Àrea blava

+

A l'entorn del nucli històric, es disposa de 645 places en superfície d'estacionament regulat en Àrea Blava.

Què és l'àrea blava?

Constitueixen l’àrea blava els trams o espais de la via pública, degudament delimitats i senyalitzats, on totes les persones usuàries poden estacionar lliurement, previ pagament de la taxa prevista a la corresponent ordenança fiscal municipal.

Es tracta d’un estacionament regulat d’aparcament on la persona usuària paga pel temps que ocupa una plaça d’aparcament en calçada, d’acord amb les tarifes aprovades per l’Ajuntament.

L’objectiu és maximitzar la rotació en zones comercials i centres neuràlgics per tal que el major número de persones pugui estacionar el vehicle per realitzar les seves gestions.

Qui hi pot estacionar?

L’àrea blava pot ser utilitzada per vehicles de més de dues rodes i que no superin la longitud de la plaça senyalitzada horitzontalment, els 3.500 kg de PMA i un nombre de 9 passatgers com a màxim, inclòs el conductor.

Pot estacionar-se en aquestes places dins de l’horari de regulació amb el comprovant horari obligatori corresponent (ja sigui en paper, emès pel parquímetre, o digital, emès per mitjà del la APP al mòbil.

L’estacionament tindrà la duració màxima que indiqui el senyal.

Quin és l’horari?

La regulació de l’estacionament és de dilluns a dissabte (ambdós inclosos) entre les 8 i les 14 h i entre les 16 i les 20 h, quedant exclosos els diumenges i festius i els dissabtes del mes d’agost.

On es troben les places d’aparcament de l’Àrea Blava?

Les places d’aparcament, pintades de blau i senyalitzades verticalment, es troben en diferents carrers del nucli urbà al voltant del nucli històric:

Carrers Àrea Blava zona A: Sant Jaume (entre Fontanella i Rec), Joan Prim (entre Torras i Bages i Ramon Llull), Princesa ( entre Sant Josep i Fontanella), Sant Josep, Fontanella (entre Sant Jaume i Princesa), Príncep de Viana, Rec, Balmes, Mare de Déu de Núria, Pompeu Fabra, Josep Mª Ruera, Ponent (entre Rec i Torres i Bages), Menéndez i Pelayo, Molí, Alfons IV, Llevant (entre Josep Pinyol i Josep Umbert ), Girona (entre Esteve Gilabert Bruniquer i Francesc Ribas ), Roger de Flor ( entre Isabel de Villena i Enric Prat de la Riba ) i Agustí Vinyamata.

Carrers Àrea Blava zona C: Francesc Macià (entre Santiago Ramon i Cajal i Enric Prat de la Riba), Bruniquer ( entre Girona i Tetuan ), Enginyer (entre Girona i Tetuan), Pinós ( entre Girona i Tetuan ), Tetuan ( entre Bruniquer i Pinós ) i Passeig de la Muntanya, (entre Ausiàs March i Francesc Ribas, costat est) i Josep Umbert ( entre Rambla Josep Taradellas i Passeig de la Muntanya).

Carrers Àrea Blava Zona E: Lluís Companys (entre Enric Prat de la Riba i Camp de les Moreres), Aparcament de la Bòbila ( Jutjats ) i carrer Josep Umbert ( davant Jutjats, entre Equador i Maresme ).

Quines són les taxes?

Les taxes venen determinades anualment per l’ordenança fiscal municipal, i varien en funció de la zona d’àrea blava. Per a l’any 2023 les taxes són les següents:

 

Zona A

Zona C

Zona E

Import mínim

0,20

0,20

0,60

Del minut 0 al 60

2,05

1,45

0,60

Del minut 61 al 120

2,20

1,55

0,60

Del minut 121 al 180

 

 

1,80

Import màxim (2 hores)

4,20

3,00

 

Import màxim (3 hores)

 

 

1,80

Es pot aparcar sense pagar en l'Àrea Blava en algun moment del dia?

Fora de l’horari regulat, es podrà aparcar gratuïtament: els dies laborables, de 14 a 16 h i de 20 h fins a les 8 h del dia següent, així com els diumenges i festius.

Hi ha vehicles exempts del pagament de la taxa?

Estaran exempts del pagament de la taxa els vehicles de zero emissions que disposin i exhibeixin en el vehicle el distintiu ambiental emès per la Direcció General de Trànsit per a vehicles de zero emissions. Tot i això, caldrà obtenir el comprovant d'horari amb limitació de temps introduint les dades de la matrícula del vehicle mitjançant els mitjans habilitats. El fet de no retirar el comprovant podrà ser considerat motiu d'infracció.

Si encara tens dubtes o suggeriments...

Pots trucar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà al telèfon 93 842 66 10.