Els grups municipals opinen (desembre 2021)

Recollim els últims articles d'opinió publicats al butlletí municipal 'Granollers informa'

 XARXES SOCIALS DELS GRUPS MUNICIPALS
Web


Facebook


Twitter


YouTube


Instagram

Grup municipal dels socialistes  
Grup Municipal d'Esquerra Republicana-AM  
Grup municipal de Junts per Granollers
Grup municipal de Ciutadans  
Grup municipal de Granollers per la Independència-Primàries Catalunya MOCIONS dels grups al Ple 

Arxiu de mesos anteriors 

 

 

 

Uns pressupostos per a un nou temps

 

Jordi Terrades i Santacreu
Portaveu del PSC 

PSC logo

Hem aprovat uns nous pressupostos a l’Ajuntament. Pressupostos aprovats pel govern del PSC que han comptat també amb el suport de Junts per Granollers i ERC.

Recursos econòmics per encarar la sortida de la crisi social i econòmica produïda per la pandèmia de la Covid-19.

Un pressupost, però, que també comença a orientar les polítiques que hauran de ser importants amb l’horitzó de l’any 2030.

Comptes municipals que creixen respecte el de l’exercici pressupostari actual, un senyal de la recuperació de l’activitat econòmica general, també a la nostra ciutat. També hi ha una important despesa destinada a la inversió de l’Ajuntament.

Sempre hem mantingut que una de les prioritats dels comptes públics és acompanyar tothom perquè ningú quedi enrere.

Són, a més, uns pressupostos que també marquen el camí de la transformació cap a una ciutat més saludable i sostenible, cohesionada i que fa servir les noves tecnologies per facilitar la vida i la feina dels ciutadans i les ciutadanes de Granollers.

Tres eixos estratègics: transició ecològica i energètica molt orientada a la rehabilitació, eficiència energètica i accessibilitat dels habitatges. Cohesió social amb les polítiques d’acompanyament a les persones vulnerables, a la contractació per crear llocs de treball i al manteniment de l’espai públic. Transformació digital per acostar l’administració i els serveis al conjunt de la ciutadania.

Uns pressupostos amb objectius clars de mirada llarga pensant en la millora de Granollers

 
 
  
  

Empremta republicana

 
Núria Maynou i Hernández. Portaveu del Grup Municipal d'Esquerra Republicana
esquerra@granollers.cat
@ERCGranollers - WhatsApp: 690082630

Acabem de superar un dels cicles polítics més importants del curs: l’aprovació de les Ordenances Fiscals i del Pressupost per a l’any vinent. Uns instruments que acaben marcant el què, el com i el quan pel que fa a les polítiques i accions que l’equip de govern vol tirar endavant a la nostra ciutat.

La valoració que en fem és positiva. Hem aconseguit deixar empremta republicana als dos documents. Hem aconseguit fer un pressupost més social, amb més beques i ajuts, i també hem aconseguit fer unes ordenances fiscals més verdes i sostenibles.

El nostre grup municipal, des de la responsabilitat de ser el principal grup de l’oposició, vam traslladar a l’equip de govern nombroses propostes per tal que fossin incorporades, seguint la lògica de fer una oposició útil, constructiva i activa. Segurament teníem pocs incentius per votar a favor de pressupostos i ordenances. Davant la majoria absoluta, la postura còmoda seria posar-nos en un racó, fer cara d’enfadats i anar dient que no a tot. Però el no a tot sovint et porta a la irrellevància política i nosaltres no hem vingut a fer això a l’Ajuntament.

Hem vingut a ser útils i a fer tot el possible per construir una ciutat més verda, més progressista, més justa, més feminista i més republicana. En resum, volem fer del republicanisme d’esquerres un projecte polític per a molta gent, que aglutini la diversitat i que aspiri a governar arreu.

Per això hem fet i seguirem fent molta feina, sempre amb la voluntat de sumar, de construir una alternativa sòlida, i buscar i pensar propostes per fer una ciutat millor, no deixar ningú enrere i mantenir-nos ferms en la lluita contra les desigualtats. 

 
 
  
  

La pandèmia silenciosa

 
Amanda Ramos
Regidora de Junts per Granollers
 

L’augment de l'ansietat, dels símptomes depressius o dels trastorns alimentaris són algunes seqüeles personals que la Covid ens ha deixat fins ara. I és que la salut mental és un clar indicador de les condicions socials que tenim des de fa mesos, com a conseqüència d’una situació que ens ha canviat hàbits i ha introduït inseguretat i moltes pors. És el que s’anomena la pandèmia silenciosa.  

El jovent era qui menys percebia aquesta pandèmia com una amenaça personal i, en canvi, és la franja d'edat on la salut mental ha resultat més afectada. El col·lectiu d’entre 16 i 29 anys, el segment més vulnerable a la precarietat laboral i econòmica, és el que més angoixa i tristor està patint. Abans del coronavirus la mortalitat juvenil per suïcidi havia disminuït, però hi ha un indicador recent revelador: si el 2019 el percentatge havia arribat al mínim (3,4 %), ara gairebé s'ha doblat (6,1 %), i afecta tres vegades més les noies que els homes joves. I dades de l'Hospital Sant Joan de Déu revelen haver rebut durant el primer trimestre de 2021 un 47 % més d'urgències relacionades amb la salut mental juvenil que en el mateix període de 2020, de manera que en un any s’han duplicat les derivacions urgents per trastorns alimentaris.

