Els grups municipals opinen (febrer 2017)

Recollim els últims articles d'opinió publicats al butlletí municipal 'Granollers informa'

 

 

 

 

 

Una ciutat solidària que fomenta la cultura de la Pau

Jordi Terrades i Santacreu
Portaveu del PSC 

PSC logo

Granollers és una ciutat solidària i implicada en la construcció d’un món més just i solidari. Una ciutat que volem que sigui referent pel seu treball en cultura de Pau, el foment de la convivència, la solidaritat i el respecte als drets humans.

Vivim en un món global, en què els grans reptes que hem d’afrontar tenen incidència en l’àmbit local. Fenòmens globals com les migracions o el canvi climàtic es manifesten a les nostres ciutats. És per això que les respostes també han de ser locals i posar en pràctica polítiques que afavoreixin la cohesió social, la convivència i la solidaritat, per enfortir la cooperació entre territoris, el treball en xarxa i la diplomàcia municipal.

La solidaritat és el valor central de la cooperació. Una cooperació que ha d’esdevenir transformadora, a partir d’una estratègia ben definida i d’uns valors ètics i solidaris. Una política de cooperació que contribueixi al canvi en les relacions Nord-Sud.

La cooperació al desenvolupament ha deixat de ser una tasca estrictament assistencial i ha passat a ser una política pública més. Reclamem el paper dels municipis.

Per això, formem part de l’entitat Mayors for Peace, de la qual l’alcalde ostenta una de les vicepresidències; per això, hem impulsat amb altres ciutats una xarxa de Ciutats per la Pau de la Mediterrània i, per això també, hem participat activament en la creació de la xarxa catalana d’Alcaldes per la Pau. 

El Pla de Cooperació i Solidaritat fixa el compromís de mantenir la destinació de l’1% del pressupost a polítiques de solidaritat, cooperació al desenvolupament i a la cultura de Pau. Malgrat els temps de dificultats, hem mantingut aquest compromís.

Can Jonch, Centre de Cultura per la Pau és avui un centre de referència en l’àmbit nacional i internacional des d’on s’impulsen noves polítiques de Pau.

 
  
  

Del 9-N al 6-F

Àlex Sastre i Prieto
Portaveu
asastre@ajuntament.granollers.cat
680 644 330

CiU logo

Han passat més de 2 anys, però tots encara tenim la jornada del 9-N de 2014 gravada a la retina. Un dia on 2.344.828 catalanes i catalans van poder votar en un procés participatiu sobre quin havia de ser el futur polític de Catalunya. A Granollers, i malgrat la negativa de l’equip de govern de promoure la participació, ho van fer 17.704 persones.
 
Havia de ser un referèndum, però l’estat espanyol, igual que ho fa ara, en un exercici on posa de relleu les seves greus mancances democràtiques, es nega a pactar-lo amb el govern català. I havia de ser una consulta, però el Tribunal Constitucional va prohibir-lo i només l’astúcia de la Generalitat, liderada en aquell moment pel President Mas va permetre que aquell diumenge de novembre el País pogués projectar al món aquella imatge de mobilització ciutadana, democràtica i pacífica.
 
Dèiem que han passat més de 2 anys des d’aleshores, disposem d’una majora independentista al Parlament, liderada pel President Puigdemont, que està disposada a impulsar, ara sí, un referèndum vinculant on tots els catalans puguin decidir què ha de ser aquest País. Però hi ha quelcom que no ha canviat: l’immobilisme d’un estat espanyol, que, no només segueix intransigent a l’hora de permetre un referèndum que reclama més del 80% de la ciutadania sinó que insisteix en la judicialització d’un procés que requereix una solució política.
 
El proper 6 de febrer, el President Mas, Irene Rigau i Joana Ortega seran jutjats com a màxims responsables del 9N. Francesc Homs també ho està sent de forma paral·lela. Un judici que no només és contra unes persones sinó contra 2,3 milions de persones que van votar el 9 de novembre de 2014. El 6F, igual que el 9N, cal que aquest poble torni a demostrar la seva voluntat col·lectiva de decidir el seu futur, sense supeditar-se a tribunals polititzats. El 6F, cal tornar a mobilitzar-se per deixar-ho ben clar. Us animem a fer-ho, perquè el 9N som tots!
 
