Els grups municipals opinen (octubre 2018)

Recollim els últims articles d'opinió publicats al butlletí municipal 'Granollers informa'

Arxiu de mesos anteriors 

 

 

 

Granollers, una ciutat respectuosa amb el medi ambient

Jordi Terrades i Santacreu
Portaveu del PSC 

PSC logo

La protecció del medi ambient, la lluita contra el canvi climàtic i l’adaptació al seus efectes és un dels eixos prioritaris de la nostra acció de govern. Entenem que els pobles i ciutats, com a territori on es desenvolupen les activitats humanes i també més proper a la ciutadania, són l’escenari des d’on es poden desenvolupar millor les polítiques ambientals.

Quatre són els àmbits que continuarem desenvolupant de manera prioritària: l’eficiència energètica i l’aposta per les energies renovables, la gestió sostenible de l’aigua, la qualitat atmosfèrica i el patrimoni natural.

Hem implantat mesures d’eficiència energètica a l’enllumenat públic i als equipaments municipals, assolint importants estalvis; hem implantat energies renovables, com la geotèrmia a Can Muntanyola, energia fotovoltaica al Centre Vallès i a l’Escola del Treball i hem implicat a gestors i usuaris dels equipaments esportius, culturals, cívics i educatius de la ciutat vers la conscienciació i la formació per un model energètic més sostenible. I amb projectes innovadors com Ecocongost, que té per objectiu una gestió més eficient de l’energia en els processos industrials.

Assolir els objectius acordats pels estats de la Unió Europea és una responsabilitat compartida de l’administració pública i dels ciutadans i ciutadanes.

Hem liderat la constitució d’un grup de dotze municipis de la comarca per treballar plegats els problemes derivats de la contaminació i de la qualitat de l’aire, hem demanat a la Generalitat l’elaboració d’un pla de millora de la qualitat ambiental de l’àrea, la detecció dels possibles focus contaminants i l’adopció de mesures que calguin fins a la resolució del problema.

La participació activa en xarxes amb altres municipis i administracions és clau per compartir i avançar cap a una ciutat més sostenible.

Incentivarem la rehabilitació mitjançant inversions en mesures d'eficiència energètica i ús d'energies renovables en l'edificació. A més de comprometre recursos econòmics municipals, treballarem i reclamarem tant al govern de la Generalitat de Catalunya com al govern de l’Estat què implantin Plans de Rehabilitació Sostenible d'Habitatges i Edificis i Programes de Regeneració Urbana dels seus entorns, de la manera que es va fer amb els Plans de Barris i que l’actual govern de Catalunya ha suspès, com l’instrument per la millora de la cohesió social i la reactivació econòmica.

 
 
  
  

A ti, que no eres independentista

Àlex Sastre
Portaveu del grup PDeCAT-Demòcrates

CiU logo

El 27 de octubre del año pasado, cuando el Parlament de Catalunya aprobó la declaración de independencia, los que nos reunimos en la Porxada dirigimos unas palabras a los que allí se encontraban. Lo que yo dije, más o menos, fue dirigido precisamente a los que no querían -y probablemente siguen sin querer- la independencia: “Este proyecto, el de un estado propio para Catalunya, no es algo que se hace contra vosotros, si no también para vosotros”.

Quizás en los últimos años, tanto los partidarios como los detractores de la independencia de Catalunya hemos hablado excesivamente para los nuestros y no para los otros. Yo soy independentista. Y lo soy no por una cuestión familiar -mi padre es de Granollers pero mi madre es de Valladolid- sino porque creo que desde la proximidad gestionaremos mejor este País que desde Madrid.

Seamos sinceros, España ha perjudicado a Catalunya con muchas de sus decisiones. La inversión en infraestructuras, el déficit fiscal, el no reconocimiento de la personalidad nacional… ¿Será esto una tierra donde ataremos los perros con longanizas? No habrá para tanto. Pero seguramente tomaremos decisiones con más conocimiento de causa y con más ambición, especialmente en el ámbito social y de crecimiento económico. Para vivir mejor, vaya. Creo en la gestión de Catalunya desde la propia Catalunya igual que creo en el Ayuntamiento como la mejor herramienta para mejorar la vida de los vecinos desde la proximidad. Por eso me presento para ser también tu alcalde.

¿Está la sociedad catalana fracturada? No. Hay un debate intenso que algunos no están sabiendo afrontar de forma democrática. El 1 de octubre del año pasado se pusieron urnas para votar que Sí, pero también para votar que No. Aceptemos que querer la independencia es una posición política tan legítima -sobretodo porque se plantea de forma pacífica y democrática- como no quererla. A partir de ahí nos entenderemos, y podremos debatir. Y sobretodo, aprenderemos a respetar a los que piensan diferente, y a quererlos fuera de las cárceles. Por eso llevamos lazos amarillos. No porque seamos independentistas, si no porque nos gusta el debate en libertad.