Des de Junts per Granollers hem proposat introduir al pressupost municipal per al 2022 partides encaminades a cuidar la salut mental dels nostres conciutadans i conciutadanes, i incrementar la dotació per a l’assistència psicològica de persones joves i adolescents. I és que ens hem de cuidar i mimar perquè la pandèmia deixi els mínims efectes possibles sobre la nostra salut mental.

I per damunt de tot, un dels grans reptes de la nostra societat és deixar d’estigmatitzar els problemes de salut mental. Quan hi són es prioritza l’individualisme, perquè no està ben vist demanar ajuda i es tendeix a amagar el problema, i pel fet d’obviar-lo no deixarà d'existir, sinó que s'agreujarà. Cal ser valents i demanar l'ajuda necessària, i plantar cara a la por. El mirall no es trenca quan ens mirem i per això ens hem de seguir mirant, per donar-nos una nova oportunitat cada dia. 

 
 
  
  

No es momento de subir impuestos

Grupo Municipal Cs Granollers
ciutadans@granollers.cat
Correu-e | Twitter | Facebook

A pesar de la eliminación progresiva de las restricciones derivadas de la pandemia, aún no podemos afirmar que se haya vencido al virus. El riesgo de rebrote está muy presente, solo debemos observar lo que está ocurriendo en países de nuestro entorno.

Por otra parte, las secuelas económicas y sociales de la grave crisis son evidentes. Desde Ciudadanos, como partido liberal, apostamos por el principio de presupuesto equilibrado y el mantenimiento de un nivel reducido de impuestos.

Son muchas las familias que están en riesgo de exclusión social y son numerosos los autónomos y pymes que sobreviven en la cuerda floja. Por ejemplo, el comercio, la restauración o la hostelería son actividades que han sufrido restricciones severas durante un periodo prolongado de tiempo y que ahora están intentando coger aire para sobrevivir a la pandemia. Y recordemos que aún están vigentes un gran número de ERTE, de los cuales muchos trabajadores no se podrán reincorporar a sus puestos de trabajo e inevitablemente engrosarán las filas del paro.

Somos partidarios de prorrogar las bonificaciones existentes e incrementar las ayudas sociales y económicas. Lo que toca ahora es disminuir la presión fiscal de las familias, autónomos y pymes. Estamos en contra de la subida impositiva que se ha aprobado para el próximo 2022. No es el momento de subir impuestos.

Y con este escenario tampoco hemos podido votar a favor de los presupuestos que ha presentado el equipo de gobierno para el próximo año y, que han salido adelante con el apoyo de ERC y Junts per Granollers. Creemos que en los últimos años se debería haber invertido más en ayudas sociales y en emprendimiento, así como en abrir partidas adicionales para mejorar la seguridad de la ciudad, apoyar a las familias monoparentales, fomentar la contratación, evitar despidos o paliar la pobreza energética en vez de hacerlo en según qué inversiones. En el último plan de choque ya pudimos comprobar que, desafortunadamente, muchas de estas ayudas se quedaron cortas por el gran número de peticiones recibidas.

Finalmente, nos gustaría animaros a consumir productos y servicios de proximidad, pues son sinónimo de calidad y, además, tienen el valor añadido de apoyar a nuestros comerciantes y hosteleros.

Os deseamos a todos unas muy felices fiestas y próspero 2022.

 
 
  
  

De pressupostos, mundials i festes nadalenques

Joan Ricart Angulo
Regidor de Granollers per la Independència-Primàries Catalunya
granollersxindependencia@granollers.cat / Twitter

Estem a punt de tancar l’any i la ciutat es prepara per viure un esdeveniment que esperem que tingui un impacte de llarga durada a la ciutat. Enmig dels preparatius de les festes nadalenques, Granollers acollirà el Campionat Mundial d’Handbol femení. Més enllà dels 19 dies de frenesí mentre durin els partits, cal que aquest campionat sigui transcendent per a la ciutat i que tingui un impacte a llarg termini. Algunes de les activitats dissenyades per promoure’l han de tenir un caràcter perenne i convertir-se en mostres explícites del compromís de la ciutat amb la igualtat de gènere i el respecte a les dones. Una iniciativa com la fira de l’esport femení, promoguda des del Consell Municipal de l’Esport amb el suport d’un bon nombre d’entitats esportives de Granollers, ha d’esdevenir una cita anual obligatòria que promogui la igualtat a través dels valors de l’esport.

Abans del mundial però, a mitjans de novembre, l’equip de govern va presentar els pressupostos municipals per a l’any 2022 en un ple extraordinari i monogràfic. Els de Granollers per la Independència - Primàries Catalunya celebrem aquest fet, ja que des que vam arribar al consistori considerem que aquest format dona la importància que es mereix a un debat d’aquestes característiques. A veure si de cara a l’any que ve, encara que se celebrin per separat, podem tractar les Ordenances Fiscals i els Pressupostos conjuntament amb l’equip de govern. Si a sobre, ho podem fer de manera participada amb els tècnics com fa temps que apuntem alguns grups de l’oposició, ja serà fantàstic!

Per acabar, voldríem aprofitar aquestes línies per felicitar el Nadal a tots i totes les granollerines. Les festes nadalenques de l’any passat van ser, amb tota seguretat, les més complicades del que portem de segle. Esperem que enguany, la ciutat llueixi com mai i puguem gaudir de totes les activitat programades. El grup municipal de Granollers per la Independència - Primàries Catalunya us desitja unes molt bones festes i una bona entrada d’any. Bon Nadal i feliç 2022!