 
  
  

Formació professional, integral i contínua

Pep Mur i Planas
Portaveu d’ERC - Acció Granollers
www.pepmur.cat

ERC-AG logo

 

La formació professional és un dels instruments més potents per transformar la realitat d’un territori com el nostre, on la indústria, malgrat el context de crisi, encara té un gran dinamisme i un pes important en el conjunt de l’economia.

Però a Granollers queden encara molts buits per omplir, i per aquest motiu un dels principals reptes educatius de la nostra ciutat és potenciar el nostre model de formació professional a través d’una visió molt més global i valenta.

En primer lloc, cal treballar amb més profunditat la relació entre el sistema formatiu i les necessitats del teixit empresarial del territori, a través de l’articulació d’una estratègia de desenvolupament econòmic vinculada a les polítiques d'FP. Per això, és urgent i necessari que les regidories d’Educació i Promoció Econòmica del nostre Ajuntament deixin de treballar d’esquena, com han fet fins ara.

En aquest sentit, el més urgent és enfortir el conjunt de l’oferta d’FP que s’ofereix a la nostra ciutat, connectant l’FP reglada amb les qualificacions professionals, la formació ocupacional i la formació contínua, i entendre que la formació professional és un instrument per donar sortida a les vocacions professionals dels nostres joves, però també a les necessitats de les persones a l’atur, la reinserció laboral dels quals passa obligatòriament per la millora de l’ocupabilitat i l’acreditació de competències. I no podem oblidar la necessitat de fomentar les qualificacions professionals mitjançant la formació contínua dels treballadors i treballadores.

D’altra banda, per  connectar les necessitats dels sectors productius de la ciutat amb l’entorn –indústria, comerç i serveis– amb l’oferta formativa existent, cal fer més passos per implicar el teixit empresarial en l’aposta pel model dual de l’FP, l’altra gran prioritat que hem de tenir a Granollers, promovent que els sectors productius de la ciutat es facin seus els cicles formatius i augmentant la relació entre empreses i centres educatius.

Tenim el teixit i els recursos suficients per ser referents en formació professional tant en l'àmbit comarcal com al país. Però només ho aconseguirem amb consens,  treball conjunt i ganes de fer una aposta decidida pels ensenyaments professionals.

 
 
  
  

Un 2017 pleno de retos e ilusión

Grupo Municipal C's Granollers
Correu-e | Twitter | Facebook

C's logo

Desde C’s Granollers afrontamos 2017 con mucha ilusión y optimismo.
 
Hemos logrado muchos de los objetivos que nos planteamos durante el pasado año, pero aún hay mucho trabajo por hacer. También será el momento de comprobar si se cumplen las propuestas que nos fueron aprobadas en pleno o acordadas con el equipo de gobierno a lo largo de 2016.
 
Estaremos atentos a las obras de adecuación de nuestros parques infantiles para que puedan ser disfrutados por todos los niños y cuidadores sin excepción, incluyendo a aquellos con algún grado de discapacidad. También veremos si se desarrolla alguna acción para dar a conocer aún más la enfermedad celíaca entre la población y que esto ayude a mejorar el índice de diagnóstico de la misma. Comprobaremos si se le dedica una calle o plaza en honor a Clara Campoamor, valiente defensora de los derechos de las mujeres.
Esperamos ver cómo se van aumentando paulatinamente los cargadores eléctricos para vehículos ecológicos y cómo se aplican las bonificaciones en el impuesto de conducir para los propietarios de los mismos.
 
La creación de una mesa local de la diversidad funcional nos llenaría de satisfacción, sobre todo, al ver cómo nuestra iniciativa sería otro “granito de arena” para conseguir una ciudad más justa y accesible para todos.
 
Muy importante será la optimización y supervisión de la partida presupuestaria aprobada para la implementación de la primera fase de nuestro plan de dinamización de la ciudad. Estamos convencidos que la mejor forma de atraer inversión y proyectos empresariales que creen empleo es yendo “a la caza y captura” de los mismos. No van a tocar a nuestra puerta, tenemos que ir a por ellos. Insistiremos en ello.
 
El pleno empleo no es una utopía. La mayor barrera de Granollers podemos ser nosotros mismos. No nos conformemos.
 
