Els grups municipals opinen (juliol 2017)

Recollim els últims articles d'opinió publicats al butlletí municipal 'Granollers informa'

Arxiu de mesos anteriors 

 

 

 

Al servei de la sostenibilitat i la cohesió

Jordi Terrades i Santacreu
Portaveu del PSC 

PSC logo

En aquests temps de profunds canvis econòmics i socials, les polítiques són cada dia més transversals i lligades a aspectes que van més enllà de l’àmbit de Granollers. El desenvolupament sostenible serà la clau de volta del tractament que fem de l’espai públic i dels recursos de la ciutat. Parlar de territori és parlar d’urbanisme, de mobilitat, d’habitatge, de l’ús de l’espai per a usos residencials, d’activitats econòmiques i de les infraestructures, és parlar de convivència i de cohesió social.

Granollers, que és l’èxit de moltes generacions, ha de seguir sent una ciutat que es pensa per a les persones amb serveis adequats per tenir una vida digna i de qualitat.

A Granollers, hem de seguir treballant en un model de ciutat compacta, equilibrada, humanitzada i respectuosa amb el medi ambient, amb un urbanisme que actua decisivament en la millora de tots els barris de la ciutat.

L’aposta per la millora és irrenunciable i senya d’identitat de la ciutat. Unes expectatives que són evidents un cop superada la profunda crisi econòmica que hem viscut.

Crisi que ha deixat estralls evidents, en forma d’atur, i que malgrat anar-se reduint  encara fa que moltes famílies en pateixin les conseqüències. Més enllà dels plans de xoc que hem impulsat, l’aposta per la millora dels polígons industrials per captar noves inversions i empreses és evident.

La prioritat: invertir en un horitzó de 10 anys, perquè Granollers esdevingui una ciutat més verda amb més espais verds i amb àrees de vianants als barris, posant el focus en programes d’eficiència energètica i de rehabilitació del parc d’habitatges, potenciant el reciclatge de residus i afavorint una mobilitat sostenible on la convivència entre el cotxe, el transport públic, la bicicleta i els vianant sigui una constant. 

 
  
  

En defensa de la democràcia; l’1-octubre tots a votar!

Eugènia Llonch Bonamusa
Regidora del grup PDeCAT-Demòcrates

CiU logo

El país viu moments il·lusionats. Per endavant tenim un dels majors reptes polítics que s’han plantejat en la Catalunya moderna; decidir democràticament el nostre futur polític col·lectiu.
 
Es tracta d’una reivindicació que compta amb un ampli suport; el 80% dels ciutadans/es de Catalunya estan a favor de la celebració d’un referèndum i acceptarien el resultat d’aquest fos quin fos. Estem per tant, davant d’una societat democràticament madura, que només demana poder votar. Davant d’aquesta demanda, qualsevol país que es consideri democràtic, el govern
de l’estat s’hauria de sentir interpel·lat i oferir una resposta política a una qüestió que és de naturalesa política. A Espanya en canvi, el govern, ha optat per tancar reiteradament la porta al diàleg, judicialitzar qualsevol acció encaminada a complir el mandat democràtic que el poble de Catalunya va expressar de forma clara el passat 27 de setembre i a amenaçar la sobirania de Catalunya. L’argument que utilitzen per justificar la seva actuació és que estem davant d’un referèndum unilateral i que per tant, és il·legal. És en aquest punt, on cal recordar, que precisament aquest mes de juny ha fet onze anys del referèndum de l’Estatut. Va ser un referèndum acordat, legal i celebrat amb totes les garanties. Malgrat això, el PP va decidir de
manera unilateral presentar un recurs al Tribunal Constitucional, que va acabar retallant el text i ignorant la voluntat majoritària dels ciutadans de Catalunya. Per tant, que no ens enganyin.
 
Fa anys que l’estat espanyol nega i vulnera la sobirania de les institucions polítiques democràtiques, i per tant, els drets dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya. Davant d’aquest escenari, la resposta ha de ser contundent; l’1 d’octubre hem d’acudir massivament a les urnes en defensa de la democràcia!
 
