Granollers so)))na bé

Recursos educatius per sensibilitzar sobre la contaminació acústica i diferenciar entre so i soroll

Des de l'Ajuntament de Granollers s'ofereixen des de fa més de set anys, amb el suport de la Diputació de Barcelona i el Departament de Territori i Sostenibilitat, us oferim recursos gratuïts sobre salut ambiental i soroll a l'entorn urbà amb monitoratge:

 

))) l’exposició  Adéu soroll! ( de la Diputació de Barcelona)

))) tallers al vostre centre i/o circuit interactiu per la ciutat

))) material per a primària: Diari d’en Sona, pòsters “Vols ser gran? fes el soroll petit”, l’auca i el kit “L’orella gegant” 

 

L'exposició Adéu Soroll!

Guia didàctica 

  

 

L'exposició consciencia al ciutadà sobre la contaminació acústica, com afecta a les persones i la forma de combatre-la.

 

TALLERS

S'ofereixen tallers interactius d'entre 45 min i una hora, per a les escoles i instituts del municipi i comarca, dinamitzats per un monitor.

SECUNDÀRIA

Circuit interactiu per la ciutat

PRIMÀRIA


Taller educació infantil: shhh…

Taller per a cicle inicial: 1,2,3…salut i silenci

Taller per a cicle mitjà i superior: Stop soroll, fem salut!

També podeu escollir formar en el taller als més grans del vostre centre per a que facin d'altres tallers als més petits amb material que us cedirem de forma gratuïta.

 

Material a cedir als centres de primària

Cada taller consta d'una maleta orella gegant "Edward's Ear" amb sonómetre, i de tot el material pedagògic necessari per dur-lo a terme de forma autònoma.

Disposeu dos dies de l'orella gegant per indicar el soroll ambient, conscienciar als alumnes en matèria de contaminació acústica i incidir en la millora del confort acústic a l'aula. Té una rodeta que marca amb color verd un marge orientatiu d'entre 60 dB(A) i 80 dB (A). Reserveu-la pel vostre centre entre Direcció General de Qualitat Ambiental a Barcelona(Eva Rodríguez-Valdés).Telèfon: 93 444 51 83. @: eva.rodriguez@gencat.cat   Amb l'objectiu de fomentar la corresponsabilitat ciutadana en la preservació i millora del nostre entorn vers el soroll, el Servei per a la Prevenció de la Contaminació Acústica i Lluminosa del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, ha realitzat material divulgatiu i formatiu adreçat a les escoles i als ciutadans en relació a bones pràctiques per minimitzar el soroll. 
              El material inclou un llibre interactiu per a nens en el marc escolar, una auca per fer incidència en temes de veïnatge i un vídeo referent a la problemàtica del soroll i l’oci nocturn. A més, inclou un pòster específic per a cada un dels sectors.
      Conte interactiu
      Pòster Vols ser gran? Fes el soroll petit
      L'auca dels veïns sense soroll
      Pòster: Sons o sorolls? Si tots fem soroll, qui ens escoltarà?
      Video de soroll i oci nocturn
      Sons o sorolls? A la nit comptem tots 
      Què qui com sobre el soroll

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Apren a mesurar el soroll

Avui en dia hi ha tot un seguit d’aplicacions per mòbil, algunes gratuïtes, algunes de pagament, que pretenen simular un sonòmetre. Prova-ho!