Els grups municipals opinen (octubre 2017)

Recollim els últims articles d'opinió publicats al butlletí municipal 'Granollers informa'

Arxiu de mesos anteriors 

 

 

 

Diàleg, negociació i pacte

Jordi Terrades i Santacreu
Portaveu del PSC 

PSC logo

Els socialistes no hem participat en el simulacre de referèndum que el Govern de Catalunya va convocar l’1 d’octubre, perquè no era efectiu ni vinculant, no tenia suficients garanties democràtiques, tampoc reconeixement internacional al no estar emparat ni per la Constitució, ni per l’Estatut de Catalunya tal com han dit la Comissió de Venècia del Consell d’Europa, el Tribunal Constitucional, el Consell de Garanties Estatutàries i els lletrats del Parlament de Catalunya.

És veritat, però, que fa temps tenim un problema polític expressat en forma de desafecció de molts ciutadans i ciutadanes respecte a l’actual model territorial d’Espanya.

No creiem que la disjuntiva sigui la independència o seguir com ara. Nosaltres volem renovar l’acord de la Constitució que reconegui el caràcter plurinacional, pluricultural i plurilingüístic d’Espanya en el marc d’un Estat federal.

La solució a l’actual atzucac passa per un diàleg sincer, per la negociació i el pacte. Està clar que la solució no vindrà ni tindrà una solució unilateral ni il·legal, tampoc policial ni judicial. És hora d’exigir a ambdós governs, el de Catalunya i Espanya, també als partits polítics, que l’hora del seny ha arribat, que no volem ni vencedors ni vençuts, sinó un ampli acord que sigui capaç de representar a una amplíssima majoria social.

Seguim afirmant que necessitem grans reformes que tenen a veure amb el reconeixement de les aspiracions nacionals de Catalunya, unes noves regles per al repartiment competencial que millori l’autogovern de la Generalitat des del respecte i la lleialtat institucional; un acord sobre finançament que doti de recursos necessaris el sosteniment eficaç de les grans polítiques públiques; l’establiment d’un Senat federal de representació territorial que faciliti la participació de la Generalitat en la presa de decisions en l’àmbit estatal; i blindatge de les competències en matèria educativa i cultural.

Acord, en base a aquestes propostes i a les que segur que altres aportaran, i que hauria de ser sotmès a la ratificació dels ciutadans i ciutadanes.

Rebutgem però qualsevol iniciativa unilateral o únicament judicial, perquè estem convençuts que així no se soluciona el problema, sinó que s’agreuja.

Segueix sent prioritari la unitat civil del poble de Catalunya, no podem esquerdar la societat catalana i, a sobre, no resoldre cap problema.

 
  
  

Res ja no serà el mateix

Àlex Sastre
Portaveu del grup PDeCAT-Demòcrates

CiU logo

Segurament llegiràs aquest article després del dia 1 d’octubre, però l’estem escrivint abans. Esperem que l’anhel de democràcia del poble de Catalunya hagi derrotat l’esperit repressor del govern de l’estat, amb el PP al capdavant i l’aval de C’s i PSOE. Esperem que s’hagi votat amb la màxima normalitat possible i també que hagi guanyat el Sí a tirar endavant un nou País capaç de generar més oportunitats per a la seva gent.

Tot això esperem. El que sabem segur és que res ja no serà el mateix. Que moltes coses han canviat. Sabem que tenim una societat que es rebel·la contra la injustícia i la liquidació dels seus drets democràtics, i que cívicament i pacífica es manifesta totes les vegades que calgui. Sabem que tenim un govern, un Parlament, i uns alcaldes i alcaldesses que s’han jugat molt -el patrimoni i la carrera política- per garantir aquests drets. Som una nació amb una dignitat inesgotable, el món ho sap i amb això ja hem guanyat.

I també tenim un estat espanyol que no ha superat les actituds repressores i demofòbiques que van ser la normalitat fa unes dècades. Un aparell jurídic pervertit per donar resposta a la incapacitat política dels seus dirigents.

I tenim un ajuntament tímid, tebi, a l’hora de defensar els drets fonamentals i d’arriscar. Un govern municipal que cada dia és més gestoria perquè li incomoda la política de posicionar-se i jugar-se-la. I no dic més. Perquè també sabem que el dia 2 la vida continua i hem de seguir construint Granollers.

Perdona si hem estat pesats amb tot això. Hem pensat que valia molt la pena que tots plegats poguéssim decidir i que la història ens contemplava. Seguim!