 
  
  

Uns pressupostos participatius són possibles

Pep Mur i Planas
Portaveu d'ERC-Acció Granollers
pep@pepmur.cat
Twitter

ERC-AG logo

 

Des d’ERC-AG fa temps que reivindiquem la necessitat de transformar Granollers en base a la implicació ciutadana. Per fer-ho possible, però, primer cal superar la visió socialista de la participació –entesa com un canal d'informació–, i avançar cap a l’empoderament i la coresponsabilitat de la ciutadania, implicant-los en la presa de decisions responsables en tots els àmbits de la gestió pública.

 Malgrat que s'han dut a terme alguns intents per part del govern municipal (el darrer dels quals a l’entorn del Pla Local d'Habitatge), cal tenir molt clar que, per a que els processos de participació funcionin, és essencial que tinguin un alt nivell de credibilitat i per fer creïble una determinada política hi ha d’haver-hi una voluntat ferma al darrera.

Des d'ERC-AG no veiem en el PSC aquesta necessària voluntat d'enriquir la democràcia local en base a la implicació ciutadana. I si bé el passat novembre vam acordar amb el govern socialista iniciar un procés de debat sobre quin model de participació aplicar i intentar posar-ho en marxa de cara a l’elaboració del Pressupost 2018, estem al juliol i l'únic que sabem al respecte és que el grup socialista no ha trobat cap model que li agradi.

Per això, un cop més, des d’ERC-AG volem posar fil a l'agulla i per aquest motiu durant els mesos de juliol i setembre posarem en marxa el nostre propi procés participatiu sobre el pressupost municipal. Amb aquesta iniciativa, volem demostrar que, amb voluntat, és possible fer uns pressupostos participatius a Granollers.

Durant aquests mesos, visitarem els barris i farem trobades amb els veïns i veïnes i les entitats granollerines per recollir propostes sobre com millorar Granollers. I un cop analitzada la viabilitat de les propostes, les farem arribar al govern municipal a principis d’octubre per a la seva inclusió al pressupost de 2018.

Feu-nos arribar les vostres propostes a erc-ag@ajuntament.granollers.cat, per whatsapp al 687 456 168, o vine a explicar-nos-les presencialment a l'ajuntament els dilluns de 18 h a 20 h. O, si ho prefereixes, també ens trobaràs a la nostra seu, situada al carrer Torras i Bages, 9, tots els dies de 9 h a 13 h.

 
 
  
  

Últimas propuestas aprobadas

Grupo Municipal C's Granollers
Correu-e | Twitter | Facebook

C's logo

Fomento del Vehículo Ecológico:

Nos satisface comprobar que el Ayuntamiento de Granollers finalmente ha aceptado las propuestas de Cs para fomentar el uso de los vehículos ecológicos. Nos referimos a medidas como la concesión de bonificaciones para este tipo de vehículos y al aumento del número de instaladores de recarga eléctrica.

Cs Granollers presentó una moción en septiembre de 2016 proponiendo una serie de medidas para impulsar el uso de vehículos ecológicos en la ciudad y disminuir en consecuencia los actuales índices de contaminación medioambiental que sufrimos diariamente. Esta moción fue denegada por los votos en contra de PSC (contamos con los votos favorables de CIU y ERC y las abstenciones de PP y CUP). Entre las medidas se propusieron (dependiendo del distintivo concedido por Tráfico), gratuidad de la zona azul, bonificaciones para instalar puntos de recarga en los inmuebles, aumentar el número de puntos de recarga en la ciudad, adaptación progresiva del parque móvil, etc…

También celebramos que el Ayuntamiento acceda a realizar una adaptación progresiva del parque móvil municipal mediante la adquisición de nuevos vehículos ecológicos.

 

Instalación de Cambiadores de Pañales sin Discriminación por Sexo:

Por otra parte, también es motivo de satisfacción que se haya aprobado por unanimidad nuestra moción para la instalación de cambiadores de pañales en los aseos de hombres y mujeres, sin discriminación por sexo, de las instalaciones municipales con mayor afluencia de personas, así como que el Ayuntamiento de Granollers fomente la adopción de esta medida en el sector comercial y de restauración de nuestra ciudad.

 

Estudio de la Seguridad y Visibilidad de los Pasos de Peatones:

Gracias a nuestra propuesta se analizarán, entre otros, la señalización horizontal y la ubicación de los pasos de peatones con el fin de mejorar la visibilidad y eliminar obstáculos que pudieran causar atropellos, especialmente en las cercanías de los edificios con mayor concurrencia de personas:: colegios, parques, centros de salud, zonas comerciales o áreas deportivas.
 
