Refugiats, per què? Una exposició que es pot visitar a Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau

Del 16 de maig al 9 de juny

16 de Maig 2017
+

En el marc de la programació "Granollers, vila oberta a la Pau" a partir d'aquest dimarts 16 de maig i fins el 9 de juny es pot visitar l'exposició Refugiats, per què? que vol ampliar la mirada més enllà de la reacció solidària davant la crisi de refugiats dels darrers anys i contribuir a promoure canvis globals i estructurals que facin possible posar fi a les causes que cada dia obliguen milers persones a fugir de casa seva. Perquè ningú no vol ser refugiat.

Reivindicar el dret d’asil, fomentar l’acollida i generar actituds solidàries cap als refugiats que s'escapen de la violència, és imprescindible. Però no és suficient. Cal treballar sobre les causes que aboquen milions de persones a fugir de casa seva. No podem deixar que els conflictes s’eternitzin, ni promoure guerres que acaben provocant desastres humanitaris, ni ignorar el patiment de milers de persones en molts llocs del planeta.


Amb l’exposició itinerant ‘Refugiats, per què?’ des de FundiPau es vol contribuir a fomentar la reflexió sobre dues les principals causes que hi ha darrere la crisi de refugiats dels últims anys: l’armamentisme i la guerra. Ens ho recordem amb afirmacions com aquestes: "En 10 anys s'ha passat de 21 a 35 conflictes armats al planeta", "Europa només acull l'11,67% dels refugiats que hi ha el món".

Per tal de poder aprofundir sobre el tema FundiPau han preparat una proposta didàctica per treballar a l'aula, pensada per a estudiants de cicle superior de primària, d’ESO i de Batxillerat, tant si han vist l’exposició com si no. El document inclou cinc fitxes, basades en una selecció dels plafons de l’exposició, orientades a la reflexió, al debat i a la mobilització dels alumnes. Trobareu el document annexat a la noticia

També recordar-vos que podeu visitar l'exposició en grup, en horari d'obertura del centre de matí o tarda, demanant cita prèvia al telèfon 93 842 68 32/ 93 842 68 34