 
 
  
  

La mobilitat, un repte pendent

Pep Mur i Planas
Regidor d'ERC-Acció Granollers
pep@pepmur.cat

ERC-AG logo

 

Aquest mes d'octubre Granollers es dotarà del seu segon Pla de Mobilitat Urbana, un document on encara s’evidencien algunes mancances que, en d’altres ocasions, ja hem denunciat des d'ERC-Acció Granollers.

Des de l'aprovació del primer Pla al 2009, la fisonomia de la nostra ciutat ha canviat molt, principalment al centre gràcies a la creació i ampliació de l'illa de vianants. Aquests canvis han donat resposta a algunes necessitats entorn la mobilitat urbana, però alhora han provocat alguns problemes nous.

D'una banda, hem aconseguit fer fora del centre bona part dels cotxes que creuaven Granollers, però aquests vehicles es concentren ara als barris més perifèrics. De fet, tenim un problema amb alguns carrers secundaris que acumulen alts volums de trànsit, com l'avinguda Marie Curie o el carrer Minetes, carrers que molts conductors fan servir per evitar les vies principals.

També tenim una ciutat on l'ús de la bicicleta o el patinet és cada cop més freqüent, malgrat la manca d’aparcaments segurs, de senyalització i de seguretat. És evident que queda molt a fer per assolir una veritable xarxa pedalable a la nostra ciutat, i des d'ERC-AG seguirem reclamant mesures en aquesta línia.

Una altra de les actuacions que fa anys que reclamem i que el Pla preveu és la millora de les voreres per fer-les més accessibles i la col·locació de més passos de vianants, sobretot a les cruïlles dels carrers secundaris. A un 39% dels llocs on hauria d'haver un pas de vianants, aquest no existeix.

I no menys important, cal millorar la seguretat viària als entorns de les escoles i aplicar mesures per reduir la contaminació acústica provocada pel trànsit, com ara als barris com Can Bassa i Tres Torres, afectats directament per la ronda Sud. 

Per ERC-Acció Granollers, el problema de base és la priorització del vehicle privat per damunt de les persones. I malgrat que aquest nou Pla de Mobilitat planteja una sèrie de reptes i accions de cara als propers anys, creiem que seran insuficients per garantir la recuperació de l'espai públic per als vianants, i per fer d’aquest espai públic un entorn més net i sostenible.

 
 
  
  

Hasta en la sopa

Grupo Municipal C's Granollers
Correu-e | Twitter | Facebook

C's logo

Estamos hartos de comprobar como algunas entidades y un partido político en concreto (no es muy difícil intuir en cuál estamos pensando) ignoran por completo el cumplimiento de la Ordenanza Municipal de los Espacios de Uso Público y Civismo, en lo que a la colocación de carteles, banderolas, pegatinas y demás soportes publicitarios se refiere.
Es fácil encontrar sus reivindicaciones políticas pegadas en cualquier parte de la ciudad. Cabinas de teléfono, fachadas de inmuebles, postes, cajetines de la luz, semáforos o escaparates de comercios. Ellos están por encima de las leyes. “Son la voz del pueblo”, “los defensores de la justicia social”… lo que parece ser les legitima para colocar sus mensajes propagandísticos en donde les da la real gana.
Ya el colmo es comprobar cómo, el pasado mes de septiembre, impunemente sus regidores aparecen en diarios del Vallés pegando ellos mismos carteles en la fachada del antiguo cine Mundial por motivo de la campaña del 1-O. Se ve que la ordenanza no va con ellos, tampoco el limpiarlos posteriormente, de eso ya se ocupa el Ayuntamiento. Dan una mala imagen de nuestra ciudad y encima su “fiesta” la pagamos todos.
Porque todo vale para politizar a la sociedad y modular la opinión pública. Todo es lícito para meternos su propaganda “hasta en la sopa”, desde pancartas XXL y esteladas en la Festa Major (que se supone es de todos y en la que debería reinar un espíritu de fraternidad y fiesta) a macabras escenificaciones como el cementerio que montó a la ANC un domingo por la mañana en la mismísima Porxada.
Lo que realmente buscan con el constante bombardeo de mensajes políticos es imposibilitar la articulación de un discurso racional, esconder sus miserias e incompetencias (véase los numerosos casos de corrupción catalanes), imponer una opinión pública uniforme y mantener una constante situación de confrontación entre los ciudadanos. De acuerdo, sigan con su juego, pero, al menos, les pedimos que cumplan con la ordenanza municipal y se limiten a los espacios habilitados.
 
 
  
  

Ciutat defensora dels Drets Humans?

