Els grups municipals opinen (setembre 2018)

Recollim els últims articles d'opinió publicats al butlletí municipal 'Granollers informa'

Arxiu de mesos anteriors 

 

 

 

Diàleg i compromís

Jordi Terrades i Santacreu
Portaveu del PSC 

PSC logo

En algun altre moment hem manifestat en aquestes mateixes pàgines, que malgrat els profunds desencontres entre el Govern d’Espanya i el de la Generalitat de Catalunya en els darrers vuit anys, havia d’arribar l’hora del seny que passava i passa en primer lloc per dialogar i buscar un ampli acord que sigui capaç de representar a una amplíssima majoria social.

És cert que el govern de la Generalitat respon a una majoria parlamentaria independentista resultat del nostre sistema electoral, i tant cert com que no representa a la majoria social, ho es que és un govern legítim.

També es cert, que a Espanya tenim un nou govern sorgit d’una majoria parlamentària que volia tancar l’etapa del PP, per obrir-ne una de nova.

El president Pedro Sánchez vol obrir una etapa de diàleg per explorar tots els recursos que ens dona la Constitució i l’Estatut de Catalunya, fins i tot les eines de la reforma d’aquestes lleis constituents i estructurants de qualsevol país, també el nostre.

Som conscients de les enormes dificultats, que la no política, han produït en aquests darrers anys. La judicialització d'un debat que mai havia d’haver sortit del marc polític, i que ha comportat presó preventiva de dirigents independentistes i processos judicials en marxa.

Unilateritat i desobediència també s’han produït.

Però creiem que malgrat totes les dificultats, i que a banda i banda les formacions polítiques que han alimentat i crescut amb el “lio” seguiran enrocats i posant pedres al camí, s’han d’obrir les vies polítiques per buscar les propostes polítiques que permetin encarar positivament el futur.

La primera trobada entre els presidents Sánchez i Torra obra portes, el reinici de les comissions bilaterals Estat Generalitat, la constitució a Catalunya d’una taula pel diàleg a proposta d’una gran majoria al Parlament són signes d’un nou camí.

Des de la defensa de les nostres posicions polítiques de sobres conegudes, reformistes, però també des de la lleialtat i el reconeixement de les contraries, afirmem que el diàleg i cercar compromisos és el camí, en benefici del país i d’una amplíssima majoria de ciutadanes i ciutadans.

 
 
  
  

Què passa amb la neteja?

Àlex Sastre
Portaveu del grup PDeCAT-Demòcrates

CiU logo

El grup municipal del PDeCAT-Demòcrates hem presentat un conjunt de preguntes a l’equip de govern sobre l’estat actual del servei de recollida d’escombraries a Granollers. No parem de rebre queixes per la insatisfacció que genera entre els ciutadans un servei que és el més costós econòmicament i que no creiem que estigui al nivell esperat. Les preguntes són sobre:

  • Les males olors al voltant dels contenidors de fracció orgànica, especialment dels nous models amb tapa oberta. També s’ha demanat amb quina freqüència són netejats.

  • El sobreeiximent de brossa en alguns contenidors.

  • La freqüència de buidatge dels diferents contenidors, per la sensació generalitzada que no tots es buiden cada vegada.

  • La dificultat d’obertura de la tapa dels contenidors, especialment per part de persones grans i amb dificultats de mobilitat.

  • La neteja dels voltants i sota els contenidors.

  • L’existència d’una auditoria o d’un informe de qualitat del servei.

  • La possible constància per part de l’equip de govern de l’incompliment d’algun element del contracte per part de l’empresa concessionària.

  • L’existència d’un estudi de satisfacció del servei per part de la ciutadania.

També hem constatat la necessitat d’un control més exhaustiu del contracte per tal de prestar un bon servei i assegurar que l’empresa compleix amb allò estipulat pel preu acordat. De moment no hi ha hagut cap informe de retorn de la persona que fa el seguiment del contracte, i tot just fa poques setmanes que s’ha licitat el control de qualitat del servei, més de 15 mesos després de l’inici de la concessió.

Finalment, hem demanat a l’equip de govern que si es detecten incompliments per part de l’empresa, s’apliquin penalitzacions: els ciutadans paguen impostos i taxes i si els prestadors dels serveis no compleixen amb allò acordat, cal aplicar els elements de pressió i de defensa dels interessos de la ciutadania que té l’Ajuntament.

