En funcionament el tercer punt de recàrrega per a vehicles elèctrics a la via pública

En el primer trimestre de 2020 se n'adjudicaran tres més

09 de Desembre 2019
+
Granollers continua desplegant el Pla Estratègic de Mobilitat Elèctrica. Ara ja ha entrat en funcionament el tercer punt de recàrrega per a vehicles elèctrics al c. Josep Umbert, 104, a prop dels jutjats. És un punt de recàrrega semiràpida, en què es poden carregar dos vehicles alhora, i que s'ha adjudicat a l'empresa ETRA BONAL, SA per un import total de 15.587,78 €, IVA inclòs.
 
La potència elèctrica de recàrrega d'aquest punt arriba fins a 22,2 kW per plaça. Les recàrregues són gratuïtes per tal de fomentar l'ús del vehicle elèctric i només és necessari registrar-se com usuari de l'aplicació mòbil EVCharge. 
 
Granollers té altres dos punts de recàrrega municipals més a la via pública: un al carrer Camp de les Moreres, davant del Tub, i un altre, de recàrrega semiràpida, a Can Muntanyola. També hi ha un altre punt de càrrega lenta al carrer Rec, davant d'Estabanell Energia. A més, l’aparcament municipal de Can Comas, al carrer de Sant Jaume, disposa d'altres tres places, també de càrrega lenta. L’energia elèctrica consumida per carregar el vehicle està inclosa en el tiquet del vehicle, que té la mateixa tarifa que un vehicle de motor de combustió. 
 
En espais privats de la ciutat també hi ha diversos punts de recàrrega. Tots, tant municipals com privats, es poden consultar a l'enllaç següent: https://www.electromaps.com/puntos-de-recarga/mapa
 
El primer trimestre de 2020 s'adjudicaran alhora tres punts de recàrrega més: un al carrer Camí del Cementiri, un a l'aparcament municipal del passeig de la Conca del Besòs i un tercer a l'aparcament municipal del carrer de Ramon Llull.
 
Bonificacions per a vehicles elèctrics aquest any 2020
 
Com en els darrers anys els titulars de vehicles elèctrics de Granollers gaudeixen de bonificacions sobre l'impost de circulació. En concret, una bonificació del 75% sobre la quota de l’impost, durant dos anys, i del 50% durant 3 anys, comptats a partir de l’any següent de la data de matriculació. Segons dades municipals, a Granollers hi havia el 2019, 40.504 vehicles. Aquest any 2019 han gaudit de bonificació 147 vehicles amb etiqueta ambiental 0 emissions o etiqueta ECO, un 90,91 % més que l'any anterior.