 
 
  
  

El dia que va guanyar la democràcia

Pep Mur i Planas
Grup Municipal ERC-AG
facebook.com/ercgranollers
twitter.com/ercgranollers

ERC-AG logo

 

Ara fa un any, a Granollers i Catalunya votàvem per primera vegada en un referèndum per la independència. Durant els mesos i setmanes anteriors, els partits partidaris del no, l’estat i nombrosos mitjans van desprestigiar un acte profundament democràtic, dient entre d’altres coses que només hi votarien independentistes. Avui també toca recordar les 222.152 persones que van fer ús del seu dret a vot per manifestar el seu rebuig a la independència o simplement per votar en blanc.

L’U d’octubre més de 2.200.000 persones van votar a favor de la independència. Un acte que potser molts ara es pregunten perquè va servir. En el clima actual, fins i tot ens retraiem moltes coses entre independentistes. Som en un moment on ens hem de replantejar moltes estratègies, i és fonamental escoltar-nos i respectar-nos. Només amb unitat tornarem a poder avançar.

El que vàrem fer aleshores és tant enorme que avui tenim nou persones a la presó, amb la seva llibertat absolutament anul·lada. Set més són a l’exili, ben lluny de casa, només per haver complert amb allò que varen prometre. Molts anhelàvem que aquella declaració del 27 d’octubre es fes efectiva, però no ho va poder ser. Davant teníem moltes adversitats, que no vam poder superar. Però això només ens ha de fer ser més forts.

Personalment estic convençut que l’esforç de tantes persones, les qui van vetllar perquè les urnes i les paperetes arribessin al seu destí, les qui van defensar els col·legis, les qui van dissenyar el cens universal perquè es pogués votar des de qualsevol escola –preveient fins i tot l’onada de violència imperdonable de l’estat espanyol, amb la connivència de tots els partits estatals–, tot això no va ser en va.

Algú s’imaginava el dia abans que cauria el mur de Berlín? De ben segur que vam cometre errors en no preveure la majoria d’escenaris. Però ara cal replantejar-nos les estratègies, cal seguir seduint més gent –no deixem mai apartat aquest objectiu, el millor país el volem per a tothom!–, cal persistir com ens demanen cada dies les nostres preses i exiliades i els nostres presos i exiliats. Un any després no podem estar encara retraient-nos. Hem d’assegurar la victòria final.

 
 
  
  

Efemèrides

Blanca Navarro
Diputada de Cs al Parlament de Catalunya per Barcelona
Membre de Junta Directiva Municipal de Cs Granollers
Correu-e | Twitter | Facebook

C's logo

S’acosten les efemèrides polítiques de la tardor, i els partits separatistes, mentre mantenen el Parlament tancat amb pany i forrellat, insisteixen en la seva agenda il·legal, en la ruptura i en "atacar a l'Estat", en paraules del mateix Torra.

Començarem recordant els dies 6 i 7 de setembre quan, al Parlament, els partits separatistes van donar un cop a la democràcia, trepitjant la legalitat i els drets de l'oposició i de la majoria dels catalans, i van trencar en dos la societat catalana, perjudicant greument la convivència.

La Diada, els últims anys convertida en la festa del separatisme, no pas de tots els catalans, i la resta de dates al voltant de l'1 d'octubre en què insistiran en el victimisme enlloc de fer autocrítica, reconèixer que s'han saltat les lleis i que han comès greus errors durant aquest temps.

Escoltin, no hi ha cap organisme ni cap legislació, nacional ni internacional que doni suport als seus plans il·legals, i només els partits polítics d'ultradreta han donat suport al fugit Puigdemont en el seu periple per Europa. Emparats en aquest victimisme, ocupen l'espai públic, i les institucions que són de tots, amb símbols partidistes.

En el fons, el que està en joc, és la convivència entre els ciutadans. En el fons, el que està en joc, és si es respecta el que és de tots, o si, més aviat al contrari, uns quants es poden imposar per sobre de les lleis.

A la nostra ciutat, hi ha uns quants que encara no se n'han adonat. A l'Ajuntament, el PSC encara manté el símbol partidista del llaç, això si, ha minvat un xic. Encara no han entès que l'Ajuntament és la casa de tots, i per tant, ha de ser neutral, i ajustat a les lleis que ens regulen a tots. Veurem si el símbol torna a créixer, coincidint amb les efemèrides independentistes de la tardor, o si ens sorprenen decidint respectar d'una vegada el que és de tots.

