L’Ajuntament de Granollers condemna la invasió russa a Ucraïna

La Junta de Portaveus ha aprovat una declaració que reclama la fi de les hostilitats i el retorn a la via diplomàtica, i expressa el suport i la solidaritat amb les víctimes dels conflictes

25 de Febrer 2022
+

Aquesta és la declaració aprovada:

L’Ajuntament de Granollers lamenta i condemna les accions bèl·liques iniciades per l’exèrcit de la Federació Russa contra el territori de la República d’Ucraïna la matinada del 24 de febrer. Una agressió que suposa la violació del dret internacional i que té greus conseqüències per a tota la població civil de la regió.

Des del profund convenciment que l’ús de la violència, en totes les seves formes, no pot ser mai una solució als conflictes, reclamem la fi de les hostilitats i el retorn a les vies diplomàtiques, tot establint un diàleg enfocat a la construcció de pau.

La ciutadania de Granollers està compromesa amb la pau. En nombroses ocasions ha mostrat el rebuig a les guerres i també la seva solidaritat amb les poblacions víctimes de conflictes armats, desplaçaments forçats i altres tipus de catàstrofes. Una solidaritat que nombroses famílies han exercit durant molts estius amb l’acollida d’infants afectats per l’explosió de Txernòbil, a Ucraïna, amb qui han creat forts lligams d’amistat i que ara viuen amb angoixa la situació d’inseguretat i incertesa en què es troben.

La Junta de Portaveus, en representació de tots els grups del consistori, seguim amb preocupació l’evolució de la situació a Ucraïna i en el context internacional, essent conscients de les conseqüències que pot tenir en un futur pròxim, com poden ser els desplaçaments forçats i una crisi humanitària al cor d’Europa.

Per tot això,

  • Expressem la solidaritat de la ciutat amb totes les víctimes d’aquest conflicte, així com el suport a les organitzacions que treballen en la defensa i protecció dels drets humans sobre el terreny.

  • Manifestem també el suport al més d’un centenar de granollerins i granollerines d’origen ucraïnès, que viuen amb dolor i incertesa les conseqüències que els atacs militars tenen en la vida dels seus familiars i amics. Estem a la seva disposició en tot allò que els puguem donar suport.

  • Refermem el compromís de Granollers amb la pau, el diàleg i el respecte als drets humans com a valors fonamentals.

  • Manifestem la voluntat de posar recursos a disposició de l’acollida de refugiats, de la manera que acordin les autoritats competents en matèria d’asil.

  • Reclamem a la comunitat internacional una resposta diplomàtica al conflicte, amb mesures encaminades a la resolució pacífica del conflicte i el respecte als drets humans i els principis i valors democràtics.