Educació Ambiental

Conscients de la funció educadora de la ciutat, el Servei de Medi Ambient, té com a objectiu difondre els principis de la sostenibilitat, promovent el respecte i la sensibilitat envers el medi ambient.

RECURSOS EDUCATIUS 

S'han presentat nous recursos en educació ambiental que podeu consultar en la Guia d'activitats educatives, resumides aquí.

Activitats educatives

DIRECTORI DE RECURSOS EDUCATIUS SOBRE ENERGIA I CANVI CLIMÀTIC

Per treballar amb escoles i col·lectius interessats el bon ús de l'energia i afavorir la mitigació del canvi climàtic, el Servei de Medi Ambient i Espais verds posa a la vostra disposició un directori de recursos educatius amb informació local, dossiers educatius, exposicions on-line (de les que podeu descarregar plafons en pdf), jocs interactius i informació general. 

Hi podeu també consultar LES EMISSIONS DE CO2 A GRANOLLERS  així com materials i consells per estalviar energia:

A casa : http://wp.granollers.cat/paes/estalviem-energia-i-emissions/

A la indústria: http://wp.granollers.cat/paes/industria/

Al comerç http://wp.granollers.cat/paes/comerc-i-serveis/

Programes de televisió educatius entorn a l'energia: http://wp.granollers.cat/paes/fulls-informatius/ i videos

Llars verdes (programa educatiu): http://wp.granollers.cat/paes/wp-content/uploads/sites/3/2009/07/llars-verdes-programa-educatiu.pdf 

Pòsters amb consells bàsics per estalviar a la llar , a l’escolaal fer esport, al moure’ns, a la construcció, a l’oficina, al comerç i la indústria.

 

RUTES AMB GEOCACHING

Descobreix dues rutes amb tresors amagats a Granollers:

- La importància dels sistemes naturals periurbans

- La importància de l'aigua

 

WEB DE CAN CABANYES

El 2007 el Servei de Medi Ambient de l'Ajuntament de Granollers es va elaborar amb el suport de la Diputació de Barcelona el nou web i material educatiu per primària i secundària de l’espai natural de Can Cabanyes. El material educatiu consta de fitxes pels alumnes per fer activitats a l’espai de Can Cabanyes (identificació d’espècies, macroinvertebrats, etc) i un dossier pel mestre per preparar l’activitat. L’espai web descriu l’itinerari al voltant de l’aiguamoll i facilita els recursos educatius disponibles, així com permet fer una visita virtual a la zona.
En la zona propera a l’aiguamoll i el centre d’educació ambiental de Can Cabanyes es va dissenyar i instal·lar un plafó informatiu sobre els itineraris a seguir al municipi i com connectar amb d’altres supramunicipals. El plafó també inclou informació sobre el sistema de d’aiguamoll construït que actua com refugi de fauna i depuradora d’aigua.http://www.museugranollersciencies.org/cabanyes/

 

    

 GUIA RECURSOS EDUCATIUS

     Conscient de la funció educadora de la ciutat, des de fa uns anys i des de diferents serveis municipals, organitza un seguit d’activitats que es recullen en una guia. Aquesta guia, té com a objectiu informar els professionals de l’educació, les famílies, etc. de totes aquestes activitats de manera ordenada i per blocs per tal de facilitar-vos la cerca de les propostes que considereu més interessants per a la seva programació. En aquest espai us podeu descarregar tant la guia com la fitxa d'inscripció a les activitats pel què fa a ciències naturals i medi ambient.http://granollers.cat/guia-activitats-recursos

 

 

AGENDA ESCOLAR EUROPEA DEL MEDI AMBIENT

L'Ajuntament de Granollers actua com a intermediari de l'Agenda escolar Europea del Medi Ambient i el desenvolupament sostenible que podeu sol·licitar cada any. L'agenda manté la seva presència als entorns virtuals. Hi ha un web renovat i una comunitat virtual per a professors i responsables municipals que participen en el projecte.

També la podreu trobar a les xarxes socials, al Facebook http://www.facebook.com/agendaescolar i al Twiter http://www.twitter.com/agenda_escolar

L'AGENDA 21 LOCAL

 

http://intranet.granollers.cat/databases/agenda21/ag21bloc.nsf

 

El medi ambient també està present durant les festes. Alguns petits gestos poden fer que, tot mantenint el lluïment tradicional de les festes, aconseguim entre tots un Nadal més sostenible i solidari. Us oferim un recull de consells per fer el Nadal més sostenible publicats per la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Bacelona.

 

 (cliqueu AQUI PER OBTENIR CONSELLS)