Federico Mayor Zaragoza defensa un nou ordre mundial, més democràtic i inclusiu

18 de Juny 2014
+
La conversa amb Federico Mayor Zaragoza, Jordi Palou-Loverdos i Jordi Armadans, conduïda per Montserrat Ponsa, va posar el punt i final als actes de Granollers vila oberta a la pau. Fotografia: Toni Torrillas.

Més i millor democràcia, conjuntament amb una ciutadania lliure i responsable, elements necessaris per fer la transició des d’una cultura d’imposició, domini i guerra cap a una cultura de pau i no violència. Aquests són alguns dels arguments que van sorgir de la conversa amb Federico Mayor Zaragoza, Jordi Palou-Loverdos i Jordi Armadans, conduïda per Montserrat Ponsa, que va tenir lloc el passat 13 de juny a Granollers.

El darrer acte de la programació “Granollers, vila oberta a la pau” de 2014 ha portat la visió crítica de Federico Mayor Zaragoza, qui va participar en el diàleg sobre “Memòria, Conciliació i pau”. Als seus 80 anys, i després d’una llarga trajectòria en l’àmbit universitari, polític i en les institucions internacionals, Mayor Zaragoza defensa un nou ordre mundial, més democràtic i inclusiu, i condemna enèrgicament les desigualtats, l’acumulació de la riquesa en unes poques mans, la carrera armamentística i la substitució dels valors ètics pels valors borsaris. És el moment de l’acció, de confiar en les noves generacions, de descobrir i inventar nous camins que tornin el poder a la ciutadania. Les noves tecnologies, l’accés a internet, són una eina que ha de permetre aquesta mobilització mundial, va afirmar Mayor Zaragoza.

Al llarg d’una hora llarga de conversa, els ponents i el centenar de persones que es van aplegar al Museu de Granollers, van anar desgranant els reptes que afrontem com a societat i la necessitat de l’acció ciutadana per construir un futur millor.