Continua el programa "Granollers, Vila Oberta a la Pau" amb un documental sobre la vida a Gaza i visites al refugi

També hi haurà la cursa dels 10 km i la caminada fins al bosc de la Pau

20 de Maig 2011
+

Dimarts 24 de maig, a les 19.30 h, a Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau, es projectarà el documental "Om Mohammad" i es farà una xerrada amb l'autor, el comunicador social Dani Lagartofernández. El film retrata la vida de Sabah, una dona de Gaza, vídua, mare de cinc fills i compromesa amb projectes socials. A través de les seves reflexions, tasques diàries i costums, es fa un retrat de la vida quotidiana, els problemes i els anhels que comparteixen moltes dones de la Franja de Gaza.

L'activitat es fa coincidint amb el Dia Internacional de la Dona per la Pau i el Desarmament i s'emmarca en l’exposició "Paraules descalces. Dones fent pau", el retrat de tretze dones que treballen activament per la consecució de la pau a l’Orient Mitjà. Són dones israelianes i palestines que dediquen la seva vida i esforç a aconseguir la fi del conflicte i el respecte als drets humans. El projecte pretén recordar el treball i la força de les dones d’arreu del món per la consecució de la pau, en consonància amb la Resolució 1325, aprovada l’any 2000 pel Consell de Seguretat de les Nacions Unides. La mostra es pot veure a la plaça de la Corona fins al proper 6 de juny.

Altres activitats del programa Granollers Vila Oberta a la Pau per a la propera setmana, són:

Dissabte 28 de maig, al Passeig Fluvial, es farà la cursa dels 10 Km de Granollers, organitzada per la Colla Castellera Xics de Granollers i el Club Triatló Granollers, en dues modalitats: infantil, a les 16.30 h; i d'adults, a les 18 h

Diumenge 29 de maig, hi haurà la caminada popular fins al bosc de la Pau (situat entre el pont de la ronda Sud i el bosc de la Mitja), amb sortida a les 11 h des de Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau. El bosc de la Pau es va plantar l’any 2008 amb 224 arbres, tants com víctimes mortals al bombardeig de 31 de maig de 1938. La caminada vol ser un record i un homenatge a totes les víctimes de la Guerra Civil, i un compromís cívic per la construcció de la pau.

Dies 28-31 de maig, portes obertes al refugi de la plaça Maluquer. Visita al refugi de la plaça Maluquer i Salvador, cada mitja hora per a grups de 30 persones com a màxim. No cal fer reserva prèvia. Horaris de visita: dissabte 28 de maig, de 18 h a 20 h. Diumenge 29 de maig, de 12 h a 14 h. Dilluns, 30 de maig de 18 h a 20 h. Dimarts, 31 de maig, de 17 h a 20 h.