Assemblea de la Crida per Granollers - CUP
cridapergranollers.cat
crida-cup@ajuntament.granollers.cat

CUP logo

En el manifest d'enguany s'afirma que "...defensores i defensors posen en perill la seva llibertat pel fet de reivindicar i exercir drets que són universals: drets socials i de participació política que són trepitjats grollerament als seus països per les autoritats". Drets que són vulnerats quan forces militaritzades assalten conselleries detenint sense garanties alts càrrecs de la Generalitat, quan es persegueix la lliure expressió d'idees, decomissant propaganda política, fent ús de policia armada per impedir actes i mobilitzacions, trepitjant el dret de participació política i ordenant la persecució judicial d'aquelles persones que impulsem una resolució democràtica i pacífica del conflicte entre l'estat espanyol i el poble català. Malgrat aquests atacs el govern granollerí encara no ha condemnat explícitament l'atemptat comès pels aparells de l'Estat contra drets i llibertats.

Com va dir el pedagog brasiler Paulo Freire «parlar de democràcia i silenciar el poble és una farsa». Tot i aquesta vulneració flagrant, el govern granollerí, obedient als dictats de la fiscalia i a les directrius del PSOE, s'ha amagat rere el funcionariat per mantenir una calculada equidistància i sermonejar amb lliçons moralitzants, repartint culpes entre el PP i el govern català, eludint qualsevol responsabilitat del PSC-PSOE del qual formen part.Quan es vulneren drets elementals no valen excuses, ni amagar-se en l'obediència a les lleis d'un estat que persegueix judicialment i reprimeix policialment la dissidència política. No prendre partit en defensa de la llibertat d'expressió, no prendre partit al costat del dret de participació política, no prendre partit en defensa de les llibertats és fer el joc als estaments que vulneren els Drets Humans.

A quants quilòmetres han de succeir els abusos perquè un govern que s'etiqueta com a defensor dels Drets Humans condemni sense pal·liatiusla vulneració de drets fonamentals, i es situï de forma inqüestionable de part de les persones, entitats i institucions que estan sent víctimes de la repressió?

 
  
  

Recogida de propuestas ciudadanas para el presupuesto 2018

José María Moya
Grup Municipal Popular
Correu-e | WhatsApp |
Twitter | Facebook

PP logo

 

Estamos lanzando una campaña de recogida de propuestas de los ciudadanos para el presupuesto del ayuntamiento para 2018.

 

¿QUIERE COLABORAR?
¿Qué cree que le falta a la ciudad?
¿Qué cree que hay que mejorar de Granollers?
¿Qué cree que hay que mejorar en su barrio?
¿En qué invertiría usted el dinero público del Ayuntamiento?

 

QUEREMOS SABER SU OPINIÓN MEDIANTE ESTA WEB:

http://presupuestosparticipativosgranollers2018.weebly.com/

 

TAMBIÉN NOS LA PUEDEN HACER LLEGAR VÍA:

Email : comunicacioppgranollers@gmail.com
Facebook: Populars Granollers
Twitter: @ppgranollers
Whatssap: 619186115

 

TAMBIÉN PUEDEN HACERLO PERSONALMENTE :

Si quieren estamos a su total disposición, para acercarnos a tomar un café hasta su barrio, para hablar y que nos puedan explicar sus propuestas de mejora de tú a tú.

Si quieren también pueden acercarse al despacho que tiene el grupo municipal del PP, en la 3ª planta del Ayuntamiento de Granollers en la plaza de la Porxada.

 

RECUERDEN QUE LOS PRESUPUESTOS MUNICIPALES ES LA DECISIÓN MÁS IMPORTANTE QUE TOMA UN AYUNTAMIENTO CADA AÑO

Con el presupuesto el ayuntamiento decide cómo, dónde, cuándo y cuánto, se invierte el dinero de sus vecinos.

Es muy importante que desde la administración local se den pasos desde una democracia representativa a la participativa.

Hay que abrir las decisiones municipales a la participación de los vecinos y vecinas y más cuando hablamos del dinero de las arcas municipales, que es el DINERITO DE TODOS.

Creemos que el presupuesto de Granollers, no sólo lo tienen que decidir las personas que forman parte del pleno, Granollers la formamos muchas personas, distribuidas en 16 barrios.

Es por ello que creemos que una parte de la decisión de los presupuestos del 2018 deben decidirla ustedes, niños, jóvenes, adultos, personas mayores, las 60.000 personas que vivimos en la ciudad de Granollers.

#SentimGranollers #SentimosGranollers