 
 
  
  

Escola catalana, escola de qualitat

Grup Municipal ERC-AG
facebook.com/ercgranollers
twitter.com/ercgranollers

ERC-AG logo

 

El passat mes de juny, l'escola catalana tancava el curs 2017-2018. Un curs especialment dur per tota l'escola pública, que va veure com l'aplicació de l'article 155 posava en perill la feina feta durant dècades. A aquesta situació de gravetat, s'hi va afegir un gran embat per part fins i tot de grans partits polítics, com Ciutadans o el PP, contra centres educatius i fins i tot professorat. Una situació que és inadmissible i no es pot tornar a repetir.

Ara que a Granollers més de 9000 alumnes comencen un nou curs escolar, és el moment de reiterar la defensa d’un model educatiu públic propi, amb un projecte clar i decidit, que passi per bastir l’escola que el país necessita. L’escola catalana és integradora i sempre ha lluitat per a la inclusió; és també una eina de cohesió social i territorial i un motor de progrés personal i cultural. El sistema educatiu de Catalunya, com el de qualsevol país avançat, ha de tenir l’objectiu de crear ciutadans lliures i compromesos. Perquè l’escola no només ensenya, sinó que sobretot educa.

L'educació no es mesura només per l’èxit acadèmic sinó també per l’èxit personal i social de l’alumnat. L'escola catalana ha d’atendre la diversitat de les necessitats educatives de tot l’alumnat. Un model educatiu i d’excel·lència que garanteixi la igualtat d’oportunitats i la inclusió, que prioritzi la millora dels resultats educatius i en el qual la Formació Professional sigui un element cabdal en l’equitat i en la competitivitat del sistema educatiu. És així com aconseguirem persones lliures,defensores de la igualtat, l’equitat i la cohesió social.

Des d’Esquerra Republicana de Catalunya - Acció Granollers creiem que el Projecte Educatiu de País respon a un model amb vocació de servei públic, lleial amb els valors republicans. En definitiva, un model educatiu compromès amb l’alumne, amb el professorat i amb les famílies, que volem seguir defensant des del municipalisme.

 
 
  
  

Últimas propuestas presentadas

Grupo Municipal de Cs Granollers
Correu-e | Twitter | Facebook

C's logo

Antes de las vacaciones estivales presentamos las siguientes dos propuestas:

  • Aumentar el número de escuelas e institutos que abran sus patios durante los fines de semana. Creemos que es una buena idea para ofrecer un mayor de número de alternativas de ocio saludable a nuestros niños y jóvenes, especialmente propuestas de carácter cultural y deportivo. También lo consideramos positivo en el sentido de potenciar una sociedad más cohesionada y participativa mediante la autogestión de estos espacios por parte de las entidades culturales y asociaciones de vecinos de nuestro municipio. Este proyecto nos brinda la posibilidad de acceder a la práctica deportiva desde una situación de igualdad, rentabilizando unos espacios públicos que deben estar al servicio de los vecinos y vecinas de Granollers.

Por todo ello, agradecemos que todos los grupos políticos hayan votado a favor de nuestra propuesta. Estamos convencidos que se trata de una buena oportunidad para dinamizar nuestros barrios con actividades culturales y de ofrecer ocio saludable a nuestros jóvenes.

  • Creación de un plan de prevención de reacciones alérgicas en nuestras escuelas e instalaciones municipales. La comisión europea considera que 7 de cada 10 reacciones alérgicas graves ocurren al comer fuera de casa y, en el caso de los niños, el 20% de ellos ocurren en los comedores de centros educativos. Por ello, consideramos que sería importante definir un plan de prevención de reacciones alérgicas en los centros educativos de nuestra ciudad y en eventos multitudinarios como son la Fiesta Mayor o la Granollers Cup. También, vemos primordial que los botiquines de los colegios e instalaciones públicas cuenten con autoinyectores de adrenalina, cuya administración no requiere de conocimientos médicos previos. Desafortunadamente la moción no ha salido adelante por los votos en contra de PSC… el resto de partidos votaron a favor.

Comenzamos el nuevo curso político con mucha ilusión. Seguiremos trabajando en nuevas propuestas para mejorar Granollers. Si tienes alguna idea, queja o propuesta, estaremos encantados de escucharla: granollers@ciudadanos-cs.org

Y si quieres formar parte del cambio, contáctanos, estamos construyendo un proyecto sólido e ilusionante para nuestra ciudad. ¡Te esperamos! 

