD –EFICIENCIA ENERGETICA

Nuevo alumbrado en el parque del Lledoner y parking Congost

 

MOBILIDAD

Ampliación de los carriles bici

 

MEDIOAMBIENTE

Adhesión a Viles florides, para aumentar las zonas verdes de la ciudad

Colocar contenedores de reciclaje de aceite usado

 

DEPORTE

Ampliación de las unidades de desfibriladores en los espacios deportivos

Reforma de las instalaciones exteriores de las pistas de atletismo

Nueva pista polideportiva en la zona de básquet de Ponent

Parques-gimnasios biosaludables

Parques Street Workout (calistenia- aire libre)

 

SALUD PÚBLICA

Instalación de dispositivos anticonceptivos para palomas

 

ANIMALES DE COMPAÑÍA

Circuitos caninos para agilty

Ferias de adopción de animales de compañía

 

SEGURIDAD CIUDADANA

Instalación de cámaras de seguridad en la vía pública

Dispositivos antiahogamiento en coches policía, escuelas, guarderías, bibliotecas, centros cívicos…

Señales de aviso de alerta de velocidad 

#SentimGranollers #SentimosGranollers