 
  
  

Referèndum 1 d'octubre i la prova de nou

Assemblea de la Crida per Granollers - CUP
cridapergranollers.cat
crida-cup@ajuntament.granollers.cat

CUP logo

Com era previsible el Referèndum no serà acordat amb l'Estat. Un Estat que idolatra una constitució redactada amb la por de la remor dels sabres. La Constitució blindada del «atado y bien atado» que requereix de 3/5 parts del Congrés i del Senat per ser modificada.

Com en qualsevol separació, el permís de les parts per trencar la relació no és, ni pot ser, una qüestió indispensable. Les catalanes i els catalans hem dit prou i així ho hem manifestat infinitat de vegades. A Granollers, el 9N de 2014 van ser 17.704 les persones que van votar sobre la independència. Xifra que contrasta amb els 13.406 vots que van sumar en les eleccions municipals de maig del 2015 els partits que al Parlament es posicionen contra el referèndum (PSC-Ciutadans-PP).

En el seu darrer congrés, el PSOE ha aprovat una ponència en la que, malgrat continuar negant-nos el dret fonamental a l'autodeterminació, dret reconegut internacionalment irrenunciable i intransmissible de totes les nacions, altre cop reconeix l'existència de la nació catalana. Els darrers dies el PSC ha remès un document instant alcaldes i alcaldesses a no col·laborar en el referèndum anunciat per a l’1 d’octubre.

Celebrem que en diverses ocasions l'alcalde Mayoral s'hagi mostrat partidari del Referèndum afegint-hi que ho feia «en el marc de llibertat del seu partit». Ha arribat el moment de la veritat, el moment de posar l'Ajuntament al servei de la majoria de granollerines i granollerins, i al servei del dret a decidir, posant a disposició de la Generalitat tots els recursos necessaris per organitzar el referèndum a la nostra ciutat.

Fem una crida a totes les granollerines i els granollerins per tal que a través de carta, escrits als diaris, instàncies i qualsevol altra mena de manifestació pública, demanin a l'Ajuntament de Granollers que col·labori en l'organització del Referèndum.

 
  
  

La Cataluña valiente

José María Moya
Grup Municipal Popular
Correu-e | WhatsApp |
Twitter | Facebook

PP logo

 

El PP Catalunya responde al independentismo con la campaña ‘La Cataluña valiente’

El PP Granollers está saliendo estos meses a la calle con la carpa de la Cataluña valiente, porque no nos resignamos al silencio, porque luchamos por la concordia.

NUESTRO OBJETIVO:
-Reivindicamos una campaña del SÍ A SUMAR.

-Queremos SEGUIR CRECIENDO JUNTOS.

-TRABAJAMOS EN POSITIVO frente a la discordia, la división y la fractura del separatismo.

-Ponemos en valor que lo mejor que le puede pasar a CATALUÑA es SEGUIR FORMANDO PARTE DE ESPAÑA, frente a los que callan ante el independentismo.

-Queremos seguir creciendo en NUESTRA TIERRA, CATALUÑA , y en nuestro país, ESPAÑA.

LA CATALUÑA VALIENTE EN CONTRA DE LA COMPRA DE URNAS PARA EL REFERÉNDUM
El PP si que somos #LaCatalunyaValiente en contra del separatismo en el Parlamento de Cataluña.

¿Sabías que hace unos días en el Parlament de Catalunya, PSC y CS se han abstenido de paralizar la compra de urnas que la Generalitat necesita para celebrar un referéndum?

Pueden comprar urnas [necesarias para cualquier proceso electoral], pero no se permitirá que sirvan para el referéndum, porque es ilegal y lo ha prohibido el Constitucional, así de claro. 

La activación de la compra de urnas por parte de la Generalitat, se salta la legalidad.

Igual que aquel que compra un coche sin carnet de conducir. En este caso es lo mismo, se están saltando la legalidad.

La resolución del Alto Tribunal "prohíbe cualquier acto que permita crear instrumentos para llevar a cabo el referéndum, no sólo va destinada a los políticos sino también a los funcionarios y a las empresas que participen en una acción al margen de la ley".

Recordamos a todos que "si lo hacen, tendrán graves problemas con la justicia". 

#SentimGranollers #SentimosGranollers