 

 
 
  
  

Quan a la censura li diuen neutralitat

Assemblea de la Crida per Granollers - CUP
cridapergranollers.cat
crida-cup@ajuntament.granollers.cat

CUP logo

L’espai públic ha estat i és escenari de reivindicacions i protestes, context de contraposició d’idees i pensaments, marc privilegiat de la contesa per la transformació social. Els sectors immobilistes que bramen el mantra de la "neutralitat" de l’espai públic, intentant imposar restriccions a qualsevol expressió en favor de l’emancipació social i nacional, són els mateixos que neguen els drets socials, civils, polítics i econòmics a la majoria de catalanes i catalans.

Els partits que pretenen imposar la "neutralitat" a places i carrers són aquells que volen silenciar les veus discordants, els mateixos que avui voldrien callar la majoria independentista i que demà voldran silenciar les denúncies pel preu de l’habitatge, les reivindicacions veïnals, les protestes per les retallades, les reclamacions de millora de l’educació o en favor de pensions dignes. N’hi ha que voldrien tornar al silenci de la llarga nit del franquisme, als carrers on l’única expressió legalment acceptable era la del règim oficial. Ocult rere el terme "neutralitat" s’hi amaga el desig de tornar a imposar en exclusiva la simbologia oficial. Símbols oficials que mai han estat neutrals, simbologia heretada de la dictadura franquista que ofen i fereix sensibilitats col·lectives i individuals i que mai ha rebut el suport de totes les catalanes i catalans.

Decretant un silenci disfressat de "neutralitat" als carrers, volen imposar el relat del bloc que va perdre les eleccions, després de disoldre el Parlament a cop de 155. Pretenen imposar, a través de la censura, el pensament únic enfront la pluralitat política, mentre construeixen, parapetats en les seves lleis, un nou autoritarisme que vol mantenir sotmesos els pobles i restringides les llibertats democràtiques, posant en risc la limitada llibertat d’expressió de què disposem, allò que ens queda de democràcia.

Per molt que prohibeixin les flors no podran aturar la primavera. Les parets no callaran fins que la Terra sigui lliure.

 
  
  

Invitación al paseo en silla de ruedas por Granollers

José María Moya
Grup Municipal Popular
Correu-e | WhatsApp |
Twitter | Facebook

PP logo

 

Estimado alcalde y equipo de gobierno,

Les hacemos llegar una INVITACIÓN FORMAL DE PASEO EN SILLA DE RUEDAS, para que vean Granollers desde otra perspectiva, desde 50 cm más abajo de lo que la ven normalmente.

No hay otra mejor forma de EMPATIZAR sobre este problema, que PONERSE EN LA PIEL de uno de sus ciudadanos y conocer sentado en 4 ruedas como lo viven cada día tus ciudadanos.

¿SI EL AYUNTAMIENTO OBLIGA A COMERCIOS A QUE CUMPLAN CON LA NORMATIVA DE ACCESIBILIDAD, PORQUE NO DAN EJEMPLO COMO ADMINISTRACIÓN PÚBLICA?

Los ciudadanos de Granollers con movilidad reducida tienen graves problemas para moverse por ciertos barrios de Granollers, puesto que HAY 160 PASOS DE PEATONES PENDIENTES DE ARREGLAR EN GRANOLLERS, les invitamos a que INVIERTAN en SUPRESIÓN DE BARRERAS ARQUITECTÓNICAS.

Son conocedores de algunas deficiencias e incoherencias, en temas de movilidad y accesibilidad y no hay manera que se arreglen:

PLAZAS DE APARCAMIENTO

Plazas de aparcamiento con árboles y bancos justo en el lateral de la plaza.

Plazas de aparcamiento que no están cerca de pasos de peatones (como obliga la ley)

WC DE EDIFICIOS MUNICIPALES NO ACCESIBLES

Rogamos hagan accesibles los WC de los equipamientos deportivos

PARQUES INFANTILES

Tenemos parques infantiles que tienen grava y arena no compactada, cuando la normativa los prohíbe. Y también tienen un palo de madera en el suelo de la entrada del vallado que prohíbe la entrada a niños con silla.

PASOS DE PEATONES

Hay centenares de pasos de peatones infranqueables en los barrios, que con una buena planificación anual poco a poco se podrían hacer accesibles en los barrios.

!! ES NECESARIO UN NUEVO PLAN DE ACCESIBILIDAD YA !!

El 19/04/2018 nos sorprendió ver lo rápido que se hicieron unas obras de accesibilidad en el parque de Ponent para acceder al lago a causa de una inauguración de la obra del artista Benito. ¿¿Pregunta?? sino hubiese sido por la inauguración, hubiesen hecho esa rampa accesible??

#SentimGranollers #SentimosGranollers