Diplomàcia municipal

+
Conferencia de Alcaldes por la paz. 3 novembre de 2009

Objectius

  • Contribuir a l’agenda internacional per al desenvolupament i la construcció de pau, participant en les diferents xarxes nacionals i internacionals.
  • Establir programes de cooperació amb altres governs locals. A partir de l’experiència del treball en la prevenció de la violència, del foment de la convivència, de l’educació per a la pau, les ciutats poden, legítimament, extrapolar els seus coneixements i experiència a altres parts del món.
  • Treballar, a partir de l’Agenda de la Haia sobre la diplomàcia de les ciutats, en l’establiment de programes i accions que contribueixin al desenvolupament d’iniciatives de construcció de pau impulsades des del món local, així com a aconseguir el reconeixement del paper que tenen els governs locals en la construcció de la pau.

Activitats

  • Participar, a través del Grup d’Ajuntaments per la Pau de la Diputació de Barcelona, en la CGLU (Ciutats i Governs Locals Units), que aspira a que les ciutats, on ja viu la meitat de la població del planeta, tinguin representació política en foros i centres de decisió com Nacions Unides.
  • Participar activament en la Xarxa Mayors for Peace, que té com a objectiu principal l’eradicació de les armes nuclears. L’alcalde de Granollers forma ja part de l’executiva mundial d’Alcaldes per la Pau, com una oportunitat per sumar forces i treballar activa i conjuntament per la pau i pel desarmament.
  • Establir programes de suport i col·laboració amb governs locals de ciutats en situació de conflicte. En aquesta línia, reforçar les relacions, ja iniciades amb ciutats del Líban i el Marroc, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona.