Avui, primera trobada del projecte europeu ALERA de gestió sostenible de l'aigua

Dijous els representants dels organismes i municipis associats faran diverses visites d'estudi per conèixer experiències en aquest àmbit a Sabadell, Sant Cugat i Granollers

29 d'Abril 2015
+
La trobada de treball es fa a Can Jonch i s'allargarà durant tot el dia
Durant el dia d'avui, Can Jonch (c. Rec, 19) acull la primera trobada dels socis del projecte europeu ALERA (Actuacions Locals Emblemàtiques per a la Reutilització d'Aigües), que lidera l'Ajuntament de Granollers, amb la implicació de quatre participants més amb una àmplia experiència en la gestió integral de l’aigua i, sobretot, en com es reutilitza: la Universitat Politècnica de Catalunya-BarcelonaTech; l'Ajuntament des Migjorn Gran (Menorca); Ecofilae, enginyeria d'investigació agroambiental de la regió francesa del Llenguadoc-Rosselló i la Communauté des Communes Terrasses et Vallée de l'Aveyron, de la regió de Midi-Pyrénées.
 
L'objectiu principal del projecte és veure com es treballa en l'àmbit local i regional la reutilització d’aigües, pel que fa a requeriments tècnics, legals, econòmics i socials, així com impulsar aquesta pràctica ecoeficient que té una incidència clau en el desenvolupament sostenible. Concretament, s’enfoca el treball en la recerca i en la innovació dels cinc àmbits principals de reutilització d’aigües en la regió dels Pirineus Mediterrània: reutilització industrial, jardineria, agrícola, neteja de carrers i paisatgística.
 
Després de la benvinguda de l'alcalde, el regidor de Medi Ambient, Albert Camps ha contextualitzat Granollers i ha explicat el paper cabdal del riu en la seva història i la important recuperació que s'ha fet de l'àrea fluvial, més de 350.000 m2 d'espai públic  que ha permès recuperar-ne la biodiversitat i l'ús social. Ell mateix ha remarcat la importància que té per la ciutat el treball en xarxa, que Granollers fa a escala catalana, espanyola i europea. 
 
Demà dijous, els participants faran diverses visites d'estudi a Sabadell i Sant Cugat, per conèixer el sistema de depuració biològic per llacunatge del Parc Fluvial del riu Ripoll i el sistema d'aigües grises en edificis, respectivament; i a les 12.30 seran a Granollers, per visitar l'aiguamoll de Can Cabanyes.