Trabajemos por conseguir una ciudad con mayores oportunidades profesionales, con un proyecto sólido y competitivo. Una capital de comarca emprendedora, dinámica, llena de vida y que mire al futuro a los ojos con confianza e ilusión. ¡Vamos a por ello!
 
 
  
  

El PDU dels lobbies

Assemblea de la Crida per Granollers - CUP
cridapergranollers.cat
crida-cup@ajuntament.granollers.cat

CUP logo

El frau dels dièsel o Dieselgate ha evidenciat el poder del sector de l'automòbil, la connivència dels magnats del motor amb les autoritats i el seu menyspreu per la salut i el planeta. Una prova d'aquesta connivència és que s'hagi encarregat al RACC, un dels gestors del Circuit, l'estudi sobre el soroll que generaran les activitats planejades a l'entorn del Circuit.

En aquest Pla Urbanístic, redactat d'esquenes a la gent del territori, Ajuntaments i Generalitat posen recursos públics al servei dellobbiesplanificant a mida per a un Circuit que any rere any presenta pèrdues milionàries que són rescatades sistemàticament amb els nostres diners. Promouen, també, una operació especulativa, requalificant i finançant amb diner públic la urbanització d'una nova àrea comercial, enmig d'una zona on la concentració de grans superfícies és desmesurada, i en un context en què la prioritat d'Incasòl i Administracions hauria de ser l'habitatge. Un altrobjectiu ocult és satisfer les grans operadores turístiques ubicant nous hotels i parcs temàtics en una anella propera a Barcelona, passant per alt l'impacte sobre població, territori i mobilitat.

Ningú ha tingut en compte el Congost, els boscos, ni Palou, ni encara menys la pagesia. S'han infravalorat els problemes que suposarà l'augment de la contaminació, el risc d'inundacions, l'increment del trànsit i del soroll.

Darrerament hem viscut el tancament per deslocalització de grans empreses que han deixat naus buides en una àrea on l'ocupació del sòl en molts polígons no arriba al 25%. Planificar nous polígons no suposa crear llocs de treball. Per acabar amb l'atur i la pobresa ens cal canviar model i relacions de producció, i un nou repartiment de treball i riquesa.

Aquests són alguns dels motius pels quals hem presentat un recurs contenciós administratiu contra el PDU del Circuit, un pla que pretén omplir de formigó i asfalt tot l'entorn del Circuit que avui gaudim com a natural.

 
  
  

Temas que debemos mejorar este 2017

José María Moya
Grup Municipal Popular
Correu-e | WhatsApp |
Twitter | Facebook

PP logo

 

PRESUPUESTOS PARTICIPATIVOS

Los Presupuestos Participativos son una herramienta de participación y gestión de la ciudad, mediante la cual la ciudadanía puede proponer y decidir sobre el destino de parte de los recursos municipales.

Los Ayuntamientos son la Administración más cercana al ciudadano y precisamente, debido a esta proximidad, es posible introducir la  participación vecinal en las decisiones municipales.

Dejemos que los ciudadanos opinen qué es lo que quieren de su ciudad .

 

TRANSPARENCIA

 Pedimos al Ayuntamiento que cumpla la ley de transparencia al 100%.

Granollers recibió el sello Infoparticipa 2014, un certificado que da la UAB que reconoce las buenas prácticas de transparencia en la web.

El problema es que el Ayuntamiento ha hecho un retroceso desde entonces en transparencia al reducir  las cosas que aparecen en la web.

Pedimos que se pongan las pilas  en transparencia, debemos rendir cuentas correctamente a nuestros ciudadanos y actualizar todos los indicadores que nos dice la ley que debemos cumplir.

  

ACCESO A LA INFORMACIÓN

Es necesaria más información , a veces no llega a la gente la información relevante sobre ayudas ,  subvencione, cursos de formación,  eventos...  todo  lo que pasa en la ciudad.

Pedimos que:

1) Se implanten más PANELES INFORMATIVOS por los 16 barrios de la ciudad , en los que se pueda colgar dicha información.

2) Que cuando sean temas importantes, se hagan más CAMPAÑAS INFORMATIVAS  Y  PUBLICIDAD , con posters y flyers en las escuelas , institutos , centros cívicos, bibliotecas , centros de salud… Debemos destinar muchos más recursos económicos en este sentido.

  

 

#SentimGranollers  #SentimosGranollers