 
 
  
  

Vam votar i vam guanyar

Assemblea de la Crida per Granollers - CUP
cridapergranollers.cat
crida-cup@ajuntament.granollers.cat

CUP logo

El mandat de l'1 d'Octubre, recollit en l'article 4 de la Llei 19/2017 del referèndum d'autodeterminació, és clar: "si en el recompte dels vots vàlidament emesos n'hi ha més d'afirmatius que de negatius, el resultat implica la independència de Catalunya".

Malgrat totes les amenaces, repressió i violència practicades per l’Estat, vam fer nit als col·legis electorals i vam protegir les urnes, vam defensar els nostres vots i el nostre dret a decidir en llibertat. I no hem oblidat, ni oblidarem mai quin va ser el resultat. El 90,18 % dels vots emesos van ser favorables a que Catalunya sigui un estat independent en forma de república. Tot i que 770.000 persones van ser privades del seu dret a vot, perquè els col·legis on havien de votar van ser clausurats per les forces de seguretat de l’Estat, un total de 2.286.217 persones - 20.045 a Granollers - vam vèncer la por i vam sortir majoritàriament al carrer a votar.

La majoria del poble català vam expressar democràticament a les urnes la nostra voluntat, ara cal que la classe governant i els partits polítics compleixin el mandat de la majoria social. No volem més engrunes, no és hora de noves promeses per demà, volem el pa sencer i el volem aquí i ara. Ja n’hi ha prou de mandats i de promeses incomplertes. Ja n’hi ha prou de posar límits, prou d’amenaces, manipulacions, enganys i xantatges a la voluntat popular. Volem governs a la Generalitat i a Granollers que obeeixin el mandat democràtic resultat del triomf del SÍ als col·legis electorals i la Llei del referèndum aprovada pel Parlament.

La raó i la voluntat popular s’imposarà als cops, presons, exilis, amenaces i xantatges, als tractes ocults tutelats per l’IBEX, grans sindicats i patronals, i al confort de les poltrones dels despatxos oficials. Perquè la voluntat popular amb determinació i coratge sempre guanya. Seguirem empenyent!

 
  
  

S.O.S. pistas de atletismo

José María Moya
Grup Municipal Popular
Correu-e | WhatsApp |
Twitter | Facebook

PP logo

 

Cada año en los presupuestos municipales nuestro grupo municipal está pidiendo inversión en las infraestructuras de las pistas de atletismo.

Hace unos días volvimos a visitar las instalaciones y nos fuimos muy preocupados.

Estas instalaciones tienen 61 años, se inauguraron el 16/06/1957 y cada día se están degradando más por falta de mantenimiento.

Recordar al ayuntamiento que por dichas instalaciones pasan diariamente centenares de usuarios.

Este equipamiento deportivo sirve de sede a 5 entidades y también se abre para escolares y otros colectivos.

Puesto que la inversión del campo de fútbol de Palou no va a producirse este año rogamos que CON URGENCIA se disponga de una modificación presupuestaria para arreglar las pistas de atletismo.

Estas instalaciones tienen una grandas deficiencias :

INFRAESTRUCTURA GRADAS DE HIERRO OXIDADAS

Pedimos que se revise la infraestructura del techo de las gradas de la pista de atletismo puesto que cada día están las bigas y tornillos más oxidados.

FALSOS TECHOS QUE SE CAEN

Tenemos gente entrenando en el interior de las instalaciones de las pistas de atletismo (Club Judo Granollers) y los falsos techos están rotos y caídos.

VENTILACIÓN INSUFICIENTE QUE ORIGINA MOHO

Tenemos todos los síntomas de la humedad por condensación.

• Aparición de moho y manchas negras en duchas, vestuarios, contorno ventanas,… en zonas de difícil ventilación en general

• Las paredes desconchándose por humedades

• Todo por una atmósfera cargada de humedad

EL DEPORTE EN GRANOLLERS es un elemento de promoción de la ciudad, de actividad económica y de salud, que nos ayuda también a dar a conocer los valores de nuestra ciudad de cara al exterior.

NO QUEREMOS DAR ESTA IMAGEN DE DEJADEZ A LOS DEPORTISTAS QUE VIENEN A LAS PISTAS DE ATLETISMO, VERDAD?

#SentimGranollers #SentimosGranollers