Mou-te, Granollers

El curs 2022/23 el Consell dels Infants va rebre l’encàrrec de donar continuïtat al treball fet amb el projecte “Entorns escolars segurs i saludables” i es va proposar l’objectiu de concretar accions per reduir l’emissió de GEH (gasos d’efecte hivernacle), implicar-hi la comunitat educativa i la ciutadania en general i sumar-se al repte iniciat del MITMA (Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana) a través dels projectes Next Generation.

Entre les diverses iniciatives dutes a terme, es va replicar l’enquesta en línia feta durant els cursos 2018-2019, 2019-2020 i 2020-2021, per saber com es desplaça l’alumnat a les escoles. En aquesta ocasió, l’enquesta es va centrar en els cursos de 5è i 6è de tots els centres educatius de Granollers (els cursos representats en el Consell dels Infants) i va constatar que l’ús del vehicle s’ha reduït i que ha augmentat un 9% l’alumnat que va a peu als centres educatius. Pots cosultar l'storymaps amb els resultats d'aquesta enquesta i de les anteriors en aquest enllaç.

A més, els infants van crear una campanya comunicativa que sota el lema «Mou-te, Granollers» vol instar a la ciutadania a dur a terme una mobilitat més sostenible. Així, la campanya creada ideada pels infants, mostra la seva mirada i proposa idees i accions específiques per reduir les emissions associades al transport, i contribuir a trobar alternatives atractives per els desplaçaments, que fomentin modes amb baix impacte climàtic.