Itinerari ciclable

+
Itinerari ciclable que connecta el carrer Girona amb la plaça de Serrat i Bonastre

Un itinerari pedalable permet recórrer de nord a sud la ciutat connectant el carrer Girona amb la plaça de Serrat i Bonastre (estació de tren de Granollers Centre). Aquest projecte s’ha fet amb la col·laboració i les propostes fetes per l’entitat Granollers Pedala.

L’itinerari pedalable està format, al darrer tram reurbanitzat del carrer Girona, per un carril bici en cada sentit de circulació. A partir d’aquí connecta amb la resta de recorregut per dos carrers, Concòrdia i Hospital, i continua fins al carrer de Bisbe Grivé per carrers de prioritat invertida, on les bicicletes poden anar en els dos sentits de circulació, evitant els carrers més cèntrics i més transitats pels vianants. Des d’aquest punt el recorregut es desdobla per carrers de zona 30 on les bicicletes i els vehicles comparteixen l’espai.

A més, al carrer Sant Josep de Calassanç hi ha un carril bici que discorre en direcció contrària al sentit de circulació dels vehicles i on, per tant, hi ha elements separadors (on els guals existents ho permeten) per garantir la seguretat dels ciclistes.

L’itinerari ha suposat també el canvi de sentit de circulació d’un tram del carrer de Palaudàries i també la instal·lació d’elements per permetre el pas de les bicicletes per les vies més transitades.