Entorns escolars segurs i saludables

Volem millorar la seguretat, i reduir la contaminació a les entrades i sortides de les escoles i instituts de Granollers. Ens ajudes?

El curs escolar 2021-22 es va posar en marxa el projecte “Entorns escolars segurs i saludables”. El Consell Escolar Municipal (CEM) va impulsar la creació d’una comissió de treball específica que va desenvolupar aquest projecte amb representació dels membres de tota la comunitat educativa de la ciutat, representants de l’administració, entitats, sindicats i grups polítics municipals.

El curs 2020-21 ja es van dur a terme algunes actuacions com el tall de carrers, les entrades i sortides esglaonades als centres educatius o l’ampliació de zones segures davant escoles i instituts. Les accions responen a l’estratègia de pacificació del trànsit i a la recuperació de l’espai públic per als vianants de cara a implementar la Zona de Baixes Emissions a Granollers.

El curs 2022/23 el Consell dels Infants va rebre l’encàrrec de donar continuïtat al treball fet amb el projecte “Entorns escolars segurs i saludables” i van crear una campanya comunicativa que sota el lema «Mou-te, Granollers» vol instar a la ciutadania a dur a terme una mobilitat més sostenible.